>>> Kermisnieuws augustus 2012
 
> Donderdag 23 augustus 2012:
 
> Attractielijst Doornik septemberkermis 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de septemberkermis van Doornik, die dit jaar plaats heeft van 08 september 2012 tot en met 23 september 2012. Deze najaarskermis heeft dit jaar weer een pracht van een editie. Op zaterdag 08 en zaterdag 23 september 2012 heeft er telkens een groots vuurwerk plaats. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 22 augustus 2012:
 

> Augustuskermis Sint-Truiden dit jaar groter.

De jaarlijkse grote kermis vindt altijd eind augustus plaats. Dit jaar staan er ook attracties op het Capucienessenplein. De kermis duurt van 24 augustus tot en met 03 september 2012.

Dit jaar staan er 72 attracties verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en ook op het Capucienessenplein. De nieuwe attractie is dit jaar de Air Maxx van de familie Dotremont op de Grote Markt. Deze Air Maxx wordt overigens voor de eerste keer op Limburgse bodem opgezet! 
Op het Capucienessenplein komt de Eclipse Virus met een oppervlakte van 21 bij 11 meter.

Op 29 augustus heeft het spektakelvuurwerk plaats door de Vangelabbeek vuurwerkmeesters. Op 30 augustus verwent men de personen met een handicap en op 03 september is het eurodag. Al de attracties zijn die dag goedkoper.

 
> Dinsdag 21 augustus 2012:
 
> Attractielijst Oudenaarde Najaarskermis 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de najaarskermis te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 31 augustus tot en met 09 september 2012. Ook dit jaar zal de kermis feestelijk geopend wordt op vrijdag31 augustus om 18.00 uur in combinatie met een avondmarkt, een centrumbraderie en later op de avond nog een vuurwerk. De lijst van de attracties vinden jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 20 augustus 2012:
 

> Zuidfoor Brussel beter dan vorig jaar.
Weinig volk op hete laatste dag Zuidfoor

BRUSSEL - De Zuidfoor heeft er een snikheet slotweekend op zitten. Met temperaturen boven de 35 graden bleef het grote volk tijdens het laatste weekend wat uit. Toch kwamen er meer bezoekers opdagen dan vorig jaar.

De botsauto's worden opgeborgen, de suikerspinnen zijn op en de schoonmaakploegen kunnen aan het grote werk beginnen; de Zuidfoor 2012 zit er opnieuw op. De meningen zijn verdeeld over het succes van dit jaar. Toch is Patrick De Corte, voorzitter van het comité van de foornijveraars, tevreden. ‘Ik denk dat we dit jaar stranden op 1,4 miljoen bezoekers. Vorig jaar waren er dat 1,3 miljoen en ons topjaar was anderhalf miljoen dus dit jaar valt goed mee.’

Toch was het afgelopen weekend met temperaturen boven de 35 graden geen groot succesweekend voor de kermis. Tijdens het laatste weekend worden er traditioneel grote kortingen gegeven en komt er nog veel volk opdagen. ‘Maar het was gewoon te warm. Dit is geen goed weer voor ons. De mensen gaan naar de zee om verkoeling te zoeken, niet naar de kermis. Tussen de 20 en 25 graden is ideaal voor ons. Deze editie was niet perfect, maar zeker ook niet slecht. Toch zijn sommige foorkramers al meer tevreden dan anderen. Uiteraard zit ook de vastenperiode Ramadan er steeds voor iets tussen als het minder draait.’


Bron: Nieuwsblad

 
> Vrijdag 17 augustus 2012:
  
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2012.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 08 tot en met zondag 16 september 2012. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 15u00. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Op donderdag 13 september heeft dan de grote kermisjaarmarkt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 15 augustus 2012:
 

> Minder bezoekers voor Park Hilaria Eindhoven.

Kermis Park Hilaria heeft dit jaar minder publiek getrokken. De teller bleef na zondag steken op ongeveer een half miljoen bezoekers. Vorig jaar waren dit er vijftigduizend meer. Volgens Marieke Berkvens van organisator Eindhoven 365 zijn er verschillende oorzaken. "Het was erg mooi weer. Daar hoor je ons niet over klagen maar veel mensen kiezen dan toch voor het strand en niet voor de kermis."
"Daarnaast is de crisis hier natuurlijk ook voelbaar. Het geld is bij veel mensen gewoon op. Helemaal als ze al op vakantie zijn geweest. De kermisexploitanten merken dat al de hele zomer. Overal is het een beetje minder."
 
 
> Dinsdag 14 augustus 2012:
 

> Wild Mouse 2 van Bufkens & Florens in première.

In Turnhout ging afgelopen weekend de nieuwe attractie van de families Bufkens & Florens in première.
Naast hun gekende attracties zoals Big Roller Coaster, Wild Mouse, enz… zullen zij vanaf nu een tweede Wild Mouse op de Belgische kermissen brengen.

Het handelt hier om een nieuwe Cedeal-Rides Spinning Coaster uit Portugal.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de beide families Bufkens en Florens veel succes met hun nieuwe achtbaan.

 

 

 
> Maandag 13 augustus 2012:
 

> Cranger Kirmes 2012: Bijna 4.4 miljoen bezoekers.

De
577e Cranger Kirmes was een groot succes. De Stad Herne is dankbaar voor de bijna 4,4 miljoen bezoekers die met fantastische weer van 2 tot en met 12 augustus de kermis bezochten. Op de laatste zondag maakten de verantwoordelijken de eindbalans en ze waren het allen eens: zeer tevreden. Na de kermis, is overigens ook alweer voor de kermis. Voor diegene die niet wachten kunnen, het is niet een geheel jaar meer… De 578e Cranger Kirmes begint op 01 augustus 2013.

 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 18 augustus:
17:00 uur opening kermis met optreden van PGB Coverband
22:00 uur start van het spectaculair vuurwerk.

Zondag 19 augustus:
14:00 uur opening kermis. Vanaf 17:00 uur optreden van “Teatro Pavana” straattheatergezelschap.


Maandag 20 augustus:

14:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat
16:30 uur start Club 100 met de artiestenparade


Dinsdag 21 augustus:

8:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Dinsdag 1eurodag of korting op de kermis

 
> Donderdag 09 augustus 2012:
 

> Höllentaxi van familie Lainez in première.

Onlangs had op de zomerkermis in Eupen de première plaats van de Höllentaxi van de familie Lainez.
Achter deze naam gaat een schitterende Schwarzkopf Bayern Kurve schuil. 

Voorheen was deze attractie eigendom van de Duitse exploitant Senk. Naast deze attractie blijven de familie Lainez ook nog de See Sturm Bahn, de Tagada en het Lunapark Manhattan exploiteren op de Belgische kermissen.
 

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Lainez bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Donderdag 09 augustus 2012:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven. Van 31 augustus 2012 tot en met 23 september 2012 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Rock & Roll (Simon) en Shaker (Tantillo/Zeppieri). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 02 augustus 2012:
 
> Attractielijst Roeselare Kermis 2012.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 24 augustus 2012 tot en met 29 augustus 2012.

Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Boterplein en Polenplein en terug op de Grote markt. Nadat verleden jaar wegens Villa Vanthilt de kermis wat kleiner was, kan men dit jaar opnieuw een vertrouwde kermis presenteren.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.