>>> Kermisnieuws mei 2012
 
> Zondag 27 mei 2012:
 
> Bart De Wever opent Sinksenfoor Antwerpen.

Schepen voor Markten en Foren, Luc Bungeneers (Open VLD), opende zaterdag de Sinksenfoor. Dat deed hij in het gezelschap van de N-VA-topper Bart De Wever. Wat niet wil zeggen dat Bungeneers, ontevreden bij Open VLD, al N-VA'er is geworden. De lijsten van de N-VA zijn trouwens al klaar.
Beide kopstukken maakte een ritje in de allernieuwste Air Maxx op de Antwerpse Sinksenfoor.

 
> Zaterdag 26 mei 2012:
 

> Nieuw in 2012 : Höllentaxi.

De kermisfamilie Lainez presenteren in 2012 de Höllentaxi! Achter deze naam gaat een schitterende Schwarzkopf Bayern Kurve schuil. Voorheen was deze attractie eigendom van de Duitse exploitant Senk. Naast deze attractie blijven de familie Lainez ook nog de See Sturm Bahn, de Tagada en het Lunapark Manhattan exploiteren opde Belgische kermissen.

De première van deze schitterende attractie zal onder voorbehoud plaatshebben op de voorjaarskermis van Eupen.

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Lainez bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst voor het nieuwe kermisseizoen.

 

 
> Donderdag 24 mei 2012:
> Roze, roze en roze op de Tilburgse Kermis.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Tilburgse Kermis hebben bezoekers de mogelijkheid om te overnachten op een heuse Roze Maandag Camping. In de Muzentuin kunnen bezoekers op zondagavond 22 juli neerstrijken met hun tent. Dit werd
donderdagmorgen bekend gemaakt tijdens de zogeheten kick-off van de kermis in dezelfde Muzentuin. Wethouder Joost Möller sprak daar de hoop uit dat de kermis dit jaar 'de beste van Europa' zou worden. Een doelstelling die de gemeente feitelijk heeft voor het jaar 2013.

 

RozeMaandagExpress
De gemeente zet dit jaar een speciale trein in: de RozeMaandagExpress. Een unieke en goedkope manier om naar de Roze Maandag in Tilburg te komen. In de ochtend vertrekt er een speciale Roze Maandag-trein vanuit station Amsterdam Centraal (met stopplaatsen in Utrecht Centraal en Den Bosch) naar Tilburg. Aangekomen in Tilburg lopen duizenden mensen in (roze) karavaan naar het Pieter Vreedeplein. Kaarten voor deze roze trein zijn verkrijgbaar via de VVV-site van Tilburg. Er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus koop snel een kaartje!

Roze Camping
Kamperen in het hartje van de Tilburgse binnenstad? Het kan tijdens de Tilburgse Kermis in de Muzentuin. Er zijn vijftig plekken beschikbaar. Wel een eigen tent meenemen. Uiterlijk dinsdag 24 juli 12.00 uur moet het 'campingterrein' weer leeg en schoon opgeleverd zijn.

Hooggaatie
Tijdens de Tilburgse Kermis richt Bonheur het overdekte terras op de hoogste etage van het Stadhuis in als tijdelijk restaurant. Het restaurant krijgt de naam HOOGGAATIE eten & drinken. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juli kunnen liefhebbers van de kermis buiten dineren met prachtig uitzicht op de attracties en de stad Tilburg. Het diner vangt aan bij licht om 19:00 uur en sluit in het donker om 22:30 uur. Per avond kunnen
maximaal 45 gasten het eten op hoogte beleven.

Single Friday
De Tilburgse kermis krijgt dit jaar een nieuwe themadag: Single Friday. Er zijn 2,5 miljoen singles in Nederland. Vanaf 15u00 op 27 juli zijn de singles welkom in een witte outfit in de binnenstad van Tilburg. Hier kunnen zij elkaar ontmoeten in attracties, kroegen en bij de meetingpoints. De kroegen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën en hebben verschillende programma's, zo is er voor iedereen de geschikte kroeg.

Tweede kaartje gratis
Ook tijdens de kermis staan de winkeliers graag klaar om hun klanten te helpen. Er worden vanaf juli in verschillende winkels uit de binnenstad vrijkaartjes uitgedeeld bij besteding van een bepaald bedrag voor diverse attracties. De winkels die aan deze actie mee doen hangen begin juli een speciale raamposter op. Deze actie is een initiatief van Samenwerkende Tilburgse Ondernemers Binnenstad en de Gemeente Tilburg.

Tilburgse Kermis data

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland met ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein ligt in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot. De Tilburgse Kermis 2012 duurt van 20 tot en met 29 juli.
Op dinsdag, woensdag en donderdag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis tot 02.00 uur geopend, de andere dagen tot 01.00 uur, met uitzondering van 31 juli (23.00 uur). De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli), Gehandicaptendag (26 juli) en Single Friday (27 juli). Kermis FM doet ook in 2012 vanuit de studio op het kermisterrein verslag van de kermisweek.

 

Kick-Off Tilburgse Kermis Donderdag 24 mei 2012

> Edsilia Rombley opent Roze Maandag 2012.

Roze Maandag heeft dit jaar als thema 'Dress Pink'. De organisatie zet een fantastisch feest neer voor een binnenstad bomvol mensen uit binnen- en buitenland. Edsilia Rombley doet de officiële opening op 23 juli op het Pieter Vreedeplein.

Edsilia die vooral bekend werd met haar deelname aan de soundmixshow en het Eurovisiesongfestival brengt haar allergrootste hits ten gehore tijdens de opening. Door het steeds groter wordende succes van de officiële opening verhuist deze voor dit jaar naar een nieuwe locatie. De aftrap van hét gay-evenement van Nederland vindt om 13.00 uur plaats op het Pieter Vreedeplein.

Ook tijdens de 21ste editie van Roze Maandag op 23 juli vragen de organisatoren alle bezoekers om zich weer op hun mooist te presenteren. Deze gedachte sluit naadloos aan bij de gedachte: ”Be gay for a day”. Als campagnebeeld heeft Stichting Roze Maandag haar eigen Barbiepoppen ontwikkeld. Voorzitter Naud van de Wijngaart: "Wij laten met dit campagnebeeld zien dat je jezelf niet altijd serieus hoeft te nemen. We spelen met stereotypes en laten zo zien dat alles kan en alles mag op Roze Maandag. Dit is immers een feest voor iedereen van iedereen. Ik daag iedereen uit om weer ouderwets in de verkleeddoos te duiken en zich van zijn/haar meest kleurrijke kant te laten zien”.

 

 
> Woensdag 23 mei 2012:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 02 juni 2012 tot en met 04 juni 2012. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2012. Tevens maakte plaatsmeester René Schreurs de attractielijst voor de Najaarskermis van Opglabbeek bekend, die dit jaar plaats heeft van 22 september 2012 tot en met 24 september 2012. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 15 juni 2012 tot en met 25 juni 2012. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 22 mei 2012:
 

> Sinksenfoor belooft opnieuw veel spektakel.

Op de Antwerpse Sinksenfoor staat dit jaar de Airmaxx als nieuwe attractie. De spectaculaire molen schudt bezoekers op tien meter hoogte flink door elkaar met een snelheid van 75 kilometer per uur. Maar de echte waaghalzen moeten de Vortex proberen. Dat zijn twee grote schelpen die afzonderlijk van elkaar ronddraaien, ook de schelp draait rond de as en gaat bovendien over de kop. Het over de kop gaan, is trouwens de trend voor heel wat attracties. De wildwaterbaan is in een nieuw kleedje gestoken en is vijf meter hoger dan vroeger. Ook de Booster is anders en heeft nu 4 gondels aan het uiteinde van de arm en noemt nu New World.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

De Sinksenfoor opent zaterdag met meer dan 150 attracties op de Gedempte Zuiderdokken. Buurtbewoners die een rechtszaak hadden aangespannen, kregen geen gelijk en dus staat de kermis de komende zes weken gewoon op de vertrouwde plek. Er is wel sprake van dat de foor over een paar jaar zou verhuizen naar Petroleum Zuid.

Schepen van Markten Luc Bungeneers (Open Vld) herhaalde dinsdag zijn standpunt dat de Sinksenfoor pas kan verhuizen wanneer er een geschikt alternatief gevonden is dat voldoet aan alle voorwaarden op het vlak van veiligheid, nutsvoorzieningen en nabijheid van de Antwerpse binnenstad. "Maar dat wordt een kwestie voor het volgende stadsbestuur", zei hij.

Bungeneers garandeerde dat de openingsuren en geluidslimieten strikt zullen worden opgevolgd. Er komt ook een mobiel politiesecretariaat dat als aanspreekpunt moet dienen voor kermisgangers en omwonenden.

 

De Antwerpse Sinksenfoor staat op de Gedempte Zuiderdokken van zaterdag 26 mei tot zondag 1 juli. Er komen ook opnieuw themadagen voor mindervaliden, studenten en holebi's.

Bijzondere kermisdagen
Traditiegetrouw organiseert de stad in samenwerking met de foornijveraars een aantal speciale acties:

  • Op vrijdag 15 juni krijgt de Sinksenfoor heeft de 3e Pink Friday plaats. De holebivriendelijke kermisavond lokte vorig jaar duizenden bezoekers Vanzelfsprekend wordt iedereen gevraagd om zich die avond in het roze te kleden.

  • Op woensdag 20 juni zijn er tal van promoties op verschillende attracties tijdens de familiedag.

  • Op dinsdag 26 juni heeft de tweede studentendag plaats. Jongeren kunnen dan de examenstress achter zich laten door uit de bol te gaan op de foor.

  • Op zondag 01 juli sluit de Sinksenfoor af met de bekende ‘Big Bang’-dag. Op alle attracties worden er dan kortingen gegeven tot 30%.
 

De vier nieuwe attracties op de Sinksenfoor op een rijtje.

Airmaxx (Dotremont), New World (Heyblom & Pfausser-FR.)  
Vortex (Vlasselaerts & Chournichoux-FR.) en Aqua Valley (Bufkens & Rieger-A.)

 

 
> Maandag 21 mei 2012:
 
> Postkaarten Antwerpse Sinksenfoor beschikbaar.
 

 

 
> Dinsdag 15 mei 2012:
 
> Attractielijst Gelaender Kirmes 2012.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 105e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen.

Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers.

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van 01 juni 2012 tot en met 06 juni 2012. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 12 mei 2012:
 
> Nieuw Kermisboek: Stoomcarrousels.

De stoomcarrousels zijn jarenlang het middelpunt, het hart van de Nederlandse kermissen geweest. Met prachtige façades en een betoverend interieur waren de stoomcarrousels niet alleen geliefd bij kinderen maar vooral ook bij de opgroeiende jeugd. De jeugd die daar vrijelijk en op een zeer speelse manier, zoals het werpen naar elkaar van serpentines en confetti, op zoek konden naar misschien wel hun toekomstige partner. Onder het indringende geluid van een sissende stoommachine en op de vrolijke klanken van een kermisorgel, kon men zich tevens tegoed doen aan consumpties van allerlei aard, die geschonken werden aan het prachtig gebeeldhouwde buffet.

De glorietijd van de stoomcarrousels ligt tussen 1890 en het uitbreken van de 2e wereldoorlog. Na de oorlog is de exploitatie nog moeizaam op gang gekomen maar het was voor iedereen duidelijk dat deze prachtige attracties de beste tijd hadden gehad.  

De auteur van dit boek, de Waalwijker Hennie van Oers , heeft “de kermis” met de paplepel ingegeven gekregen. Zijn opa en vader bouwden reeds lang voor zijn geboorte (1953) allerlei miniatuurattracties waarmee ze zelfs de landelijk TV haalden. Hennie mocht helpen met de opbouw van de miniatuur stoomcarrousel en raakte meer en meer gefascineerd door deze prachtige attractie. Hij heeft zijn belangstelling verder verdiept en is informatie en fotomateriaal gaan verzamelen. Met een enorme kennis en documentatie voorhanden werd hij door vrienden en kennissen aangespoord om er een boek over samen te stellen. Zes jaar heeft hij er over gedaan en het resultaat mag er zijn. 

Door genoemde parate kennis en zijn buitengewoon groot kermisdossier, is Hennie waarschijnlijk de enige persoon in Nederland die in staat is een dergelijke boek te componeren. Hij neemt ons mee in zijn kroniek naar de opkomst en de teloorgang van de stoomcarrousel, de toepassing van de stoommachine, Roermond als de kermisstad van Nederland, ontwerpers, constructeurs, beeldhouwers en kunstschilders, de romantiek, maar vooral naar de exploitanten zelf. De verhalen van en over deze kermisdynastieën in hun voor- en tegenspoed.  

Een waardevol document waarin de herinnering aan de romantische “stoomcarrouselperiode” opgetekend is en voor het nageslacht bewaard zal blijven.

Het boek dat A4 formaat is en ca 270 pagina’s telt , is full colour druk met harde kaft en bevat ruim 850 authentieke foto’s en documenten, uiteraard hoofdzakelijk in zwart-wit. Het boek kost 29,95 euro exclusief verzendkosten. De presentatie van het boek is zaterdagmiddag 21 juli 2012, direct na de opening van de kermis-expo in het Raadhuis-Paleis aan het Willemsplein te Tilburg.

U kunt alvast intekenen , zodat u zich verzekerd weet van een exemplaar, via e-mail-adres kermisboeken@hotmail.nl. Na de presentatie van het boek zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de levering en betaling af te ronden.
 
> Woensdag 09 mei 2012:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2012.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Dinsdag 08 mei 2012:
 

> Nieuwe kermisthema-dag in Tilburg: Single Friday.

TILBURG - De Tilburgse Kermis heeft er op 27 juli om 15 uur een geheel nieuwe thema-dag bij: Single Friday.

Volgens Rineke van Doorn van singlereizen.nl, samen met 4 Fontys-studenten de organisatie achter de thema-dag, wordt dit 'het grootste openlucht ontmoetingsfeest van Nederland'. De dresscode is wit.

 
Singles krijgen via een programma te horen op welke locatie en in welke horeca-zaken zij single-leeftijdsgenoten spontaan kunnen treffen.
Van Doorn verwacht op de eerste editie zo'n 5.000 singles uit geheel Nederland te kunnen ontmoeten op kermisvrijdag in Tilburg. Er komt een activiteitenprogramma waarin dat ontmoeten centraal staat, zoals speeddaten in een kermisattractie of samen eten aan lange tafels in een eetcafé.
Van Doorn hoopt dat Single Friday na verloop net zo'n groot succes wordt als Roze Maandag.
 
> Maandag 07 mei 2012:
 
> Klacht tegen Sinksenfoor ongegrond.

De Antwerpse Sinksenfoor mag op zijn oude vertrouwde locatie blijven staan. Buurtbewoners hadden een milieustakingsvordering ingediend tegen het stadsbestuur, omdat ze niet willen dat de Gedempte Zuiderdokken nog langer gebruikt worden voor dergelijke 'hoogdynamische' evenementen of als parking. De rechtbank heeft hun vordering echter ongegrond verklaard. Dat de Antwerpse Sinksenfoor dan toch niet moet verhuizen, is een overwinning van het gezond verstand, zegt Unizo Antwerpen Stad. "De Sinksenfoor niet laten doorgaan, zou een economische ramp zijn voor zowel de foorkramers als de ondernemers in de stad", luidt het.
De bewoners voerden aan dat de Gedempte Zuiderdokken in 1979 de bestemming van parkgebied kregen in het gewestplan en dat de stad dus eigenlijk geen vergunning heeft om er evenementen zoals de Sinksenfoor, Antwerpen Proeft en StuDay te laten doorgaan.
 
Volgens de stad is er echter een vermoeden van vergunning, omdat de dokken al tien jaar voor het gewestplan gebruikt werden als parking en evenementenplein. Bovendien is er een recent Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) waarin de Gedempte Zuiderdokken als multifunctioneel plein werden opgenomen.

In het vonnis werd echter op geen enkel van die argumenten geantwoord. De rechtbank oordeelde dat de helft van de elf eisers niet eens in Antwerpen woont en dat hun vordering dus sowieso onontvankelijk is. De vordering van de bewoners die wel in Antwerpen wonen, werd ontvankelijk maar ongegrond verklaard.

Aangezien een milieustakingsvordering maar door een beperkt aantal instanties kan worden ingesteld, hadden de bewoners dat namens de stad gedaan. De stad had dus eigenlijk de stad gedagvaard en dat kon volgens de rechtbank niet.


 

De kans is echter groot dat dit niet het einde van het verhaal is. "Wij hebben nog verschillende andere mogelijkheden. We kunnen een kort geding aanspannen, een strafrechtelijke procedure instellen, een klacht met burgerlijke partijstelling indienen bij de onderzoeksrechter, het GRUP aanvechten bij de Raad van State en het vermoeden van vergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwisting, maar dat moet ik nog eens met mijn cliënten bespreken", zegt advocate Griet Cnudde.

Unizo laat nog weten dat het bereid blijft om constructief mee te werken met alle betrokkenen aan een kwalitatieve oplossing voor de problemen van de Gedempte Zuiderdokken en het Zuid. "Er kan maar sprake zijn van een verplaatsing van de Sinksenfoor nadat een evenwaardige kwalitatieve nieuwe plaats is gevonden. Zo lang er geen alternatief is, kan er ook geen verhuis zijn", luidt het.
 
Antwerps schepen Luc Bungeneers (Open Vld), bevoegd voor onder meer Markten en Foren, reageert opgelucht op het nieuws dat de Sinksenfoor dit jaar zoals gepland kan doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken.
"De rechter heeft onze argumentatie gevolgd, en kon mijns inziens niet anders dan deze klacht ongegrond verklaren", aldus Bungeneers, die wel belooft om de eventuele hinder die de kermis met zich meebrengt tot een minimum te beperken. "Het moet een feest zijn voor zowel buurtbewoners, bezoekers als foornijveraars. Dat principe heb ik steeds gehanteerd en daar wijk ik niet van af", legt de schepen uit.

De Sinksenfoor kan nu gewoon zoals gepland doorgaan, van 26 mei tot 1 juli. "Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen mensen naar de foor, zoiets mag je de Antwerpenaar niet zomaar afnemen", meent Bungeneers. "Ik heb ook nooit begrepen waarom men tegen die evenementen, maar vooral tegen de Sinksenfoor, kan zijn."

 
> Zondag 06 mei 2012:
 

> Kermis speelt hoofdrol in tv-reeks ‘Zone Stad'.

De Sinksenfoor krijgt een rol in de tv-serie Zone Stad. Vorig jaar nam productiehuis Studio-A de elfde aflevering op van de politiereeks, met onder meer Lien Van de Kelder en Guy Van Sande.


Spanning, actie, bloedstollende verhaallijnen en fascinerende intriges op de werkvloer én daarbuiten. Al 10 weken lang werkt 'Zone Stad' toe naar een knaller van een seizoensfinale en op maandag 7 mei doet de politiereeks daar nog een schepje bovenop wanneer Lucas ontdekt dat Inez terug een relatie is begonnen met Tom. Deze laatste weet ondertussen van zijn partner Fien (Lien van de Kelder) dat Inez de zus en dochter is van de 2 monsters uit zijn verleden, en confronteert zijn grote liefde met haar echte identiteit, met alle gevolgen vandien... Ook Mike (Peter Van Asbroeck) krijgt schokkend nieuws te verwerken.

 
Maar ondertussen moet het politiewerk gewoon verder gaan wanneer een 52-jarige foorkramer wordt vermoord met een luchtdrukpistool. Al snel blijkt dat zowel zijn zoon Dylan (gastacteur Bert Verbeke), als zijn ex-vrouw Martine (gastactrice van Els Dottermans) hun redenen hadden om met Ludo af te rekenen...

Ook Manou Kersting en Fred Van Kuijk zien we aan het werk als gastacteurs op de Sinksenfoor, die de inspecteurs misschien wel eens op het juiste spoor zouden kunnen zetten in de zoektocht naar de moordenaar.

'Zone Stad', maandag 7 mei om 21.50 uur op vtm.

 

 
> Vrijdag 04 mei 2012:
 
> Programma Maastricht Sint-Servaaskermis 2012.

Draaien, zwieren, gillen, lachen, winnen: plezier en spektakel gegarandeerd op de Sint Servaaskermis; de enige echte stadskermis van Maastricht op het mooiste plein van Nederland het Vrijfhof. Van 11 tot en met 20 mei is het weer tijd voor heerlijke oliebollen, om raak te schieten in het schietsalon, om mooie prijzen te winnen met touwtjetrekken of voor een rondje in de carrousel of de achtbaan.
 

Programma

  • Vrijdag 11 mei - 16.00 uur – Opening: om 16.00 uur wordt de Servaaskermis feestelijk geopend. De wethouder geeft letterlijk het startschot met het kanon van het Mestreechs Regiment. Bij de opening zijn twee steltlopers en een grote knuffel-papegaai aanwezig. Tachtig kinderen van Trajekt-jeugdwerk wonen de opening bij en kunnen tot 18.00 uur gratis gebruikmaken van alle attracties.
  • Zondag 13 mei - 14.00 tot 17.00 uur – Moederdag: op zondag maakt de ballonclown Olvik de mooiste creaties met ballonnen op de kermis. De kleintjes zullen versteld staan. En u ook.
  • Maandag 14 mei - 12.00 tot 14.00 uur - Bezoek Jan Baptistschool: tussen 12.00 en 14.00 uur brengen alle leerlingen van de Jan Baptistschool een bezoek aan de Servaaskermis. Zij mogen die middag gratis gebruikmaken van de attracties.
  • Dinsdag 15 mei - 14.00 tot 18.00 uur – Steltlopers: dinsdagmiddag zijn er steltlopers en een grote knuffelhond aanwezig op de Servaaskermis.
  • Woensdag 16 mei - vanaf 13.00 uur – Familiedag: tijdens de familiedag op woensdag 16 mei maakt een ballonclown mooie ballonfiguren voor de kinderen en kunnen uw kinderen zich gratis laten schminken. Ook krijgt u woensdag 16 mei de hele dag € 0,50 korting op alle ritprijzen van de draaiende attracties.
  • Donderdag 17 mei - 14.00 tot 18.00 uur – Hemelvaartsdag: steltlopers en twee grote knuffelberen brengen een bezoek aan de Servaaskermis.

 
> Donderdag 03 mei 2012:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2012.

Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar is het attractieaanbod veel verandert ten opzichte van andere jaren. Daardoor is deze editie van 2012 wederom een zeer prachtige uitgave. Van 06 tot en met 11 juni 2012 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 02 mei 2012:
 

> 200.000 bezoekers voor Genkse meifeesten.

In totaal hebben gisteren zo’n 200.000 mensen de meifeesten in Genk bijgewoond. Dat is een record in vergelijking met de 62 voorgaande edities. Het weer zat mee, maar ook de kwaliteit van de O-parade speelt een belangrijke rol in dat succesverhaal. Almaar meer mensen van buiten de provincie en ook van over de landsgrenzen heen zakken op 1 mei naar Genk af.

Terwijl vroeger het accent vooral op kleuren en bloemen lag, staan nu creativiteit en het animeren van toeschouwers centraal. Met succes. Onder meer de Paarden uit Menorca (Spanje), maar vooral ook het werk van eigen bodem van straattheatergroep Yawar, waren mooi. Om maar te zwijgen over de tal van andere opvoeringen van lokale en interlokale organisaties.

De ochtendmarkten en kermis hadden al tal van bezoekers op de teller staan. Maar hoogtepunt was de O-parade, en als afsluiter kon het spektakelvuurwerk aan de rand van de kermis ook wel tellen.

Eerder werd gegokt op 200.000 bezoekers tijdens de ganse meifeesten, maar dat dat aantal op een dag zou genoteerd worden, was een onverhoopte meevaller. Vorig jaar kwamen zo’n 150.000 bezoekers opdagen op 1 mei.