>>> Kermisnieuws maart 2012
 
> Donderdag 29 maart 2012:
 

> Geen week langer Sinksenfoor in Antwerpen.

ANTWERPEN - De Sinksenfoor zal dit jaar maar duren tot aan de zomervakantie. De foorkramers hadden gevraagd om een week langer te blijven staan. Antwerps schepen voor Markten en Foren Luc Bungeneers (Open VLD) was akkoord.

'Voor de foorkramers was het handig geweest om rechtstreeks te kunnen doorreizen naar de Brusselse foor en voor onze jeugd was het leuk geweest om ook in de eerste vakantieweek naar de Sinksenfoor te kunnen gaan.'

De andere leden van het schepencollege deelden zijn visie niet. De foor gaat dit jaar door van 26 mei tot en met 1 juli 2012.

 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2012. 

De attractielijst van de Annakirmes in het Duitse Düren arriveerde vandaag op de redactie van KERMISVERMAAK. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwe attracties, waaronder Rock & Roller Coaster van Vorlop, de XXL van Denies-Kipp, de Star Flyer van Goetzke en de Booster Maxxx van Hoefnagels-Denies om er maar enkele te noemen. 

Benieuwd welke grootvermaakzaken dit jaar hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 28 maart 2012:
 

> Circus Barones met Magica Nostalgia te gast in Hasselt.

Tijdens de paasvakantie houdt Circus Barones halt op het Kolonel Dusartplein. Van 3 tot 15 april brengen artiesten, clowns en dieren entertainment voor jong en oud met de show Magica Nostalgia.

De voorstelling Magica Nostalgia is een ode aan het traditionele circus in al zijn facetten en voor de hele familie. De show van 96 minuten biedt een afwisseling van clowns, artiesten, acrobaten en dieren. De clowneske wanorde wordt veroorzaakt door het Engelse duo Atty & Pathy. Dit duo, dat door kenners als één van de beste van Europa wordt omschreven, zorgt voor de reprises en de interacties met het publiek, wat ongetwijfeld zal leiden tot de nodige misverstanden. Internationale artiesten verzorgen het artistieke gedeelte. Een absolute topper is het kwartet Dvorak uit Hongarije. Zij brengen twee acrobatienummers, die nog nooit eerder in België te zien waren: een eigentijds trapezenummer en een antipodenummer. De dierenacts, soms met een clowneske inslag, zijn voor rekening van de directie van het circus. Richard en Eva presenteren acts met paarden, honden en duiven.

Circus Barones, van Oostenrijkse origine, werd een dikke tien jaar geleden opgericht. Circusdirecteur Richard behoort tot de 7e generatie van circusartiesten uit de familie Korittnig. Hij behoort zo tot de oudste circusfamilie op het Europese vasteland (185 jaar) en heeft aan ervaring dus geen gebrek. In de tent zijn 550 tribuneplaatsen en en 102 loges. Voor de 19 geplande voorstellingen kan het circus dus in totaal ongeveer 12.000 bezoekers verwelkomen.

 

Voorstellingen Hasselt Kolonel Dusartplein 3 t/m 15 april 2012
Dinsdag 03 april om 19u00 (première)
Woensdag 04 april om 15u00
Donderdag 05 april om 15u00
Vrijdag 06 april om 15u00 & 18u00
Zaterdag 07 april om 15u00 & 18u00
Zondag 08 april 11u00 & 15u00
Maandag 09 april om 15u15
Dinsdag 10 april om 15u00
Woensdag 11 april om 15u00
Donderdag 12 april om 15u00
Vrijdag 13 april om 15u00 & 18u00
Zaterdag 14 april om 15u00 & 18u00
Zondag 15 april om 11u00 & 15u00

  
> Maandag 19 maart 2012:
 

> Attractielijst Genk 1 meifoor 2012.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meikermis te Genk. Van 27 april 2012 tot en met 07 mei 2012 kan je op de Dieplaan en Jaarbeurslaan weer terecht voor een kermis van formaat.

Alle vasten waarden zijn ook dit jaar weer van de partij voor een schitterend feest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 15 maart 2012:
 

> Nieuw in 2012: Air Maxx van Familie Dotremont.

Zoals al eerder gemeld brengt de Familie Fabrice en Anthony Dotremont een Smashing Jump op de Belgische kermissen. De naam van deze nieuwe attractie zal Air Maxx zijn.

Momenteel is de attractie in Italie bij BN Performance Rides in aanbouw. Van de familie mochten wij enkele foto’s hiervan ontvangen. Waarvoor hartelijk dank. Deze vinden jullie terug bij de reportages.

De première van deze attractie staat gepland voor de Paaskermis in Charleroi.

Langs deze weg wensen wij van KERMISVERMAAK.BE de familie Dotremont alvast veel succes met deze nieuwe attractie.

 
> Donderdag 15 maart 2012:
 

> Augustusfoor Turnhout zowel op Grote Markt als Turnova. 

De jaarlijkse augustusfoor vindt dit jaar niet alleen plaats op de Grote Markt. De drie ‘blauwe zones’ verhuizen naar Turnova en in 2013 naar de Warande.

De vorige editie van de augustusfoor in Turnhout vond plaats op Turnova omdat de Grote Markt heraangelegd werd. Nu is die klaar en kan de augustusfoor terugkeren naar de vertrouwde omgeving. Gedeeltelijk dan toch. ‘We hebben na heel wat passen en meten alle attracties op de Grote Markt gekregen, maar dan wel zonder de blauwe zones (plaatsen die elk jaar door andere foorkramers werden ingevuld en dienden als publiekstrekker, red)’, zegt plaatsmeester Luc Gils.

Dat komt onder meer door de 300 vierkante meter die vrij moet blijven voor de kerk en de doorgang van vier meter die overal moet vrij blijven. ‘De vrachtwagens en de caravans zullen ook niet meer op de Grote Markt staan tenzij het echt niet anders kan. Die verhuizen naar Turnova dit jaar net als de blauwe zones. We moeten er dan wel voor zorgen dat we op een of andere manier het publiek ook naar daar krijgen, want kermis op twee plaatsen zorgt voor een verdeling. En voor 2013 is het bovendien de bedoeling dat we die blauwe zones naar de Warande verhuizen al moeten we daar nog wel onderzoeken wat er juist kan staan aangezien er onder de grond die parking zit en de draagkracht niet overschreden mag worden.’ Ook op het Zegeplein staan nog een drietal kramen zoals vanouds.

De splitsing van de kermis zal niet de enige nieuwigheid zijn. Het oprijden van de foorkramers, wat de voorbije jaren vele duizenden mensen trok, zal ook niet meer gebeuren. ‘De grote attracties zullen we al vanaf de dinsdagnamiddag de Grote Markt laten oprijden. Tegen de avond is het dan de beurt aan de kleinere kramen. Dat lijkt ons het beste omdat het voor iedereen anders is en heel wat foorkramers hun nieuwe plaats moeten zoeken. Er zijn ook heel wat ‘obstakels’ (banken en bomen, red) die voor de nodige hinder zorgen.’

De stad onderzoekt ook nog of tijdens de kermisperiode de oostkant van de Grote Markt (tussen Otterstraat en Baron Du Fourstraat) verkeersvrij gemaakt kan worden. Dat zou betekenen dat het verkeer vanuit de Otterstraat opnieuw enkel naar de Herentalsstraat kan zoals tijdens de heraanleg van de Grote Markt. ‘Dat zou een stuk veiliger zijn en zo creëer je toch iets meer eenheid tussen de attracties op de Grote Markt en Turnova’, aldus burgemeester Stijnen (CD&V). ‘Maar we moeten zien dat het opnieuw omdraaien van die rijrichting niet voor te veel verwarring zorgt.’

 
> Donderdag 15 maart 2012:
 

> Buffalodag op blauw-witte Halfvastenfoor.

Geen trucage en geen special effects, en toch dwarrelden er gisteren blauwe en witte pluimen neer op het Gentse Sint-Pietersplein tijdens Buffalodag. De verklaring was niet eens ver te zoeken: Mascotte Benjamin Bundervoet waagde zich met squaw Mel, Cesar Arzo, Hannes Van der Bruggen en Tom Boere in de beruchte XXL, en dat tuig ging zo hevig tekeer dat de pluimen uit zijn Indianentooi vlogen. Ze werden meteen een collector's item voor een paar vrouwelijke fans.

 
De XXL bleek trouwens achteraf niet echt besteed aan de Buffalo's. Een voor een kwamen ze er bleekjes uit. 'Toen ik mijn ogen dicht deed, was het nog iets draaglijker, maar het feit dat de fan rechttegenover mij moest spuwen, was dan weer niet zo leuk', aldus Van der Bruggen bij het verlaten van de attractie.
Het was ook meteen het sein voor de spelers -waaronder ook N'Diaye, Jörgensen, Melli, Raman en Cerimagic - om het wat rustiger aan te doen. Aandringen om ze nog op een of ander van die gekke tuigen te krijgen, was verloren moeite. De Buffalo's hielden het bij schieten, botsauto's, tennisballen gooien in het '60 seconds'-kraam en de paardenrace.

Net als vorig jaar waren de spelers zelf de grootste attractie voor de talrijk opgekomen fans. T-shirts, posters en boekjes werden volop gesigneerd, en compactcamera's deden overuren.

 

 

 
> Dinsdag 13 maart 2012:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2012. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2012 belooft een speciale editie te worden. Nieuwkomer is dit jaar de Rupsmolen Brazilia van Vandenbemden. Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Zaterdag 10 maart 2012:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2012.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! 

De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 09 maart 2012:
 
> Attractielijst Oudenaarde Paasfoor 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Paasfoor te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 07 april 2012 tot en met 15 april 2012. De Paasfoor heeft dit jaar weer een pracht van een editie. Grootste nieuwkomer is dit jaar de Ranger van Vermeylen die hier z'n première viert. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 06 maart 2012:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2012. 

Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 05 april 2012 tot en met 22 april 2012 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 25 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een nieuwe attractie te melden: de Rock & Roll van Simon. Deze hoogvlieger staat op het Schouwburgplein. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2012. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties.