>>> Kermisnieuws februari 2012
 
> Maandag 27 februari 2012:
 
> Geen premičre van Air Roxx op Halfvastenfoor in Gent.

Slecht nieuws voor de Halfvastenfoor van Gent. De geplande premičre van de Air Roxx van Dotremont zal niet plaatsvinden, omdat deze niet tijdig klaar geraakt. Op deze vrijgekomen plek komt de Challenger van Lamer/Ropers staan. Waar en wanneer de premičre zal zijn van de nieuwe attractie van de familie Dotremont is op dit moment nog niet bekend.

De complete aangepaste lijst van de Halfvastenfoor van Gent kunnen jullie nog steeds raadplegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2012. 

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 02 maart tot en met 11 maart 2012 staan 39 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een kindermoeln voor de allerkleinste. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2012. Plaatsmeester Frans Lowagie maakte vandaag de attractielijst van de Foire du Prinstemps in Mouscron bekend. Deze editie van 2012 beloofd alvast weer een schitterende editie te worden van deze kermis met ook hier enkele grote nieuwkomers, zoals de Big Roller Coaster van Bufkens en de Tagada van Lainez. Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 24 februari 2012:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2012. Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Maandag 20 februari 2012:
 
> Nieuw in 2012: Crazy Beach in premičre.

Op de carnavalskermis van Sint-Truiden heeft de premičre plaatsgevonden van het nieuwe funhouse Crazy Beach van de familie Ceric-Onssels.

Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Ceric-Onssels veel succes met hun allernieuwste familie-attractie.

 

 
> Vrijdag 17 februari 2012:
 

> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2012.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Zoals eerder reeds gemeld zal op deze kermis de
wereldpremičre van de Artistico van de familie Köhrmann plaatsvinden.
Een klein greepje uit het verdere aanbod: de Booster Maxxx (Hoefnagels/Denies), Octopussy (Markmann), Haunted Mansion (Hinzen-NL) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 16 februari 2012:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 10 maart 2012 tot en met 1 april 2012. 

Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Take Off, Wild Mouse en Devils Manor om er maar enkele te noemen. Daarnaast heeft de premičre plaats van de Air Roxx. Dit is de nieuwe attractie van het type Smashing Jump van de femilie Fabrice Dotremont. 

Ook dit jaar heeft er voor een tweede maal een Buffalodag plaats. Op woensdag 14 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers. 

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 15 februari 2012:
 
> Gravitron extra attractie in Sint-Truiden.

Op de carnavalskermis die aanstaande vrijdag van start gaat zal de Gravitron van Vermeylen verschijnen. Deze kreeg alsnog een toelating om hier z’n rondjes te draaien. 

De grote carnavalstoet van Sint-Truiden gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 20 febrauri 2012. Op woensdag 22 en donderdag 23 februari is het familiedag.

De complete attractielijst van deze carnavalskermis kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 08 februari 2012:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2012. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van 10 maart 2012 tot en met 25 maart 2012. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 02 februari 2012:
 
> Publieksknallers op Tilburgse Kermis 2012

Publiekswinnaars Teststrecke en Mission Space op Spoorplein
.

De conceptopstelling van de Tilburgse Kermis is bekend. Er wordt ruim baan gegeven aan de grote, snelle topattracties. In het oog springt het Spoorplein met de superachtbaan Teststrecke, de reusachtige zweefmolen, Mission Space en de grootste mobiele glijbaan van Europa, de Bayern Rutsch.  

 

De Tilburgse Kermis editie 2012 telt naast bovenstaande attracties nog veel meer smaakmakers. Op het Koningsplein komt de supersnelle attractie Exlr8, een nieuwe, nog in aanbouw zijnde attractie dat plaats biedt aan 16 personen. Een attractie die de harten zeker sneller doet kloppen is de Turbine. Aan een verticale mast draaien twee lange armen met aan ieder uiteinde een gondel voor ieder 10 personen. De top van de attractie is 70 meter hoog en de roterende armen bereiken een topsnelheid van 104 km/h.

Kermiswethouder Joost Möller is zeer te spreken over het topaanbod aan attracties tijden de Tilburgse Kermis 2012. " Het binnenhalen van dit soort attracties zegt genoeg over de aantrekkingskracht van de Tilburgse Kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux met ongeveer 1 miljoen bezoekers en we hebben de ambitie om in 2013 de beste kermis van Europa binnen onze gemeentegrenzen te hebben. Als de kermis in 2013 qua attracties lijkt op dit jaar ben ik zeer tevreden."

 

Publiekswinnaars

De Teststrecke en de Mission Space zijn oud-publiekswinnaars. In 2010 stond de Teststrecke voor het eerst op de Tilburgse Kermis en won de meteen de belangrijkste kermisprijs, de publieksprijs. Vorig jaar ging de Mission Space met deze prestigieuze onderscheiding aan de haal. Winnaars van de publieksprijs mogen eenmaal onder dezelfde pachtvoorwaarden terugkomen op de Tilburgse Kermis. Möller: "Deze attracties hebben zich bewezen als publiekstrekker. Geweldig dat ze weer naar onze kermis komen. De bezoekers gaan daar wederom veel plezier aan beleven. Het publiek is de grote winnaar."

 

Grootste kermis

Op 16 januari vond de verpachting van de Tilburgse Kermis plaats. In de daaropvolgende weken zijn de toegewezen attracties ingetekend op het kermisterrein. De totale pachtopbrengst in 2012 is net onder de €2 miljoen uitgekomen. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag als in 2011. Er zijn ongeveer 230 attracties.

De Tilburgse Kermis 2012 is van 20 juli tot en met 29 juli. De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland en heeft ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein ligt in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot.

De volledige attractielijst van de Tilburgse kermis 201
1 is terug te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

  
> Woensdag 01 februari 2012:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 25 februari 2012 tot en met 28 februari 2012. Grote nieuwkomer hier dit jaar is de Coco Bongo van de familie Burdot/Zeppieri. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.