>>> Kermisnieuws januari 2012
 
> Dinsdag 31 januari 2012:
 
> Attractielijst Geraardsbergen Krakelingenkermis 2012. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd vandaag bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer enkele mooie nieuwe attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 28 januari 2012:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2012.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ten opzichte van vorig jaar veranderd er weinig. De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 17 februari 2012 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 20 febrauri 2012. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 27 januari 2012:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2012. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van zelfs twee nieuwkomers die nog nooit eerder in Tienen stonden. Zijnde de Rock’n Roller van Simon en de Tagada van Lainez. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 25 januari 2012:
 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2012.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 10 februari 2012 tot en met 26 februari 2012.

Dit jaar staan er door werken geen attracties op de Hopmarkt. Al deze attracties krijgen dit jaar ook een plek op het Keizerplein. 

De Winterfoor zal in totaal 103 attracties en kramen tellen en op zondag 26 februari 2012 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2012 (vrijdag 10 februari t/m zondag 26 februari):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Zondag 22 januari 2012:
 

> Sitenews: Kermisposters online.

Wellicht hebben aandachtige kijkers al gezien dat er een nieuwe rubriek zit in het hoofdmenu.
Jaarlijks verschijnen er in verschillende steden naar aanleiding van de kermis een kermisaffiche. Na vele jaren Kermisvermaak.be zaten al zoveel kermisaffiches in ons archief dat we deze niet wilde laten verloren gaan. Zo werden deze per stad gebundeld om deze op een mooie manier met jullie delen. Jullie vinden deze kermisaffiches allemaal terug onder de rubriek “Kermisposters”.

 
> Dinsdag 17 januari 2012:
 

> Eerste twee attracties voor Tilburgse Kermis 2012 bekend.

Gisteren had de openbare voorlezing plaats van alle attracties die een plekje willen op de Tilburgse Kermis 2012. Maar liefst 575 inschrijvingen mocht de gemeente Tilburg ontvangen. Hieruit wordt de Tilburgse kermis samengesteld. Op 3 februari maakt de gemeente bekend welke attracties een plekje krijgen op de grootste kermis van de Benelux.

Door de voorverpachting zijn er wel al twee attracties die zeker zijn van een plaatsje. Op het Koningsplein komt de XRL8, een nieuwe snelheidsmolen die binnen een halve ronde kan optrekken tot 60km/uur en ook even snel weer kan stoppen.

Op de Spoorlaan komt de Bayern Rutsche. Deze reuze glijbaan uit Duitsland is maar liefst 20 meter hoog. Een echte familie-attractie. 

 

 
> Maandag 16 januari 2012:
 
> Tilburgse Kermis in toekomst naar andere datum.

De Tilburgse Kermis verschuift in de nabije toekomst waarschijnlijk op de kalender. Kermiswethouder Joost Möller heeft dat maandagochtend bekendgemaakt bij de start van de openbare verpachting van de kermis. De kermis vindt nu nog ieder jaar plaats in de laatste week van juli.

Door een verschuiving naar voren of achteren heeft Tilburg geen last meer van de kermis in het Duitse Düsseldorf. De grote publiekstrekkende en nieuwste attracties verkiezen vaak Düsseldorf boven Tilburg. Door verplaatsing op de kalender moet Tilburg aantrekkelijker worden voor de grootste Europese attracties.

Voor 2012 en 2013 staat de datum van de kermis al vast, dus de verschuiving zou op z'n vroegst in 2014 plaatsvinden. Veel kermisexploitanten zijn tegen een verschuiving.

Dit jaar vindt de Tilburgse Kermis plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juli.

 
> Maandag 09 januari 2012:
 

> 615.000 bezoekers voor Winterland Hasselt.

De voorbije acht weken bezochten 615.000 bezoekers de vierde editie van Winterland. “Daar zijn we heel tevreden over”, zegt mede-organisator Carlo Gysens.

“We scoren jaar na jaar beter. Volgend jaar veranderen er een aantal dingen aan het concept. We hebben immers aan de reacties gemerkt dat een reuzenrad onlosmakelijk verbonden is aan dit evenement. Daarom gaan we in Duitsland op zoek naar een rad met gesloten gondels zodat het weer weinig invloed heeft. Daardoor verdwijnt de ‘Flying Rudolph’ die geen onverdeeld succes bleek. Ook het Huis van de Kerstman wordt uitgebreid. Tot slot trekken we binnenkort naar Italië om te kijken naar de zwiermolen van de Winterkoningin die we besteld hebben in Treviso. Die molen wordt een topattractie op Winterland 2012. We hebben ze trouwens na de vijfde Winterlandeditie meteen al voor 3 maanden verhuurd in Moskou.”

De vijfde editie van Winterland Hasselt heeft plaats van zaterdag 17 november 2012 tot en met zondag 06 januari 2013. (Foto: Roland Hermans)
 

 
> Zaterdag 07 januari 2012:
 

> Wereldpremière Artistico op Aachener Bend.

De Duitse familie Köhrmann presenteert in 2012 hun nieuwe attractie Artistico. Het gaat hier om een attractie van Mondial uit Heerenveen (Nederland).

Deze 45.5 meter hoge attractie is de eerste in z’n soort. Dit doordat men de gondels met aanzicht naar buiten plaatst.

De wereldpremière van deze attractie heeft plaats tijdens de Frühjahrbend in Aachen die plaats heeft van zaterdag 07 tot en met maandag 23 april 2012.

 
> Vrijdag 06 januari 2012:
 

> Reuzenrad tijdens de zomermaanden in Antwerpen.

Het reuzenrad Diamond Wheel komt tijdens de zomermaanden naar Antwerpen. Het is het grootste mobiele rad ter wereld en zal op het Koningin Astridplein staan.

Met zijn 55 meter hoogte biedt het reuzenrad een mooi uitzicht over Antwerpen. De cabines, grote gondels eigenlijk, zijn gesloten en terwijl het rad draait, wordt er muziek gespeeld.

Het reuzenrad, dat vorig jaar in Brussel stond, is van juli tot en met september in Antwerpen. Een ritje kost 4 euro. Kinderen ouder dan drie jaar betalen 3 euro.

 
> Donderdag 05 januari 2012:
 

> Winterfoor Aalst dit jaar met reuzenrad.

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2012. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto).

De Winterfoor 2012 van Aalst mag dit jaar rekenen op een deelname van 103 foornijveraars.
Deze zorgen voor 2 weken vermaak en traditionele lekkernijen.

De opstelling op de Grote Markt, het Esplanadeplein, de Houtmarkt en De Werf blijft onveranderd.
De attracties van de Hopmarkt worden, gelet op de geplande werken, verplaatst naar de parking Keizershallen. Op de parking Keizershallen is het reuzenrad terug van weggeweest.

De Winterfoor wordt officieel geopend op vrijdag 10 februari 2012 en blijft open tot en met zondag 26 februari 2012.
Op zondag 26 februari 2012 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

 

 
> Woensdag 04 januari 2012:
 
> Attractielijst Best Kermis 2012 bekend. De eerste attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Maurice Verbraak, plaatsmeesters Best.
 
> Maandag 02 januari 2012:
 
> Sitenews: Kermisdata 2012! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2012 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier terugvinden.