>>> Kermisnieuws december 2011
 
> Vrijdag 23 december 2011:
  

> Verkoopdag Kermiskalender Kerstmarkt Antwerpen.

Dinsdag 27 december vind je Michel Follet in een kraampje op de Antwerpse Kerstmarkt (ter hoogte van de toeristische dienst aan de Suikerrui).
Hij verkoopt er het fotoboek ROULEZ ROULEZ maar alleen die dag krijg je er een gratis cd bij met zo’n 200 retrofoto’s van kermisattracties (waaronder enkele uit de kalender op groot formaat). De kostprijs is ook voordeliger dan in de gewone winkel: 25 Euro.
Ook nog te koop : de 3cd box “Roulez Roulez volume 2” voor 14 Euro en de allerallerlaatste exemplaren van het Sinksenfoorboek voor – ocharme – 6 Euro.
Kortom: kermiscadeautjes voor nieuwjaar onder de boom: dinsdag 27 december vanaf 12u30 (ongeveer) tot 20uoo kerstmarkt Antwerpen, bij het kraam van Steve Severeyns.

 

 
> Zondag 18 december 2011:
 
> Sfeerfilmpje Winterland 2011-2012.
 

 
> Zaterdag 17 december 2011:
 

> Geen winterfoor op Hopmarkt Aalst.

AALST - Er zullen in 2012 geen foorkramen staan op de Hopmarkt tijdens Aalst carnaval. De stad moet het terrein beschikbaar houden voor de start van de werken, vermoedelijk in januari.

Interparking, de bouwheer van de ondergrondse parking en aanverwante paviljoenen op de Hopmarkt, hoopt de werken tegen 9 januari te kunnen opstarten. Het idee om tijdens carnaval op de parking een reuzenrad te plaatsen moet daarom worden afgevoerd. De dienst Economische Zaken concentreert alles op het Keizersplein.

Schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SP.A): ‘De exacte startdatum van de werkzaamheden is altijd moeilijk te bepalen omdat het afhangt van de weersomstandigheden. Wij mogen de start van de werken niet hypothekeren, daarom moet het plein vrij blijven. Mochten de werken door de kermis vertraging oplopen, kunnen wij aansprakelijk worden gesteld.'

Ondertussen wacht het stadsbestuur bang af of er geen bezwaren ingediend worden. ‘Ieder bezwaar kan de boel compleet om zeep helpen. We zijn nu eindelijk dicht bij de start van de werken die een kanker in de stad zullen wegnemen. Het gaat niet alleen over de parking maar ook over de gehele stadsontwikkeling. Kijk maar naar het Vredeplein hoe daar de middenstand opleeft en hoe aantrekkelijk dat plein is geworden. Dat effect willen we ook bekomen op de Hopmarkt. De paviljoenen worden overigens een architecturaal hoogstandje, waarvoor mensen naar Aalst zullen komen kijken.'

Ook vorig jaar was er aanvankelijk sprake van dat de Hopmarkt vrij zou blijven tijdens de winterkermis maar de stadsdiensten pasten toen de planning wat aan, zodat er toch een winterfoor kon worden geplaatst. Nu zal dat niet gebeuren.

Onlangs werd rond het plein overigens een weg aangelegd rondom de Hopmarkt om de omwonenden toe te laten tot bij hun deur of garage te rijden zodra de bouwwerken effectief starten. 

Bron: Nieuwsblad.

 
> Donderdag 08 december 2011:
 

> Nostalgische Kermis op Wintertijd Leuven.

De Leuvense Kerstmarkt is een van de oudste en gezelligste kerstmarkten van het land. Ze brengt een combinatie van lekker proeven, veel beleven en fijn shoppen. De kerstpret duurt dit jaar van vrijdag 09 tot en met zaterdag 31 december 2011. 

De overtreffende trap van nostalgie. Het historische centrum van Leuven wordt tijdens de feestperiode ingepalmd door kermisattracties van heel lang geleden. Hun namen: zwanenzweefmolen, paardenmolen, bootjesmolen, zwiermolen, luchtschommel en vliegbomspel. Ze ogen geweldig en ze ademen volop sfeer uit. En de prijs van de beurten is ouderwets goedkoop.
De Leuvense Kerstmarkt heeft plaats op het Hoover en Ladeuzeplein.

De tweede editie van Wintertijd in Leuven vult de stad tijdens de eindejaarsdagen met een nostalgische warmte die je de eerste winterkoude doet vergeten.

 
> Zaterdag 03 december 2011:
 

> Golden Pony voor René Bufkens en Park Hilaria Eindhoven.

De Belgische kermisexploitant René Bufkens (Big Roller Coaster, Wild Mouse, windwaterbanen,...) kreeg voor z'n innovatie in de Belgische kermisbranche een Golden Pony Award. (foto links)

Ook de Eindhovense kermis Park Hilaria heeft een Golden Pony Award gewonnen. De vakprijs wordt wel de Oscar van de internationale amusementsindustrie genoemd. Marieke Berkvens en Eric Boselie van organisator CityDynamiek Eindhoven hebben de prijs in Rimini in ontvangst genomen. (foto rechts)


Het blad Games & Parks Industry organiseert de Golden Pony Verkiezing sinds 2002. Vooruitstrevende en onderscheidende initiatieven binnen de amusementswereld worden zo in het zonnetje gezet. Aan de award is geen geldbedrag verbonden. Het gaat echt om een ereprijs.

Eerder wonnen in Nederland reeds de Efteling (2004), Laren kermis (2009) en de Tilburgse kermis (2003) de prijs.