>>> Kermisnieuws oktober 2011
 
> Woensdag 26 oktober 2011:
 

> Wiener Circus slaat tenten op in Hasselt.

Het Wiener Circus, het oudste nog rondreizend circus in België, slaat opnieuw zijn tenten op aan de Oude Paardenmarkt van Hasselt-Kuringen. Van 29 oktober tot en met 6 november zijn er dagelijks voorstellingen.

Jongleurs, trapezeartiesten, evenwichtskunstenaars, illusionisten, clowns en dieren: het Wiener Circus brengt haar traditionele circusshow voor het derde jaar op rij naar Hasselt.

Dagelijks zijn er voorstellingen om 15u. Op zaterdag 29 oktober is er een voorstelling om 19u (officiële première). Op zondag 30 oktober, dinsdag 1 november, woensdag 2 november, vrijdag 4 november en zaterdag 5 november ook een voorstelling om 18u.

Het Wiener Circus werd in 1965 opgericht door Ulrich en Irene Malter. Ulrich verliet het ouderlijke Tiroler Circus om met zijn eigen gezin een nieuwe traditie op te starten. In 2005 nam Ricky Cannone de teugels van Ulrich over. Een jonge directie zorgde voor nieuw elan. Moderne belichting, een moderne tent en nieuwe geluidsinstallaties werden aan het circus toegevoegd.


 

 
> Maandag 24 oktober 2011:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2011. Vandaag presenteerde plaatsmeester Bob Theeuws zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 04 november 2011 tot en met 21 november 2011.

Door werken aan de Grote Markt verhuizen ook dit jaar de attracties naar de parking Gasthuisvest en A. Vanderpoortenlaan. Ook op het Zimmerplein zullen de gebruikelijke attracties staan. Door deze verhuis is er ook dit jaar geen plaats voor nieuwe attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 20 oktober 2011:
 

> Oktoberfeesten Sittard (NL).

Morgen gaat de zevende editie van start van de Oktoberfeesten in Sittard. Zoals gebruikelijk heeft ook dit jaar weer het beste van de Nederlandse kermiswereld zich verzameld in Sittard (NL).

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe uitschieters, zoals de Mission Space, Spinning Coaster, Dominator, Discovery, enz...

Naast de kermis zijn er in de vele biertenten ook wederom vele optredens met enkele highlights zoals Die Höhner, Vicky Leandros, Nick & Simon, Heino, Dieter Koblenz, Fabrizio, Frans Theunisz en Erwin.

Deze schittende kermis in Sittard, net over de Belgische grens in Nederlands-Limburg, kunnen jullie nog beleven tot en met woensdag 26 oktober 2011.

De complete lijst aan grootvermaakzaken is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Attractie toevoeging Lanaken Oktoberkermis. Plaatsmeester Henk Roberts liet ons vandaag weten dat de Booster van Eddy Janssen dit jaar alsnog een plekje heeft gekregen op de oktoberkermis in het centrum van Lanaken. Deze kermis gaat morgen van start met een Halloween-jaarmarkt. Welke attracties er dit jaar allemaal komen, kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlands kermisdata.
 
> Donderdag 13 oktober 2011:
 

> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 augustus heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Vrijdag 21 oktober:
17:00 uur Halloween avondmarkt
Vanaf 18:30 uur optreden van “Feniks” straattheatergezelschap 

Zaterdag 22 oktober:
17:00 uur opening kermis met optreden van Eurodrumband en Jus te Nève.

Zondag 23 oktober:

14:00 uur opening kermis. 


Maandag 24 oktober:

16:00 uur opening kermis.


Dinsdag 25 oktober:

8:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
16:00 uur opening kermis met 1eurodag of korting op de kermis.

 
> Dinsdag 11 oktober 2011:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2011. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 15 oktober 2011 tot en met 18 oktober 2011 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 10 oktober 2011:
 

> Nieuw kermis boek: ”L'Autopède, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen”.

De Vlaamse firma l'Autopède heeft gedurende 65 jaar attributen geproduceerd voor draaimolens, babysporten, vliegtuigmolens, kinderrijscholen etc.. Miljoenen kinderen uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben op de kermis in de prachtige modellen van l'Autopède gezeten. Dit boek, dat geschreven is door Piet Winkelmolen, medebestuurslid van de Stichting Kermis-Cultuur, belicht het ontstaan van het bedrijf, de bloei, de internationale klanten, de opkomende concurrentie uit de kunststofhoek en diverse andere aspecten.

Tevens maakt u kennis met de familie Baeyens uit Melle die in redelijke anonimiteit achter dit merk schuil gaat. U kunt genieten van meer dan 440 foto's en documenten die door de jaren heen gemaakt zijn, waaronder ca. 100 afbeeldingen van Nederlandse draaimolens waarop l'Autopède attributen hun thuis hebben gevonden. Het veranderende tijdsbeeld op de kermis zult u ook enigszins terugvinden. Dit boek is daarom veel meer dan de titel, "L'Autopède, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen", doet vermoeden. Een aanrader voor de kermis-, maar ook oldtimerliefhebber.  

Het boek is fullcolour druk, heeft een harde kaft en bestaat uit 190 pagina's en kost 22.50 Euro, exclusief 6,75 Euro verzendkosten. Het is te bestellen via (mail) kermisboeken@hotmail.nl. Na overboeking van 29,25 Euro op bankrekeningnummer 950974684 tnv Jan de Graaf Amsterdam, penningmeester St. Kermis-Cultuur, zal het boek u zo spoedig mogelijk toegezonden worden. Voor de Duitse, Franse en Belgische markt geldt een porto-tarifering van 8,69. Boeken voor België kunnen ook via l'Autopède besteld en afgehaald worden. Het adres kunt u eveneens verkrijgen via genoemd e-mail adres.
Wij wensen u veel kijk- en leesplezier toe!!
Stichting Kermis-Cultuur (Nederland)

 
> Donderdag 06 oktober 2011:
 
> KRC Genk op bezoek op Meeuwen Kermis.

Van zondag 09 oktober tot en met donderdag 13 oktober 2011 is het in Meeuwen Centrum kermis. Op kermismaandag is er om 20 uur een optreden van Les Truttes. Op kermisdinsdag 11 oktober 2011 komen de spelers van KRC Genk een bezoekje brengen aan de kermis. Er zijn zelfs meerdere “meet ’n greets” te winnen met de spelers. Dit houdt in dat men samen met z’n favoriete speler in één van de attracties kan.

 
> Maandag 03 oktober 2011:
 

> Promotie Winterland Hasselt van start.

Afgelopen weekend werd het startschot gegeven voor de promotiecampagne van Winterland Hasselt. Zo zagen wij op de stadskermis in het Nederlands-Limburgse Weert dat er bij de Hesselse Poepjee een speciale Winterland Hasselt-banner was aangebracht. Ook op enkele attracties was een grote zelfklever te zien. Winterland Hasselt heeft dit jaar plaats van zaterdag 19 november 2011 tot en met zondag 08 januari 2012.

 

 

 

 

 
> Zaterdag 01 oktober 2011:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2011.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 02 november 2011 tot en met 06 november 2011 in de binnenstad.

Ook dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes weer een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 24 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.