>>> Kermisnieuws september 2011
 
> Woensdag 21 september 2011:
 

> Evi Hanssen blikt suikerzoete clip in op Hasseltse kermis.

Dinsdagavond zorgde televisieduizendpoot Evi Hanssen op de septemberfoor in Hasselt voor extra animatie. Ze blikte er een cover van seventies-hit ‘Sugar Me’ van de Britse zangeres Lyndsay de Paul in.

UMA heet het muzikale project van Evi Hanssen en de opnames van de nieuwe videoclip gingen niet onopgemerkt voorbij. De zangeres wandelde gisteravond zowaar achterwaarts over de foor, links en rechts happend van zoetigheden die haar werden aangereikt.

 
"In tegenstelling tot bij het tv-gebeuren beslis ik hier alles zelf mee. Tv is eigenlijk mijn werk en muziek mijn passie maar ik hoop er ooit mijn job van te maken”, vertelt Evi, die haar tv-loopbaan als TMF-veejay.

Haar debuutoptreden op de Hasseltse foor lokte heel wat kijkers. En ook Evi gaf haar ogen de kost: “Ik ben meteen verliefd geworden op deze kermis, echt de mooiste van België. Ik ben dan wel Antwerpse, hier is de Sinksenfoor maar mager tegen. En zo proper, echt geweldig en gezellig die lange kermisstraat. Gewoonweg wauw!”.

Bron: Het Belang van Limburg.

 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2011. Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van 09 oktober 2011 tot en met 13 oktober 2011 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. Ten opzichte van vorig jaar staan er dit jaar geen attracties meer in de Dorpsstraat, maar deze attracties staan nu in de Kiestraat. Verder zijn dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2011. Plaatsmeester Patrick Dulsster maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende. De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 07 oktober tot en met zondag 06 november 2011. Dit jaar maken 71 kermisattracties hun opwachting, waarvan 15 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 20 september 2011:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 01 oktober 2011 tot en met 13 november 2011 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

Ten opzichte van vorig jaar heeft deze Foire d'Octobre één grote nieuwkomer, namelijk de Drop Zone en twee grote terugkomers en dat zijn de Eclipse en het Roue Royale. Ook dit jaar werd er wederom met de attracties geschoven, dat er toch ongeveer weer een vertrouwd kermisbeeld is.

Verder wordt de attractielijst dit jaar wederom aangevuld met enkele nostalgische attracties net zoals verleden jaar. De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 17 september 2011:
 
> Oktoberfest van München van start.

Vandaag start wederom de grootste kermis van de wereld, namelijk het Oktoberfest van München. Nog tot en met maandag 03 oktober kan je te goed doen aan de attracties of het bier.


Alle informatie over deze kermis kan je vinden op www.oktoberfest.de.

 
> Donderdag 15 september 2011:
 
> GSM werpen op Hasselt Kermis.

Op zondag 18 september van 14 tot 18 uur kan iedereen gratis deelnemen aan de GSM werpen actie op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Elke deelnemer die er in slaagt de GSM in de basketbalring te werpen gaat naar huis met een waardebon van 50 euro voor de aankoop van je nieuwe smartphone bij Media Markt Hasselt. Kom op zondag 18 september tussen 14 en 18 uur naar de stand van Media Markt op het Kolonel Dusartplein en waag je kans. Gek, als je niet komt werpen.
 

 
> Maandag 05 september 2011:
 

> Attractietoevoeging Hasselt Septemberfoor 2011.

Vandaag raakte bekend dat de Septemberfoor van Hasselt er nog een extra attractie bijkrijgt.

Zo liet ons de Stad Hasselt weten dat de Challenger van Lamer/Ropers nog aan het attractieaanbod is toegevoegd. Hiermee komt het aantal van de grootvermaakzaken dit jaar op 29 attracties.

De Hasseltse Septemberfoor heeft dit jaar plaats van zaterdag 17 tot en met zondag 25 september 2011. De complete attractielijst is nog steeds te raadplegen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 05 september 2011:
 
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2011. Vandaag werd de attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Weert Kermis dit jaar van 23 september 2011 tot en met 28 september 2011. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 02 september 2011:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2011. Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt in verband met de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van 17 september 2011 tot en met 25 september 2011, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan. Dit jaar maken 175 kermisattracties, waarvan 28 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 3 nieuwkomers: Mad House (Vlasselaerts), Rock'n Roll (Simon) en de Tagada (Lainez). 
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
Het kermisprogramma ziet er alsvolgt uit:
 

Zat 17 september – Vuurwerk – 21 uur – kanaalkom
Zat 17 september – Kermisbal – 21.30 uur – Holiday Inn Hasselt
Zat 17 & 24 september –
Antiek-, brocante- en curiosamarkt – 8 tot 13 uur – marktplein
Zon 18 september – Actie Mediamarkt – 14 tot 18 uur – Kolonel Dusartplein

Ma 19 september – Kindergemeenteraad op bezoek – vanaf 18 uur

Di 20 september – Jaarmarkt – 8 tot 14 uur – marktplein

Do 22 september – Familiedag – vanaf 13.30 uur

Zo 25 september – laatste kermisdag

 

 
> Donderdag 01 september 2011:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2011.  

Volgend weekend vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 10 tot en met donderdag 15 september 2011. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. 

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Op donderdag 15 september heeft dan de grote kermisjaarmarkt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.