>>> Kermisnieuws augustus 2011
 
> Woensdag 31 augustus 2011:
 

> Kermisprogramma Leuven Septemberkermis.

Vandaag raakte bekend dat de Stratosphere niet op de jaarlijske septemberkermis in Leuven zal staan. De vrij gekomen plek wordt ingenomen door de Dragon Force van Steve Stappers/Zeppieri.


Ook mochten we vandaag de jaarlijkse kermisaffiche ontvangen. Ook dit jaar weer een ontwerp van een winnende tekening. (zie afbeelding).

Het kermisprogramma ziet er dit jaar als volgt uit:

Vrijdag 02 september: Officiële opening
Maandag 05 september: Feestmarkt
Vrijdag 09 september: Groots vuurwerk
Woensdag 21 september: Verminderingsdag

 

 
> Maandag 29 augustus 2011:
 
> Attractielijst Doornik septemberkermis 2011. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de septemberkermis van Doornik, die dit jaar plaats heeft van 10 september 2011 tot en met 25 september 2011. 

Deze najaarskermis heeft dit jaar weer een pracht van een editie. Op zaterdag 10 en zaterdag 24 september 2011 heeft er telkens een groots vuurwerk plaats. 

De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 26 augustus 2011:
 

> Kermisfotoboek weldra beschikbaar.
Vanaf vrijdag 09 september 2011 zal het kermisfotoboek te koop zijn op verschillende kermissen in België.
Hierbij alvast de agenda van de eerste kermissen waar je Michel Follet aantreft:
Vrijdag 09 september 2011: Bij Eetkraam Max in Leuven (namiddag en avond)
Zaterdag 10 september 2011: Bij de Popcornparty in Tongeren (namiddag en avond)
Zondag 11 september 2011: Bij Gebak De Vliegher in Oudenaarde (enkel ’s avonds)

Nadien volgen er nog andere kermissen. Van zodra deze bekend zijn delen wij jullie deze natuurlijk mee. Vanaf het moment dat Michel Follet is langs geweest blijft het kermisfotoboek te koop bij deze attracties.

Mocht je niet in staat zijn op een kermis te geraken waar dit kermisfotoboek te koop is kan je deze ook bestellen via de boekhandel. Hiervoor heb je volgend ISBN nummer nodig.
ISBN 978-94-6001-107-8 ROULEZ ROULEZ - Uitgeverij Vrijdag.

Wellicht zal het fotoboek in de boekhandel iets duurder zijn dan de standaardprijs van 25 euro op de kermissen.

 

 

> Woensdag 24 augustus 2011:
 
> Attractielijst Oudenaarde Najaarskermis 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de najaarskermis te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 02 september tot en met 11 september 2011. Ook dit jaar zal de kermis feestelijk geopend wordt op vrijdag 2 september om 18.00 uur in combinatie met een avondmarkt, een centrumbraderie en later op de avond nog een vuurwerk. De lijst van de attracties vinden jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 23 augustus 2011:
 

> Zuidfoor trekt minder bezoekers dan vorig jaar.

BRUSSEL - De vijf weken Zuidfoor in hartje Brussel zitten er alweer op voor dit jaar. De editie 2011 was goed voor zo'n 1,3 miljoen bezoekers. Een lichte daling, maar ondanks het slechte weer toch een goede opkomst.

De Brusselse foorkramers hebben gisteren de balans opgemaakt van vijf weken Zuidfoor. De resultaten vielen jammer genoeg voor hen tegen, in vergelijking met de vorige editie. Die lokte nog anderhalf miljoen bezoekers naar Brussel, terwijl er dat dit jaar slechts 1,3 miljoen waren.

'Nog steeds een goede opkomst', meent Vanessa Schelfhout, persmedewerkster van schepen van Cultuur Jean De Hertog (CD&V). 'Natuurlijk heeft het slechte weer een rol gespeeld bij de opkomst, net als de ramadan en de economische crisis.'

Een mening waar de foorkramers zich bij kunnen aansluiten. 'Na een rondvraag bleek dat er over de hele lijn ongeveer tien procent minder werd verdiend', vertelt Patrick De Corte, voorzitter van het Comité van de Foornijveraars. 'Toch bleef het zakencijfer voor sommigen wel hetzelfde als voorgaande jaren. Het verschilt natuurlijk kraam per kraam. De ijskraampjes of 'de Splash', waarbij bezoekers nat worden, hadden uiteraard minder trek dit jaar door het slechte weer. Toch werd dat gecompenseerd door de dagen dat het dan wel droog en goed weer was.'

Bron: Het Nieuwsblad 

 
> Zondag 21 augustus 2011:
 

> Programma Augustuskermis Sint-Truiden 2011.

De augustuskermis vindt plaats van vrijdag 26 augustus tot en met maandag 5 september 2011. Dit jaar zijn er 75 attracties, verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat. 

Het programma ziet er als volgt uit: 

Vrijdag 26 augustus 2011
17.30 uur: feestelijke opening van de kermis door de deelnemers aan jeugd, sport en spel, de sport- en voetbalkampen, de speelpleinwerking, de speelstraten en buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti. 

Woensdag 31 augustus 2011
22.00 uur: spektakelvuurwerk door Vangelabbeek vuurwerkmeesters. 

Donderdag 1 september 2011
14.00 uur - 17.00 uur: kermisdag voor personen met een handicap, in samenwerking met de foorkramers, de serviceclubs, gewestelijke brandweer Sint-Truiden en het Rode Kruis. 

Maandag 5 september 2011
Euro-dag: alle kermisattracties tot 2,00 EUR zijn toegankelijk aan 1,00 EUR en voor alle attracties boven de 2,00 EUR is er een korting van 1,00 EUR.

Welke attracties er dit jaar allemaal in Sint-Truiden op de augustuskermis staan kan U nog steeds nakijken bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 17 augustus 2011:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 20 augustus:
17:00 uur opening kermis met optreden van Sambaband “Entusiasta”
21:45 uur onder begeleiding van Sambaband “Entusiasta” richting weide naast de Aldi.
Om 22:00 uur start van het spectaculair vuurwerk.

Zondag 21 augustus: 
14:00 uur opening kermis. Vanaf 17:00 uur optreden van “Teatro Pavana” straattheatergezelschap. 


Maandag 22 augustus: 

14:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat 
16:30 uur start Club 100 met de artiestenparade


Dinsdag 23 augustus: 

8:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Dinsdag 1eurodag of korting op de kermis

 
> Woensdag 17 augustus 2011:
 

> Bayern Kurve van familie Schweig in première.

In Huy ging afgelopen weekend de nieuwe attractie van de familie Schweig in première.
Naast hun gekende attracties zoals La Grande Roue en de Circuit de Nord zullen zij vanaf nu een Bayern Kurve op de Belgische kermissen brengen.

Het handelt hier om een Bayern Kurve afkomstig uit Frankrijk. Dit is een attractie van de Duitse attractiefabriek Schwarzkopf.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Schweig veel succes met hun supersnelle attractie.

Foto's met dank aan Martijn Hendriks.

 

 
> Maandag 15 augustus 2011:
 
> Break Dancer van familie Depoppe in première.

Onlangs had op de zomerkermis in Burst nabij Aalst de première plaats van de Break Dancer van de familie Arsene Depoppe. 
Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Depoppe veel succes met hun allernieuwste attractie.

 

 
> Vrijdag 12 augustus 2011:
 

> Attractielijst Roeselare Kermis 2011. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 26 augustus 2011 tot en met 31 augustus 2011. 

Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Boterplein en Polenplein. Omwille van de opnames voor Villa Vanthilt op de Grote Markt zijn er dit jaar slechts 2 kermispleinen. Hierdoor staan er dit jaar uitzonderlijk minder grootvermaakzaken.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 11 augustus 2011:
 

> Actie voor de grootouders op de Zuidfoor.

Jean De Hertog, schepen van Handel en Economie van de Stad Brussel lanceert, met de steun van Chantal Noel, schepen van Kind en Gezin, en in samenwerking met de participerende foornijveraars, een promotiestunt ten voordele van de grootouders en dit op woensdag 17 augustus op de Zuidfoor. Gratis packs met jetons voor de kermis van Brussel zullen verdeeld worden onder de eerste 100 ‘oma en/of opa’ vergezeld van hun kleinkinderen.

Deze vrijdag 17 augustus, om 15u stipt, worden alle grootouders vergezeld van hun kleinkinderen, verwelkomd door Jean De Hertog en Chantal Noel. Deze laatsten zullen samen 100 packs, gevuld met gratis jetons voor de Zuidfoor, verdelen aan de eerste aanwezigen.


De geïnteresseerde grootouders kunnen samen met hun kleinkind(eren) een pack komen afhalen aan het standje van de Stad Brussel, dat zich voor het Grote Rad zal situeren, rechtover de Zuidlaan 85A en ter hoogte van de Nieuwlandstraat.

De pakjes hebben een waarde van ongeveer 20€ à 30€ elk. De gratis tickets zullen zowel voor de attracties (kindermolen, metiers met intense sensaties, familie attracties, …) als voor de Horecasector (smoutebollen, churros, suikerspinnen, …) geldig zijn.

 

 
> Dinsdag 09 augustus 2011:
 
 > Nieuwe grote attracties op stadskermis Weert.
Van 23 t/m 28 september a.s. is de jaarlijkse stadskermis van Weert. Een kermis, die de binnenstad van Weert in een groot pretpark verandert. De Weerter kermis staat bekend om haar grootte (140 attracties verdeeld over 7 kermispleinen), betaalbare ritprijzen (€1,- voor kinderattracties en € 1,80 voor het groot vermaak, op enkele uitzonderingen na) én gezelligheid (een hele dag vertier voor jong en oud). De kermis van dit jaar krijgt 8 nieuwe attracties in de categorie ‘Groot Vermaak’, met de Mission Space als uitblinker!

Op 80 meter hoogte, bijna net zo hoog als de St. Martinuskerk, met een snelheid van zo’n 60 km per uur door de lucht. Dat is de Mission Space. Dit jaar voor het eerst op grote kermissen in Nederland en dus ook in Weert. Vanwege het uitzonderlijke karakter is de entreeprijs van deze attractie € 4,00. 

 

Andere nieuwe Groot Vermaak attracties
Er komen nog meer nieuwe grote attracties naar Weert, zoals de Booster Formula 1, de Crazy Jump, de Take off en Funhouse Fire Department, waarin een originele Amerikaanse brandweerwagen is verwerkt. Ook krijgt Weert een vernieuwde Discovery (opnieuw gedecoreerd) én een nog imposantere Grand Caroussel. Uniek aan deze koningscaroussel is dat ook mensen die in een rolstoel zitten een ritje kunnen maken. Kortom, het assortiment grote attracties is flink uitgebreid én vernieuwd. Naast de nieuwe, baanbrekende attracties zullen ook veel ‘oude’ vertrouwde exemplaren weer aanwezig zijn. De totale attractielijst wordt in de loop van september bekendgemaakt.


Mooiste kermis, groot evenement

De kermis in Weert is de op een na grootste van het land (na Tilburg). Onder liefhebbers staat de Weerter kermis bekend als de mooiste binnenstadkermis van Nederland. De kermis van Weert staat bovendien al jaren in de top-10 van meest bezochte evenementen in Nederland. Het is het grootste evenement van Limburg.

 
> Donderdag 04 augustus 2011:
 

> Nieuw voor 2011: Sky Surf voor A. Peeters.

Vandaag mochten wij het bericht ontvangen dat Anthony Peeters en familie vanaf oktober de nieuwe eigenaars is van de Sky Surf. Achter deze naam gaat een Fabbri Smashing Jump schuil.

Op welke kermis deze attractie in première zal gaan is nog niet bekend. Wij houden jullie op de hoogte.


KERMISVERMAAK.be wenst de familie Anthony Peeters bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Maandag 01 augustus 2011:
 
Tilburgse Kermis 2011 goed bezocht.

TILBURG – Tot twee keer toe lag tijdens deze editie van de Tilburgse Kermis door drukte het mobiele telefoonverkeer bijna plat. De gemeente wil in overleg met de providers, om eventuele problemen volgend jaar te voorkomen.

Dat zei wethouder Joost Möller (VVD) zondagmiddag tijdens een terugblik op de kermis. De piekmomenten in het mobiele verkeer lagen op Roze Maandag en de drukke tweede zaterdag. Het was een van de weinige minpunten aan deze editie, vond Möller.

 
Naar schatting van de gemeente trok de kermis tussen de één en anderhalf miljoen bezoekers. Voor de exploitanten was het vanwege het eerste druilerige weekeinde een mindere editie dan vorig jaar, maar 'het viel al met al niet tegen', volgens kermis-voorman Jan Boots. De politie en de brandweer spreken van een 'opvallend' rustige kermis. In totaal werden er 45 man aangehouden, waarvan van tien direct te relateren aan de kermis. De overige aanhoudingen lagen na het sluiten van de kermis, rond de cafés.
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2011. De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 12 augustus 2011 tot en met 28 augustus 2011, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 19 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dit weekend Nostalgische Kermis in Wingene.