>>> Kermisnieuws juni 2011
 
> Woensdag 29 juni 2011:
 

 
> Dinsdag 28 juni 2011:
 
> Attractielijst Sint-Niklaas Zomerkermis 2011. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Zomerkermis te Sint-Niklaas bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:

-     
Zaterdag 2/07/2011: Retrorock: 14-23 uur: Retrorock met “Sint-Niklaas zingt” en optredens van John Terra, Bart Kaëll en Johnny Logan onder begeleiding van The Golden Bis Band. Verder ook The Foundations, Dave Berry & The Cruisers en The Hollies.
-     
Zondag 3/07/2011: 20 uur: Idolen on tour, waarbij 6 finalisten van het VTM programma “Idool 2011” optreden en de winnaar 40 minuten voor zijn rekening neemt. Vooraf demonstraties door plaatselijke turnverenigingen van 16 tot 18 uur.
-     
Woensdag 6/07/2011: 15 uur: 80ste Grote Prijs Stad Sint-Niiklaas, 7de ereprijs Theo Verschueren, wielerwedstrijd voor elite met contract en zonder contract. Vertrek en aankomst op de Grote Markt.
-     
Vrijdag 8/07/2011: 19 uur: Vlaanderen Muziekland. Muziekprogramma van Eén (VRT), met live-uitzending op televisie van 20.30 uur tot 21.30 uur. Het voorprogramma gaat van start om 19 uur met een DJ. De presentatie is in handen van Geena Lisa. Het naconcert begint om 21.30 uur.
-     
Zaterdag 9/07/2011: 14 uur: Sterkste man van België in samenwerking met National Strongman Belgium. Aansluitend om 18.30 uur is er een auto- en motorstuntshow.
-     
Zondag 10/07/2011: 10 uur: Motrotreffen met vanaf 15 uur optredens van Hickory Falls, Sha-Na en de Pita Boys.
-     
Woensdag 13/07/2011: 10-19 uur: Lotto Street Soccer: straatvoetbaltornooi voor 6 tot 16-jarigen met uitgebreide randanimatie zoals breakdance, videogames, kindergrime, …..
-     
Zaterdag 16/07/2011: 10-18 uur: Waasland Street Cup: voor dit straatvoetbaltornooi worden 8 voetbalterreinen aangelegd op de Grote Markt waarbij gemikt wordt op een deelname van 32 ploegen. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld en 2 x 10 min. De deelnemers dienen 18+ te zijn.
-     
Zondag 17/07/2011: 11-18 uur: Zomertour VTM Kzoom. Reuze springkastelendorp, meet and greets met je VTM Kzoom vrienden, met optreden van de VTM Kzoom dansers en gratis live optreden van de VTM Kzoomband.
Om 23 uur: Als afsluiter van de dag is er muzikaal vuurwerk op de Grote Markt.

Al deze evenementen zijn gratis.
 
 
> Maandag 27 juni 2011:
 

> Attractiewissels op de Tilburgse kermis.

Een maand voor de start van de Tilburgse Kermis 2011 werd er mede gedeeld dat er enkele attractiewissels zijn doorgevoerd. Zo zal de Belgische familie Simon er niet bij zijn met de Rock & Roll (Paleisring) en de Chaos Extreme (Besterdplein). Deze plekken werden ingenomen door respectievelijk de Rock It van Stroucken en de Show Time van Van Tol.

Ook de Intoxx van Aeby-CH (zie foto) komt niet op het Spoorplein te staan. Hiervoor is men momenteel nog druk bezig een vervanger te vinden.

 
> Zaterdag 25 juni 2011:
 

> Holebi's palmen Sinksenfoor in.

ANTWERPEN - De Antwerpse Sinksenfoor stond gisteravond helemaal in het teken van de holebi's. Er waren roze ballonnen, roze vlaggen en veel roze kledingstukken.

De Sinksenfoor vierde gisteravond zijn tweede Pink Friday. De avond was niet specifiek voor de holebi-bezoekers van Antwerpen bedoeld. Iedereen werd gevraagd om in het roze te komen. Verder vond er nog een optreden plaats van Get Ready!.

 

 
> Vrijdag 24 juni 2011:
 

> Laatste keer kermisvuurwerk aan kanaalkom Hasselt.

Het traditionele kermisvuurwerk dat de Hasseltse septemberfoor opent, zal dit jaar voor het laatst worden afgestoken aan de kanaalkom. “Daarna wordt het zeker voor drie of vier jaar onmogelijk om het vuurwerk daar nog te organiseren door de werken aan de Blauwe Boulevard”, legt schepen van Openbare Werken Tom Vandeput uit.

“De brug boven de kanaalkom, waarop het vuurwerk traditioneel wordt afgeschoten, wordt dit najaar afgebroken.

In september kunnen de pijlen voor het laatst vanaf die locatie afgevuurd worden en kunnen de toeschouwers wel nog op beide oevers kijken. Dat wordt nadien onmogelijk omdat het één grote werf wordt en dus is een verhuis noodzakelijk.”

“Opdoeken doen we het vuurwerk zeker niet. Elk jaar komen er immers meer dan 30.000 kijkers op af”, zegt schepen van Evenementen Laurence Libert. “Maar we zoeken nog een locatie om vanaf 2012 dit evenement te organiseren. In de onmiddellijke buurt van de kermis denken we aan de in onbruik geraakte voetbalvelden van Hasselt VV aan de Boudewijnlaan. We bekijken de situatie daar op vlak van veiligheid, maar onoverkomelijke hindernissen zijn er niet meteen.”

 “Of we na afloop van de werken aan de Blauwe Boulevard, terug naar de kanaalkom kunnen, is en open vraag”, zegt Vandeput. “We moeten op dezelfde manier bekijken of de veiligheidsnormen daar nog kunnen en ook zien van waar de pijlen dan afgeschoten kunnen worden. Misschien brengen pontons op het water dan wel een oplossing, maar dat moet bestudeerd worden.”

Bron: Het Belang van Limburg.

 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2011. Plaatsmeester Fabio Di Gesualdo deelde ook zijn attractielijst mede voor de Julikermis van Genk-Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 23 juli 2011 tot en met 25 juli 2011. Ook het weekend nadien van 29 juli 2011 tot en met 31 juli 2011 zal de kermis nog open zijn. Dit jaar worden er 52 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Veurne Boetefoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK de attractielijst van de Boetefoor van Veurne, die dit jaar plaats heeft van 30 juli 2011 tot en met 03 augustus 2011. Alle vaste vaste waarden en enkele nieuwkomers zijn van de partij om er een stevig feest van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 22 juni 2011:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2011. Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2011. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de Challenger (Ropers/Lamers), Musical Express (Heck) en New Crazy Dance (Tantillo/Zeppieri). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 21 juni 2011:
 
> Unieke verkoopsactie op Sinksenfoor.

Op de Sinksenfoor in Antwerpen heeft aanstaande zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011 een unieke verkoopsactie plaats. Bij gebakkraam Max kan je daar enkele kermismedia kopen. Zo zijn er beschikbaar het Sinksenfoorboek, de cdbox Roulez Roulez en dvd Foorwaarts.

Bij aankoop van 3cdbox (15 Euro) en/of boek (12 Euro) krijgen men de dvd “Kermismakers” van 107 minuten gratis erbij. Dit is docudrama dat ondertussen op enkele festivals te zien was en nooit eerder op dvd werd uitgegeven. De dvd zal ook niet los verkrijgbaar zijn in de handel, alleen dit weekend bij deze speciale verkoopsactie. De aanbieding voor de cd is ook geldig vanaf nu tot eind van volgend weekend via www.magicproductions.be.

En voor wie niet kan wachten tot eind augustus: dit weekend onthullen we al het een en het ander over de nieuwe kermiskalender. Kom hem inkijken bij Max aan de carrousel.
 

 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 70 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen... Net als voorgaande jaren ook weer een handjevol nieuwkomers met dit jaar de Break Dance (Lauwers), Gravitron (Vermeylen) en de Space Simulator (Florens) die hier de nieuwe blikvangers zijn. Ingevolge de heraanleg van de Grote Markt zal de kermis dit jaar doorgaan op een voormalig fabrieksterrein namelijk Turnova. Dit terrein is vlakbij de Grote Markt gelegen. Er zijn zoals elk jaar weer 2 familiedagen (16 en 23 augustus) en 2 dagen voor de sociale actie (17 en 24 augustus). Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Miniatuurkermis in Heusden-Zolder op zaterdag 25 juni 2011.  

Op de kermis van Heusden-Zolder heeft ook dit jaar voor de tweede keer een miniatuurkermis plaats in het OCMW gebouw. Op deze tentoonstelling bevinden zich Lego, Faller en eigenbouw kermisattracties. De exposanten zijn afkomstig uit zowel België als Nederland.

De ingang van de tentoonstelling is gelegen op de kermis, en is gratis te bezichtigen vanaf 15u30 tot 20u op zaterdag 25 juni 2011. De kermis van Heusden-Zolder gaat door op het Sint Willibrordusplein.

 
> Zaterdag 18 juni 2011:
 
> Tagada van familie Lainez in première.

Vandaag had op de voorjaarskermis in Opglabbeek de première plaats van de Tagada van de familie Valère Lainez. Dit is een attractie van de Italiaanse attractiefabriek Pama Rides. Deze attractie was voorheen eigendom van een Griekse kermisexploitant.

Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


De Tagada zal alvast op de volgende kermissen te bewonderen zijn: Bilzen, Diksmuide, Veurne,... 

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Lainez veel succes met hun allernieuwste familie-attractie.

 

 
> Donderdag 16 juni 2011:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2011. 

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 41 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

> Tilburgse kermisonderscheidingen voor Henk Krol en Bert van Houten.

Henk Krol (oprichter Gaykrant) en Bert van Houten (vice-voorzitter Stichting Kermis-Cultuur) hebben een Tilburgse kermisonderscheiding ontvangen van burgemeester Peter Noordanus. Met de kermispenning eert en bedankt de gemeente Tilburg personen die hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de Tilburgse Kermis Henk Krol en Bert van Houten werden tijdens de officiële kermispresentatie op 16 juni verrast met de Tilburgse kermisonderscheiding. Burgemeester Noordanus: "De Tilburgse Kermis is een bijzonder evenement door de inzet van velen. Veel van de mensen die zich dienstbaar maken voor de Tilburgse Kermis blijven op de achtergrond. Als dè kermisstad van Nederland zijn wij het aan onze stand verplicht om deze mensen te eren en te bedanken. Vandaar dat wij de onderscheidingen uitreiken aan Henk Krol en Bert van Houten." 

   

De Tilburger Henk Krol (geboren in 1950) krijgt de kermisonderscheiding voor zijn bijdrage aan Roze Maandag en voor zijn strijd voor homo-emancipatie en tolerantie in Nederland en daarbuiten. Hij richtte in 1979 de Gaykrant op en door zijn vele optredens in de media heeft hij de  homogemeenschap een eigen gezicht en een stem gegeven. Krol was betrokken bij het ontstaan van Roze Maandag in 1990.

Bert van Houten is vice-voorzitter van de Stichting Kermis-Cultuur. Hij organiseert, samen met vele vrijwilligers, voor de tiende maal de kermisexpositie in het Tilburgse Paleis-Raadhuis.

 

Kick-Off Tilburgse Kermis Donderdag 16 juni 2011

 

Openingstijden en speciale dagen.
De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland met ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein is gesitueerd in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot. De Tilburgse Kermis 2011 duurt van 22 tot en met 31 juli.

Op dinsdag, woensdag en donderdag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis tot 02.00 uur geopend, de andere dagen tot 01.00 uur, met uitzondering van 31 juli (23.00 uur). De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli) en Gehandicaptendag (26 juli). Kermis FM doet ook in 2011 vanuit de studio op het kermisterrein verslag van de kermisweek.
 
> Roze Maandag Tilburg zet bloemetjes buiten.

Het is feest op maandag 25 juli! Roze Maandag viert op deze dag haar 20ste verjaardag en die gaat grandioos van start. Niemand minder dan Karin Bloemen brengt speciaal voor het jubilerende Roze Maandag de grootste homohits ten gehore tijdens de opening.  ‘This is my life’, ‘Ich bin wie du’, ‘Think’, La Bloemen zingt ze allemaal bij de officiële opening.
De aftrap van hét gay-evenement van Nederland vindt om 13.00 uur plaats in de Bierhal, op het Koningsplein. Het thema voor dit jubileumjaar is, hoe kan het ook anders met een verjaardag, 'Happy Gay Day'.

Net als vorig jaar staat de Bierhal op het Koningsplein. De locatie is alleen nog groter zodat alle bezoekers het grootse optreden van Karin Bloemen kunnen bijwonen. Overal in de stad is het op maandag 25 juli feest. Vele partijen uit Tilburg en daarbuiten zijn samen tot nieuwe initiatieven gekomen om deze dag nog feestelijker.

Ferry Doedens

Ferry Doedens, bekend als Lucas Sanders uit Nederlands grootste soapserie Goede Tijden Slechte Tijden overhandigt namens het Aids Fonds de eerste roze wuppie aan kermiswethouder Joost Möller. Lucas is het eerste mannelijke homoseksuele hoofdpersonage in de geschiedenis van GTST. Een zoenscene van de GTST-personages Lucas en Edwin leverde spraakmakende televisie op waar in heel Nederland weken lang over gesproken werd. Tijdens de opening van Roze Maandag zingt Ferry ook zijn
nieuwe hit 'Bij mij'.

 

 
> Woendag 08 juni 2011:
 

> Antwerpen Pink Friday 2011: Groter, Beter… Rozer.

Op vrijdag 24 juni gaat voor de tweede keer op rij Pink Friday door op de Antwerpse Sinksenfoor. Opnieuw zullen de Gedempte Zuiderdokken vanaf 19 uur baden in een zee van roze pluimen en ballonnen. Na het succes van vorig jaar is Pink Friday klaar om een volgende stap te zetten. Een spetterende openingsact moet het bezoekersaantal nog meer de hoogte in drijven.

De jongens van “Get Ready!” zullen optreden in het prachtige decor van de Sinksenfoor. Daarna nemen de dj’s van Red&Blue het over en zorgen ze voor de nodige ambiance.

Een karrenvracht roze ballonnen, feestelijk uitgedorste kramen en een publiek dat die avond écht een keertje uit de bol mag gaan en zich vooral niet moet inhouden om de meest exuberante outfits aan te trekken. Over the top is de dress code!

 

> Kermis speelt hoofdrol in tv-reeks ‘Zone Stad'.

De Sinksenfoor krijgt een rol in de tv-serie Zone Stad. Vanaf vandaag neemt productiehuis Studio-A de elfde aflevering op van de politiereeks, met onder meer Lien Van de Kelder en Guy Van Sande. Die zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2012 op VTM te zien zijn.


‘We filmen in de voormiddag op de Gedempte Zuiderdokken. Drama en moord zijn ook in deze episode de vaste ingrediënten van de serie', zegt Guy Goedgezelschap van Studio-A. ‘Maar tegelijkertijd willen we tonen hoe de foornijveraars zijn en hoe ze leven. Er is meer te zien dan schietkramen en botsauto's. Je hebt er die geweldige sfeer. En net die ambiance gaan wij proberen te schetsen.'

 
> Dinsdag 07 juni 2011:
 

> Sinksenfoor maakt bezoekers 'Rap Zat' in nieuwe psychedelische attractie.

In Antwerpen is dinsdag het programma van de jaarlijkse Sinksenfoor voorgesteld. Er zijn drie nieuwe attracties, waaronder een primeur voor België: 'Rap Zat', een 6 meter lange tunnel vol optische effecten die bezoekers op het verkeerde been zet. De Sinksenfoor duurt dit jaar slechts 4 in plaats van 6 weken door de late datum van het Pinksterweekend.

Voor waaghalzen is er de 24 meter hoge 'Rock 'n Roll' die een gevoel van gewichtloosheid geeft en verschillende loopings maakt. Wie het iets rustiger aan wil doen, kan in een grote doorzichtige luchtbel over water lopen.

Maar ook de publiekstrekkers van de voorbije jaren, zoals de 52 meter hoge 'XXL' en het reuzenrad, zijn van de partij. In totaal staan op de Gedempte Zuiderdokken 150 attracties inclusief heel wat eetkraampjes.

 

Bijzondere kermisdagen
Traditiegetrouw organiseert de stad in samenwerking met de foornijveraars een aantal speciale acties:

·        Op dinsdag 14 juni krijgt de Sinksenfoor naar jaarlijkse gewoonte bezoek van honderden personen met een handicap en hun begeleiders. Ze kunnen een middag lang genieten van gratis kermisplezier en lekkernijen.

·        Op woensdag 29 juni zijn er tal van promoties op verschillende attracties tijdens de familiedag.

·        Op zondag 10 juli sluit de Sinksenfoor af met de bekende ‘Big Bang’-dag. Op alle attracties worden er dan kortingen gegeven tot 30%.

 

Studentendag en tweede editie Pink Friday
Twee bijzondere themadagen zorgen dit jaar voor extra ambiance op de Sinksenfoor. Op vrijdag 24 juni vindt de tweede editie van ‘Pink Friday’ plaats. De holebivriendelijke kermisavond in het kader van het holebi-event ‘Antwerp pride’ lokte vorig jaar duizenden bezoekers en wordt in 2011 nog groter. Als hoogtepunt en startmoment is er om 19 uur een optreden van de Vlaamse boysband Get Ready!. Vanzelfsprekend wordt iedereen gevraagd om zich die avond in het roze te kleden. 

Daarnaast organiseert de stad op dinsdag 28 juni voor de eerste keer een studentendag, in samenwerking met Gazet Van Antwerpen. Jongeren kunnen dan de examenstress achter zich laten door uit de bol te gaan op de foor.

Openingsuren
De Sinksenfoor is op weekdagen en op zondag open tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag sluit de kermis om 1 uur ’s nachts.

  
> Maandag 06 juni 2011:
 

> DVD Weerter kermis in het verleden.
“Weert zoals het was” is een serie dvd´s over het verleden van Weert.


In deze uitgave wordt aandacht besteed aan de Weerter kermis, die tot ver buiten de gemeentegrenzen bekendheid geniet.

Momenteel is deze stadskermis in grootte de tweede van het land. Dat was wel eens anders. In het begin van de vorige eeuw was de najaarskermis nog gewoon een lokale aangelegenheid, waar weinig anderen dan de Weertenaren zelf op af kwamen.

Hoe het plaatselijke volksfeest is geëvolueerd tot een evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland trekt, komt duidelijk tot uiting op deze beeldschijf.

Het beeldmateriaal bestrijkt de periode van het begin van de vorige eeuw tot de jaren zestig.

De foto´s en filmpjes worden afgewisseld met advertentieteksten, waarin kermisexploitanten en horecaondernemers hun zaken op soms vermakelijke wijze aanprijzen.

De beelden worden begeleid door gesproken tekst, waarbij de kijker kan kiezen uit Nederlands of het Weerter dialect.

De dvd is vanaf 9 juni verkrijgbaar bij o.a. de bekende boek- en tijdschriftenwinkels en te bestellen via de site www.weertzoalshetwas.nl.  

 

 

 
> Zaterdag 04 juni 2011:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven. Van 02 september 2011 tot en met 21 september 2011 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor. 

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Stratosphere (Sarmich Consultansy) en Gravitron (Vermeylen). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 03 juni 2011:
 

> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 17 juni 2010 tot en met 27 juni 2011. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.