>>> Kermisnieuws april 2011
 
> Donderdag 28 april 2011:
 
> Programma Maastricht Sint-Servaaskermis 2011.

Draaien, zwieren, gillen, lachen, winnen: plezier en spektakel gegarandeerd op de Sint Servaaskermis; de enige echte stadskermis van Maastricht op het mooiste plein van Nederland het Vrijfhof. Van 6 tot en met 15 mei is het weer tijd voor heerlijke oliebollen, om raak te schieten in het schietsalon, om mooie prijzen te winnen met touwtjetrekken of voor een rondje in de carrousel of de achtbaan. Op 8 en 11 mei zorgen het bezoek van enkele bekende kinderfiguren bovendien voor een extra vrolijke noot. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom op het gezelligste stadsfeest van Maastricht.
 

Feestelijke opening

Op 6 mei 2011 om 16.00 uur wordt de kermis feestelijk geopend door wethouder John Aarts. Met een schot van het historisch kanon van het Mestreechs Regiment geeft hij het startschot voor tien dagen kermisplezier. 

Tijdens de opening zijn tachtig kinderen van het kinderwerk van Trajekt uitgenodigd. Als speciale gasten mogen zij van 16.00 tot 18.00 uur gratis in de kermisattracties! Bovendien krijgen zij wat lekkers aangeboden. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de kermisexploitanten.

Extra Activiteiten

  • 8 mei 2011 (Moederdag): van 15.00 tot 17.00 uur is er een meet and greet met Bob de Bouwer en Wendy. Ook is er een ballonnenclown die Moederdagballonnen maakt.
  • Op woensdag 11 mei is het Familiedag. Dan geldt een korting van € 0,50 op alle ritprijzen van alle attracties in de categorieën groot- en kindervermaak. Kom dan gezellig met de hele familie naar de kermis. Tussen 15.00 en 17.00 uur brengt Elmo van Sesamstraat ook een bezoek aan de kermis. En er is ook een ballonnenclown.

 
> Woensdag 27 april 2011:
 

> Genkse Meikermis zoekt plaats om uit te breiden.

Erik Gerits, schepen van evenementen, gaat samen met de kermiscommissie op zoek naar bijkomende ruimte om meer en grotere attracties toe te laten op de jaarlijkse meikermis in Genk.

“We zitten wat krap met ruimte om de bestaande kermis uit te breiden”, zegt Gerits. “En de behoefte naar meer en groter is er. Daarom gaan we op zoek naar oplossingen.” Nieuw dit jaar is alleszins de grote attractie Dragonforce, een stalen ring van twintig meter hoog waarin een treintje loopings maakt. Maar er zouden volgens Gerits nog meerdere grote attracties mogelijk moeten zijn. “Neen, het is niet om Hasselt naar de kroon te steken”, zegt Gerits. “Maar wel om aan de behoefte tegemoet te komen.”

Vorig jaar brachten zo’n 250.000 mensen een bezoek aan de meikermis. De organisatoren verwachten ook dit jaar een gelijkaardige massa. “In totaal zullen er 106 attracties zijn”, gaat Gerits verder. Die staan deels op de Dieplaan en de Jaarbeurslaan en voor een deel op de parking van de Limburghal. Het achterste gedeelte van de parking wordt gevrijwaard voor bezoekers die per auto komen.

De kermiscommissie had graag dat de kermis wat dichter bij het centrum zou aansluiten, maar de herinrichting van de eerste rotonde van de Dieplaan tot de Centrumlaan laat dat niet toe.

Op 1 mei wordt met een spektakelvuurwerk om 22 uur het meeste volk verwacht. Op woensdag 4 mei is er een familiedag met sterk gereduceerde prijzen. Voorts worden in Limburg zo’n 100.000 flyers gepost met kortingsbonnen die gelden op 2, 3, 5, 6 en 9 mei.

Bron: Het Belang van Limburg.

 
> Maandag 25 april 2011:
 

> Disco Star in première.

Op de Paasfoor in Kortrijk kwamen we voor de eerste maak de nieuwe bidule "Disco Star" tegen. Deze nieuwe attractie van de Yves Greif ging onlangs in première.

Deze Disco Star is net zoals de Dance Factory, eveneens van de familie Greif, een eigenbouw.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze prachtige attractie haar eerste rondjes.

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze de familie Greif alvast veel succes met het exploiteren van hun prachtige nieuwe aanwinst.

 

 
> Woensdag 20 april 2011:
 
> Affiches en Attractielijst Brugge Meifoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 13 mei 2011 tot en met 05 juni 2011. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Maandag 18 april 2011:
 

> Programma Meifeesten 2011 in Genk. 

Op zondag 1 mei 2011 vind in Genk voor de 62ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers weet te lokken.

Naast de kermis, die duurt van vrijdag 29 april 2011 tot en met maandag 09 mei 2011, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

 

Van 08u00 tot en met 15u00 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg.

Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer…


Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. 

Om 16u00 trekt voor de 56ste maal de Internationale 

O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen, waaronder enkele met creaties van kunstenaars Piet Stockmans en Cindy Liebens.

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Liese Vanormelingen en haar hofdames Dorien Mantels en Jennifer Beerten.

 

Om 18u00 heeft er op het Stadsplein een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis. 

De familiedag op de kermis met gereduceerde prijzen heeft dit jaar plaats op woensdag 04 mei 2011.

 

 
> Zondag 17 april 2011:
 

> Kermis Lutlommel verhuist naar nieuwe locatie.

De kermis van Lutlommel (van 8 tot en met 10 mei) verhuist naar een nieuwe locatie iets verderop.

“Na heel wat puzzelwerk bleek dat de vroegere locatie langs de Lutlommelkiezel, onder andere wegens enkele bouwprojecten, niet groot genoeg meer was om de kermis te plaatsen”, zegt schepen van Festiviteiten Kris Verduyckt. “Vooral de echt grote attracties kunnen niet gewoon langs de weg geplaatst worden, maar vragen om een groter terrein.”

Daarom besliste het stadsbestuur, samen met de kermiskramers, om de kermis te verplaatsen naar het braakliggend terrein langs de Lijsterbesstraat, een gedeelte van de Lutlommelkiezel en het tegenoverliggend terrein. “Het grote voordeel is dat de kermis nu beter gegroepeerd is én dat er slechts een klein gedeelte van de weg verkeersvrij gemaakt dient te worden”, aldus schepen Verduyckt. “Er is een omleiding voorzien langs de Enneven. De handelszaken in de buurt blijven te allen tijde bereikbaar.”

Met de organisatoren van de plaatselijke kermiskoers werd afgesproken om het parcours niet de kermis te laten doorkruisen.

De stad zal de nieuwe locatie na afloop van de kermis samen met de kermiskramers evalueren en beslissen of de kermis hier ook andere jaren kan blijven staan.

 
> Donderdag 14 april 2011:
 

> “Buffalo Day” kleurt Halfvastenfoor Gent blauwwit. 

De allereerste Buffalo Day op de halfvastenfoor, die gisteren woensdag 13 april plaatsvond, een initiatief van de Dienst Markten en Foren van de stad in samenwerking met AA Gent, was meteen een voltreffer. Honderden supporters bezorgden een delegatie van de Buffalo's een fijne intrede op het Sint-Pietersplein.

Tijdens de rondgang met de bellenman en de spelers groeide de achtervolgende supportersschare voortdurend aan. Vooral in de buurt van Bojan Jorgacevic en Yaya Soumahoro was het trekken en duwen voor een handtekening en een foto.

Dat het voor iedereen met een blauwwit hart, schepenen Mathias de Clercq en Guy Reynebeau op kop, een heerlijke middag was, kan u al zien op bijstaande foto’s.

 

 

 
> Maandag 11 april 2011:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2011. Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 21 april 2011 tot en met 08 mei 2011 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis. 

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 25 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe attracties te melden: de XXL van Dotremont.  Deze hoogvlieger staat op de Grote Markt. Ook nieuw is de Gravitron van Vermeylen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zondag 10 april 2011:
 

> Circus RM Malter met spetterende jubileumshow in Hasselt.

De familie Malter, sinds jaar en dag marktleider voor wat betreft circus in Vlaanderen, heeft voor zijn nieuwste productie een reeks voortreffelijke artiesten aan zich verbonden om dit jubileumjaar passend in de bloemetjes te zetten.  Tijd om te feesten dus en daarom laat de familie Malter het jarenlange trouwe publiek graag meevieren door een programma aan te bieden dat zowel voor verwondering, bewondering en ontspanning zorgt. Niet voor niets noemt men dit Vlaanderens laatste circus dat een internationaal programma brengt met een keuze aan verschillende gerenommeerde artiesten.  


Humor in het circus is een item op zich.  Dit jaar heeft Rose Marie Malter het spektakel dan ook extra in het teken van de lach en het goede humeur willen plaatsen.  Daarom brengen ze een bekende clownsgroep in de piste :  Trio Balder, afkomstig uit Duitsland, zij weten nog het echte klassieke clownsoptreden te brengen.  Een moment van klassiek en poëtisch circus met dit trio van witte clown en twee augusten.  

Les Sandros een duo acrobaten die ook al in andere circussen in de wereld te zien waren : o.a. tijdens het internationale Circusfestival van Monte-Carlo en het beroemde Cirque du Soleil.  De mannelijke partner weet zich met een ongelooflijke handigheid in evenwicht te houden op een wankele toren van los op elkaar staande buizen en onderdelen.  Wanneer hij op deze wankele toren nog een antipodenummer brengt, barst dan ook een donderend applaus los in de tent.  Een act waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten en je afvraagt of hij  rechtop zal blijven.  Bovendien verbazen even later beide acrobaten het publiek met een sensatievolle act op rollerskates waarbij zij op een klein podium in de piste aan een ongelooflijke snelheid rondzwieren en gelijktijdig allerlei acrobatische hoogstandjes brengen.

 

De schijnbaar frêle Catia weet iedereen ademloos te doen toekijken wanneer zij haar luchtballet brengt hoog in de koepel van de circustent.  Een nummer waarbij louter fysieke kracht hand in hand gaat met een romantische schoonheid. 

In de Icarische spelen lijkt de wereld even op zijn kop te staan, waar gewone stervelingen het al moeilijk hebben om enkele balletjes of kegels in de lucht te werpen en terug op te vangen, zien we hier een antipodiste aan het werk die allerlei voorwerpen kan laten rondvliegen en ze feilloos opvangt met haar voeten.

 
Een wereldberoemde stripheld komt tot leven in de circuspiste.  Afspraak met de man die sneller schiet dan zijn schaduw : Lucky Luke (vertolkt door Johny Fischer).  Hij wordt dit keer niet belaagd door de Dalton broers, maar brengt een hele meute van boerderijdieren in een dol ambiancenummer mee.  Waar zag je eerder ganzen, katten, honden, een konijn en zelfs een ezel als echt circussterren naast de “poor lonesome cowboy” schitteren in de piste ?

Kortom een flitsende circusshow die meer dan anderhalf uur lang kids en volwassenen weet te boeien, zonder één moment oubollig of passé aan te voelen.  

 

Het geheel gaat door in een gezellige circustent waar ook tijdens deze eerste lentedagen een aangename temperatuur heerst en waar je een prima zicht op het gebeuren hebt.  In deze tijden van crisis biedt de familie Malter tickets aan democratische prijzen. 

Zitplaatsen : kinderen (-12 jr) : van 7,50 € tot 12,50 € 
Volwassenen van 15 € tot 25 €.

 

 

Een greep uit het programma :
- Trio Balder clowns draaien een western in de saloon
- Catia
 : Luchtballet en acrobatie aan de doeken
- Sensatie op de rollerskates : Sandro & Natalia
- Icarische spelen of het jongleren met voeten en benen
- Een striplegende komt tot leven : Lucky Luke met een
   bende van western boerderij dieren

- Clowns waar je echt moet om lachen : Trio Balder en
   hun boks-act

- Labiel evenwicht op torenhoge buizen / Rola : 
   Les Sandros

- Grand funky Malter Finale  

 

Voorstellingen: Hasselt Kolonel Dusartplein
van 15 t/m 25 april 2011

Vrijdag 15/04 om 20.00 u
Zaterdag 16/04 om 14.30 u & 17.30 u 
Zondag 17/04 om 14.30 u & 17.30 u
Maandag 18/04 om 14.30 u & 17.30 u  
Dinsdag  19/04 om 14.30 u & 17.30 u
Woensdag 20/04 om 14.30 u & 17.30 u
Donderdag 21/04 om 14.30 u & 17.30 u
Vrijdag 22/04 om 14.30 u & 17.30 u
Zaterdag 23/04 om 14.30 u & 17.30 u
Paaszondag 24/04 om 14.30 u & 17.30 u

Paasmaandag 25/04 om 14.30 u & 17.30 u

 
> Maandag 04 april 2011:
 
> Kermispostzegels vanaf vandaag te koop.

De reeds enkele maanden geleden aangekondigde 10 verschillende kermispostzegels, die uitgegeven worden door de Belgische B-Post, zijn sinds vandaag verkrijgbaar in ieder Belgisch Postkantoor. Een reeks van 10 kermispostzegels kost 6,10 euro.
 

 
> Zondag 03 april 2011:
 

> Dragon Force in première in Halle.

Op de Carnavalskermis in Halle ging afgelopen weekend de Dragon Force, de nieuwe attractie van de familie Stappers/Zeppieri, in première.

Dragon Force is de naam van deze schitterende Vekoma Looping.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes.

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze de familie Stappers/Zeppieri alvast veel succes met het exploiteren van hun prachtige nieuwe aanwinst.

 

 
> Zaterdag 02 april 2011:
 

> Kleurenwissels bij de Eclipse Van der Honing. 

De Eclipse/Virus van Klaas Van der Honing/Bodet kreeg afgelopen winter een geheel andere kleurencombinatie. De geel/witte combinatie heeft plaats gemaakt voor paars/blauw/grijs. Het resultaat is verbluffend.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Van der Honing/Bodet een schitterend kermisseizoen met het uitbaten van hun Eclipse/Virus.

 

 

> Restyle Shake Off Dotremont. 

Na de restyle van de vloer verleden jaar van de Shake Off van de familie Dotremont volgende nu de achterwand. Deze kregen een kleurencombinatie vuur. Ook de middenton kreeg een nieuw kleurtje. Het resultaat mag er alvast wezen, het ziet er schitterend uit.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Dotremont een prachtig kermisjaar met het exploiteren van hun Shake Off.

Foto's met dank aan Sander de Vriend.