>>> Kermisnieuws maart 2011
 
> Donderdag 24 maart 2011:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2011. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. Wegens afbraakwerken aan het oude zwembad staan er dit jaar geen attracties op de blauwe zone, toch belooft de editie van 2011 een mooie editie te worden. De vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een schitterende kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 22 maart 2011:
 

> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2011. 

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het aanbod: Shake 'n Roll (Schäfer), Crazy Coaster (de Vries-NL), Flash (Weber), Circus Circus (Bruch), Around the World (van de Beek-NL) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 21 maart 2011:
 

> Attractielijst Genk 1 meifoor 2011. 

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meikermis te Genk. Van 29 april 2011 tot en met 09 mei 2011 kan je op de Dieplaan en Jaarbeurslaan weer terecht voor een kermis van formaat. 

Alle vasten waarden zijn ook dit jaar weer van de partij voor een schitterend feest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 18 maart 2011:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 17 maart 2011:
 

> Miss België opent Halfvastenfoor.

GENT - Twee nieuwigheden op de 514de Halfvastenfoor, die op zaterdag 26 maart opent: Miss België Justine Jonckheere, wiens grootouders een schietkraam uitbaatten, komt de kermis openen en met de XXL-attractie komt de grootste schommel ooit naar het Sint-Pietersplein.

De vraag is nu of schepen Mathias De Clercq de twee nieuwigheden samen uittest. Hij samen met Miss België in de XXL... het zou een mooie gelegenheid zijn om de twee een helmcameraatje op het hoofd te zetten en hun reacties te filmen.

Oliebollen

De XXL is eigenlijk de extra large-versie van de Extreme-kermisattractie: een reusachtige schommel die 50 meter de hoogte ingaat en dat tegen honderd kilometer per uur. ‘Ik denk dat gevoelige magen de oliebollen beter reserveren voor na een ritje op de XXL', aldus Mathias De Clercq. De XXL, een attractie die Jacky Dotremont liet bouwen in Nederland, is in gebruik sinds juni vorig jaar en deed in België al een viertal kermissen aan, waaronder recent de carnavalskermis in Aalst.

Dat Miss België Justine Jonckheere uit Wevelgem de Halfvastenfoor komt openen, is niet echt verwonderlijk. ‘Ik kom uit een familie die vijf generaties lang foorkramer waren. Mijn grootouders hadden een schietkraam en waren goed gekend bij de foorkramers. Mijn vader heeft als kind nog in een woonwagen gewoond, maar had zelf nooit een attractie. Hij heeft als kind wel nog meegeholpen op de kermis. Ikzelf bracht heel veel tijd bij mijn grootouders door en hou daar een voorliefde voor de kermis aan over', aldus Justine, die momenteel in Egypte verblijft.

Bron: Nieuwsblad.

 
> Woensdag 09 maart 2011:
 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2011. Plaatsmeester Frans Lowagie maakte vandaag de attractielijst van de Foire du Prinstemps in Mouscron bekend. Deze editie van 2011 beloofd alvast weer een schitterende editie te worden van deze kermis met ook hier enkele grote nieuwkomers, zoals de Super Loops van Stappers/Zeppieri en de Rock'n Roll van Simon. Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2011. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Grote nieuwkomer is hier de Round Up van Vermeylen.

 
> Attractielijst Oudenaarde Paasfoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Paasfoor te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 23 april 2011 tot en met 01 mei 2011. De Paasfoor heeft dit jaar weer een pracht van een editie. Grootste nieuwkomer is dit jaar de Speed Flip van lauwers. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 07 maart 2011:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van 26 maart 2011 tot en met 10 april 2011. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 05 maart 2011:
 

> Tea Cups in première op Carnavalskermis van Genk.

Op de Carnavalskermis van Genk zagen we voor het eerst de nieuwe attractie Tea Cups van Ronny Sokolowski-Dekens.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Sokolowki-Dekens veel succes met hun nieuwste prachtige kinderattractie.

 

 

> Restyle Tripride Thommis.

Tijdens de winterstop onderging de Tripride van Jacky Thommis een complete metamorfose. Op de Carnavalskermis van Genk werd hij dan met trots voor de eerste keer aan het grote publiek getoond.

Ook langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Thommis veel succes met hun schitterende gerestylde tripride.

 

 

>  Carnavalstoet Genk onder leiding van Stadsjeugdprins Dylan I.

Op carnavalszaterdag trok doorheen het centrum van de Stad Genk de 56e Internationale Carnavalstoet. Dit onder leiding van Stadprins Koen I en Stadsjeugdprins Dylan I.

Dylan I (Burdot) werd aangesteld tijdens de carnavalsopening van het 56ste carnavalseizoen "Hiel Gènck oppe brats" op 11 november 2010.

Zijn fiere ouders zijn Michael Burdot en Vanessa Goeminne, gekend van het exploiteren van Lunapark Copacabana en de Trampolines op de kermissen.

Naar aanleiding hiervan staan bij de reportage van de Carnavalskermis van Genk een uitgebreid aantal foto’s van de Internationale Carnavalstoet van Genk. 

 
 
> Vrijdag 04 maart 2011:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 26 maart 2011 tot en met 17 april 2011. Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Big Roller Coaster en de XXL om er maar enkele te noemen. De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 02 maart 2011:
 

> Attractielijst Düren Annakirmes 2011. De attractielijst van de Annakirmes in het Duitse Düren arriveerde vandaag op de redactie van KERMISVERMAAK. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwe attracties, waaronder Parkour van Aigner. Benieuwd welke grootvermaakzaken dit jaar hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 01 maart 2011:
 
> Restyle Gravitron Vermeylen.

Tijdens de winterstop onderging de Gravitron van Albert Vermeylen een complete gedaanteverwisseling. Op de Krakelingenkermis van Geraardsbergen werd hij dan ook in nieuwe frisse kleuren met trots voor de eerste keer aan het grote publiek voorgesteld.

Ook langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Vermeylen veel succes met het exploiteren van hun Gravitron.