>>> Kermisnieuws februari 2011
 
> Maandag 28 februari 2011:
 

 

> Laura Lynn & De Romeo's lanceren "Naar De Kermis".

Met carnaval en de bijhorende kermissen voor de deur, begint het feestgevoel zich stilletjesaan weer meester te maken van Vlaanderenland. Bij die festiviteiten hoort een stevige portie ambiancemuziek, en wie ambiance zegt, zegt Laura Lynn! Onze Schlagerkoningin gaat op haar nieuwe single niet alleen op pad, maar neemt gerenommeerde partybeesten De Romeo’s mee “Naar De Kermis”. Het resultaat is een feestplaat om U tegen te zeggen!

Zowel Laura Lynn als De Romeo's staan begin april op het Schlagerfestival in Hasselt en daar zullen ze ongetwijfeld het kot op stelten zetten met hun nieuwe single "Naar De Kermis". Het nummer was ooit een dikke hit voor Ciska Peeters en Ronnie Tober, en anno 2011 zullen Laura Lynn & De Romeo's dat succes ongetwijfeld evenaren. Slingers en confetti voor “Naar De Kermis”!

 

> Geen premières meer voor Tienen kermis.

Eerder raakte al bekend dat de première van de Rock’n Roll van Simon zou plaatsvinden op de Winterfoor van Aalst in plaats van op de Carnavalskermis van Tienen. Vandaag raakte ook bekend wie de vervanger wordt voor deze vrije plek. Dit wordt de Dance Factory van Greif.

Verder is er nog slecht nieuws voor de Carnavalskermis van Tienen. Ook de geplande première van de Super Loops van Stappers/Zeppieri zal niet plaatsvinden, omdat deze niet tijdig klaar geraakt. Op deze vrijgekomen plek komt het Rainforrest Labyrint van Van de Molengraft uit Nederland staan.

De complete aangepaste lijst kunnen jullie nog steeds raadplegen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zondag 27 februari 2011:
 

> Rock’n Roll - Simon in première.

Gisteren heeft op de Winterfoor in Aalst de première plaatsgevonden van de Rock’n Roll van de familie Kylie Simon.

Dit is de vierde attractie van het type Loop Fighter van de Italiaanse attractiefabriek Technical Park. 

Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


De Rock’n Roll zal alvast op de volgende kermissen te bewonderen zijn: Foire du Printemps in Moeskroen, Foire du Paques in Charleroi, de Meifoor in Brugge en de Tilburgse Kermis (NL).

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Simon veel succes met hun allesnieuwste prachtige eye-catcher.

 

 

 
> Vrijdag 25 februari 2011:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2011. Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 24 februari 2011:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2011. Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 18 maart tot en met 27 maart 2011 staan 39 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een boot op een sterk golvende zee. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 23 februari 2011:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2011.  

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ten opzichte van vorig jaar veranderd er weinig, ook dit jaar staat de Break Dance van Stappers/Zeppieri op de blauwe zone. 

De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 04 maart 2011 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 07 maart 2011. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractiewissels Geraardsbergen 2011. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen onderging de laatste dagen enkele wijzigingen en attractiewissels, dit als gevolg door de attractiewissels die doorgevoerd werden eerder deze week op de Winterfoor in Aalst. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer enkele mooie nieuwe attracties. De volledige attractielijst kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 21 februari 2011:
 

> Attractiewissels op Winterfoor Aalst. 
Met de opbouw van de Winterfoor werd duidelijk dat de Eclipse van Klaas van der Honing niet tijdig in Aalst zal geraken wegens onderhoudswerkzaamheden. De vrij gekomen plek werd ingenomen door de G-Force booster van Janssen/Lainez. Ook de Katapult van De Bruyne is er dit jaar niet bij. Deze vrije plek wordt ingenomen door de Drop Zone van Van Herck. De volledige attractielijst van de Winterfoor van Aalst is nog steeds raadpleegbaar bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 15 februari 2011:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 12 maart 2011 tot en met 15 maart 2011. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 14 februari 2011:
 

> Break Dance site compleet vernieuwd.
De virtuele stek op het internet van de Break Dance van de familie Patris-Greif werd de afgelopen weken in geheel nieuw kleedje geplaatst. Zo vinden jullie er info terug over de Break Dance, het tourschema, foto’s en video’s en nog zoveel meer. Beslist een bezoekje waard. Deze vernieuwe site vinden jullie terug op www.break-dance.be

 
> Zaterdag 12 februari 2011:
 

> Kermis Turnhout verhuist nu weer naar site Turnova.

De Augustusfoor van Turnhout blijft dan toch in de buurt van de Grote Markt. De foorkramers mogen naar Turnova.

Toen enkele weken geleden de stad bekendmaakte dat de kermis naar de omgeving Warande zou verhuizen deze zomer, slaakten de foorkramers een diepe zucht. Zij gingen zelf op zoek naar een alternatief en vonden zowaar de eigenaars van Turnova (Heeren) bereid om hun terrein open te stellen.

“We hadden er niet aan gedacht omdat het een privéterrein is, maar om eerlijk te zijn geniet dit zelfs onze voorkeur”, geeft burgemeester Stijnen toe. “Het terrein is groot genoeg en positief voor de foorkramers is dat ze toch een aaneengesloten kermis hebben. Dat was vooral hun kritiek. Bovendien is het gemakkelijker te organiseren en zitten we toch dichter bij de Grote Markt. De parking van Turnova zal gewoon open blijven.”

Honderd procent zeker is het nog niet, want de stad moet nog een aantal zaken onderzoeken. “We moeten bekijken hoe we de gebouwen moeten beveiligen en hoe we het terrein kunnen egaliseren.”
 
> Donderdag 10 februari 2011:
 

> Attractiewissels in Aalst en Tienen.

Aangezien er dit jaar toch nog attracties kunnen plaatsnemen tijdens de Winterfoor op de Hopmarkt in Aalst, komen ook de beide blauwe zones terug ter beschikking voor attracties. Vandaag mochten wij vernemen welke twee attracties op deze blauwe zone op de Winterfoor in Aalst komen te staan. 

Dit jaar zijn dat de Stratosphere op de Keizersplein. En de nieuwe Rock’n Roller van Simon op de Hopmarkt. Hiermee gaat deze prachtige attractie in première op de Winterfoor van Aalst en niet op de Carnavalskermis van Tienen. Welke attractie op de vrijgekomen plek in Tienen komt staan is nog niet bekend. Wellicht wordt dit de Chaos Extreme van dezelfde familie. Verder wisselen de XXL en de Crazy Dance Tripride van plek op de Keizersplein in Aalst.

Naast de carnavalsaffiche heeft ook dit jaar de Winterfoor in Aalst zijn eigen affiche, die zien jullie hierbij afgebeeld.

 

 
> Vrijdag 04 februari 2011:
 

> Groot(s)vermaak op Tilburgse Kermis 2011.
Alleen voor echte waaghalzen!


In de laatste week van juli (22 tot en met 31 juli) staat Tilburg letterlijk en figuurlijk op z'n kop. De Tilburgse Kermis, editie 2011 staat bol van snelheid, actie en sensatie. Het reusachtige kermisterrein van bijna 4 kilometer in de Tilburgse binnenstad staat vol spannende, snelle en vooral 'waaghalzerige' attracties.

De grootvermaakzaken krijgen ruim baan bij de Tilburgse Kermis 2011. Met namen als de XXL, Shake, Magic, Experience, Heartbreaker, Infinity, Inversion XXL en de Maxbooster zijn de verwachtingen hooggespannen.

 
Wethouder kermiszaken Joost Möller is zeer te spreken over de opzet van de Tilburgse Kermis in 2011: "Het wordt weer een prachtig evenement. De Tilburgse Kermis oefent een enorme aantrekkingskracht uit op jong en oud. We proberen ieder jaar een juiste mix van attracties neer te zetten. Dus snelle, spannende attracties, afgewisseld met de rust van de nostalgische kermis. En uiteraard kun je met een drankje in de hand lekker uitrusten op één van de vele terrasstoelen in het Tilburgse centrum."

Verpachting
Op 17 januari vond de verpachting van de Tilburgse kermis plaats. In de daaropvolgende weken zijn de toegewezen attracties ingetekend op het kermisterrein. De totale pachtopbrengst in 2011 is net onder de € 2 miljoen uitgekomen. Dat is iets lager dan in 2010. Er zijn in totaal 233 attracties.

 
Attracties
Op het Heuvelplein is de Inversion XXL een echte blikvanger. Met een hoogte van 45 meter en rondtollende bakjes aan een grote zweefarm is de attractie alleen bedoeld voor mensen met lef. De mega-attracties Intoxx en de Magic zorgen dat het Spoorplein en NS-plein een groot(s)vermaak uitstraling krijgen. De Bierhal krijgt wederom een plekje op het Koningsplein, maar dit jaar staat de gezelligste tent van Nederland achter de pergola (naast de ingang van parkeergarage Koningsplein). Na enkele jaren heeft de Haunted Mansion, een spookhuis met zwevende gondels, weer een plekje veroverd op de Tilburgse Kermis. Deze griezelige attractie staat net als de Loopfighter op de Paleisring.

 
Dé topattractie van 2010, de Teststrecke, staat dit jaar niet op de kermis in Tilburg. Joost Möller: "De exploitant was graag weer naar Tilburg gekomen, maar door andere verplichtingen is dit niet mogelijk. In 2010 heeft deze superachtbaan de publieksprijs en juryprijs in de categorie Grootvermaak gewonnen. Dit betekent dat de Teststrecke twee jaar lang mag terugkomen tegen dezelfde pachtvoorwaarden. Ik hoop dan ook dat we deze geweldige attractie in 2012 weer mogen verwelkomen."

 
Maximum ritprijzen
Ook in 2011 gelden er op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis weer tot 02.00 uur geopend. De
themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli) en Gehandicaptendag (26 juli). Roze Maandag viert dit jaar het 20-jarig bestaan.

De volledige attactielijst van de Tilburgse kermis 201
1 is terug te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 

 
> Donderdag 03 februari 2011:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2011. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van zelfs twee premières. Zijnde de Rock’n Roller van Simon en de Super Loops van Stappers/Zeppieri. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Nieuw in 2011 : Super Loops.

 

De kermisfamilie Stappers/Zeppieri presenteren in 2011 de Super Loops! Achter deze naam gaat een schitterende Vekoma Looping schuil.

 

De première van deze schitterende attractie zal plaatshebben op de Carnavalskermis in Tienen.
 

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Stappers/Zeppieri bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst voor het nieuwe kermisseizoen.

 

 

 

> Nieuw in 2011 : Rock’n Roller.  

Zoals in oktober reeds aangekondigd komt de familie Simon, gekend van hun Chaos Extreme, met een Rock’n Roller op de Belgische kermissen.

Ondertussen raakte nu ook bekend op welke kermis deze in première gaat. Dit zal op de Carnavalskermis van Tienen doorgaan.

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Simon bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst voor het nieuwe kermisseizoen.