>>> Kermisnieuws december 2010
  
> Donderdag 16 december 2010:
 

> Persbericht: Tilburgse Kermis tweede 
    publieksevenement van Nederland.

Tilburgse Kermis stijgt van plek drie naar twee.


De Tilburgse Kermis is in 2010 qua media-aandacht en aantal bezoekers het tweede publieksevenement van Nederland. Alleen de Vierdaagse in Nijmegen blijft de grootste kermis van de Benelux voor.

Dit blijkt uit de jaarlijkse TOP 100 Evenementen Monitor van Respons, een onafhankelijk data- en onderzoeksbureau op het gebied van vrijetijdsbesteding. In 2009 stond de Tilburgse Kermis nog op de derde plek, achter de Vierdaagse Nijmegen en het Ortel Zomercarnaval in Rotterdam.

 

"Een prachtig resultaat," reageert wethouder Joost Möller, verantwoordelijk voor de Tilburgse Kermis. "We werken met z'n allen heel hard om de Tilburgse Kermis te blijven verbeteren. De ambitie is om in 2013 de beste Kermis van Europa te hebben, dus deze notering sterkt ons in het gevoel dat we op de goede weg zitten."

Uitbreiding kermisterrein in 2012
De gemeente Tilburg gaat onderzoeken of het kermisterrein in 2012 kan worden uitgebreid met grote gedeelten van de Spoorlaan en de Schouwburgring. In het onderzoek wordt mede onderzocht of het kermisterrein bereikbaar blijft voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer.

Tilburgse Kermis 2011
De eerste attracties voor de Tilburgse Kermis 2011 zijn bekend. De onderhandse
verpachting heeft drie topattracties opgeleverd. De Intoxx, Mission Space en Walking Waterballs krijgen een plekje op het Spoorplein en Besterdplein. Op 17 januari is de openbare verpachting.
De Tilburgse Kermis vindt plaats van 22 tot en met 31 juli 2011.

 
> Woensdag 15 december 2010:
 

> Stratosphere tijdens eindejaarsdagen in Antwerpen. Vanaf 21 december staat de enorme draaimolen Stratosphere op het Koningin Astridplein. Dit is een initiatief van de handelaarsvereniging Hart van Antwerpen aan het Koningin Astridplein. Er komt ook een kindvriendelijke kermis. “Vanuit de molen heb je een mooi zicht op de Zoo en het Centraal Station”, zegt Davy Verbeke, ondervoorzitter van Hart van Antwerpen. De afgelopen jaren stond er al reuzenrad op De Keyserlei.
Bron: Gazet van Antwerpen.

 
> Donderdag 09 december 2010:
 

> Nostalgische Kermis op Kerstmarkt Leuven.

De Leuvense Kerstmarkt is een van de oudste en gezelligste kerstmarkten van het land. Ze brengt een combinatie van lekker proeven, veel beleven en fijn shoppen. De kerstpret duurt dit jaar van vrijdag 10 tot en met zondag 19 december 2010. Nieuw dit jaar is de “kermis van toen”.

De overtreffende trap van nostalgie. Het historische centrum van Leuven wordt tijdens de feestperiode ingepalmd door kermisattracties van heel lang geleden. Hun namen: zwanenzweefmolen, paardenmolen, bootjesmolen, zwiermolen, luchtschommel en vliegbomspel. Ze ogen geweldig en ze ademen volop sfeer uit. En de prijs van de beurten is ouderwets goedkoop.
De Leuvense Kerstmarkt heeft plaats op het Hoover en Ladeuzeplein.

 
> Zaterdag 04 december 2010:
 

> Attactielijst Sint-Niklaas Winterfoor 2010. De Winterfoor op de Grote Markt in Sint-Niklaas is een van de laatste Belgische grote kermis van 2010. Grote nieuwkomer dit jaar is het Stratosphere (Sarmich Consultansy). De Winterfoor van Sint-Niklaas loopt nog tot en met zondag 19 december 2010. De complete lijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.