>>> Kermisnieuws oktober 2010
 
> Zaterdag 30 oktober 2010:
 

> Hoogste mobiele reuzenrad van Europa komt naar Winterland op Hasseltse Kolonel Dusartplein.  

Winterland heeft er vanaf 20 november nog een extra attractie bij, want Udolf Barth uit Bonn pakt op het Kolonel Dusartplein uit met het hoogste mobiele reuzenrad dat ooit in Europa gestaan heeft. “Het wiel is 50 meter hoog waar dat van vorig jaar 32 meter haalde”, vertelt Maurice Schoenmaekers, organisator van Winterland. “Het telt 36 gondels waar telkens 6 personen kunnen in plaats nemen.”

“Om alles naar Hasselt te vervoeren zullen tien trucks en een hijskraan nodig zijn”, legt eigenaar Udolf Barth uit. “We plaatsen het reuzenrad ongeveer op dezelfde plaats als vorig jaar, dus achter de oude kazernemuur. Een ticket kost, zoals vorig jaar, 4 euro. Maar er zullen massaal kortingsbonnen verspreid worden, zodat toertjes draaien veel goedkoper wordt.”  Voor de opbouw van de reuzenrad zijn drie werkdagen nodig. Ter vergelijking: het ‘London Eye’ is 120 meter hoog, maar is dan weer niet transporteerbaar.


Ook n
ieuw dit jaar is het Huis van de Kerstman. In een compleet gebouwd Fins huis neemt de Kerstman vanaf 7 december zijn intrek. Kinderen kunnen gratis op bezoek bij de Kerstman en zijn elfjes en kunnen zien hoe de Kerstman woont en werkt. Daarnaast heeft men nog enkele leuke extra’s in petto maar die moeten nog even een verrassing blijven.

Winterland Hasselt heeft dit jaar plaats van zaterdag 20 november 2010 t/m zondag 09 januari 2011.

 

 
> Woensdag 27 oktober 2010:
 

> Hartverwarmend circus in Hasselt.  

Het Belgische Wiener Circus viert samen met de Hasselaars zijn 45e verjaardag, en daarmee is het het oudste circus van België! De oudste zijn wil echter niet zeggen dat het ook oubollig is.  De jeugdige directie van het Wiener Circus heeft een nieuw jubileumprogramma samengesteld waarbij artiesten van over heel Europa hun kunsten vertonen. Dit alles vindt plaats in een prachtige circustheatertent, met nauwkeurig afgestemde belichting en hedendaagse muziek. 

Na de succesvolle voorstellingreeks in Hasselt tijdens de herfstvakantie in 2009, heeft de directie samen met het stadsbestuur van Hasselt beslist om ook in 2010 een reeks voorstellingen te geven in Hasselt.

Hasselt is al altijd een stad geweest waar het Wiener Circus zich thuis voelt. De familiale Limburgse sfeer, het Limburggevoel, voel je ook in de circustent. Het publiek komt graag naar het circus en gaat met een grote glimlach en een pak leuke herinneringen terug naar huis.

Het Wiener Circus brengt sinds 1965 circus zoals circus hoort te zijn. We nemen ons publiek naar een romantische circuswereld waar je even je zorgen kan vergeten. Om elk jaar opnieuw die magie vorm te kunnen geven gaat artistiek directeur Ricky Cannone elke winter op zoek naar enkele acts van hoog niveau. Zo zijn ze dit jaar ontzettend trots om een hoogstaand Portugees Rola-Rola nummer te kunnen presenteren. Deze artiesten werden bekroond op het Internationale Circusfestival van Monte-Carlo.

 

Een circusvoorstelling zonder humor kan men zich haast niet voorstellen. Daarom heeft Ricky Cannone de handen in elkaar geslagen met een in de circuswereld zeer beroemde clown. Hij draagt mee de voorstelling op zijn ervaren schouders.  

Het Wiener Circus staat de hele herfstvakantie (van 30 oktober tot en met 7 november) te Hasselt aan de Oude Paardenmarkt (Prinsenhof) in Kuringen.

 

 
> Woensdag 20 oktober 2010:
 

> Nieuw in 2011: Rock & Roll.

De familie Simon, die gekend is van de Chaos, presenteren in 2011 de Rock & Roll! Achter deze flitsende naam gaat een Technical Park Loop Fighter schuil.

Op welke kermis deze prachtige Rock & Roll in première gaat is nog niet geheel bekend. Maar we houden jullie op de hoogte. 

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de exploitanten veel succes bij het uitbaten van deze prachtige attractie in het nieuwe kermisseizoen.

 

 

 

 
> Dinsdag 19 oktober 2010:
 
> Attractielijst Niel Jaarmarktkermis 2010. Vandaag ontvingen wij de verpachtingslijst van de Jaarmarktkermis van Niel. Van 06 november 2010 tot en met 15 november 2010 zal deze gemeente aan de Rupel weer haar jaarlijkse Jaarmarktkermis vieren. Ten opzichte van vorig jaar mag deze Jaarmarktkermis de Speed Flip (lauwers), Drop Zone (Van Herck) en G-Force (janssen/Lainez) als nieuwkomers verwelkomen. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 18 oktober 2010:
 

> Oktoberkermis Lanaken opent al op vrijdag.

Nieuw dit jaar is dat de oktoberkermis van Lanaken al open gaat op vrijdagavond te samen met een Halloweenavondmarkt.


Het complete programma voor de oktoberkermis 2010:

Vrijdag 22 oktober: 
§  Halloween avondmarkt vanaf 16:00 uur met kermis.

Zaterdag 23 oktober: 
§  17:00 uur opening van de kermis
§ 
Tussen 17:00 uur en 20:00 uur optreden van de Porijkes en Eurodrumband.

Dinsdag 26 oktober:
§  Van 8:00 tot 13:00 uur wekelijkse markt in de Stationsstraat
§  Voor de kermis is er weer de 1 eurodag of korting.
 

Welke attracties er dit jaar allemaal in Lanaken op de oktoberkermis staan kan U nog steeds nakijken bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 15 oktober 2010:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2010. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd door plaatsmeester Johan Smeets vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 16 oktober 2010 tot en met 19 oktober 2010 en ook deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Kermisterrein Tilburg uitgebreid. 

TILBURG
 -  Het terrein van de grootste kermis van de Benelux in Tilburg is volgend jaar nog groter. Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Tilburg ligt, krijgt het kermisterrein in 2011 onder meer een uitbreiding op de vele jaren bediscussieerde Spoorlaan waardoor bezoekers die met de trein komen, vanuit het station meteen op de kermis staan.
 
Ook aan een ander uiteinde aan de Schouwburgring is een uitbreiding voorzien, aldus een voorstel dat donderdag naar de gemeenteraad is gestuurd. Ieder jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen de tiendaagse kermis in Tilburg. Afgelopen editie telde de kermis 239 attracties.

 
> Donderdag 14 oktober 2010:
 

> Oktoberfeesten Sittard (NL). 

Morgen gaat de zesde editie van start van de Oktoberfeesten in Sittard. Zoals gebruikelijk heeft ook dit jaar weer het beste van de Nederlandse kermiswereld zich verzameld in Sittard (NL). 

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe uitschieters, zoals de Eurocoaster, Extreme, Rock It, enz...

Naast de kermis zijn er in de vele biertenten ook wederom vele optredens met enkele highlights zoals Jan Smit, Heino, Frans Theunisz en Erwin.

Deze schittende kermis in Sittard, net over de Belgische grens in Nederlands-Limburg, kunnen jullie nog beleven tot en met woensdag 20 oktober 2010.

De complete lijst aan grootvermaakzaken is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 07 oktober 2010:
 
> KRC Genk op bezoek op Meeuwen Kermis.

Van zondag 10 oktober tot en met donderdag 14 oktober 2010 is het in Meeuwen Centrum kermis. Op kermisdinsdag 12 oktober 2010 komen de spelers van KRC Genk een bezoekje brengen aan de kermis. Er zijn zelfs meerdere “meet ’n greets” te winnen met de spelers. Dit houdt in dat men samen met z’n favoriete speler in één van de attracties kan.

 
> Woensdag 06 oktober 2010:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2010. Plaatsmeester Patrick Dulsster maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende. De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 08 oktober tot en met zondag 07 november 2010. Dit jaar maken 71 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. Nieuw dit jaar is dat het ook op het Stationsplein kermis is, hier zal de Big Roller Coaster van Bufkens een plek krijgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 02 oktober 2010:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2010. De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 03 november 2010 tot en met 07 november 2010 in de binnenstad.

Ook dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes weer een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 25 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 01 oktober 2010:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 02 oktober 2010 tot en met 14 november 2010 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy. 

Ten opzichte van vorig jaar heeft deze Foire d'Octobre twee grote nieuwkomers, namelijk de XXL en de Booster Maxxx en de grote terugkomer en dat is het Wild Mouse. Ook dit jaar werd er wederom met de attracties geschoven, dat er toch ongeveer weer een vertrouwd kermisbeeld is.

Verder wordt de attractielijst dit jaar wederom aangevuld met enkele nostalgische attracties net zoals verleden jaar. De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

> Foire d’Octobre Luik dit jaar drie dagen langer.
De Foire d’Octobre die morgen start op de Boulevard d’Avroy in Luik duurt dit jaar drie dagen langer, dit wil zeggen dat de kermis geopend is tot en met zondag 14 november 2010 in plaats van de normale vooropgestelde 11 november.