>>> Kermisnieuws september 2010
 
> Maandag 27 september 2010:
 

> 300.000 bezoekers voor Hasselt kermis.

De kermis op en rond het Dusartplein zit er weer op. Er waren 300.000 bezoekers. Dat zijn er even veel als vorig jaar. Enkele wijzigingen aan het traditionele concept deerden de liefhebbers dus niet. 


Dit jaar nam de stad nochtans een gedurfde zet in deze tijden van economische crisis. De vaste prijzen van de septemberfoor die enkele jaren geleden werden ingevoerd, bestonden dit jaar niet meer. ‘Dat heeft geen effect gehad op het aantal bezoekers of de uitgaven tijdens het bezoek', zegt schepen van Markten en Foren, Laurence Libert (Open VLD). ‘In het eerste weekend waren er al 100.000 bezoekers op de opening, met onder meer het prachtige vuurwerk.'

‘Ook al stapten we af van de vaste prijzen, de tarieven bij de meeste attracties vielen binnen de prijsafspraken die vroeger gemaakt werden. Voor de duurste attracties hebben de bezoekers rond de 6euro moeten betalen.'

Nieuwe attracties

Door het wegvallen van de vaste prijzen kon de stad ook enkele nieuwe attracties naar Hasselt lokken. Zo was er dit jaar de gevreesde ‘The Shaker', een snelle molen die je helemaal dol draait. Populair bij jongeren. Ook de ‘Rio Rapido', een grote waterattractie, stond voor het eerst in Hasselt.

Séverine Berden (14) uit Diepenbeek, die elk jaar naar Hasselt kermis komt, vond de nieuwe attracties erg leuk. ‘De Drop Zone was super', vond ze. ‘Ook de waterattractie, de Rio Rapido, was heel leuk.' Dit jaar kwam ze zelfs drie keer naar de kermis

De foorkramers merkten geen verschil met andere jaren. ‘Meestal komen de bezoekers op deze kermis meer dan een keer, telkens in groep met familie of vrienden', zegt Eugeen Vanlingen. ‘Daarom bieden we ook vaak combitickets aan. Het is ook maar één keer zo'n grote kermis in Limburg, de meeste mensen hebben een vast budget dat ze willen opmaken en dat verandert meestal niet met de jaren.'

Er waren iets minder verkeersproblemen dan de voorbije jaren. ‘We hadden gekozen voor een oversteek aan het Kolonel Dusartplein achter de bushalte', zegt schepen Libert. ‘Hierdoor kon de stroom van voetgangers, auto's en bussen iets beter worden georganiseerd. Ook de traditionele friet-and-ride zones waar je tijdens een korte tijd kan parkeren om snel frieten te halen, werd verplaatst van de Koning Boudewijnlaan naar de buitenste rijstrook van de Groene Boulevard.'

 
> Woensdag 22 september 2010:
 

> De Romeo’s op Hasselt Kermis.

De Romeo’s hebben op Hasselt kermis de tweede editie van ‘Het Zingpaleis’ voorgesteld. Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles ontvangen op zaterdag 27 november Johnny Logan, The Gibson Brothers, Plastic Bertrand, Sandra Kim en VOF De Kunst in de Ethias Arena in Hasselt.


De Romeo’s kozen Hasselt kermis uit om ‘Het Zingpaleis 2010’ voor te stellen. Menig kermisbezoeker fronste wel even de wenkbrauwen toen plots de drukte plaats moest maken voor het drietal, dat in een golfkarretje tot bij de autoscooters werd gebracht. “De sfeer van Hasselt kermis geeft prima weer hoe fijn en gezellig het er aan toegaat tijdens ‘Het Zingpaleis’”, zegt Romeo Chris Van Tongelen. De verzamelde pers werd getrakteerd op een portie smoutebollen.

 
> Maandag 20 september 2010:
 

> 100.000 bezoekers op openingsweekend Hasselt Kermis.

Het vrij laten van de toegangsprijs voor de attracties op Hasselt-kermis heeft niet gezorgd voor opvallende prijsverhogingen. De ruim 100.000 kermisgangers tijdens het openingsweekend leken er in elk geval niet over te klagen.

Al van zaterdagmiddag was het erg druk op de foor. Toen de 35.000 kijkers, onder wie volgens de speaker Kim Clijsters en haar dochter Jada, van het vuurwerk richting Boudewijnlaan trokken, was er op sommige plaatsen geen doorkomen meer aan.

 

 

 
> Donderdag 16 september 2010:
 
> Wasmachinesjotten tijdens Hasselt Kermis.

Op zondag 19 september Van 14 tot 18 uur kan iedereen gratis deelnemen aan de wasmachinesjotten actie op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Elke deelnemer die er in slaagt de voetbal in de wasmachinetrommel te sjotten gaat naar huis met een cadeaubon van Media Markt Hasselt. Kom op zondag 19 september tussen 14 en 18 uur naar de stand van Media Markt op het Kolonel Dusartplein en waag je kans. Gek, als je niet komt sjotten.

 
> Maandag 13 september 2010:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2010. Van 15 oktober 2010 tot en met 20 oktober 2010 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze editie met enkele mooie toppers uit eigen land en uit België en Duitsland enkele imposante attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 09 september 2010:
 

> Programma Tongeren Septemberkermis 2010. Aanstaande weekend vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. 

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Op donderdag 17 september heeft dan de grote kermisjaarmakt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlands kermisdata.
 

 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2010. Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van 10 oktober 2010 tot en met 14 oktober 2010 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. Ten opzichte van vorig jaar mag deze kermis de Big Happy Monster van Lauwers en de Hully Gully van Greif als nieuwkomers verwelkomen. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 08 september 2010:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2010. Vandaag presenteerde plaatsmeester Bob Theeuws zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 05 november 2010 tot en met 22 november 2010. 

Door werken aan de Grote Markt verhuizen de attracties naar de parking Gasthuisvest en A. Vanderpoortenlaan. Ook op het Zimmerplein zullen de gebruikelijke attracties staan. Door deze verhuis is er dit jaar geen plaats voor nieuwe attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 03 september 2010:
 

> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2010. Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt in verband met de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van 18 september 2010 tot en met 26 september 2010, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan. Dit jaar maken 175 kermisattracties, waarvan 27 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 3 nieuwkomers: de Rio Rapidos (Bufkens/Selgrad-FR), Shaker (Stappers/Tantillo/Zeppieri) en de XXL (Dotremont). Het kermisprogramma ziet er alsvolgt uit:
Zat 18 september – Vuurwerk – 21 uur – kanaalkom
Zat 18 september – Kermisbal – 21.30 uur – Holiday Inn Hasselt
Zat 18 & 25 september –
Antiek-, brocante- en curiosamarkt – 8 tot 13 uur – marktplein
Zon 19 september – Wasmachinesjotten – 14 tot 18 uur – Kolonel Dusartplein

Ma 20 september – Kindergemeenteraad op bezoek – vanaf 18 uur

Di 21 september – Jaarmarkt – 8 tot 14 uur – marktplein

Do 23 september – Familiedag – vanaf 13.30 uur

Zo 26 september – laatste kermisdag

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 02 september 2010:
 

> Winterland Hasselt krijgt Huis van de Kerstman.

De 3e editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein heeft een primeur. In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt staat anno 2010 een heus huis van de kerstman! In dat huis kan je gratis gaan kijken hoe de kerstman leeft, werkt, slaapt en eet. Bezoekers zien zijn postkamer (waar alle brieven en pakjes verzameld worden), zijn woonkamer, slaapkamer, enz.


‘De kerstman, 3500 Hasselt’

Het knusse huis van de kerstman doet dromen van een prachtige winter. Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de Finse huizen in Lapland, met hun ronde balken en het torentje met puntdak. In het huis zullen acteurs gestalte geven aan de kerstman en zijn bediendes, 3 elfjes. Vanaf 8 december ontvangen ze elke dag  van 12 tot 20 uur de bezoekers, die er kunnen zien hoe de kerstman woont en werkt. Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Een droomhuis voor gezinnen met kinderen!


Sfeervolle binnenstad

Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes, en winterse terrasjes… In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt. En voor de jongste bezoekers staat er op de Grote Markt een bijzondere ouderwetse draaimolen met 2 verdiepingen, helemaal in Venetiaanse stijl. De ‘Hesselse Poepjee’ is een publiekstrekker van formaat! Een origineel kersttreintje en een echte nostalgische roetsjbaan maken het kinderplezier compleet!Derde editie van Winterland
De derde editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 20 november en duurt zeven weken. Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met schaatsbaan, kerstmarkt, reuzenrad, grand carrousel en veel meer. Tot zondag 9 januari 2011 kun je er elke dag rondjes rijden op de grootste mobiele schaatsbaan van België, het centrale punt in het winterlandschap. Het 60 meter hoge reuzenrad wordt de blikvanger, waarvan de verlichting tot ver buiten Hasselt zichtbaar zal zijn. Het Kolonel Dusartplein wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de schaatsbaan een 20 meter hoge kerstboom, boordevol verlichting. Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.
 
> Woensdag 01 september 2010:
 
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2010. Vandaag werd de attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Weert Kermis dit jaar van 24 september 2010 tot en met 29 september 2010. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.