>>> Kermisnieuws augustus 2010
 
> Maandag 23 augustus 2010:
 

> Programma Augustuskermis Sint-Truiden 2010.

De augustuskermis vindt plaats van vrijdag 27 augustus tot en met maandag 6 september 2010. Dit jaar zijn er 75 attracties, verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat.
 

Nieuw dit jaar, op het parkeerterrein van cultuurcentrum de Bogaard, is de Stratosphere die het publiek tot een hoogte van maar liefst 60 meter weet te brengen! 

Het programma ziet er als volgt uit: 

Vrijdag 27 augustus 2010
17.30 uur: feestelijke opening van de kermis door de deelnemers aan jeugd, sport en spel, de sport- en voetbalkampen, de speelpleinwerking, de speelstraten en buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti.
 

Woensdag 1 september 2010
22.00 uur: spektakelvuurwerk door Vangelabbeek vuurwerkmeesters.
 

Donderdag 2 september 2010
14.00 uur - 17.00 uur: kermisdag voor personen met een handicap, in samenwerking met de foorkramers, de serviceclubs, gewestelijke brandweer Sint-Truiden en het Rode Kruis.
 

Maandag 6 september 2010
Euro-dag: alle kermisattracties tot 2,00 EUR zijn toegankelijk aan 1,00 EUR en voor alle attracties boven de 2,00 EUR is er een korting van 1,00 EUR.

Welke attracties er dit jaar allemaal in Sint-Truiden op de augustuskermis staan kan U nog steeds nakijken bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

> Zuidkermis piekt niet.

BRUSSEL - De Zuidkermis heeft haar laatste weekend achter de rug. De foorkramers zijn tevreden, ook al was het geen uitzonderlijk goed jaar.

Na een ruime maand doeken de 140 foorkramers van de Zuidkermis hun spullen weer op. Afgelopen weekend werden er naar traditionele gewoonte kortingen gegeven op alle attracties. Er wordt geschat dat dit jaar ongeveer anderhalf miljoen bezoekers de Zuidkermis hebben bezocht. Niet meer, maar ook niet minder dan de vorige edities.

'Dit is en blijft natuurlijk de beste kermis van het land', vertelt Patrick De Corte, voorzitter van de foorkramers van het Brussels Gewest. 'Toch is het geen uitzonderlijk jaar geworden. De twee eerste weken van de kermis draaiden we op volle toeren, maar in de maand augustus was het weer de grote spelbreker. Gelukkig heeft het afgelopen weekend veel goed gemaakt dankzij het stralende weer. Wat we wel gemerkt hebben, is dat de ramadan ons geen goed heeft gedaan. De moslimgemeenschap bleef grotendeels weg.'

Al bij al zijn er niet echt noemenswaardige incidenten geweest tijdens de kermis. 'Er zijn nog geen exacte cijfers, maar we kunnen nu al zeggen dat de criminaliteit zeker niet in het oog sprong', meldt Christian De Coninck van de Brusselse politie. 'We hebben evenveel agenten ingezet dan vorig jaar en dat loont.' Ook de foorkramers hoor je niet klagen. 'De veiligheid is echt top', vertelt De Corte. 'Er zijn misschien af en toe eens wat kleine diefstalletjes geweest, maar alles bleef goed binnen de perken.' Volgens De Corte heeft de verhoogde veiligheid positieve gevolgen voor de kermis. 'Dankzij het gevoel van veiligheid vonden dit jaar families met kinderen opnieuw meer en meer de weg naar de Zuidkermis. Dat is ooit anders geweest.'

Bron: Het Nieuwsblad 23/08/2010

 
> Donderdag 19 augustus 2010:
 

> Attractiewissels op Kelmis Kermis. Plaatsmeester Olivier Luchte liet ons vandaag weten dat de Dark Ride van Lamer/Ropers niet naar de Kermis van Kelmis komt. De vrijgekomen plek wordt nu ingenomen door de Delta Plane van Thompson. Welke attracties er dit jaar allemaal komen, kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlands kermisdata.

 
> Dinsdag 17 augustus 2010:
 
> Attractielijst Doornik septemberkermis 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de septemberkermis van Doornik, die dit jaar plaats heeft van 04 september 2010 tot en met 26 september 2010. Deze najaarskermis heeft dit jaar weer een pracht van een editie. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 12 augustus 2010:
 
> Affiche Aachen Somerbend 2010. 

Morgen start net over de grens in het Duitse Aachen de jaarlijkse Sommerbend. Van 13 augustus tot en met 23 augustus 2010 staan er 120 attracties op de Bendplatz. 

Net zoals andere jaren zijn er ook dit jaar verschillende themadagen. Op woensdag heeft traditiegetrouw de familiedag plaats. Op maandag 23 augustus heeft een groots afsluitend vuurwerk plaats.

Welke attracties er allemaal in Aachen staan, kunnen jullie nog steeds nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

  
> Woensdag 11 augustus 2010:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.

Op zaterdag om 17u00 opent de kermis met een verrassing voor alle kinderen. En om 18u00 is er een Live optreden van de Lanaker Muziekband (LMB). Diezelfde avond heeft er om 22u00 een spectaculaire vuurwerkshow plaats.


Op maandag 23 augustus heeft de traditionele jaarmarkt plaats in de Stationsstraat van het centrum van Lanaken. De Eurodag heeft dit jaar plaats op dinsdag 24 augustus 2010. Dan krijg je korting bij de attracties of ze draaien aan 1 euro.