>>> Kermisnieuws juli 2010
 
> Donderdag 29 juli 2010:
 

> Attractielijst Roeselare Kermis 2010. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 20 augustus 2010 tot en met 29 augustus 2010. 

Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Grote Markt, Boterplein en Polenplein. Tussen deze 45 zaken zitten maar liefst 10 grootvermaakzaken, waaronder enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 26 juli 2010:
 
> 4,3 miljoen bezoekers voor Rheinkirmes Düsseldorf. 

In negen dagen tijd hebben 4,3 miljoen mensen een bezoekje gebracht aan de Grösste kirmes am Rhein in Düsseldorf, waarvan 1 miljoen in het eerste weekend en 850.000 op vrijdagavond tijdens het vuurwerk. De kermis is zeer goed verlopen.
Volgend jaar zal overigens de Grösste Kirmes am Rhein geen negen maar tien dagen duren. Vanaf 2011 zal niet op zaterdag maar op vrijdag om 14 uur de kermis openen, kortom één extra dag feest in Düsseldorf.

 
> Zondag 25 juli 2010:
 

> Tilburgse kermis 2010: meer volk maar rustig.

TILBURG - De Tilburgse kermis 2010 was drukker dan vorig jaar, maar verliep een stuk rustiger. Ondanks de grote mensenmassa's, volgens de organisatie trok het tiendaagse evenement ruim 1 miljoen bezoekers, waren er weinig incidenten. Er werden in totaal 27 mensen aangehouden; vorig jaar waren dat er zestig.

"We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde kermis", concludeert kermiswethouder Joost Möller (VVD). De fatale valpartij van de 36-jarige Eindhovenaar van het spookuis Spuk in de nacht van donderdag op vrijdag, werpt volgens hem wel een smet op het evenement. "Het is in onze ogen een noodlottig ongeval geweest dat je niet kunt voorkomen."

 
De organisatie wil geen uitspraken meer doen over exacte bezoekersaantallen. "De onzekerheid bij de schattingen is behoorlijk groot. Als je een goede schatting wilt geven dan moet je met hele uitgebreide methoden werken. Die zijn ontzettend kostbaar." Wel kon Möller zeggen dat er tussen de één en anderhalf miljoen mensen de kermis hebben bezocht. Zeven dagen was het drukker dan vorig jaar, drie dagen minder druk.

Volgens Jan Boots van de Nederlandse Kermis Bond was het drukker maar hebben de bezoekers minder geld uitgegeven. "Mensen zijn selectiever geworden. Toch zijn we gezien de economische omstandigheden niet ontevreden."
 
> Vrijdag 23 juli 2010:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2010. De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 06 augustus 2010 tot en met 22 augustus 2010, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 18 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein...  De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 16 juli 2010:
 

> Augustusfoor Turnhout duurt deze zomer drie dagen langer.

De augustusfoor in Turnhout zal dit jaar drie dagen langer duren. De stad wil de horeca zo tegemoetkomen. De augustusfoor in Turnhout, een van de drukst bezochte kermissen van de Kempen, eindigt normaal altijd op een donderdag. Dit jaar heeft de stad beslist om de kermis drie dagen langer te laten staan. Meer bepaald tot 22 augustus.

“We willen daarmee voor nog wat extra activiteit zorgen voor onze inwoners en bovendien is het toch ook een kleine tegemoetkoming naar de handelaars toe”, verklaart burgemeester Sis Stijnen (CD&V).

De horeca is best tevreden. “Het is zeker positief”, vertelt Tom Anthonis van café De Zwarte Ruiter. “Alleen jammer dat de beslissing zo laat is gevallen, want heel wat van onze mensen hadden al wat vakantie en dergelijke gepland.”
De foorkramers komen op 3 augustus ‘s avonds aan. Ze rijden dan weer gezamenlijk het marktplein op om klokslag 20u. De augustusfoor telt opnieuw meer dan zeventig attracties met als nieuwigheden de Dropzone en de spooktrein Jurassic Park.

De eigenlijke kermis start op 6 augustus en zal dit jaar duren tot 22 augustus in plaats van 19 augustus. De stad zorgt er ook weer voor dat het toeristentreintje tussen de Grote Markt en de randparkings pendelt.

Bron: Gazet van Antwerpen.
 
> Donderdag 15 juli 2010:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven. Van 03 september 2010 tot en met 22 september 2010 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor. 

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de New Crazy Dance (Tantillo/Zeppieri) en de X-Factory (Florens). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 14 juli 2010:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2010. Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2010. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 10 juli 2010:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2010. Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 25 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland. Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 30 juli 2010 tot en met 08 augustus 2010 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2010. Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 09 juli 2010:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 27 augustus 2010 tot en met 06 september 2010 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein. Dit jaar heeft de Augustusfoor van Sint-Truiden alvast twee nieuwe hoogvliegers, namelijk de Staratosphere (Sarmich Consultansy) en de XXL (Dotremont). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2010. Ook de attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 26 augustus 2010 tot en met 01 september 2010, werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar twee nieuwkomers op deze Koersefoor, de Gravitron van Vermeylen en de Speed Flip van Lauwers. In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 08 juli 2010:
 

> Woensdag Kermisdag bij JOE fm.

Net zoals verleden jaar geeft Michel Follet zes weken lang op woensdag bij JOE fm kermisjetons weg voor de Brusselse Zuidfoor. Maar liefst 3 keer per programma.
De samenstelling van het pakket kan flink wijzigen per uur, maar we doen het 1 keer tussen 6u00 en 7u00, 1 keer tussen 7u00 en 8u00 en 1 keer tussen 8u00 en 9u00.
Via een eenvoudige SMS win je misschien tot 50 euro aan gratis jetons voor de grote Brusselse foor.
Luisteren naar JOE fm vanaf nu woensdag 14 juli. De laatste keer dat er jetons worden weggeven is nét voor het laatste weekend, dus op 11 augustus!

 

  
> Maandag 05 juli 2010:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2010. De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 17 juli 2010 tot en met 22 augustus 2010 en dit op de alombekende Zuidlaan. 

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 28 grootvermaakzaken. Nieuwkomers dit jaar zijn de Shake (Fenken-NL) en de XXL (Dotremont). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2010. Plaatsmeester Paul Busselen deelde ook zijn attractielijst mede voor de Julikermis van Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 24 juli 2010 tot en met 26 juli 2010. Dit jaar worden er 62 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zondag 04 juli 2010:
 

> Sinksenfoor verwelkomt 1 miljoen bezoekers.

Binnenkort keert de rust terug naar het Zuid. De laatste tickets gaan namelijk zondag over toonbank van de Sinksenfoor. 1 miljoen mensen zakten af naar de Gedempte Zuiderdokken voor kermissfeer van de bovenste plank. De foornijveraars spreken van een succesvolle editie, maar het aantal bezoekers oversteeg dat van vorig jaar niet.

Geen record
Tijdens het openingsweekend van zaterdag 22 mei tot en met pinkstermaandag 24 mei mocht de grootste en bekendste kermis van Vlaanderen 220.000 bezoekers verwelkomen. Ook de traditionele familiedag en de dag van de andersvaliden waren toppers.

"In totaal kwamen er ongeveer een miljoen mensen, en dat is een resultaat vergelijkbaar met andere jaren. Enkel 2009 sprong er uit met meer dan 1,5 miljoen bezoekers, wat uitzonderlijk was", zegt schepen van markten en foren Luc Bungeneers (Open Vld).

"Het record van 2009 kon niet geëvenaard worden. Dat was vooral te wijten aan externe factoren zoals het slechte weer of het wereldkampioenschap voetbal", gaat hij verder.

Voor wie nog een laatste keer goed door elkaar geschud wil worden: op de laatste dag van de Sinksenfoor, deze zondag, worden bij zowat alle attracties kortingen tot dertig procent gegeven.

Opvallend deze editie:
Pink Friday

Ter gelegenheid van de Antwerp Pride trokken liefst 50.000 holebi’s vrijdag 25 juni naar de Sinksenfoor. Initiatiefnemer Ludo Smits van discotheek Red & Blue riep iedereen op zich in roze kleertjes te hullen. Resultaat … de Sinksenfoor kleurde voor het eerst letterlijk roze. “Een succes, dat, als de foornijveraars dat willen, zeker een vervolg krijgt”, aldus Bungeneers.

Nieuwe attractie XXL
In 2010 kon de Sinksenfoor rekenen op een Belgische primeur, de XXL zwierde je op 52 meter hoogte eens goed door elkaar. Een prachtig uitzicht op de stad, voor wie zijn ogen niet krampachtig dichthield.

2.772 andersvaliden

Sinds 1974 al organiseren de foorkramers en de stad Antwerpen jaarlijks een dag voor andersvaliden en hun begeleiders op de Sinksenfoor. Dit jaar trok de dag een recordaantal bezoekers op donderdag 10 juni: 2.772 kinderen en volwassenen schreven in voor een gratis dagje dolle pret.

Bron: Gazet van Antwerpen
 
> Zaterdag 03 juli 2010:
 

> Spectaculaire opening Tilburgse Kermis door Koninklijke Landmacht.
Muzikale omlijsting in handen van Gordon en Sieneke

De grootste kermis van de Benelux, de Tilburgse Kermis, trapt af met een spectaculaire openingsact verzorgd door de Koninklijke Landmacht. Hoe en wat blijft nog even geheim,maar op 16 juli (van 18.30 uur tot 20.30 uur) is alles te zien op het Pieter Vreedeplein. De muzikale omlijsting is in handen van Gordon en Sieneke.

Van 16 tot en met 25 juli 2010 verwelkomt de Tilburgse Kermis ongeveer een miljoen bezoekers. De Tilburgse Kermis is hiermee een van de best bezochte evenementen van Nederland. Die populariteit is volgens wethouder kermiszaken Joost Möller makkelijk te verklaren: "In Tilburg staan niet alleen de meeste attracties, maar ook de sensationeelste.

De Duitse achtbaan, de Teststrecke, is bijvoorbeeld voor het eerst aanwezig op een Nederlandse kermis. Al die attracties, 240 in totaal, de vele terrassen en bezoekers en de
geweldige sfeer maken van de Tilburgse Kermis een fantastisch feest."

Goede doel
Met het Ronald MacDonald Huis Tilburg heeft de Tilburgse Kermis ook in 2010 een goed doel aan zich gebonden. Het Ronald McDonald Huis Tilburg komt tijdens de Kermis onder
andere met een SMS-actie om zoveel mogelijk donaties te werven.

Kermisexpositie 'Kermis op stoom'
De Stichting Kermis-Cultuur organiseert de expositie 'Kermis op stoom'. Tientallen miniaturen, attributen en foto's uit lang vervolgen tijden worden geëxposeerd in het Paleis-Raadhuis.

 
Ritprijzen
Op de kermisdinsdag, woensdag en donderdagmiddag worden van 13.00 uur tot 18.00 uur maximumritprijzen gehanteerd. Dit geldt voor attracties in de categorieën Grootvermaak, Kijkwerk en Kinderattracties. De maximumritprijzen zijn als volgt vastgesteld: kinderzaken € 1,50, grootvermaak en kijkwerk € 2,50 en € 3,00 voor de attracties die vallen onder de categorie grootvermaak maar die per rit minder dan tien personen kunnen plaatsen. De ritprijs van € 0.75 op de nostalgische prijs blijft gehandhaafd.

Eetplein op Stadhuisplein
De horecalocatie (bierhal) staat dit jaar op het Koningsplein. Op het Stadhuisplein (voor ingang van de Stadswinkel) verrijst een eetplein. De bij elkaar geplaatste horecazaken vormen zo een culinair hoekje op het kermisterrein.

Kermismis
Zondagochtend 18 juli is het tijd voor een moment van bezinning. Kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt dan de KermisMis. De mis vindt plaats om 11 uur bij de autoscooter op het Stadhuisplein.

Themadagen

De Tilburgse Kermis kent meerdere themadagen. De nieuwste aanwinst is de 100%NL zaterdag (17 juli). Samen met de Tilburgse horeca verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Oranje is de hoofdkleur, dus alle WK-attributen hoeven nog niet op zolder te worden opgeborgen. De programmering staat op
www.tilburgsekermis.nl.
Maandag 19 juli barst hét homo-emancipatiefeest, Roze Maandag, los. Honderdduizenden bezoekers maken Tilburg die dag tot de homohoofdstad van Nederland.
Dinsdag zijn gehandicapten voor het 40
ste jaar te gast bij de exploitanten.
Woensdagmiddag is kinderdag en donderdag lopen de temperaturen flink op met Caribische donderdag. Vrijdag is seniorenmiddag.

Openingstijden kermis
De kermis begint elke dag om 12.00 uur. Op vrijdag 16 juli wordt de kermis officieel om
19.30 uur geopend. Op de zondagen opent de kermis om 13.00 uur. Het kermisfeest duurt tot 01.00 uur, met uitzondering van zaterdag 17 en 24 juli (tot 02.00 uur) en zondag 25 juli (23.00 uur).
 

> Tilburg: Rode sok + Wit Shirt = Be Gay for a Day.

Je kent het wel; de rode sok die per ongeluk met je witte was meegewassen wordt. Tot voor kort was dit een regelrechte ramp; maar nu niet meer. Een roze shirt is namelijk verdomd handig voor Roze Maandag. Op 19 juli kleurt de hele Tilburgse kermis weer roze, het is dè dag waar iedereen zich van zijn of haar meest kleurrijke kant kan laten zien. ‘Be gay for a day’ is ook dit jaar het thema. Homo’s en lesbo’s kunnen hun kleurrijke zelf zijn, gewoon hand in hand lopen of elkaar een zoen geven. Maar hetero’s kunnen net zo goed meedoen en deze dag met volle teugen genieten van al het feestelijke wat Roze Maandag te bieden heeft.

“Met Roze Maandag laten we zien dat in een wereld waar vijandigheid tot intolerantie leidt, samen feestvieren juist verbroedert” aldus Pepijn Moors voorzitter van Stichting Roze Maandag. “Als iedereen zichzelf is, zeker van zichzelf is en de ander respecteert ontstaat een kleurrijk geheel met ruimte voor verschillen” vult hij aan. Na het succes van vorig jaar is ook in 2010 gekozen voor centrale thema 'Be gay for a Day'. Dit wordt uitgedragen met de rode sok tussen de witte was. “Pepijn Moors: “We vragen ook iedereen die bij Roze Maandag betrokken is met de kleur roze te laten zien dat ze het evenement een warm hart toe draagt. Zo is Roze Maandag een feest van iedereen en voor iedereen!”

 

Roze Maandag begint al in de trein

Roze Maandag begint al vroeg dit jaar. Al voor de officiële opening die om 13.00uur plaats vindt in de Amstel Bierhal op het Koningsplein met o.a. een optreden van LUV begint de voorpret in de trein. Samen met de NS organiseert Stichting Roze Maandag een Roze Trein Bingo, met kans op prachtige prijzen.

Roze Maandag is namelijk uitstekend bereikbaar per (nacht)trein. Alle bezoekers die aankomen op het station in Tilburg worden feestelijk onthaald met muziek en om 12.30 vertrekt een bonte roze karavaan naar de openingslocatie.

  
> Donderdag 01 juli 2010:
 

> Kermis Best morgen van start.

Betaalbaar, gezinsvriendelijk, sfeervol en gemoedelijk. Dit zijn enkele kenmerken van Kermis Best. Dit gevoegd bij de vele topattracties, en het is niet zo verwonderlijk waarom Kermis Best een toonaangevende kermis is, die in binnen- en buitenland wordt geprezen. Onder de noemer “De mooiste goedkoopste kermis van Nederland” heeft dit evenement zich zelfs een 10e positie verworven in de Top 100 van de grootste publieksevenementen van Nederland.

De editie 2010, die morgen begint en duurt tot dinsdag 06 juli, telt 90 attracties, waaronder vele (nieuwe) Europese Toppers. Een greep uit het aanbod: Pirate Adventure, Sound Machine, de wildwaterbaan “Pirate River”, enz. Het complete aanbod is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.

 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2010. 

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het aanbod: Teststrecke (Steiger), Devil Rock (Hanstein), Rocket (Weber), Big Splash (Klünder), Break Dance No.2 (Dreher) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.