>>> Kermisnieuws juni 2010
  
> Zaterdag 26 juni 2010:
 

> Holebi's palmen Sinksenfoor in.

ANTWERPEN - De Antwerpse Sinksenfoor stond gisteravond helemaal in het teken van de holebi's. Er waren roze ballonnen, roze vlaggen en veel roze hemdjes.

De Sinksenfoor vierde gisteravond zijn eerste Pink Friday. De avond was niet specifiek voor de holebi-bezoekers van Antwerpen bedoeld. Iedereen werd gevraagd om in het roze te komen. Al werd die oproep niet echt opgevolgd.

 

 
> Vrijdag 25 juni 2010:
 

> Kermisnummer van De Puzzelaar.

Ga je op vakantie en doe je graag Zweedse Puzzels. Dan is er goed nieuws. Momenteel ligt er in de krantenwinkels een nummer van De Puzzelaar met als thema “Kermis”.

Op de cover van deze Puzzelaar prijkt de Circus Welt Wellenflug van de familie Kaiser.

Veel puzzelplezier.

 
> Donderdag 24 juni 2010:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2010. 

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 42 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Veurne Boetefoor 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK de attractielijst van de Boetefoor van Veurne, die dit jaar plaats heeft van 24 juli 2010 tot en met 29 juli 2010. Alle vaste vaste waarden en enkele nieuwkomers zijn van de partij om er een stevig feest van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 23 juni 2010:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2010. Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 22 juni 2010:
 

> Sinksenfoor kleurt vrijdag roze.

De stad Antwerpen organiseert voor het eerst een Pink Friday op de Sinkensfoor. Aanstaande vrijdag 25 juni staat de kermis helemaal in het teken van holebi’s. Het idee kwam van Schepen van Markten en Foren Luc Bungeneers na een bezoekje aan Roze Maandag in Tilburg.

Pink Friday wordt georganiseerd tijdens het holebifestival Antwerp Pride. Het zou daar door een breder publiek kunnen trekken. De voorzitter van het Roze Huis, Sven Pichal, is heel tevreden met de nieuwe bijdrage. 

Aan alle bezoekers van de Sinksenfoor, of ze nu holebi zijn of niet, wordt gevraagd om zich die avond in het roze uit te dossen. Natuurlijk willen we jullie de affiche van deze Pink Friday niet onthouden.

 

 
> Maandag 21 juni 2010:
 
> Attractielijst Lanaken Zomerkermis 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Lanaken, die dit jaar doorgaat van 22 augustus 2010 tot en met 24 augustus 2010 en dit in de Koning Albertlaan en op het Kerkplein. Dit jaar beloofd het weer een zomerse kermis te worden met kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Lanaken Oktoberkermis 2010. Ook de attractielijst van de Oktoberkermis te Lanaken werd door plaatsmeester Henk Roberts al aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 24 oktober 2010 tot en met 26 oktober 2010 en ook deze zal doorgaan in de Koning Albertlaan en op het Kerkplein. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zondag 20 juni 2010:
 

> Miniatuurkermis in Heusden-Zolder op zaterdag 26 juni 2010.

Op de kermis van Heusden-Zolder heeft voor de eerste keer een miniatuurkermis plaats in het OCMW gebouw. Op deze tentoonstelling bevinden zich Lego, Faller en eigenbouw kermisattracties. De exposanten zijn afkomstig uit zowel België als Nederland.

De ingang van de tentoonstelling is gelegen op de kermis, en is gratis te bezichtigen vanaf 13u tot 19u op zaterdag 26 juni 2010. De kermis van Heusden-Zolder gaat door op het Sint Willibrordusplein.

 

 
> Zaterdag 19 juni 2010:
 
> Attractiewissels Tienen Zomerkermis 2010. Op de zomerkermis van Tienen, die momenteel gestart is, hebben nog enkele belangrijke attractiewissels plaatsgevonden. Zo zijn er uiteindelijk drie nieuwe attracties voor deze zomerkermis, zijnde de Blower (Van Eijck-NL), Chaos (Simon) en de Space Bob (Slootmaekers). Wil je de volledige attractielijst van de zomerkermis van Tienen nogmaals bekijken? Neem dan een kijkje bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 18 juni 2010:
 
> Gemeentebestuur Lanaken lanceert promo-actie "Geen kermis zonder vlaai".
Actie om kermissen in Lanaken nieuw leven in te blazen.

‘Geen kermis zonder vlaai’. Met die slogan start het gemeentebestuur een actie om de kermissen nieuw leven in te blazen. In die actie is een belangrijke rol weggelegd voor de bekende Limburgse vlaai.

Schepenen van Lokale Economie Rudi Nivelle en Mark Curvers van Cultuur zijn rond de tafel gaan zitten met kermismeester Henk Roberts, met vertegenwoordigers van de foorreizigers, van de diverse dorpsraden en met cafébazen. Met zijn allen hebben ze de twaalf kermissen van Lanaken geëvalueerd.

 

“Daaruit is gebleken dat een enkele kermis nog vrij gezond draait, dat een paar kermissen een beetje ziek zijn en dat enkele op apegapen liggen of al dood zijn”, zegt Mark Curvers. “Vooral de drie zomerkermissen in Rekem, Gellik en Lanaken, en de vier najaarskermissen van Smeermaas, Neerharen, Lanaken en Veldwezelt moeten dringend gereanimeerd worden.”

Terrasje
De gemeente zal de kermissen dan ook promoten met advertenties in het maandblad Attent, via affiches en met folders in vakantieparken en campings. Wie ter gelegenheid van de kermis een bijkomend evenement zoals een bal organiseert, krijgt daarvoor extra subsidies. De verenigingen worden aangespoord zich meer bij de organisatie van kermissen te betrekken door bijvoorbeeld een extra terrasje op te zetten.

 
2.500 taarten
Voorts is er het initiatief ‘Geen kermis zonder vlaai’. “We hebben 2.500 vlaaidozen laten drukken”, zegt schepen Curvers. “Alle bakkers van Lanaken krijgen spaarkaarten voor hun klanten. Bij aankoop van een bedrag dat de bakker zelf bepaalt, krijgt de klant een stempel op zijn spaarkaart. De kaart is vol met 10 stempels. Met die volle spaarkaart krijgt de klant op de dag van de kermis van de bakker gratis één kermisvlaai in een mooie doos mee naar huis. De vlaai wordt betaald door de bakkers. In de rechterbenedenhoek kan de klant de 1-euro-afbeelding uitknippen. In ruil voor die kartonnen euro geven de foorkramers 1 euro korting bij een kermisattractie.”

Deze ‘vlaaiactie’ start enkele weken voor 1 augustus, met de zomerkermis in Rekem. “Als de evaluatie eind dit jaar gunstig uitvalt, wordt deze promotie in 2011 voortgezet”, zegt Liesbeth Box van de cel Lokale Economie.

Bron: Het Belang van Limburg.
 
> Woensdag 16 juni 2010:
 
 > Persbericht: LUV opent Roze Maandag Tilburg 2010.
Opening gay-evenement in bierhal op Koningsplein  
 

You're the greatest lover en Trojan horse. Liefhebbers van het betere meezingwerk weten het: LUV is in town! De populaire meidengroep is 'gestrikt ' om Roze Maandag feestelijk te openen. De aftrap van hét gay-evenement van Nederland vindt om 13.00 uur plaats in de Bierhal, op het Koningsplein.

Ooit begonnen als homo-integratiefeest is Roze Maandag uitgegroeid tot een evenement van iedereen, voor iedereen. Verschillen als geaardheid, religieuze achtergrond, komaf, rang, stand, geslacht tellen niet mee en er wordt vooral samen feest gevierd. Roze Maandag verbroedert! Deze boodschap zorgt dat steeds meer bezoekers (honderdduizenden!) de weg naar de Tilburgse kermis weten te vinden.

 

Het thema voor 2010 is net als in 2009 ‘Be gay for a day’. Iedereen kan en mag zijn of haar kleurrijke, excentrieke zelf zijn op deze dag. Dit geldt voor homo's en lesbo's, maar ook zeker voor de hetero's. Voorzitter Pepijn Moors van de Stichting Roze Maandag roept iedereen op om zich zo kleurrijk mogelijk te kleden. "Roze Maandag is één groot feest en bij uitstek de dag om je zo bont mogelijk uit te dossen. Hoe kleurrijker, hoe beter. Zo maken de bezoekers, de kermisexploitanten en de Tilburgse horeca de homo-integratie zichtbaar door er samen een roze feest van de maken."

LUV
Opgericht in 1976 is LUV misschien wel de bekendste damesgroep van Nederland. José Hoebee, Patty Brard en Marga Scheide scoorden regelmatig flinke hits, met You're the greatest lover en Trojan horse als uitschieters. De groep acteerde in wisselende bezettingen, maar in 2005 kwamen de originele zangeressen weer bij elkaar.

 
Wuppies
Traditiegetrouw worden ook dit jaar op Roze Maandag weer de Roze Wuppies verkocht. De opbrengst uit de verkoop van deze grappige roze pluizenbolletjes komt geheel ten goede aan het Aids Fonds. Met een kleine gift kan iedereen zo het Aids Fonds helpen in de strijd tegen hiv en aids.

Nachttrein
Ook in 2010 is Roze Maandag uitstekend bereikbaar per (nacht)trein. Gelukkig maar, want het roze feestgedruis duurt tot diep in de nacht. Na al die gezelligheid is een comfortabel treinritje terug naar een huis een prima afsluiter van een geweldige dag.
 
> Zaterdag 12 juni 2010:
 

> Unieke verkoopsactie op Sinksenfoor.

Op zondag 27 juni 2010 heeft er een verkoopsactie plaats op de Sinksenfoor in Antwerpen.
Het aanbod is zeer aanlokkelijk: het boek dat normaal 25 euro kost en de DVD, die al meer dan 2 jaar uit omloop is, normaal 10 tot 12 euro bieden men samen aan voor 20 euro.
Het boek verscheen vorig jaar tijdens de Sinksenfoor, de DVD is de ATV reeks van 5 jaar geleden van 90 minuten aangevuld met unieke retrobeelden van de Sinksenfoor in de jaren 50, 60 en 70. Plus nog enkele interviews en grappige montages. 

In de buurt van de carrousel, wellicht bij gebakkraam Max, maar het kan er ook rechttegenover zijn, zal alles plaatsvinden. Natuurlijk is Michel Follet ook op post zodat je direct je boek en/of DVD kan laten signeren.

 

 
> Maandag 07 juni 2010:
 
> Perstekst: Hasselt-Spalbeek Kermis 2010.

Bijna het hele jaar door is er wel ergens in Hasselt een kermis opgesteld. Het blijft een feest voor groot en klein! Van 11 tot en met 13 juni heeft Spalbeek Kermis plaats. De kermis staat opgesteld in de Spalbeekstraat.
Of het nu pannenkoeken, oliebollen, wafels of frieten zijn die er gegeten worden... Of je nu ballonnen gaat schieten of een knuffelbeer wilt grijpen… Of word je liever wakker geschud in de lambada… Er valt altijd iets te beleven wat de moeite waard is op de kermis.
De verschillende attracties; pottenspel, schietkraam, bulldozerspel, koordjetrek, amusementshal, frituur, kindermolen, vissenspel, lambada, hotdog, …
En het is een gewoonte geworden, al voor de 6de keer op rij wordt Spalbeek Terras georganiseerd.

Een overzicht van het feestprogramma;
Vrijdag 11/06/2010:
Opening Kermisweekend
Zaterdag 12/06/2010:
Vanaf 18.45 uur doorlopend optreden van Fanfare Sint-Cecilia Kermt
Om 20 uur optreden op het hoofdpodium door “The Supernatural Heroes”

Om 21 uur optreden van Danni Fabri
Om 21.45 uur deel 2 door de coverband “The Supernatural Heroes”
Om 22.30 uur vuurwerk aan de voetbalterreinen van K. Sporting Spalbeek (organisatie Koninklijk Feestcomité der Stad Hasselt)
Zondag 13/06/2009:
7de editie Rommelmarkt Spalbeek van 10 tot 18 uur
Om 18 uur “Hasselt Danst”
(organisatie Koninklijk Feestcomité der Stad Hasselt)

Hasselt stoomt zich alweer klaar voor een spetterende, actieve zomer. Stilaan komen de activiteiten en evenementen weer onze richting uit. Voor ieder wat wils, voor ieder zijn plezier. Ook het vuurwerk te Spalbeek, organisatie door Het Koninklijk Feestcomité en de Stad Hasselt, behoort tot deze evenementen. Ook dit jaar wordt het vuurwerk verzorgd door Arts of Fireworks Events uit Brugge. Er zal een gevarieerd programma volgen met een maximum aan ambiance. Het verzorgen van een vuurwerk met de toevoeging van geschikte muziekfragmenten, het spelen met licht en laser behoren tot hun specialiteiten. Het vuurwerk is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie op: www.spalbeekterras.be.
 
> Donderdag 03 juni 2010:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 18 juni 2010 tot en met 28 juni 2010. Grote nieuwkomer op deze editie van de Zomerkermis is de Aqua Riesen Polyp van Lauwers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2010. Eveneens vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout die plaatsheeft van 06 tot en met 19 augustus 2010. Dit jaar maken 70 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen... Net als voorgaande jaren ook weer een handjevol nieuwkomers met dit jaar de Autoscooters (Thommis), Jurassic Park (Lamers/Ropers) en de Drop Zone (Van Herck) die hier de nieuwe blikvangers zijn. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 02 juni 2010:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2010. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden, met zelfs een andere autoscooter. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.