>>> Kermisnieuws mei 2010
 
> Donderdag 27 mei 2010:
 
> Opglabbeekse kermis wordt feestelijk ingezet met Kermisrock.

De Opglabbeekse kermis vindt dit jaar plaats op zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 mei. Voor de zesde maal op rij organiseert het Opglabbeeks gemeentebestuur Kermisrock.
Op vrijdag 28 mei om 18.00 uur vindt er op de speelplaats van de lagere school een optreden plaats van drie Opglabbeekse popgroepen : Kryptonite, Voltage Revolution en Six Pack.
Als hoofdact heeft de organisatie niemand minder dan Sergio aangetrokken, die een aantal covers zal zingen van  André Hazes.
Het belooft alleszins en spetterend spektakel te worden. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.
Dat optreden moet het startsignaal geven tot drie dagen kermisplezier voor groot en klein.
 
> Woensdag 26 mei 2010:
 

> Boek “De duim van Alva” op de Sinksenfoor.

Het verhaal speelt zich in het hedendaagse Antwerpen. Het decor is de Sinksenfoor, de jaarlijkse Pinksterkermis. De mensen zijn van vlees en bloed. Veel bloed!
Elk jaar klagen de omwonenden over de stijging van de criminaliteit tijdens de zes weken dat de kermis duurt. Sommigen beschuldigen de Grand Guignol, het kleine theater van de angst. Zouden die bizarre sketches echt de bloeddorst opwekken? Anderen wijten de toename van de agressie aan het helse lawaai van de Mighty Maiden, een kermisattractie die de grond doet daveren en elke gedachte onmogelijk maakt. Of ligt de oorzaak in het verleden? De nu zo swingende Antwerpse wijk (Het Zuid) is gebouwd op de plek waar eertijds de dwangburcht stond van de gehate Spaanse hertog Alva. Is er sprake van resident evil – oud kwaad dat in de bodem is achtergebleven en door de kermis wordt geactiveerd?
Cornelius Reyziger, Nederlands journalist voor een gezaghebbend tijdschrift, gelooft er niet in. Wanneer zijn vrouw zich bang laat maken door deze wazige theorieën, doet hij ze schamper af als onzin. Maar gaandeweg rijst de prangende vraag in hoeverre de mens beïnvloedbaar is door symboliek, door een beeld. Tot uiteindelijk ook Reyziger wordt meegesleurd in het horrordrama dat de mensheid is. De duim van Alva is een gelaagde literaire thriller die uit zijn voegen barst van de suspense.


“De duim van Alva” van Paul Verhuyck en Corine Kisling, Paperback 240 blz. Uitgeverij Arbeiderspers.

 

> Maandag 24 mei 2010:

 

> Botsautokraam Villa Vantilt strijkt neer in Hasselt.

Zoals eerder al bekend zal de nieuwe Villa Vantilt uitgezonden worden vanuit een studio die uitziet zoals een botsautokraam. Momenteel is men druk in de weer om Marcels kermisattractie op te bouwen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Na vijf weken Hasselt wordt het programma ook nogeens live uitgezonden vanuit Kortrijk.

Villa Vanthilt van zondag tot donderdag, vanaf 31 mei op één.

 

 
> Zondag 23 mei 2010:
 
> XXL - Dotremont in première.

Gisteren heeft op de sinksenfoor in Antwerpen de langverwachte première plaatsgevonden van de XXL van de familie Jacky Dotremont.

Dit is de derde attractie van het type XXL Afterburner van de Nederlandse attractiefabriek KMG. 

Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Dotremont veel succes met hun allesnieuwste prachtige eye-catcher.

 

 
> Dinsdag 18 mei 2010:
 

> Persbericht: Sinksenfoor opent Antwerps feestseizoen.

Van zaterdag 22 mei 2010 tot en met zondag 4 juli 2010 kunnen bezoekers opnieuw terecht op de gedempte Zuiderdokken voor de jaarlijkse Sinksenfoor. Met meer dan 150 attracties en een unieke kermissfeer is de Sinksenfoor het ideale evenement om de Antwerpse feestzomer in te zetten.

Zoals elk jaar kunnen bezoekers van de Sinksenfoor zich uitleven op een mix van spannende en rustigere attracties zoals het reuzenrad, de rollercoaster, de wildwaterbaan en de botsautootjes.

Belgische primeur
De ster wordt dit jaar ongetwijfeld de XXL. Deze verbeterde versie van de bekende 'Xtreme' zwiert waaghalzen op een hoogte van 52 meter tegen hoge snelheid door elkaar. De Sinksenfoor is de eerste Belgische kermis waar de XXL te zien is. Eerder maakte de attractie al furore in onder andere Nederland.

Openingsuren
De Sinksenfoor is op weekdagen en op zondag open tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag sluit de kermis om 1 uur ’s nachts. Om buurtbewoners zo weinig mogelijk te hinderen, wordt de muziek op alle attracties van de Sinksenfoor telkens een half uur voor sluitingstijd afgezet.

Speciale promoties
De stad organiseert samen met de foornijveraars een aantal bijzondere kermisdagen.

  • Op woensdag 2 juni is het familiedag met bijzondere aanbiedingen op tal van attracties.
  • Op donderdag 10 juni krijgt de Sinksenfoor naar jaarlijkse gewoonte bezoek van honderden andersvaliden en hun begeleiders. Een namiddag lang genieten de kinderen van gratis kermisplezier en lekkernijen. 
  • Op zondag 27 juni en zondag 4 juli vinden de traditionele ‘Big Bang’-dagen plaats met een maximumkorting tot 30% op alle attracties en instellingen.

Pink Friday: holebivriendelijke kermis
Op vrijdag 25 juni vanaf 19 uur is er de eerste editie van ‘Pink Friday’. Die avond wordt speciaal voor alle holebi’s georganiseerd naar aanleiding van ‘Antwerp Pride’, het holebi-evenement dat die dag plaatsvindt op verschillende locaties in de stad. ‘Pink Friday’ wordt een kleurrijk spektakel met bijzondere animatie en decoratie. Aan alle bezoekers van de Sinksenfoor, of ze nu holebi zijn of niet, wordt gevraagd om zich die avond in het roze uit te dossen.

 
> Zaterdag 15 mei 2010:
 
> Attractielijst Gelaender Kirmes 2010. 

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 103e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. 

Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van 28 mei 2010 tot en met 02 juni 2010. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 14 mei 2010:
 

> Sneak Previeuw XXL Dotremont.

Volgende week zaterdag 22 mei heeft de première plaats van de nieuwe XXL van de familie Jacky Dotrement op de Sinksenfoor in Antwerpen.

Op de terreinen van KMG in Neede (Nederland) staat de imposante attractie reeds opgebouw.

Een kleine sneak previeuw hoe de attractie er uitziet zien jullie in de speciale special bij de reportages.

Foto’s met dank aan Alex Von Schaik en KMG.


Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Dotremont veel succes met deze prachtige attractie.

 

 
> Zondag 09 mei 2010:
 
> Derde editie Winterland Hasselt duurt zeven weken.

Het duurt nog wel even voor het zover is, maar in Hasselt is men al druk bezig met de voorbereidingen voor de derde editie van Winterland Hasselt. Deze derde editie zal ook een week langer duren dan z’n beide voorgangers. Dit mede doordat de schoolvakanties tot 09 januari 2011 plaatsvinden, duurt deze editie zeven weken. 

Ook dit jaar wordt het hele Kolonel Dusartplein omgetoverd tot de meest sfeervolle kerststad van België. De gezellige winter- en kersttijd zijn het centrale thema op Winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, staat er een kersttreintje, een reuzenrad en is er veel sfeer op de deels overdekte kerstmarkt. Nieuw dit jaar is het Huis van de Kerstman, waar men de werkzaamheden van de Kerstman kan gaan bezichtigen.

De derde editie van Winterland Hasselt vindt plaats van zaterdag 20 november 2010 tot en met zondag 09 januari 2011. 
> Donderdag 06 mei 2010:
 

> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2010.

Deze week maakte plaatsmeester Fred Azaert de attractielijst van de Antwerpse Sinksenfoor bekend aan het grote publiek. Dit jaar kan jong en oud volop rondjes draaien van 22 mei 2010 tot en met 04 juli 2010 en dit op de Vlaamse en Waalse Kaai.

Dit jaar mag de Sinksenfoor zich wel opmaken voor een zeer mooie nieuwkomer. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hier de première van de XXL van Dotremont plaats.


Het programma van de Sinksenfoor 2010 ziet er als volgt uit:

Woensdag 2 juni 2010: Familiedag
Donderdag 10 juni 2010: Dag der andersvaliden
Vrijdag 25 juni 2010: Pink Friday
Zondagen 27 juni en 4 juli 2010: Big Bangdagen met kortingen tot 30 %

 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Pink Friday op Sinksenfoor.

Nederland heeft al verschillende jaren zijn Roze maandag tijdens de kermis van Tilburg en vanaf dit jaar heeft de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen zijn Pink Friday. Deze Roze kermisdag is voorzien op vrijdag 25 juni tijdens de Antwerp Pride. Speciale decoraties en animatie zullen de Sinksenfoor overgieten met een holebi-sfeertje.

 
> Woensdag 05 mei 2010:
 

> Attractiewissels Sint-Servaaskermis Maastricht. Net over de grens heeft vanaf aanstaande vrijdag de Sint-Servaaskermis in Maastricht plaats. Op het mooie pitoreske Vrijthof staan weer een 35-tal attracties. De attractielijst was al een tijdje bekend, maar ondertussen zijn er weer enkele wijzigingen doorgevoerd. Welke attracties er nu wel terug te vinden zijn kunnen jullie zien bij de buitenlandse kermisdata.

 

> Villa Vantilt dit jaar vanuit kermisattractie.

Het nieuwe decor van het televisieprogramma 'Villa Vanthilt' is bekend. De 47-jarige Gentenaar Xavier De Graeve heeft de ontwerpwedstrijd, die op poten werd gezet door Eén en de programmamakers, gewonnen. Zijn ontwerp werd gekozen uit 300 inzendingen.

De Graeve inspireerde zich voor zijn ontwerp op de kermis. Marcel Vanthilt zal zijn programma dan ook in een aangepaste versie van een botsautokraam mogen presenteren.

De 'kermisattractie' is 26 op 13 meter groot en 7,5 meter hoog. De villa bestaat uit 22 containers, waar onder meer praat- en muzieksets, gastenloges, sanitair en redactieruimtes in zijn ondergebracht.

Dit jaar staan praatset en muziekpodium naast elkaar. De muzikale acts treden dus op voor het ganse plein. En de nieuwe villa wordt net als een echte kermisattractie aangekleed met duizenden lichtjes.

'Villa Vanthilt' wordt vanaf 31 mei uitgezonden op Eén. De livetalkshow zal gedeeltelijk doorgaan in Hasselt, op het Kolonel Dusartplein, en in Kortrijk.