>>> Kermisnieuws april 2010
 
> Woensdag 28 april 2010:
 
> Attractielijst Doornik Foire de Mai 2010. De Stad Doornik maakte z'n attractielijst bekend voor de jaarlijkse kermis van 07 tot en met 16 mei.  Ook dit jaar beloofd het weer een mooie voorjaarskermis te worden met een handjevol nieuwkomers. Benieuwd welke attracties dit jaar hun opwachting maken op deze gezellige kermis? Neem dan gerust een kijkje bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 21 april 2010:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2010. Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar is het attractieaanbod veel verandert ten opzichte van andere jaren. Daardoor is deze editie van 2010 wederom een zeer prachtige uitgave. Van 02 tot en met 07 juni 2010 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Programma Maastricht Sint-Servaaskermis 2010.

Draaien, zwieren, gillen, lachen, winnen: plezier en spektakel gegarandeerd op de Sint Servaaskermis; de enige echte stadskermis van Maastricht op het mooiste plein van Nederland het Vrijfhof. Van 7 tot en met 16 mei is het weer tijd voor heerlijke oliebollen, om raak te schieten in het schietsalon, om mooie prijzen te winnen met touwtjetrekken of voor een rondje in de carrousel of de achtbaan. Op 7 en 12 mei zorgen bekende artiesten bovendien voor een extra vrolijke noot. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom op het gezelligste stadsfeest van Maastricht.


Feestelijke opening

Op 7 mei 2010 om 16.00 uur wordt de kermis feestelijk geopend door wethouder André Willems. Met een schot van het historisch kanon van het Mestreechs Regiment geeft hij het startschot voor tien dagen kermisplezier. Speciaal voor de opening bezoekt Ralf, winnaar van het junior Eurovisie Songfestival 2009 met het liedje ‘Click Clack’ van 18.30 tot 20.30 uur de St. Servaaskermis voor een meet and greet.

Familiedag

Op woensdag 12 mei 2010 is kermisfamiliedag. Kinderen, maar ook ouders, kunnen op het Vrijthof bij de Kinderoctopussy worden geschminkt. En Fabrizio, bekend van de hit ‘Sjiek is miech dat’, laat van zich horen tussen 16.00 en 17.30 uur. Ontmoet hem tijdens een meet and greet. Bovendien geldt een korting van € 0,50 op alle ritprijzen van alle attracties in de categorieën groot- en kindervermaak.

Met korting naar de kermis

Met korting naar de kermis? Knip de kortingsbon voor de attractie van uw keuze uit de Kermiskrant. Op 29 april zit deze krant als bijlage in huis-aan-huisblad de Ster. De jeugdherinneringen aan de kermis van Fabrizio, wethouder André Willems en anderen plus een overzicht van alle attracties, de prijzen en de openingstijden vindt u in deze krant. Veel leesplezier!

 
> Dinsdag 20 april 2010:
 
> Genkse meikermis verhuist naar parking Limburghal.

Een deel van de jaarlijkse meikermis, die nu vrijdag van start gaat, zal verhuizen naar de parking van de Limburghal. De kermiscommissie nam die beslissing na een advies van de brandweer. Het aantal attracties blijft met 108 onverminderd. De foorkramers rekenen op zo’n 250.000 bezoekers.

Eén en ander maakten leden van de kermiscommissie samen met schepen van Evenementen Luc Dullers gisteren bekend. “Het grote verschil met vorig jaar is dat we het achterste gedeelte van de Jaarbeurslaan niet gebruiken om er de attracties te installeren”, zegt Dullers. “De brandweer gaf vorig jaar al te kennen dat het de laatste maal zou zijn dat ze een positief advies zouden afleveren om op dat achterste gedeelte te staan. Dat heeft allemaal te maken met de werken die er worden uitgevoerd. Daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. We hebben even overwogen om de kermis op de Europalaan te laten plaatsvinden. Maar dat zou te veel praktische problemen veroorzaken. En dan zijn we uiteindelijk uitgekomen op de parking van de Limburghal.”

Spektakel

Volgens Dullers zal er voor de bezoekers niet veel veranderen. “Tenzij de wandelroute waarop de attracties staan. Die gaat voor een deel van de Jaarbeurslaan over naar de parking van de Limburghal, zonder dat er al te veel parkeerplaatsen worden ingenomen. Nog tachtig procent van de parking blijft vrij en is via de rotonde bereikbaar. Ook de lengte van de kermis blijft ruim één kilometer.”

De foorkramers ramen het aantal bezoekers dit jaar op 250.000. Met in totaal 108 attracties heeft Genk de tweede grootste kermis van de provincie. Er zijn 20 kinderattracties, 20 horecastanden, 54 spelkramen en 14 attracties voor grootvermaak. Het zijn vooral die laatsten die op de voorste parking van de Limburghal zullen staan. De kermis gaat nu vrijdag van start en zal tot en met maandag 3 mei toegankelijk zijn. Op woensdag 28 april is er een familiedag met sterk verlaagde prijzen en op 1 mei het hoogtepunt van de meifeesten met om 22 uur een vuurwerkspektakel.

Bron: Het Belang van Limburg.
 
> Maandag 19 april 2010:
 

> Sinksenfoor vanaf 2011 maar vijf weken.

Met ingang van volgend jaar zal de Sinksenfoor maar vijf weken duren ten overstaande zoals dit jaar de Sinksenfoor nog zes weken duurt.

Ieder jaar wordt er vóór de Sinksenfoor in Antwerpen met verschillende stadsdiensten een voorbereidende vergadering gehouden om de nodige afspraken te maken en wordt er na de foor een evaluatievergadering gehouden. De afspraken en optimalisaties die hieruit voortvloeien, worden toegepast in latere edities.

Omdat de buurt Het Zuid qua demografische samenstelling en draagkracht de laatste jaren sterk gewijzigd is, wil het college de exploitatieperiode van de Sinksenfoor beperken tot een maximum van 37 dagen (= 5 weken + het openingsweekend) zolang de foor op de Gedempte Zuiderdokken blijft staan. Dit bevordert de duidelijkheid naar zowel foornijveraars als de buurtbewoners.

 
Bovendien moet het principe gehanteerd worden: hoe langer men de Zuiderdokken inneemt, hoe meer ervoor betaald moet worden. Dit ligt in het verlengde van het retributiereglement voor evenementen. Daarom opteert het college voor een dagprijs in plaats van 1 bedrag voor de hele periode. Die dagprijs moet verwerkt worden in het retributiereglement voor foren.
 
> Zaterdag 17 april 2010:
 

> Zone Stad: Schizo van Bavo Dhooge op de Antwerpse Sinksenfoor.

Op de Superman Rollercoaster van de Sinksenfoor in Antwerpen wordt het lijk gevonden van een onbekende jongen. De moordenaar heeft een handtekening achtergelaten in de vorm van de letter S. Speurders Fien Bosvoorde en Tom Segers van Zone Stad staan voor een raadsel. Wanneer er een tweede slachtoffer valt, blijkt dat Antwerpen geterroriseerd wordt door een seriemoordenaar die zich Schizo laat noemen en een vreemde fascinatie heeft voor superhelden.

Tijdens de evacuatie van de Sinkensfoor botsen agenten Jimmy N'Tongo en Mike Van Peel op een bezoeker die niet meer van het Peter Pan Rad wil komen. Ondertussen wordt Tom Segers geconfronteerd met een gebeurtenis uit 1979 die rechtstreeks te maken heeft met zijn privéleven. En Fien Bosvoorde heeft relatieproblemen met Brik, die als undercoveragent is geïnfiltreerd in een drugsbende.

Deze drie zaken lijken op het eerste zicht totaal verschillend, maar vallen uiteindelijk toch samen. En ze leiden tot een bikkelharde confrontatie, waarbij de grens tussen goed en kwaad, tussen helden en schurken, steeds vager wordt.

Schizo is een filmische en sfeervolle misdaadroman, gebaseerd op de succesvolle televisieserie Zone Stad, met in de hoofdrollen Lien Van de Kelder en Guy Van Sande.

Zone stad: Schizo van Bavo Dhooge is uitgegeven bij Manteau en de adviesprijs is 19.95 euro.

 

> Affiche Oktoberfest München 2010 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 18 september tot en met zondag 03 oktober 2010.

 
> Maandag 12 april 2010:
 

> Programma Meifeesten 2010 in Genk. 

Op zaterdag 1 mei 2010 vind in Genk voor de 61ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers weet te lokken.

Naast de kermis, die duurt van vrijdag 23 april 2010 tot en met dinsdag 04 mei 2010, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

 

Van 08u00 tot en met 15u00 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg.

Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 10u00 tot en met 17u00 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer…

Ook heeft er het Belgisch kampioenschap Bellemannen.

Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. 

Om 16u00 trekt voor de 55ste maal de Internationale 

O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen, waaronder enkele met creaties van kunstenaars Piet Stockmans en Koen Van Mechelen. 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Rana Kurnaz en haar hofdames Barbara Stabile en Ellen Dixon.

 

Om 18u00 heeft er een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis. 

De familiedag op de kermis met gereduceerde prijzen heeft dit jaar plaats op woensdag 28 april 2010. 

 
> Extra attracties voor de 1-meikermis van Genk. Ook mochten we vandaag het goede nieuws ontvangen dat er nog twee grote attracties kunnen bijgevoegd worden aan de attractielijst van de 1-meikermis in Genk. Namelijk de Drop Zone (Van Herck) en Coco Bongo (Burdot/Zeppieri). De complete attractielijst kunnen jullie nog steeds raadplegen bij de binnenlandse kermissen.
 
> Zondag 11 april 2010:
 

> Nieuwe gondels voor Big Roller Coaster.

Nadat de Big Roller Coaster tijdens de afgelopen kerstperiode op Winterland in Hasselt mooie nieuwe gondels met elanden kreeg, werden nu de gondels vervangen door Amerikaanse Hummer auto’s.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Bufkens veel succes met deze prachtige nieuwe gondels.

 

 
> Donderdag 01 april 2010:
 
> Affiches en Attractielijst Brugge Meifoor 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 23 april 2010 tot en met 16 mei 2010. De attractielijst van deze meifoor  werd ook bekendgemaakt en kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.