>>> Kermisnieuws februari 2010
 
> Woensdag 24 februari 2010:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van 06 maart 2010 tot en met 21 maart 2010. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2010. Plaatsmeester Frans Lowagie maakte vandaag de attractielijst van de Foire du Prinstemps in Mouscron bekend. 2010 beloofd alvast weer een mooie editie te worden van deze kermis met ook hier enkele nieuwkomers. Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 18 februari 2010:
 

> Gemeente Maastricht trekt stekker uit Winterland Maastricht.

Winterland Maastricht komt niet meer terug in de huidige vorm. Na elf keer heeft de gemeente de stekker eruit getrokken. Maastricht wil dit jaar zelf een winterevenement gaan organiseren in samenwerking met alle ondernemers. Dat moet uiteindelijk uitgroeien tot een jaarlijkse traditie. Volgens Maastricht lijkt de huidige opzet van Winterland meer op een kermis dan op Kerstmis.

Het nieuwe, 4 weken durende evenement, moet meer klasse gaan uitstralen dan Winterland. Maastricht liet vandaag weten dat de Stichting Winterland nog een betalingsachterstand heeft van drie ton. Onduidelijk is nog hoe de gemeente dat geld terug krijgt.

Bron: De Limburger.

 
> Dinsdag 16 februari 2010:
 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2010. De attractielijst van de Annakirmes in het Duitse Düren arriveerde vandaag op de redactie van KERMISVERMAAK. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwe attracties, waaronder de dubbellooping coaster Teststrecke van Steiger. Benieuwd welke grootvermaakzaken dit jaar hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.
 
> Maandag 15 februari 2010:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 06 maart 2010 tot en met 28 maart 2010. Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Stratopshere en de terugkeer van de Polyp van Lauwers om er maar enkele te noemen. De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 12 februari 2010:
 

> Vuurwerk op carnavalkermis in Sint-Truiden.
 
Sint-Truiden - De winterkermis heeft onverkort plaats van vandaag tot maandag 22 februari. De plannen om de kermis te beperken tot één zaterdagmarkt en parkeerruimte op de Grote Markt langer te benutten zijn (voorlopig?) opgeborgen. Voor het eerst in de geschiedens van het carnaval is er op Valentijndag ook vuurwerk.

De opening van de kermis heeft vandaag plaats. Dat gebeurt niet zoals gepland tijdens de kindercarnavalstoet. Door het slechte weer werd de kinderstoet afgelast. 

Hoogtepunt van de kermis is Valentijndag,  zondag 14 februari. Dan schenken de deelnemende foorkramers 10 romantische etentjes voor 2 personen weg. Aan de kramen ontvangen de kermisbezoekers deelnemingsformulieren, die diezelfde dag tot 20 uur kunnen gedeponeerd worden in de urne aan de pui van het stadhuis. Om 20 uur worden de 10 winnaars bekendgemaakt.

Woensdag 17 en maandag 22 februari is er een familiedag met extra’s en kortingen

Zaterdag 20 februari is er vuurwerk op het Abdijplein. 'Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat er ook tijdens de carnavalkermis vuurwerk is', zegt schepen van markten en kermissen, Filip Moers (SP.A).
Bron: Het Nieuwsblad.
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2010. Zonet arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 11 februari 2010:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2010. Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 26 februari tot en met 07 maart 2010 staan 38 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een boot op een sterk golvende zee. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 08 februari 2010:
 

> Circus R.M. Malter in Hasselt.

Tijdens de krokusvakantie kunnen de Hasselaren en hun bezoekers  nog eens ten volle genieten van de komst van een heus circus.  Van 13 tot 21 februari slaat Circus R.M. Malter haar tent op aan het Kolonel Dusartplein.
 

Van 1970 tot nu…
De geschiedenis van Circus Rose-Marie Malter gaat terug tot 1970. Toen maakten Jean Gebruers en Rose-Marie Malter het plan om voortaan samen als familiecircus door de wereld te trekken.  Nog geen jaar later was het zover en was het circus 'Apollo' geboren en ging men op tournee.  In circus 'Apollo' werden veel nummers door de familie zelf verzorgd. Daarnaast werden verschillende buitenlandse artiesten aangetrokken.  Het ging hen echter niet altijd voor de wind. In 1973 werd hun prachtige tent door brand verwoest. Moedig begonnen ze in 1974 opnieuw. Het echtpaar Gebruers-Malter bracht spektakel, begeleid door een vijfkoppig Pools orkest.  Intussen waren ook de kinderen in de zaak gekomen. In 1986 werd voor de naam Circus Rose-Marie Malter gekozen. Het circus werd ook officieel erkend door de Vlaamse regering. 


Ieder jaar opnieuw brengt Circus R.M Malter een feestelijke en gevarieerde show met alle traditionele circusingrediënten in hedendaags tempo, waarvan jaarlijks meer toeschouwers van iedere leeftijd komen genieten.

 

Vlaams topcircus brengt uniek evenement tijdens krokusvakantie

De familie Malter is reeds decennia absolute marktleider in het Vlaamse circusmilieu.  Ook voor deze productie hebben zij een hoogstaand, onderhoudend programma samengesteld.  Niet voor niets noemt men dit Vlaanderens laatste circus dat een internationaal programma brengt met een keuze aan verschillende gerenommeerde artiesten. 

Zo brengen zij onvervalste sensatie in en boven de piste met o.a. de Globe of Speed : een gigantische stalen kogel waarbinnen niet minder dan drie stuntrijders van de Alex Ramien Troupe op de motor tegen hoge snelheid gaan rondcirkelen, zonder elkaar te raken. 

Humor in het circus is een item op zich.  Dit jaar heeft Rose Marie Malter één van de nieuwste talentvolle clowns onder contract kunnen krijgen.  Samuel is een jonge Franse clown die op subtiele humoristische wijze het publiek met zijn interventies door de voorstelling voert. 
Uit het beroemde Russische Staatscircus komt het Duo Ignatov die met enkele sterke acrobatische - jongleur nummers de top van het Europese circus vertegenwoordigen.

De Italiaanse zusjes Ethel en Dania Biasini brengen acrobatie en charme van topniveau  Zij waren eerder al in de grootste circussen ter wereld te bewonderen en zullen ook nu weer het publiek verbazen met een wondermooie antipode-act, waarbij met de voeten gejongleerd wordt en als tweede nummer brengen zij een poëtisch luchtnummer aan doeken die bovenaan in de grote circustent ophangen.  Deze twee mooie Italiaanse artiestes zijn dit seizoen voor het eerst te gast in Vlaanderen.
 

Voeg daarbij nog trampoline-acrobatie van Marko Semjonov, waarbij salto’s en flic-flacs van de partij zijn en een mysterieuze, boeiende, geheimzinnige Malter’s Magic show waarbij personen en voorwerpen verdwijnen en verschijnen zodat we de nodige ingrediënten hebben voor een schitterend meeslepende, moderne circusvoorstelling.

Kortom een flitsende circusshow die meer dan 1.30 uur kids en volwassenen weet te boeien, zonder één moment oubollig of passé aan te voelen.   

Het geheel vindt plaats in een gezellige circustent waar het ook tijdens koudere winterdagen aangenaam warm is en waar je vanaf alle plaatsen een prima zicht op het gebeuren hebt.  

Tickets : kinderen (-12 jaar) : van 7,50 € tot 12,50 € / Volwassene van 15 € tot 25 €.

Voorstellingen :
Van 13 tot 21 februari, telkens om 14.30 uur en 17.30 uur
Info :  www.circusrmmalter.com 

  
> Vrijdag 05 februari 2010:
 

> Stad Turnhout op zoek naar nieuwe locatie augustusfoor.

Turnhout Kermis is, na Palmenmarkt in Geel, de grootste kermis in de Kempen. Jaarlijks vinden duizenden mensen hun weg naar Turnhout. Of ze die weg in 2011 nog gaan vinden is nog maar de vraag. Dan zal de augustusfoor immers niet kunnen plaatsvinden op de Grote Markt, want de heraanleg van het marktplein is dan volop bezig. De stad is al druk aan het zoeken naar alternatieve locaties, maar de beste oplossing is nog niet gevonden.

Plaatsmeester Luc Gils zette dinsdagavond tijdens een speciale commissie de locaties op een rijtje. Van de zes potentiële kanshebbers werden er al direct drie geschrapt. Het gaat om het Boomgaardplein, de parking aan de nieuwe kaaitorens en parking Meulenberg. Voor de kermis is er 16.000vierkante meter nodig en slechts drie locaties beschikken over deze ruimte. De foorkramers waren vooral gewonnen voor het parkeerterrein aan het Stadspark (parking Snollaert), want de kermis zou hier goed in het oog springen. 'Nadeel hier is dat het ziekenhuis wel héél dichtbij ligt. Ook de zaterdagmarkt zal dan moeten wijken', vertelt Luc Gils. 'Een tweede mogelijkheid is het dak van de Warandeparking en het spoorterrein achter het Sint-Victor. Ook hier zijn er enkele bedenkingen. Het dak van de parking heeft een beperkte draagkracht. Een laatste optie zijn de terreinen van Atelfond en Foresco aan de Guldensporenlei. Voor al deze plaatsen moet onderzocht worden hoe de stroomvoorziening gerealiseerd kan worden.'

Horeca

Ook aan de horeca wordt gedacht. Zij trokken eerder al aan de alarmbel, omdat ze door de tijdelijke verhuis van de kermis heel wat inkomsten zouden mislopen. 'Op de drie alternatieve locaties zijn geen horecamogelijkheden. Het is aangewezen om de horecazaken op de markt kans te geven om voeding en drank te verkopen op de kermis', vervolgt Gils. Na 2011 zal er ook weer heel wat veranderen. De Grote Markt steekt dan in een nieuw kleedje, met als grote gevolg dat niet alle foorkramers er terecht zullen kunnen. De oppervlakte zal dan iets kleiner zijn en de blauwe zones voor de spectaculaire attracties kunnen niet meer voorzien worden. 'Deze blauwe zones worden telkens ingevuld met nieuwe attracties. Als we dat niet meer kunnen bieden krijgen we binnen een paar jaar een dode kermis en dat moeten we vermijden', besluit Gils. De stad denkt daarom aan een uitbreiding naar de Warande, Jacobsmarkt of mogelijk zelfs Turnova.

Voor dit jaar ziet alles er nog goed uit. De Grote Markt wordt voorzien van een tijdelijke asfaltlaag zodat de kermis (6 tot 19 augustus) nog kan doorgaan. Het aantal blauwe zones is wel ingekrompen van drie tot twee. Deze zones zijn toegewezen aan Spooktrein Jurassic Park en de Drop Zone.

Bron: Het Nieuwsblad
 
> Woensdag 03 februari 2010:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2010. De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ten opzichte van vorig jaar veranderd er weinig enkel dat de Break dance van Stappers/Zeppieri dit jaar op de blauwe zone staat. De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 12 februari 2010 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 15 februari 2010. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Geraardsbergen 2010. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd vandaag bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer enkele mooie nieuwe attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 02 februari 2010:
 
> Crazy Dance vervangt Hexentanz in Aalst. De Hexentanz komt niet naar de Winterfoor die aanstaande vrijdag van start gaat. De Tripride Crazy Dance van De Smet zal nu de vrijgekomen plek op de winterfoor innemen. De complete verpachtingslijst is nog steeds raadpleegbaar bij de binnenlandse kermisdata. 
 
> Maandag 01 februari 2010:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2010. 

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het aanbod: Vortex (Klünder), Spinning Racer (Bruch), Flash (Weber, Intoxx Gusowski/Langenberg), Break Dance (Goetzke) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.