>>> Kermisnieuws januari 2010
 
> Vrijdag 29 januari 2010:
 
> Tilburgse Kermis 2010 met vijf achtbanen.

De Tilburgse kermis 2010 belooft veel gegil, loopings en ratelende karretjes. Dit jaar staan er namelijk niet minder dan vijf achtbanen! Samen met de katapulten, Eclips en die andere halsbrekende attracties wordt kermis 2010 hard en snel.
De totale pachtopbrengst in 2010 is 2.054.162 euro. Dit is hoger dan in 2009 (2.027.255,00 euro). Er zijn in totaal 239 attracties, twee meer dan vorig jaar. Het hoogste uitgebrachte bod is 99.414 euro. 

Blikvangers Tilbur
gse kermis

Teststrecke
Voor de waaghalzen is een ritje in de 'Teststrecke' aan te raden. Deze achtbaan is 30 meter hoog. Er rijden twee treintjes die elk twintig personen vervoeren. Van begin tot eind wordt 670 meter afgelegd en bij het bereiken van het hoogste punt stort de trein met een snelheid van 84 km per uur 26 meter naar beneden. Dit achtbaanmonster staat op de Spoorlaan. De Crazy Mouse, vaste gast op de kermis, staat dit jaar op de Heuvel. De attractie wordt over de verhoging heen opgebouwd.  Op het Koningsplein staat de 'Wilde muis' en op het NS plein de 'Eurocoaster'.
Kermistip! Neem ook een kijkje bij de Mini Racer. Een achtbaan waarop mini coopertjes aaneengeschakeld in de vorm van een trein rijden. 

Spookhuis
Spookhuizen en de Tilburgse Kermis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Pirates of Adventure (op de Spoorlaan) past dan ook moeiteloos in die traditie. Dit loopspookhuis en avonturensimulator heeft twee verdiepingen. Het centrale verhaal is de ondergang van een schip op zee. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige special effects. Op het Besterdplein is het griezelen bij de 'Gheisterslange'. De Psycho, een publiekstrekker van jewelste, staat dit jaar op de Paleisring.

Eclipse
Terug van weggeweest. Aan deze 24 meter hoge mast is een lange arm bevestigd waaraan een gondel (voor acht personen) is bevestigd. En attractie voor de echte durfals, want je suist met 90 km per uur en G-kracht vier in het rond.


De volledige attactielijst van de Tilburgse kermis 2010 is terug te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 28 januari 2010:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 20 februari 2010 tot en met 23 februari 2010. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 27 januari 2010:
 
> Attractiewissel op Palmkirmes in Recklinghausen. Aangezien de Power Tower van Schneider z’n opwachting maakt op de kermis in Hamburg wordt deze attractie op de Palmkirmes in Recklingahusen vervangen door de Adrenalin. Dit is eveneens een Free Fall Tower van de Bügler. De  complete attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 14 januari 2010:
 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2010. 

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 05 februari 2010 tot en met 21 februari 2010. 

Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties op de winterfoor voorzien. Zoals eerder aangekondigd zijn dit de Startosphere van Vlasselaerts en de Speed Flip van Lauwers. 

De Winterfoor zal in totaal 110 attracties en kramen tellen en is hiermee één van de grootste ooit in Aalst. 

Openingsuren Winterfoor 2010 (vrijdag 05 februari t/m zondag 21 februari  2010):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.
 

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 13 januari 2010:
 

> Speed Flip vervangt Maxi Dance in Aalst. 

De geplande première van de Maxi Dance van de familie Peeters op de Winterfoor in Aalst gaat niet door, dat liet ons de plaatsmeester Van den Bossche van Aalst vandaag weten. Op de vrijgekomen plek op de Hopmarkt staat tijdens de komende Winterfoor de Speed Flip van de familie Lauwers.

 
> Zondag 10 januari 2010:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2010. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 07 januari 2010:
 

> Maxi Dance en Stratosphere nieuw in Aalst.

Wij moeten het elk jaar niet opnieuw herhalen dat de Winterfoor van Aalst één van de grootste is in België. Iedereen kan er de prettige kermissfeer beleven op de Grote Markt, Hopmarkt, parking Keizershallen en het Esplanadeplein.

Smoutebollen ten tijdens de Winterfoor is ook geen probleem. De families Delforge en De Corte verwennen jullie graag met deze traditionele lekkernijen op de Houtmarkt en de Werf.

De opstelling op het Esplanadeplein en de Grote Markt blijft onveranderd, maar op de Hopmarkt zorgt de stad elk jaar dat er een nieuwe attractie aanwezig is. In 2010 zal dit de familieattractie “Maxi-Dance” van de familie Peeters zijn. Daarnaast vind je op de Hopmarkt natuurlijk ook de traditionele eetkramen met o.a. de reuzebrochetten van Camile Vlasselaert en tal van spelkramen.

De topattractie die vorig jaar aangekondigd werd, maar uiteindelijk niet kon komen, neemt dit jaar zijn plaats in op de parking Keizershallen. De stratosphère “Sarmich Consultancy” is met een hoogte van 60 meter de grootste attractie van de Winterfoor 2010.

De Winterfoor wordt officieel geopend op vrijdag 5 februari 2010 en blijft open tot en met zondag 21 februari 2010. De laatste zondag werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Vergeet ook niet de bonnetjes te knippen uit de kermiskrant!

Openingsuren Winterfoor 2010 (vrijdag 5 t/m zondag 21 februari 2010):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur

 

 
Foto's: Archief en Robin Demyttenaere.
 
> Dinsdag 05 januari 2010:
 
> Attractielijst Best Kermis bekend. De eerste attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Maurice Verbraak, plaatsmeesters Best.
 
> Vrijdag 01 januari 2010:
 

> Kerstman in 2010 op Winterland Hasselt.

Winterland 2009 sluit zondag de deuren maar nu al staat de volgende editie in de steigers. “Zowel Luminus als wijzelf hebben de intentie om door te gaan”, verzekert organisator Maurice Schoenmaekers. “De actie naar de Luminus-klanten leverde ons, ondanks het doorgaans slechte weer, nu al meer dan 500.000 bezoekers op en het slotweekend komt er nog aan.”

“Nieuw volgende editie is het ‘Huis van de Kerstman’ (zie foto's)”, weet uittredend schepen van feestelijkheden Carlo Gysens, die Winterland mee blijft organiseren. “De derde editie van Winterland gaat door van 20 november 2010 tot 02 januari 2011. Blikvanger wordt dan de echte Belgische kerstman. Wij willen met De Post samenwerken, zodat de kinderen hun briefje naar de kerstman van Hasselt kunnen sturen en ook een antwoordje krijgen. Bovendien kunnen de mensen het Huis van de Kerstman komen bezoeken.”

Voor de kerstmarkt wil men nog meer kwaliteit en ruimere standjes. Deze Winterlandeditie blijft nog staan tot en met zondag 03 januari 2010. 

 
> Sitenews: Kermisdata 2010! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2010 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier terugvinden.