>>> Kermisnieuws december 2009
 
> Maandag 28 december 2009:
 

> Winterland op weg naar half miljoen bezoekers.

Winterland Hasselt gaat zijn laatste week in. De voorbije vijf weken lokte het kerstevenement op het Hasseltse Kolonel Dusartplein al meer dan 400.000 bezoekers. De organisatoren verwachten deze week moeiteloos de kaap van een half miljoen bezoekers te overschrijden.

De tweede editie van Winterland overtreft met nog een drukke vakantieweek voor de boeg de stoutste verwachtingen. Alleen de eerste twee weken waren door de regen vrij kalm. Daarna was het hier alle dagen over de kopen lopen. Opvallend is dat nog meer dan vorig jaar bezoekers uit heel Vlaanderen, maar ook uit Wallonië, Nederland en Duitsland de weg naar Winterland hebben gevonden.

De editie 2009 is nog niet afgesloten maar de organisatie zit al vol plannen voor de derde editie. Verder uitbreiden is onmogelijk, maar alleen door te blijven vernieuwen, kan men de mensen warm blijven voor Winterland. Volgend jaar mikken we op één grote nieuwe topattractie. Welke attractie gaat worden, wordt binnen enkele weken bekend gemaakt als alles rond is.


Tijdens de laatste week Winterland staat er onder meer nog een spetterend oudejaarsfeest op het programma. Om middernacht heeft er een spetterend eindejaarsvuurwerk plaats. Men verwacht dan ook zeker de kaap van een half miljoen bezoekers te overschrijden. 

 
> Vrijdag 18 december 2009:
 

> Nieuwe Christmas Ride karretjes aangekomen.

Het heeft even geduurd, maar nu zijn de nieuwe karretjes van de Christmas Ride van René Bufkens op Winterland Hasselt aangekomen.

Zoals jullie kunnen zien op de foto’s worden de karretjes vooruitgetrokken door elanden. Deze zijn nog te bewonderen op Winterland Hasselt tot en met zondag 03 januari 2010.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Bufkens veel succes met hun prachtige Christmas Ride.

 

 

 
> Donderdag 10 december 2009:
 

> Hasselt pakt je in. 

Met de komst van de kerstboom op de grote markt schiet ‘Hasselt pakt je in’ definitief uit de startblokken. Aan Kerstmarkten is dit jaar in Hasselt geen gebrek. Naast Winterland is er ook opnieuw een kerstmarkt op het Molenpoortplein. Ook de kerstman zal tot 24 december elke dag van de partij zijn. Op zaterdag 12 december heeft de jaarlijkse kerstlichtstoet plaats in Kermt. Op zondag 20 december en op dinsdag 22 december zijn er twee extra wintermarkten van 15 tot 20 uur op het Kolonel Dusartplein.
Verder zijn er nog optredens van André Rieu in de Ethias Arena.

Deze maand staan er ook twee zondagsopeningen voor de Hasseltse winkels op stapel. Op zondag 13 en 20 december zijn de winkels in het stadscentrum open van 13.30 tot 18 uur. Om het shoppen aangenaam te maken rijden er op die dagen speciale gratis pendelbussen tussen het Kolonel Dusartplein en de parkings aan de grote ring rondom Hasselt. Geen parkeerplaats is dus geen excuus meer om niet naar Hasselt te komen voor Winterland, de Kerstmarkten of de winkels. De volgorde mag je zelf kiezen!

Bijgevoegd zien jullie de affiche waarop de prachtige “Hesselse Poejee” prijkt. Deze wilde we jullie niet onthouden. Laat je inpakken door de Hasseltse Kerstsfeer!
 
> Zondag 06 december 2009:
 

> Kermiskersthappening Antwerpen. 

Op zaterdag 12 december 2009 heeft er een bescheiden kersthappening plaats van 10u00 tot 18u00. Er staan tevens enkele kermisattracties waaronder de nostalgische rups “Mistral” (van Roger van Gorp) die voor één dag komt opbouwen en de “Poppeye” van Regina & Alfons Put.
Michel Follet staat heel uitzonderlijk die dag nog eens in zijn kermiskraampje van de Sinksenfoor om zijn kermisboek te verkopen.

Wie het nog niet heeft, kan het daar die dag uitzonderlijk kopen voor 20 euro in plaats van 25 euro. Tevens deelt Michel Follet dan ook gratis nostalgische kermisposters uit van de Sinksenfoor.
Deze kersthappening gaat door in de wijk Pulhof, op de Strijdhoflaan, aan de kerk.  

 

> Kermis aan de Schelde volgens nieuwe formule!

Crisiseditie Kermis aan de Schelde : dubbel zoveel attracties voor de helft van de prijs!
Het is weer zover  : De feestdagen staan voor de deur en wij maken ons op voor Kermis aan de Schelde, de gezelligste kermis van 't stad! 

Na drie succesvolle edities van de nostalgische indoorkermis, drong de nood zich op om uit te breiden : De kermis zal dit jaar in beide hallen van de Waagnatie staan. Dat betekent dubbel zoveel attracties op 5700m2! 

Om deze oppervlakte tot een gezellig geheel om te toveren, hebben we gekozen voor een nieuwe formule met enkel moderne attracties, zonder afbreuk te doen aan de kindvriendelijke sfeer van de verwarmde indoorkermis! 

Ook de inkom is aangepast aan deze tijden van crisis. Dit keer betaal je per attractie en is de algemene inkom verlaagd naar slechts 5 euro. En voor deze 5 euro krijg je alvast 5 bonnen ter waarde van één euro die je op de kermis naar believen kan opdoen!

De Waagnatie ligt op wandelafstand van het historisch centrum van Antwerpen en ligt aansluitend op de grote invalswegen naar Antwerpen. Gratis parking naast het gebouw!


Kermis aan de Schelde is open van 21 tem 29 december (behalve op 25/12) van 13u tot 20u. De kassa sluit om 19u.
 

www.kermisaandeschelde.be

 
> Dinsdag 01 december 2009:
 

> Persbericht Voorverpachting Tilburgse Kermis 2010.

Gevestigde topattracties sieren pleinen Tilburgse Kermis 2010.

De Tilburgse Kermis krijgt op haar pleinen bekende, gevestigde topattracties. Dat bleek bij de voorverpachting voor de kermis. Dat is de eerste inschrijfronde waarbij de gemeente attracties uitzoekt die de kwaliteit op drie pleinen moet garanderen. Zaken die meedingen moeten grootvermaakzaken zijn die voldoen aan hoge eisen in uitstraling en spektakel. De focus ligt op de strategische locaties Besterdplein, Spoorplein en Koningsplein. De gemeente ontving negen inschrijvingen.

Kermiswethouder Joost Möller: "Het is goed dat we al een aantal topzaken hebben vastgelegd om kwaliteit en uitstraling op de pleinen nog verder te verbeteren en versterken. Dit zijn veelal zaken die in het recente verleden met succes op de Tilburgse Kermis hebben gestaan. Je merkt dat innovatie in de kermiswereld en dat met name bij de grote draaizaken op een laag pitje staat. Dit heeft alles te maken met de economische crisis. Daarom zijn we zeer te spreken over het feit dat de echte topattracties wederom op onze kermis te bewonderen zijn."

De keuze is gevallen op de volgende zaken:

 

Besterdplein
Eclipse van exploitant J. Korten
Een 24 meter hoge rechtop staande mast met een eveneens 24 meter lange arm met een 8 persoons gondel. Boven deze gondel is een zeer grote ventilator bevestigd, die bedoeld is om mee af te remmen en voor geluidseffecten zorgt. Als de arm in beweging komt en enige malen heen en weer slingert als de klepel van een klok slaat hij over de kop. De bezoeker suist met G-kracht 4 rond met een snelheid van 90 km/u en bereikt een hoogte van 48 mtr. High speed sensation dus voor de echte waaghalzen. Het was BVBA Neptunis die deze attractie introduceerde aan het Tilburgse publiek op het Stadhuisplein in 2003 en er twee jaar achtereen de publieksprijs mee won.  

 

 

Around the World VOF Van der Beek - Dauphin
De Around the World 32 is een 60 meter hoge toren waarbij een kettingzweefmolen van laag naar hoog al draaiend naar een 55 meter grote hoogte bewogen wordt. Tijdens de rit gaat de zweefmolen meerdere malen van hoog naar laag. De uitzwaai bovenin is dertig meter. Er zijn 32 zitplaatsen en 16 armen waaraan elk 2 zitplaatsen. De Around the World was de afgelopen twee jaar al op de Tilburgse kermis te bewonderen en won in 2008 de Publieksprijs voor beste attractie. 
Koningsplein
Joker van exploitant F. Bugler (Duitsland)
Carrousel met 6 scharnierende armen. Elke arm heeft een kruis met 3x2 zitplaatsen en dichte tweepersoonsbakjes. De molen draait en de kruizen draaien in tegengestelde richting en komen bijna verticaal. De armen gaan tijdens de rit, waarin zeer hoge snelheden bereikt worden, afzonderlijk omhoog en omlaag. Staat voor het eerst op de Tilburgse kermis.

 

Spoorplein
Pirates Adventure van exploitant M.
Schneider (Duitsland)
Terug van weggeweest. Tien jaar geleden stond dit loopspookhuis en avonturensimulator met 2 verdiepingen voor het laatst op de Tilburgse kermis. De bezoeker komt (te voet) in het donker, piratenattributen, lucht- licht en geluidseffecten tegen. Bijzonder is de simulator. Afmeting is 27x11x8mtr. De bezoeker beleeft er in vijf elektronisch gestuurde ruimtes een piraten avontuur. Alle figuren zijn pneumatisch gestuurd en spreken synchroon. De nieuwste techniek simuleert een scheepsongeluk bij een storm op zee met bliksem, donder en water. Het avontuur duurt rond de 7 minuten.  

 

 

Adrenalin Tower van exploitant F. Bugler (Duitsland)
De mega drop torens blijven een echte publiekstrekker op de kermis. De Adrenalin Tower zet deze traditie voort. Een 32 meter hoge vrije-val toren met rondom een platform met aan iedere kant 3 zitplaatsen. De bezoekers worden langzaam omhoog gebracht en genieten boven van het uitzicht over de kermis. Totdat het aftellen begint naar een val met razende snelheid naar beneden. Pas een paar meter voor de grond wordt er magnetisch afgeremd om de bezoeker weer netjes uit te kunnen laten stappen.  
> Winterpret Brussel van start. Elke winter slaat het hart van Brussel op het ritme van Winterpret.
Een feeëriek decor, een prachtige Kerstmarkt, een verlicht reuzenrad, draaimolens, straatanimaties en natuurlijk de befaamde ijsbaan. Brussel heet u hartelijk welkom!

Ontdek Winterpret vanuit de lucht in de gesloten verwarmde gondels van het Diamond Wheel reuzenrad (Jan en Klaas van der Honing) op de Vismarkt. Aan haar voeten staan de draaimolens die klein en groot in verrukking brengen. Deze draaimolens met hun fantastische personages zijn het werk van de artiesten van het gezelschap Royal de Luxe. Nieuw dit jaar zijn ook de sleebaan en het circuit met elektrische wagentjes.
Een lief ijsmonster van 40 meter lang strekt zich uit aan de Zwarte Toren.
 
Praktische informatie:
De markt is open van 27 november 2009 tot 03 januari 2010. Van maandag tot donderdag van 12 tot 21 uur, van vrijdag tot zondag van 11 tot 22 uur. OPGELET: 24 december van 12 tot 18 uur, 25 december van 14 tot 22 uur.
D’ Andréa & Magische Draaimolen : 2 €
(weekdagen buiten de schoolvakantie vanaf 14u)
Reuzenrad : Volwassenen : 5 €, kinderen onder 12 jaar : 3 €
VIPgondel : 4 volwassenen / champagne : 75 €. Info & reservatie +32 496 49 51 71
IJsmonster : 4 €, kinderen -1m10 : gratis
Geniet van een voordeeltarief met een cadeauzakje.
Meer informatie : www.winterpret.be of op www.plaisirsdhiver.be