>>> Kermisnieuws oktober 2009
 
> Maandag 26 oktober 2009:
 
> Attractielijst Niel Jaarmarktkermis 2009. Vandaag ontvingen wij de verpachtingslijst van de Jaarmarktkermis van Niel. Van 07 november 2009 tot en met 16 november 2009 zal deze gemeente aan de Rupel weer haar jaarlijkse Jaarmarktkermis vieren. Ten opzichte van vorig jaar mag deze Jaarmarktkermis de Katapult van De Bruyne/Lainez en de Shaker van Tantillo/Zeppieri als nieuwkomers verwelkomen. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zondag 25 oktober 2009:
 
> La Sauterelle nieuw voor 2010.

Anthony Peeters in samenwerking met Alain Ven Besien zullen in 2010 Le Sauterelle op de Belgische kermissen brengen. Deze attractie tourde dit jaar nog door Frankrijk.

De première van deze nieuwe attractie zal vermoedelijk plaatshebben op de Winterfoor van Aalst in 2010.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de beide families veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 
> Donderdag 22 oktober 2009:
 

> Programma Lanaken Oktoberkermis 2009. Aanstaande weekend vindt wederom de jaarlijkse Oktoberkermis plaats in Lanaken-Centrum. Op het Kerkplein en in de Koning Albertlaan zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. 

Verder heeft er dit jaar op kermismaandag om 22u30 uur heeft er een optreden plaats van Frans Theunisz in Café Providencia. Waar ook de andere dagen een uitgebreid programma plaatsvindt.

Lanaken Oktoberkermis heeft plaats van zondag 25 oktober 2009 tot en met dinsdag 27 oktober 2009.

Info met dank aan Henk Roberts, plaatsmeester Gemeente Lanaken.

 
> Maandag 12 oktober 2009:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2009. Vandaag presenteerde plaatsmeester Bob Theeuws zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 06 november 2009 tot en met 23 november 2009 en dit terug op de vertrouwde locaties: de Grote Markt en het Zimmerplein. Daarnaast wordt ook de Gasthuisvest dit jaar wederom mee opgenomen om attracties te plaatsen. Ten opzichte van vorig jaar mag deze editie van de Novemberfoor drie nieuwkomers verwelkomen: de Chaos van Simon, het Kristal palace van Vermeylen en de Big Roller Coaster van Bufkens. Daarnaast zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een schitterend kermisgebeuren van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Leden Ketnetband te gast op ‘Mieve’ kermis. Enkele leden van de Kentnetband komen morgen naar de kermis in Meeuwen. Op kermisdinsdag nodigd de Unizo-afdeling jaarlijks “schoon volk” uit. Vorig jaar was Jacques Vermeire de speciale gast. Andere gasten die ooit de revue passeerden zijn Ellen Dufour, Stefan Everts en enkele voetballers van KRC Genk. Op dinsdagnamiddag staan de attracties te beschikking voor circa 1.500 personen met een handicap. De leden van de Ketnetband lopen vanaf 18 uur op de kermis en de kermisdag wordt afgesloten met een vuurwerk.
 
> Zondag 11 oktober 2009:
 

> Première Go-Kart in Luik.

Op de Foire d’Octobre in Luik ging afgelopen week de nieuwe Go-Kart van Alain Van Besien in première. Deze was eerst eigendom van de Franse exploitant Vadoz. 

Met deze nieuwe Go-Kart zullen zowel Belgische als Franse kermissen gedaan worden.
De andere Go-Kart blijft daarom ook nog steeds in het bezit van Van Besien.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Van Besien veel succes met het exploiteren van hun nieuwe Go-Kartbaan.

 

 

> Restyle La Petite Suisse.

Kurt Delforge die sinds enige tijd eigenaar is van La Petite Suisse heeft deze attractie een grondige restyle gegeven. Ook op deze glijbaan prijken voortaan de Olympische Ringen.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Delforge veel succes met het exploiteren van hun glijbaan.  

 
> Maandag 05 oktober 2009:
 
> Park Hilaria in 2010 naar 10 dagen. 
Park Hilaria gaat volgend jaar tien in plaats van zes dagen duren.
De Burgemeester en Wethouders van Eindhoven hebben besloten tot verlenging van de kermis, zo hebben ze aan omwonenden van het kermisterrein op de Kennedylaan meegedeeld. 
Het aanvangstijdstip op de kermisdagen wordt met een uur verlaat, van een naar twee uur 's middags.

Park Hilaria duurt in 2010 van vrijdag 30 juli tot en met zondag 08 augustus 2010.