>>> Kermisnieuws september 2009
 
> Dinsdag 29 september 2009:
 

> Stratosphere op Foire d’Octobre in Luik. De Stratosphere heeft in laatste instantie toch nog een plekje gekregen op de Foire d’Octobre in Luik die komende zaterdag van start gaat. Welke andere attracties er ook nog hun opwachting maken kan je nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 28 september 2009:
 

> 350.000 bezoekers voor Hasselt Kermis.

Meer dan 350.000 bezoekers voor de Hasseltse Septemberfoor. Dat recordcijfer werd zondagavond door schepen van Evenementen Carlo Gysens genoemd. “Onwaarschijnlijk”, lachte hij. “Iedereen is supertevreden, de kermismensen hebben weinig van de crisis gemerkt en de mensen hebben duidelijk de nieuwe mix van attracties gesmaakt. Dit slotweekend was het soms niet te doen, het leek wel of het om de openingsdagen ging. Bovendien is er deze week geen enkele dag slecht weer geweest, zodat er altijd veel volk op pad was. De 300.000 bezoekers van andere jaren hadden we zaterdagnamiddag al binnen en er bleef, door het prachtige weer, maar volk toestromen. Voor mij ook heel opvallend: steeds meer mensen van ver buiten onze stad bezoeken de kermis.”

 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2009. Van 23 oktober 2009 tot en met 28 oktober 2009 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze editie met enkele mooie toppers uit eigen land en uit België en Duitsland enkele imposante attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 25 september 2009:
 

> Kermis Weert vandaag van start.

Een van de grootste kermissen van Nederland die bovendien met gepaste trots de slogan ‘van de grootste, de mooiste, dé betaalbaarste’ in het vaandel draagt, dat is de kermis van Weert. De stad maakt dat ook dit jaar weer volledig waar. En wel van vrijdagavond 25 september tot en met woensdag 30 september a.s. Verspreid over maar liefst 7 terreinen in de binnenstad staan in totaal 140 attracties opgesteld.


De complete attractielijst is nog steeds te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2009. De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 04 november 2009 tot en met 08 november 2009 in de binnenstad.

Ook dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes weer een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 25 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 21 september 2009:
 

> 90.000 kermisvierders in Hasselt.

De septemberfoor in Hasselt is in alle hevigheid gestart. Zowel zaterdag als zondag kon je van in de vroege namiddag over de koppen lopen op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan.

Zaterdagavond zakten zeker 30.000 mensen af naar het centrum voor het vuurwerk. Het volledige startweekend van de foor lokte in totaal meer dan 90.000 bezoekers. En die bezoekers kwamen niet alleen kuieren en genieten, de foorkramers deden gouden zaken, waardoor het soms aanschuiven was om een plaatsje te bemachtigen.

 

 
> Zondag 20 september 2009:
 
> XXL voor Dotremont in 2010.

Jacky Dotremont liet ons gisteren exclusief weten dat hij vanaf 2010 zijn X-Treme vervangt door een XXL. XXL is eveneens een attractie uit de Nederlandse attractiefabriek KMG in Neede.
Ter illustratie zien jullie op de foto het Duitse exemplaar van Kipp & Denies.

De première van deze nieuwe hoogvlieger zal plaatshebben op de Sinksenfoor van Antwerpen in 2010.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Dotremont veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Zaterdag 19 september 2009:
 

> Oktoberfest van München van start.

Vandaag start wederom de grootste kermis van de werld, namelijk het Oktoberfest van München. Nog tot en met zondag 04 oktober kan je te goed doen aan de attracties of het bier.


Alle informatie over deze kermis kan je vinden op www.oktoberfest.de

 
> Vrijdag 18 september 2009:
 

> Ward Pauls, de nieuwe plaatsmeester Stad Hasselt.

“Kermis moet een totaalpakket zijn met vuurwerk, kermisbal en een jaarmarkt. Anders zijn de slaagkansen beperkt”, zegt Ward Pauls (32), de nieuwe ‘skipper’ van de Hasseltse septemberfoor.
Hij bepaalt, in overleg met de vijf bonden van foorreizigers, wie waar staat, welke attracties er straks bijkomen of wegvallen. Een verantwoordelijkheid voor meer dan 1,7 kilometer kermisattracties, goed voor zowat 300.000 bezoekers.

“Ik heb één groot geluk: mijn voorganger Danny Van Diest heeft absoluut geen puinhoop achtergelaten. Hasselt Kermis heeft een goede reputatie, de sfeer is er uitstekend en heel Limburg kijkt er naar uit”, vertelt Ward Pauls.

 

“Je moet de mensen wel geregeld nieuwe dingen kunnen bieden. Daarin zijn we in Hasselt een beetje beperkt door onze plaatsing. Alleen op de ‘kop’ van de kermis, achteraan op de Koning Boudewijnlaan, hebben we plaats voor grote, nieuwe attracties.”

Dit jaar wordt de ‘Stratosphere’ zo’n trekpleister. “De mensen krijgen 60 meter hoog een kijk op Hasselt. Geen zot zwierend gedoe, gewoon een molen die rustig op en neer gaat en boven ronddraait. Een echte familieattractie.”

Abonnementen
“Het gebrek aan nieuwe plaatsen is wel een handicap, vind ik. Alleen als er ergens een vissersspel of frituur ophoudt kan je die - meestal beperkte plaats - overdragen aan een nieuwe attractie. Als de sneltram straks de Boudewijnlaan opeist, is dat meteen een unieke gelegenheid om de kermis te herschikken. Vorig jaar en ook dit jaar zullen we alle attracties die hier langlopende ‘abonnementen’ met vaste standplaatsen hebben grondig opmeten. Zo gaan we aan de slag met simulaties om te bekijken op welke manier we de attracties op de Groene of Blauwe Boulevard of elders in de stad kunnen kwijtgeraken. Waar ik zeker zal over waken, is dat de kermis niet in verschillende delen zal verbrokkelen.”

Het huidige marktgedeelte van het Kolonel Dusartplein toevoegen aan de twee pleinen aan de overzijde lijkt hem de meest voor de hand liggende optie. “Maar in praktijk is dat helemaal niet zo eenvoudig. De marktkramers willen wat graag hun vaste stek behouden. Toch wil ik daarover overleg opstarten.”

Banneuxwijk
Ward Pauls noemt zichzelf een traditionele kermisganger. “De kermis in de Banneuxwijk waar ik woonde en die in de stad: dat waren de kermissen die ik van kleinsaf bezocht. De septemberfoor zag ik minstens vier keer in een week: met ma en pa en de hele familie, nu nog trouwens, met de kameraden en dan een paar keer met mijn vriendin. Eén attractie sla ik nooit over: de botsauto’s. En één spektakel mis ik geweldig: het bokskot. Ik ga onderzoeken of de reglementering terzake dit nog toestaat. Als dat zo is wil, ik dat absoluut terug in Hasselt. Net als die tent waar je 101 onwaarschijnlijke dingen kon bekijken. Pure kermissfeer.”


Dirk Jacobs voor Het Belang van Limburg.

 
> Woensdag 16 september 2009:
 
> Het Belang van Limburg Hasselt Kermis-actie.
 

 

 
> Vrijdag 11 september 2009:
 
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2009. Vandaag werd de attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Weert Kermis dit jaar van 25 september 2009 tot en met 30 september 2009. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 10 september 2009:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2009. Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt in verband met de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van 19 september 2009 tot en met 27 september 2009, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan. Dit jaar maken 175 kermisattracties, waarvan 29 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 2 nieuwkomers: de Stratosphere (Sky Attractions) en de Dino Ride (De Cleyn). Het kermisprogramma ziet er alsvolgt uit:

Zaterdag 19 september – Vuurwerk – 21 uur – kanaalkom

Zaterdag 19 september – Kermisbal – 21.30 uur – Holiday Inn Hasselt

Zaterdag 19 en Zaterdag 26 september – Antiek-, brocante- en curiosamarkt – 8 tot 13 uur – marktplein

Zondag 20 september – Actie hit fm ism Mediamarkt en Horeca Dusart – 15 tot 19 uur – marktplein

Maandag 21 september – Kindergemeenteraad op bezoek – vanaf 18 uur

Dinsdag 22 september – Jaarmarkt – 8 tot 14 uur – marktplein

Donderdag 24 september – Familiedag – vanaf 13.30 uur
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Belgische première Heartbreaker in Leuven.

Afgelopen weekend had op de septemberkermis in Leuven de Belgische première plaats van de Heartbreaker van Henri Heyblom.

Dit is net zoals de Phoenix, die Henri Heyblom een tweetal jaren geleden ook al op de Belgische kermissen bracht, een attractie van het type Heartbreaker van de Nederlandse attractiefabriek Mondial. 

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Heyblom veel succes met het exploiteren van deze Heartbreaker.

 

 
> Maandag 07 september 2009:
 

> Programma Tongeren Septemberkermis 2009. Aanstaande weekend vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. 

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Op donderdag 17 september heeft dan de grote kermisjaarmakt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlands kermisdata.

 

 
> Affiche Kelmiser Kirmes 2009. 

Aanstaande vrijdag start de 167e Kelmiser Kirmes. Van 11 september tot en met 15 september 2009 staan er 45 attracties op de Galmei-Platz. 

Net zoals andere jaren zijn er ook dit jaar verschillende actiedagen. Op dinsdag heeft traditiegetrouw de familiedag plaats. Op maandag 17 augustus heeft een groots afsluitend vuurwerk plaats.

Vandaag mochten wij de affiche ontvangen. Deze willen wij jullie niet onthouden. Welke attracties er allemaal in Kelmis staan, kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlands kermisdata.

 
> Vrijdag 04 september 2009:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2009. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 03 oktober 2009 tot en met 11 november 2009 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy. 

Ten opzichte van vorig jaar heeft deze Foire d'Octobre één grote terugkomer en dat is het Roue Royale van Jan van der Honing. Meedere attracties kregen dit jaar een nieuwe plek toegewezen zodat het vertrouwde kermisbeeld er helemaal anders zal uitzien.

Verder wordt de attractielijst dit jaar aangevuld met enkele nostalgische attracties naar aanleiding van 150 jaar Foire d'Octobre op de Boulevard d'Avory in Luik. De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2009. Plaatsmeester Patrick Dulsster maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende. De oktoberfoor duurt dit jaar een week langer, van vrijdag 02 oktober tot en met maandag 02 november 2009. Dit jaar maken 71 kermisattracties hun opwachting, waarvan 13 grootvermaakzaken. Nieuw dit jaar zijn de Gravitron van Vermeylen en de High Energy van Florens/Van Herck. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractiewissel Leuven Septemberkermis 2009. Op de Septemberkermis van Oostende heeft nog een belangrijke attractiewissel plaats. De Booster Maxxx zal op deze kermis vervangen worden door de prachtige Heartbreaker van Heyblom. Hiermee beleeft deze attractie z'n première op de kermis, aangezien deze attractie rechtstreeks van de fabriek komt. De familie Heyblom heeft eerder aleens getourt met een Heartbreaker onder de naam Phoenix. Wil je de volledige attractielijst van de septemberkermis van Leuven nogmaals bekijken? Neem dan een kijkje bij de binnenlandse kermisdata.