>>> Kermisnieuws augustus 2009
 
> Zondag 30 augustus 2009:
 

> Nieuwe eigenaars voor Devils Manor.

Op de augustuskermis van Sint-Truiden ging dit weekend de Devils Manor in première onder nieuwe regie. Het grootste Belgische spookhuis wisselde van eigenaar. De familie Vanderzeypen/Janssen zijn nu de troste nieuwe eigenaars. De tournee van de Devils Manor blijft overigens ongewijzigd. Na Sint-Truiden is het spookhuis dit jaar nog te vinden op de septemberfoor van Hasselt en de Foire d’Octobre van Luik.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Vanderzeypen/Janssen veel succes met het exploiteren van hun nieuwe Spooktrein.

 

 

> BBQ op de kermis.

Onlangs ging de nieuwe eetkraam BBQ van de familie Bogaerts uit Zonhoven in première.

Zoals de naam al zegt, vind je hier een ruim assortiment aan barbeque lekkernijen terug.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Bogaerts veel succes met het exploiteren van hun BBQ-kraam.

 
> Woensdag 26 augustus 2009:
 

> Programma Sint-Truiden Augustuskermis 2009. 

Traditiegetrouw viert Sint-Truiden eind augustus zijn jaarlijkse kermis. Dit jaar vindt de kermis plaats van vrijdag 28 augustus tot en met maandag 7 september 2009. Dit jaar zullen er 72 attracties zijn, verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat met als nieuwe attractie de spooktrein op de Groenmarkt.

“In Sint-Truiden zijn de foorkramers altijd welkom.  Als stad beseffen wij de voordelen van een evenement als de kermis, zowel qua uitstraling, als qua economische impact. Kermis Sint-Truiden is nog altijd één van de evenementen, die het meeste volk naar Sint-Truiden brengt samen met de jaarlijkse carnaval en de wekelijkse markt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint-Truiden een voortrekkersrol speelt op het gebied van de kermis”, zegt schepen Moers.

Om deze feestelijke periode dan ook op een gepaste manier aan het grote publiek aan te kondigen, is er een kermisfolder, die huis-aan-huis bedeeld wordt in alle Truiense brievenbussen. In deze folder vind je kortingsbonnen.  Deze folder wordt een hebbeding voor éénieder die, met de nodige korting, eens een kijkje wil komen nemen op de kermis. 

Dit jaar valt ook het groots spektakelvuurwerk van woensdag 2 september 2009 weer op met speciale effecten zoals Bengaals vuur, waterval en stoboscopen, aangeboden door de foornijveraars, de horeca rond de Grote Markt en het stadsbestuur. Tevens is er die dag de "Weer naar school koopjes" en zijn de winkels open tot 20.00 uur.

Traditiegetrouw organiseert het stadsbestuur, in samenwerking met de foorkramers, eind augustus een happening waaraan alle deelnemers van de stedelijke vrijetijdsinitiatieven gratis kunnen deelnemen. Alle deelnemers van de stedelijke vrijetijdsinitiatieven worden op vrijdag 28 augustus 2009 om 16.30 uur  verwacht in de sporthal van het sportcomplex Sint-Pieter.

Na een korte toelichting worden de gratis kermiskaarten verdeeld en gaan de kinderen, onder begeleiding van de monitoren, per leeftijdsgroep en ingedeeld volgens initiatief naar de Grote Markt. Na de officiële opening van de kermis om 17.30 uur mogen de kinderen gratis op een aantal kermisattracties en dit tot 19.00 uur.

 
De personen met een handicap ontvangen gratis kermiskaarten voor de kermisdag voor personen met een handicap van donderdag 3 september 2009.  Van 14.00 uur tot 17.00 uur mogen de personen met een handicap van Wiric, Andere Gehandicapten Opvang (AGO), ’t Heft, Ter Heide, Psychiatrisch Centrum Ziekeren en Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria gratis op de grote attracties en krijgen ze een zak smoutebollen of een hotdog aangeboden, dit alles in samenwerking met de foorkramers en de Sint-Truidense serviceclubs. Het Rode Kruis en de vrijwilligers van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden staan ook dit jaar weer paraat om de personen met een handicap te begeleiden.

De laatste dag van de kermis wordt dit jaar weer een topper.  Na het grote succes van de vorige jaren, is er op maandag 7 september 2009 weer een ‘euro-dag. Alle attracties zijn die dag goedkoper: voor attracties met een tarief tot 2,00 EUR betaalt u slechts 1,00 EUR en voor de attracties met een tarief van meer dan 2,00 EUR betaalt u 1,00 EUR minder dan de normale prijs.
 
> Maandag 24 augustus 2009:
 

> Tongeren wil geen kermispony’s meer.

De dierenrechtenorganisatie Bite Back is verheugd dat het stadsbestuur voortaan alle kermisattracties met levende dieren gaat weren uit dierenwelzijnoverweging. Het contract met de kermisexploitanten met pony’s loopt af in 2013.

Volgens voorzitter Marianne Huiberts (Bite Back) toont het stadsbestuur zijn goede wil, waarmee de dieren uiteindelijk gebaat zullen zijn. “Tongeren zet hiermee een belangrijke stap vooruit in haar dierenwelzijnsbeleid, zelfs zonder dat er een landelijk verbod is. De stad heeft oog voor de klachten over het schrijnende dierenleed van de kermispony’s die omwonenden van Tongeren Kermis en kermisbezoekers richting gemeentebestuur en Bite Back uitten”.

Met deze beslissing volgt Tongeren o.a. de steden Bilzen, Antwerpen en Gent die al eerder een verbod op kermisattracties met pony’s invoerden. “Het is voor ons een doorn in het oog om te zien hoe de kermispony’s hun monotone en troosteloze rondjes in de ponycarrousel moeten draaien. Dit onder het constant harde gedreun van kermismuziek en het lawaai en de rook van de andere attracties. Na hun zware werk worden de pony’s vaak naar een paardentrailer of vrachtwagen geloodst waar ze de nacht doorbrengen. In het beste geval mogen ze even naar een geïmproviseerde wei. Afstompende, kleine rondjes moeten draaien staat in schril contrast met de werkelijke en natuurlijke behoeften van deze dieren. Bite Back zal bij minister Onkelinx aandringen op een landelijk verbod op kermisattracties met pony’s” besluit Huiberts.

Bron: Het Belang van Limburg.

 
> Vrijdag 21 augustus 2009:
 
> Zomerkermis Lommel morgen van start.

Zaterdagavond opent de kermis officieel in het centrum. Het is traditie dat die opening gebeurt door de Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst.

Om 18.15 uur luisteren de muzikanten de mis op in de decanale kerk. Nadien houdt de harmonie een optocht door de kermisstraten. De kermis biedt dit jaar 75 attracties waaronder de nieuwigheid ‘shaker’.

Ze loopt tot en met donderdag 27 augustus en staat verdeeld over het Dorp, Kerk-, Michiel Jans- en Hertog Janplein. Op dinsdag 25 augustus is er de traditionele jaarmarkt en op woensdag 26 augustus houden de foorkramers een familiedag met extra aanbiedingen.
 
> Vrijdag 14 augustus 2009:
 
> Attractielijst Oudenaarde Najaarskermis 2009. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de najaarskermis te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 04 september tot en met 13 september 2009. Nieuw dit jaar is dat de kermis feestelijk geopend wordt op vrijdag 4 september om 18.00 uur in combinatie met een avondmarkt, een centrumbraderie en later op de avond nog een vuurwerk. De lijst van de attracties vinden jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 06 augustus 2009:
 

> Affiche Aachen Somerbend 2009. 

Morgen start net over de grens in het Duitse Aachen de jaarlijkse Sommerbend. Van 07 augustus tot en met 17 augustus 2009 staan er 120 attracties op de Bendplatz. 

Net zoals andere jaren zijn er ook dit jaar verschillende themadagen. Op woensdag heeft traditiegetrouw de familiedag plaats. Op maandag 17 augustus heeft een groots afsluitend vuurwerk plaats.

Sinds deze Sommerbend heeft Aachen ook een nieuwe kermisaffiche. Deze willen wij jullie niet onthouden. Welke attracties er allemaal in Aachen staan, kunnen jullie nog steeds nalezen bij de buitenlandse kermisdata.