>>> Kermisnieuws mei 2009
 
> Zondag 31 mei 2009:
 

> Ann en Tom van de Bigarreux op Sinksenfoor.

Ann en Tom van de Bigarreux van het VTM-programma “Mijn Restaurant” dragen ook de kermis een warm hart toe. Vandaar dat men ook promotie aan het voeren was op de Sinksenfoor in Antwerpen, en dit voor de finale van aanstaande dinsdag 02 juni 2009.

Dus langs deze weg roepen wij jullie dan ook op om hen te steunen. Wij deden alvast het goede voorbeeld. Dus…

SMS “SINT-TRUIDEN” naar 6677. (0.75 euro/stem)

Ann en Tom danken jullie voor de steun.

 

 

> Rio Rapidos in première op Belgische bodem.

Gisteren ging de Sinksenfoor in Antwerpen van start. Ook de Franse Rio Rapidos maakte hiermee z’n eerste tochtjes op Belgische bodem. Deze Rio Rapidos zal ook te beleven zijn op Zuidfoor in Brussel.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be René Bufkens en familie veel succes met het exploiteren van deze verfrissende wildwaterbaan.

 

  
> Woensdag 27 mei 2009:
 

> Persbericht: Topattracties voor Sinksenfoor.

Als zaterdag de Sinksenfoor begint, zijn er al drie spectaculaire nieuwe attracties. Alleen de Stratosphere is er nog niet bij.

Alle attracties zijn al in opbouw, behalve de spectaculaire Stratosphere. Die staat nog bij de Nederlandse fabrikant voor de laatste veiligheidsaanpassingen. Antwerpen had gehoopt op de Belgische primeur voor de attractie, een zestig meter hoge mast met bovenin een uitzwierende kettingmolen.

Maar het is afwachten of dat lukt. “We hopen dat de Stratosphere over veertien dagen goedgekeurd is en de grens over mag. In één nacht kunnen we hem opstellen op de foor, dat is het probleem niet”, vertelt plaatsmeester Fred Azaert.

95 km/uur

Naast de Stratosphere zijn er ook andere spectaculaire attracties die zaterdag al wel klaarstaan voor het publiek. De Giant Booster - voor het eerst op de Sinksenfoor - loodst mensen naar 52 meter hoogte om ze daar met 95 kilometer per uur rond te zwaaien. Ook nieuw is de Rio Rapidos, een wildwaterbaan van zestien meter hoog met ronddraaiende bootjes. “Meer een raftingbaan dan de klassieke wildwaterbaan”, weten de foorkramers.

Voor kinderen is er een opblaasbare kindermolen, de kindertagada. Die wordt speciaal voor de Sinksenfoor uit Valencia gehaald. Nieuw is verder ook dat je leuke nummerborden kunt laten maken met een eigen tekst erop. Vaste gasten als de Eclips, de Polyp, Deca Dance en de X-treme staan er ook weer. Op vrijdag vindt nog een laatste veiligheidscontrole plaats. “De attracties die niet aan onze eisen voldoen, zullen uiteraard niet opengaan”, zegt schepen Luc Bungeneers (Open Vld).

Ook na de examens

De Sinksenfoor loopt dit jaar tot en met zondag 12 juli. “Dat betekent dat jongeren ook na hun examens nog rustig naar de foor kunnen gaan”, zegt Luc Bungeneers.

Het is dit jaar trouwens de veertigste editie op de Gedempte Zuiderdokken. Voor 1969 stond de Sinksenfoor op de Leien. Michel Follet schreef een boek over veertig jaar Sinksenfoor, en zal dat ook zelf verkopen in zijn eigen kraam.

Extra toezichters

Om de overlast voor de buurt te beperken, worden er buurttoezichters ingezet. “Zij zullen in ploegjes van twee tot drie personen in uniform patrouilleren op sluikstorten, geluidsoverlast en wildplassen”, zegt Joost Claessens, kabinetsmedewerker van Luc Bungeneers.

Behalve buurttoezichters in uniform, zullen er ook ploegen in burger patrouilleren. Net als vorig jaar staat er een mobiel politiekantoor op de Sinksenfoor.

Behalve op de Scheldekaaien (gratis), kunnen bezoekers ook parkeren aan het nieuwe gerechtsgebouw voor 1 euro per uur. Buurtbewoners kunnen 6 weken parkeren voor 35 euro.

 

Bron: Gazet van Antwerpen.

 
> Dinsdag 26 mei 2009:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2009. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 19 juni 2009 tot en met 29 juni 2009. Grote nieuwkomers op deze editie van de Zomerkermis zijn de Speed Flip van Lauwers en Movie Star van Severeyns. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 25 mei 2009:
 

> Star Wars vervangt Stratosphere.

Vandaag raakte bekend dat de Stratopshere van Vlasselaerts/De Poorter nog niet tijdig klaar is voor de Sinksenfoor in Antwerpen die aanstaande zaterdag begint. De Star Wars van Heyblom & Baillet (FR) zal de vrij gekomen plaats innemen. Deze attractie stond eerder dit jaar ook al in Gent, Kortrijk en Brugge.

De volledige attractielijst kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> Kermiskraam Michel Follet en preview boek. Michel Follet bezorgde ons enkele foto’s van z’n kermiskraampje waar hij vanaf komende zaterdag z’n nieuwe kermisboek zal verkopen. De decoraties zijn van NickArt en het interieur en verlichting zijn van de hand van Marc Surkol. Zijn zwiermolen is opvallend aanwezig aangezien na de Sinksenfoor de kassa als extra onderdeel zal dienen bij de zwiermolen. De kermiskraam zal aanstaande vrijdag oprijden op de Sinksenfoor, waarschijnlijk al laatste attractie. Langs deze weg wil Michel Follet dan ook beiden bedanken voor het prachtige resultaat.

Ook kunnen we jullie al een preview geven van het nieuwe kermisboek “de Sinksenfoor: een tapijt vol beweging”.
Tijdens drukke dagen zal Michel Follet ook de hulp krijgen van Jan Boyen om de kermiskraam te bemannen. 

Langs deze weg willen wij Michel Follet danken voor de informatie en foto en wensen hem veel succes met de verkoop van het boek.

 

 

 
> Attractielijst Gelaender Kirmes 2009. Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 102e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van 05 juni 2009 tot en met 10 juni 2009. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

> Affiche Antwerpen Sinksenfoor 2009.

Vandaag mochten we de affiche van de Antwerpse Sinksenfoor ontvangen. Natuurlijk wilde we deze jullie niet onthouden. Dit jaar kan jong en oud volop rondjes draaien van 30 mei 2009 tot en met 12 juli 2009 en dit op de Vlaamse en Waalse Kaai.

De familiedag gaat dit jaar door op woensdag 01 juli 2009.

De volledige attractielijst kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Tevens heeft de Sinksenfoor ook dit jaar weer een officiële site en deze vinden jullie op www.antwerpse-sinksenfoor.be.

 
> Zaterdag 23 mei 2009:
 

> Alpina Bahn alsnog naar Oberhausen. De Alpina Bahn van Oscar Bruch zal dan toch dit jaar ook op de Frönleichnamskirmes in Oberhausen-Sterkrade staan. Doordat enkele bouwwerken later van start gaan, is er nog plek genoeg om deze coaster te plaatsen. De Frönleichnamskirmes in Oberhausen heeft dit jaar plaats van woensdag 10 tot en met maandag 15 juni 2009. De complete attractielijst is nog steeds te raadplegen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 22 mei 2009:
 

 
> Donderdag 21 mei 2009:
 

> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2009.

Deze week maakte plaatsmeester Fred Azaert de attractielijst van de Antwerpse Sinksenfoor bekend aan het grote publiek. Dit jaar kan jong en oud volop rondjes draaien van 30 mei 2009 tot en met 12 juli 2009 en dit op de Vlaamse en Waalse Kaai.

Dit jaar mag de Sinksenfoor zich wel opmaken voor enkele zeer mooie nieuwkomers met onder meer de première van de Stratosphere (Sky Attractions). Verdere nieuwkomers zijn Rio Rapidos (Bufkens) en Booster Maxxx (Heyblom). 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 20 mei 2009:
 
> Attractielijst Lokerse Feesten 2009. Marc van Rumst maakte zijn attractielijst voor de Lokerse Feesten, edite 2009, aan het grote publiek bekend. Dit jaar begint het feestgedruis op 31 juli 2008 en eindigen deze op 09 augustus 2009. Qua attractie-aanbod blijft alles bij het oude dit jaar, dus de vaste waarden nemen hun vertrouwde plaatsje weer in. De volledige attractielijst vind je terug bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zondag 17 mei 2009:
 
> Voorbereidingen Sinksenfoor van start.

Op de Gedempte Zuiderdokken wordt stilaan begonnen met de voorbereidingen van de jaarlijkse Sinksenfoor. Die gaat van start op zaterdag 30 mei. De opbouw van de populaire kermis start op zaterdag 16 mei. Je kan de auto nog tot en met 17 mei parkeren op het verharde gedeelte van het plein.

Op zaterdag 30 mei, tijdens het Pinksterweekend, gaat de jaarlijkse Sinksenfoor feestelijk van start. Kermisliefhebbers kunnen van de Sinksenfoor genieten tot en met zondag 12 juli.

Naar jaarlijkse gewoonte zal de Sinksenfoor opnieuw op de Gedempte Zuiderdokken plaatsvinden. Het foorterrein ligt tussen de Waalsekaai en de Vlaamsekaai en loopt vanaf het recreatiehofje ter hoogte van de Timmerwerfstraat tot gedeeltelijk op het sportpleintje, ter hoogte van de Schaliënstraat. Het basketbalplein zal gedeeltelijk vrij blijven.

De opbouw van de Sinksenfoor start dit jaar op zaterdag 16 mei op de vage grond tussen de Verviersstraat en de Visserskaai. Tot en met 17 mei kan de auto nog geparkeerd worden op het verharde gedeelte van het plein. Vanaf 18 mei geldt er een algemeen parkeerverbod op de hele site.
 
> Vrijdag 15 mei 2009:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2009. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen, die dit jaar doorgaat van 18 juli 2009 tot en met 21 juli 2009 en dit in de Dokter Haubenlaan. Dit jaar beloofd het weer een zomerse kermis te worden met maar liefst 61 kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2009. Ook de attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd door plaatsmeester Michel Kurylak al aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 17 oktober 2009 tot en met 20 oktober 2009 en ook deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 12 mei 2009:
 
> Attractielijst Kerkrade Voorjaarskermis 2009. Marco Roelofsen maakte onlangs de attractielijst van de Voorjaarskermis van het Nederlandse Kerkrade bekend. Van 19 juni 2009 tot en met 23 juni 2009 kan je hier genieten van een prachtig Nederlandse kermis, met wederom een flinke inbreng uit België. Beslist een bezoekje waard! De attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata. 
 
> Dinsdag 05 mei 2009:
 
> Kermiskraam Michel Follet in aanmaak.

Zoals we al eerder melde, is men momenteel druk doende om de kraam te schilderen, waar Michel Follet mee op de Sinksenfoor gaat staan om er zijn nieuwste boek te verkopen.
Deze werken worden uitgevoerd door NickArt en Mark Surkol, waar Michel Follet een goede band mee heeft na de restyle van de zweefmolen van Mark Surkol. Bijgaande vinden jullie enkele foto’s van de werken momenteel.

 

 
> Zondag 03 mei 2009:
 

> Sinksenfoorboek komt eraan…

Op zaterdag 30 mei 2009 verschijnt naar aanleiding van 40 jaar Sinksenfoor op de Zuiderdokken in Antwerpen, het nieuwe kermisboek van de hand van kermisfanaat Michel Follet. Het boek “De Sinksenfoor, een tapijt vol beweging” is verkrijgbaar in de betere boekhandel of op de Sinksenfoor in Antwerpen zelf. Hier zal in de omgeving van de Eclipse en de Polyp een kraampje staan waar Michel zelf de boeken aan de liefhebbers zal brengen. Het kraampje wordt momenteel gedecoreerd voor NickArt en Mark Surkol. 

Eveneens zullen er exclusieve prentkaartensets gemaakt worden van de Sinksenfoor (zie afbeeldingen). Ook deze zijn te verkrijgen op de speciale stand op de kermis. Tevens zal er een postbus staan, zodat bezoekers van de Sinksenfoor het thuisfront de groetjes kunnen toezenden vanop de Sinksenfoor. Wellicht worden er ook kermispostzegels gemaakt met een reuzenrad erop.


Wij houden jullie verder op de hoogte…

 

 
> Zaterdag 02 mei 2009:
 

> Record: 140.000 mensen op de been voor Genkse Meifeesten.

Voor meikoningin Kimberley Nijs en de meeste toeschouwers zal de O-parade van dit jaar in Genk onvergetelijk blijven. Niet alleen was het weer schitterend, ook de opkomst lag behoorlijk hoger dan wat de organisatoren durfden hopen: met 140.000 mensen hebben ze alle records van 1 mei geklopt.
Naar traditie begon het allemaal met een jaarmarkt, een rommelmarkt en een oude ambachtenmarkt. Toen al werd duidelijk dat er dit jaar heel wat meer volk zou passeren dan de voorgaande jaren.

Praalwagens
Het concert van het Groot Genker Orkest op het Stadsplein en de levende beelden zorgden voor het nodige stukje extra in afwachting van de O-parade. En die was een subliem hoogtepunt: de praalwagens en deelnemende groepen werden dit jaar een niveau hoger getild.
Dat door creaties van onder meer Linde Hermans en Sofie Vandewyer. Niet alleen de massale opkomst maar ook de professionalisering van de parade en de organisatie zorgden ervoor dat de 1-meifeesten in Genk zijn uitgegroeid tot een topevenement.

Weinig problemen
Opmerkelijk is ook dat er - ondanks het onverwachte aantal bezoekers - weinig noemenswaardige verkeersproblemen zijn ontstaan. Ook van incidenten was er gisteravond, bij het ter perse gaan, geen sprake.
Massaal veel volk was er ook tijdens de kermis na afsluiting van de O-parade en de taptoe op het Stadsplein. Hoogtepunt daar was het vuurwerk.

Knaller
Toeval of niet, het recordaantal bezoekers kreeg meteen ook het grootste vuurwerkspektakel te zien dat ooit tijdens de 1-meifeesten de lucht kleurde.Omdat dezelfde firma voor het 35ste opeenvolgend jaar voor de knallers mocht zorgen, beloofden ze meer spektakel. Het stadsbestuur deed daar (financieel) nog een schepje bovenop zodat de 60ste editie van de meifeesten in ieders geheugen gegrift blijft.

 

 
> Vrijdag 01 mei 2009:
 

> Bufkens Attractions op het net.

Sinds enige tijd is René Bufkens van de Wild Mouse en de Big Roller Coaster ook terug te vinden op het internet. 

Wie alle informatie over de attracties van René Bufkens wil, kan deze vinden op www.bufkens.be.