>>> Kermisnieuws april 2009
 
> Woensdag 30 april 2009:
 

> Affiche Sint-Servaaskermis Maastricht.

Net over de grens heeft volgende week de Sint-Servaaskermis in Maastricht plaats. Na vier jaar wordt deze kermis terug zelf door de stad georganiseerd op het pitoreske Vrijthof. 

Een van de hoofdattracties op deze kermis is de Belgische Drop Zone van Danny Van Herck/Ropers, die een mooie plek krijgt voor de Sint-Servaaskerk. 

Welke attracties er verdernog terug te vinden zijn kunnen jullie zien bij de buitenlandse kermisdata. Op de afbeelding zien jullie de kermisaffiches van dit jaar.

 

 
> Maandag 27 april 2009:
 
> Attractielijst Doornik Foire de Mai 2009. De Stad Doornik maakte z'n attractielijst bekend voor de jaarlijkse kermis van 15 tot en met 24 mei.  Ook dit jaar beloofd het weer een mooie voorjaarskermis te worden met een handjevol nieuwkomers, waaronder de Aqua Riesen Polyp. Benieuwd welke attracties dit jaar hun opwachting maken op deze gezellige kermis? Neem dan gerust een kijkje bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 22 april 2009:
 

> 250.000 bezoekers verwacht op tiendaagse mei-kermis.


Naar jaarlijkse traditie gaat in Genk in het weekend voor 1 mei de op één na grootste kermis van Limburg van start. Verwacht wordt dat zowat 250.000 mensen in de tien daaropvolgende dagen zullen opdagen. Er zijn vernieuwde attracties, en ook het parcours is wat gewijzigd.
Heel wat aandacht zal uitgaan naar het vuurwerk op 1 mei om 22.30 uur. Al 35 jaar lang zorgt Kris Degrijse uit Roeselare voor het vuurwerkspektakel. En om het jubileumjaar te vieren, belooft de firma extra spektakel. “Om het allemaal nog spectaculairder te maken, gaan we bijkomende middelen vrijmaken en er een onvergetelijke avond van maken”, zegt Luc Dullers, schepen van Evenementen.


100 jaar


Over het precieze aantal jaren dat er in Genk rond de periode van 1 mei een kermis staat, heerst wat onenigheid. In ieder geval gaat het bij benadering om zowat honderd jaar. “Stelselmatig werd die kermis groter”, zegt Eugène Vanlingen, voorzitter van de vereniging voor Belgische foornijverheid. “Inmiddels zijn er meer dan honderd attracties op een parcours van 1,2 kilometer. Het gaat om de op één na grootste kermis van Limburg. In België hoort deze kermis bij de top tien.”

 

Verhuizen

 

De kermis in Genk is in de loop van de jaren meermaals van plaats moeten verhuizen. Terwijl de standen vroeger vooral in het centrum werden uitgebouwd, gebeurt dat nu aan de rand. “Sommige attracties zijn zo groot dat ze niet in het centrum opgesteld kunnen worden”, zegt Dullers nog. “Omdat de dienstenzone in de Jaarbeurslaan wordt volgebouwd, zullen we ook in de toekomst andere parcoursen moeten uitwerken. Voorlopig kunnen we dit nog opvangen met aan de rand liggende grasperken en pleinen, maar vanaf komend jaar zal een gedeelte moeten uitwijken. Hoe dat juist gaat gebeuren, weten we nog niet. Het moet in ieder geval een oplossing zijn waarin iedereen zich kan vinden.”

Familiedag

De kermis in Genk gaat vrijdag van start en is toegankelijk tot en met zondag 3 mei. Hoogtepunt is vrijdag 1 mei. Op woensdag 29 april is er een familiedag. Bezoekers kunnen dan voor sterk verminderde prijzen op de attracties.

Bron: Het Belang van Limburg &
Chris Nelis.

 
> Dinsdag 21 april 2009:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2009. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar zijn alle gekende attracties op post voor een groots feest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 16 april 2009:
 
> Vrije plaatsen Meifoor Brugge bekend. Andy Luypaert, de plaatsingsmeester van de Stad Brugge, deelde ons vandaag mee dat de vrije plaatsen voor de meifoor van Brugge ingevuld zijn. Nieuwkomers zijn dit jaar de Star Wars van Heyblom & Baillet (FR.), Le Petit Suisse (Delforge) en het prachtige Roue Royale van Jan van der Honing. De volledige attractielijst is terug te vinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 16 april 2009:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2009. Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Vanaf 2009 organiseert, na enkele jaren onderbreking, de Gemeente Maastricht terug zelf de kermis. Nieuw is dan ook dat er met ingang van dit jaar dan ook geen najaarskermis meer is. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 14 april 2009:
 

> Break Dance 3 in première in Herentals.

Op de Paasfoor in Herentals ging afgelopen weekend de Break Dance III, de nieuwe attractie van de familie Stappers/Zeppieri, in première.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes. De komende weken zullen nog meedere decoraties bij aangebracht worden aan deze attractie.

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze de familie Stappers/Zeppieri alvast veel succes met het exploiteren van hun prachtige nieuwe aanwinst.

 

 
> Zaterdag 11 april 2009:
 

> Stuntman op Paasfoor Kortrijk.

Komende woensdag 15 april om 19 uur 's avonds zal stuntman en foorfanaat Robin Demyttenaere uit Veldegem twee uur op de Kortrijkse Paasfoor doorbrengen. Hij beklimt er de nieuwste attractie op de Grote Markt, de Star Wars. Demyttenaere zal er allerlei acrobatische toeren uithalen.

 
> Woensdag 08 april 2009:
 

> Programma Meifeesten 2009 in Genk. 

Op vrijdag 1 mei 2009 vind in Genk voor de 60ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers weet te lokken.

Naast de kermis, die duurt van vrijdag 24 april 2009 tot en met maandag 04 mei 2009, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

 

Van 08u00 tot en met 15u00 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg.

Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 10u00 tot en met 17u00 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer…

Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. 

Om 16u00 trekt voor de 54ste maal de Internationale 

O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan tien praalwagens deelnemen, waaronder eentje met creaties van kunstenaar Piet Stockmans. 

 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Kimberley Neys en haar hofdames Nancy Vandeberg en Elke Houben.

 

Om 18u00 heeft er een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis. 

De familiedag op de kermis met gereduceerde prijzen heeft dit jaar plaats op woensdag 29 april 2009. 

 
> Erratum: Gisteren mochten we attractielijst van de voorjaarskermis van de Gemeente Opglabbeek ontvangen, maar de plaatsmeester René Schreurs liet ons vandaag weten dat er enkele fouten waren geslopen in z'n attractielijst. Vandaar dat nu de enige juiste lijst terug is te vinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 07 april 2009:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2009. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 06 juni 2009 tot en met 08 juni 2009. Ten opzichte van vorig jaar mag deze kermis zich verwachten aan een mooie nieuwkomer: de Coco Bongo van Burdot/Zeppieri. Daarnaast zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2009. Tevens maakte plaatsmeester René Schreurs de attractielijst voor de Najaarskermis van Opglabbeek bekend, die dit jaar plaats heeft van 26 september 2009 tot en met 28 september 2009. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 02 april 2009:
 

> Crisis maakt kermis weer populairder.

De crisis drijft de mensen weer naar de kermis. "Het is de beste seizoenstart in jaren", zegt Guido Herman (47), voorzitter van de Belgische bond van foorkramers vandaag in Het Laatste Nieuws. Momenteel draaien de kermismolens op de Gentse Halfvastenfoor.

"We hebben 25 procent meer klanten dan vorig jaar. Mensen besparen op citytrips en andere dure uitstappen. In de plaats daarvan kiezen ze voor het goedkope alternatief om plezier te maken: de kermis."

"Een gezin dat naar een pretpark trekt, geeft op een dag al snel 100 euro uit. Wie een reisje maakt, is nog veel meer kwijt. De kermis is beduidend goedkoper."