>>> Kermisnieuws januari 2009
 
> Vrijdag 30 januari 2009:
 
> Attractielijst Tilburgse Kermis 2009. Vandaag werd de attractielijst van de Tilburgse Kermis, editie 2009, aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar doet deze Nederlandse stad haar naam van 'Grootste Kermis van de Benelux' weer alle eer aan. Maar liefst 237 attracties, waarvan 45 grootvermaakzaken, zullen dit jaar op deze prachtige kermis hun opwachting maken. Benieuwd welke attracties je dit jaar mag verwachten? Neem dan zeker een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 29 januari 2009:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2009. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 28 februari 2009 tot en met 03 maart 2009. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 27 januari 2009:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2009. De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ten opzichte van vorig jaar veranderd er weinig buiten de Ejection Seat die verstek laat gaan omwille van werken aan het stadhuis. De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 20 februari 2009 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 23 februari 2009. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 23 januari 2009:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2009. Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Door bouwwerkzaamheden zal vanaf dit jaar het kermisterrein kleiner zijn, maar ook op deze editie van 2009 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Maandag 19 januari 2009:
 
> Nieuw voor 2009 : Break Dance.

Vanaf dit kermisseizoen zal Steve Stappers/Zeppieri naast de Discovery ook met een Huss Break Dance 3 rondtouren op de Belgische en Nederlandse kermissen. Momenteel is men, samen met een Nederlandse collega van der Veen, druk bezig aan de restyle van deze prachtige machine.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Stappers/Zeppieri veel succes met het exploiteren van hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Maandag 12 januari 2009:
 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2009. 

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 13 februari 2009 tot en met 01 maart 2009. 

Dit jaar zijn er meerdere nieuwe attracties zoals de nationale première van de Stratosphere (Vlasselaerts). Verder nieuw is de Booster High Energy van Florens/Van Herck. 

De Winterfoor zal in totaal 109 attracties en kramen tellen en is hiermee één van de grootste ooit in Aalst. 

Openingsuren Winterfoor 2009 (vrijdag 13 februari t/m zondag 01 maart 2009):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

 

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> Nieuw voor 2009 : Shaker.

De Franse Shaker die tot voor kort eigendom was van de familie Bigolet, zal vanaf dit jaar geëxploiteerd worden door de familie Tantillo/Zeppieri. Het gaat hier om een Sobema Shaker. 

De première zal plaatsvinden op de Carnavalskermis in Tienen.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Tantillo/Zeppieri veel succes met het exploiteren van hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2009. Zonet arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van het Shaker Roll Over van de familie Tantillo/Zeppieri die hier in première gaat. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 07 januari 2009:
 

> Stratophère in première op Winterfoor Aalst.

De Winterfoor van Aalst is één van de grootste in België. Met meer dan 100 attracties op de verschillende foorpleinen, biedt zij aan iedereen veel kermisplezier.

De opstelling op het Esplanadeplein en de Grote Markt blijven onveranderd. Je kunt er dus dezelfde attracties en smakelijke eetkramen vinden van vorig jaar.

Op de Houtmarkt en aan de Werf staan de families Delforge en De Corte met de, bij ieder van ons gekende, smoutebollen.

Zoals ieder jaar zoekt de stad naar enkele nieuwigheden op de foor. Op de Hopmarkt zal de grote attractie ‘High Energy’ de uitblinker zijn. Wanneer men reuzehonger heeft, kan men terecht in de nieuwe snackbar van Camiel Vlasselaerts om er een reuzebrochette van 50 cm naar binnen te spelen. Na een jaartje rust staat ook de familie Rosa met het griezelige spookkasteel terug op het plein.

Ook op de parking Keizershallen, het ‘familieplein’, werd voor de Winterfoor 2009 een topattractie voorzien, meer zelfs … een nationale première: de Stratosphère van Eduard Vlasselaerts. Een 60 meter hoge familieattractie (inclusief skyline van Aalst). Een echte aanrader voor de kermisliefhebbers.

De Winterfoor wordt officieel geopend vrijdag 13 februari 2009 en blijft staan tot en met zondag 1 maart 2009. Deze laatste zondag werken alle attracties en eetkramen aan verminderde prijzen.
 

 
> Maandag 05 januari 2009:
 

> Winterland Hasselt telt 300.000 bezoekers.

De eerste editie van Winterland Hasselt sloot gisterenavond z’n deuren, maar het staat nu al vast dat er een vervolg komt. “We schatten dat er 300.000 bezoekers zijn geweest, te meten aan de kaartjes die verkocht zijn voor alle attracties” aldus de organistatie. 

De schaatsbaan, het Winterlandcafé, het reuzenrad en de kersttrein waren de toppers. Die komen volgend jaar bijna zeker terug. Dan wil men  ook alvast het terrein onder de oude kazernepoort uitbreiden. 

Daar zal in eerste instantie aandacht zijn voor een grotere kerstmakt. En men heeft al twee nieuwe kerstattracties voor de volgende editie: een nostaligische rups (zie foto) en een roetjbaan, allebei in kerstsfeer. Tevens wordt de schaatsbaan nog groter. 

De tweede editie van Winterland Hasselt heeft plaats van zaterdag 21 november 2009 tot en met zondag 03 januari 2010.


 
> Zondag 04 januari 2009:
 

> Nieuwe eigenaar voor X-Factory. 

De KMG-Freak Out X-Factory genaamd zal in 2009 rondtouren op de Belgische kermissen onder leiding van Nicolas Florens, gekend van de amusementshal Tiener Club.

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze de familie Florens alvast veel succes met het exploiteren van de X-Factory.