>>> Kermisnieuws december 2008
 
> Zaterdag 20 december 2008:
 

Reeds 120.000 bezoekers voor Winterland Hasselt.

Met 120.000 bezoekers - nog voor de echte kerstdrukte - kan Winterland in Hasselt op sterke cijfers rekenen.

“We zijn erg tevreden, ook al omdat onze echte topdagen er nu pas aankomen”, stelt mede-organisator Guido Quintens.

“Nu de examens achter de rug zijn, krijgen de jongeren ook overdag tijd om te komen schaatsen en dat gaan we in de volgende dagen zonder twijfel voelen. We hebben hier voor onze eerste editie overigens al bussen uit Kortrijk, Brugge en zelfs uit Engeland op bezoek gehad. Nu al is zeker dat de editie van volgend jaar een aanzienlijke uitbreiding zal krijgen. Hier wordt gedacht aan een grotere kerstmarkt, een kerstroetsjbaan en een nog mooiere inkleding van het geheel met levende dieren en wandelende sneeuwmannen.”

Ook op oudejaarsavond kan je in Winterland terecht, uitzonderlijk tot 2 uur. “We vragen dan wel 10 euro toegangsprijs maar mensen krijgen twee consumpties gratis. Wie wil, kan Nieuwjaar trouwens hoog boven Hasselt vieren in het reuzenrad en in ons Winterlandcafé wordt die avond voor één keer gedanst.”

De ‘Hesselse Poepjee’ op de Grote Markt van Hasselt blijft een week langer staan, tot 11 januari. Een initiatief van de handelaars die meteen ook soldenprijzen invoeren. Vanaf 4 januari betaal je zo nog 1 euro in plaats van 1,5 euro voor een ritje.


 

 
> Donderdag 18 december 2008:
 
> Attractielijst Best Kermis bekend. De eerste attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters, plaatsmeester Best.
 
> Sitenews: Kermisdata 2009! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2009 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier terugvinden.
 
> Zondag 14 december 2008:
 

> Hoogstraten pakt uit met groots kerstpretpark.

Gesto Events pakt tijdens de kerstvakantie op de terreinen van Veiling Hoogstraten uit met een groots opgevatte kersthappening. In de veilinghallen bouwt Gesto het grootste overdekte attractiepark van Vlaanderen.

Het grootste indoorpretpark van Vlaanderen biedt elke bezoeker van 26 tot en met 29 december een tiental kermisattractie aan. Zo staan er onder andere een achtbaan, een rups, vliegertjes en een paardenmolen. Verhuurcentrum Jan Bogaerts, ook uit Hoogstraten, is sponsor van de happening en zorgt voor springkastelen, trampolines en een rodeostier.

Daarnaast zorgt Gesto ook voor optredens en kindershows. Zo is Sam Gooris te gast op 26 december en komt Brahim langs op 28 december. Terwijl de kinderen hiervan genieten, kunnen de volwassenen flaneren op de braderij of plaatsnemen op een centraal gelegen terras. Kinderen kleiner dan een meter mogen gratis binnen. Groteren betalen elf euro, volwassen dertien euro. Meer info: www.kersthappening.com.

 
> Zaterdag 13 december 2008:
 

> Roue de Paris in Antwerpen tijdens eindejaar.

Sinds gisteren vrijdag 12 december staat ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten op de scheldekaaien in Antwerpen het gigantische reuzenrad Roue de Paris. 

Het reuzenrad Roue de Paris is het grootste transportabele reuzenrad van Europa, dat speciaal werd gebouwd voor de millenniumviering in Parijs. Het reuzenrad werd door de firma Nauta-Bussink gebouwd. In het bijna 60 meter hoge rad heeft ook een speciale VIP-gondel. 

Wie Antwerpen tijdens de eindejaarsfeesten een bezoekje brengt kan dus terect aan de scheldekaaien waar het reuzenrad dagelijks z’n rondjes draait van 10uur tot 23 uur en dit tot en met zondag 04 januari 2009.

 

 
> Woensdag 10 december 2008:
 

 

 

> VTM Kerst in het land.

Vele tienduizenden mensen zijn de afgelopen jaren komen kijken naar de vtm kerstparades. Groot en klein, jong of oud... iedereen genoot van onze magische praalwagens en van de aanwezigheid van talrijke presentatoren en acteurs. Dit jaar trekt vtm, naast twee kerstparades, met een grote tiendaagse actie het land in: “Kerst in ’t Land”. Van 18 t.e.m. 28 december.

Op het Leopold III-plein in Blankenberge en op de Grote Markt in Genk bouwt vtm een magisch kersthuis. Een constructie van 10m hoog, 26 meter lang en 11 meter breed. In de kersthuizen kan je kennismaken met nieuwe programma’s, je krijgt er een drankje en er zijn uiteraard ook cadeautjes. De toegang is gratis. De vtm-kersthuizen zijn in de regel elke dag open van 13u tot 19u.

Naast het kersthuis staat een reuzenrad. Een belevenis voor jong en oud en een mooi uitzicht op het plein en de stad. Voor een ritje op het reuzenrad vragen we 3 euro en de opbrengst gaat naar Levenslijn. (Levenslijn is de gezamenlijke actie van vtm en de Koning Boudewijn Stichting rond verkeersveiligheid bij jonge weggebruikers)

Vtm heeft voor Kerst in’t Land ook een terugbetaalactie op poten gezet. Al de cadeautjes die je koopt tussen 13 en 28 december kan je terugbetaald krijgen. Via kranten, in de kersthuizen zelf en bij de deelnemende handelaars in Blankenberge en Genk kan je het deelnemingsformulier bekomen, meteen ook een omslag voor je kassatickets. Wie de vragen correct beantwoordt en zijn omslag voor 28 december in één van de beide kersthuizen komt afgeven , maakt kans om zijn/haar aankopen terugbetaald te krijgen…goed nieuws in deze tijden van koopkrachtverlies.

Op zaterdag 27 december trekt de vtm-kerstparade door de straten van Blankenberge. Een dag later is Genk aan de beurt. De vtm-kerstparade gaat telkens van start om 17u. De sprookjesachtige praalwagens worden begeleid door 130 figuranten in schitterende kostuums. Ze beelden hartverwarmende kerst- en eindejaarsscènes uit. Uiteraard zijn ook heel wat bekenden van vtm weer van de partij.

Tijdens dat slotweekeinde worden de jongsten onder ons nog extra verwend met een live Kerst-versie van de Kids Top 20. Die begint in Blankenberge op zaterdag 27 december om 14u30 op de Grote Markt en in Genk op zondag 28 december eveneens om 14u30 op het Stadsplein.

  
> Dinsdag 09 december 2008:
 
> Derde Nostalgische Kerstkermis Antwerpen.  In Hangar 29 aan de Rijnkaai in Antwerpen kunnen bezoekers tijdens het jaareinde hun jeugd herbeleven op een nostalgische indoorkermis. Deze keer zijn het geen flitsende computergestuurde attracties die voor het vertier zorgen, maar wel ouderwetse paardenmolens, een rupsbaan en luchtschommels.

Nieuw dit jaar is dat ook Circus Pauwels zal aanwezig zijn. Zij geven voorstellingen Anno 1900. Hiervoor betaal je 2,50 euro/per persoon.


De organisatoren zullen tijdens de kerstperiode een pendelbus inleggen tussen de indoorkermis en de Grote Markt, waar op dat moment een ijspiste ligt.


De indoorkermis vindt plaats van vrijdag 26 december tot en met zondag 4 januari, telkens van 11u. tot 18u. Een ticket voor de indoorkermis kost 14 euro. De nostalgische indoorkermis is een initiatief van de vzw Hangar29/Waagnatie en vindt ook plaats in hun hangar aan de Rijnkaai. Meer informatie vind je op hun website www.winterfoor.be
.

 
> Maandag 08 december 2008:
 

> Hasselt pakt je in. 

Met de komst van de kerstboom op de grote markt schiet ‘Hasselt pakt je in’ definitief uit de startblokken. Aan Kerstmarkten is dit jaar in Hasselt geen gebrek. Naast Winterland is er ook opnieuw een kerstmarkt op het Molenpoortplein. Vanaf 12 december resideert de kerstman er in zijn mobilhome. In het weekend van 20 december gaat achter het stadhuis de winterversie van Hasselt Montmartre door. Verder zijn er nog optredens van André Rieu.

Deze maand staan er ook twee zondagsopeningen voor de Hasseltse winkels op stapel. Op zondag 14 en 21 december zijn de winkels in het stadscentrum open van 13.30 tot 18 uur. Om het shoppen aangenaam te maken rijden er op die dagen speciale gratis pendelbussen tussen het Kolonel Dusartplein en de parkings aan de grote ring rondom Hasselt. Geen parkeerplaats is dus geen excuus meer om niet naar Hasselt te komen voor Winterland, de Kerstmarkten of de winkels. De volgorde mag je zelf kiezen!

Bijgevoegd zien jullie de affiche waarop de prachtige nieuwe “Hesselse Poejee” prijkt. Deze wilde we jullie niet onthouden. Laat je inpakken door de Hasseltse Kerstsfeer!

 
> Woensdag 03 december 2008:
 

> Mystery Hotel voorverpacht op Tilburgse Kermis 2009.

Een freefall-toren van 26 meter hoog met de naam Mystery Hotel. Die attractie is tijdens de Tilburgse kermis in 2009 te bewonderen op het Koningsplein. De attractie kwam naar voren tijdens de voorverpachting. 

De gemeente Tilburg organiseert die vóór de algemene verpachting om spraakmakende attracties naar de kermis te halen die het evenement een meerwaarde geven.

Acht exploitanten hebben meegedaan aan de voorverpachting.

Bron: Brabants Dagblad.

 
> Maandag 01 december 2008:
 
> Winterpret Brussel van start. Elke winter slaat het hart van Brussel op het ritme van Winterpret.
Een feeëriek decor, een prachtige Kerstmarkt, een verlicht reuzenrad, draaimolens, straatanimaties en natuurlijk de befaamde ijsbaan. Brussel heet u hartelijk welkom!

Ontdek Winterpret vanuit de lucht in de gesloten verwarmde gondels van het Wheel of Excellence reuzenrad (Jan en Klaas van der Honing) op de Vismarkt. Aan haar voeten staan de draaimolens die klein en groot in verrukking brengen. Deze draaimolens met hun fantastische personages zijn het werk van de artiesten van het gezelschap Royal de Luxe.
Een lief ijsmonster van 40 meter lang strekt zich uit aan de Zwarte Toren.
 
Praktische informatie:
De markt is open van 28 november tot 28 december 2008. Van maandag tot donderdag van 12 tot 21 uur, van vrijdag tot zondag van 11 tot 22 uur. OPGELET: 24 december van 12 tot 18 uur, 25 december van 14 tot 22 uur.
D’ Andréa & Magische Draaimolen : 2 €
(weekdagen buiten de schoolvakantie vanaf 14u)
Reuzenrad : Volwassenen : 5 €, kinderen onder 12 jaar : 3 €
VIPgondel : 4 volwassenen / champagne : 75 €. Info & reservatie +32 496 49 51 71
IJsmonster : 4 €, kinderen -1m10 : gratis
Geniet van een voordeeltarief met een cadeauzakje.
Meer informatie : www.winterpret.be of op
www.plaisirsdhiver.be