>>> Kermisnieuws oktober 2008
 
> Woensdag 22 oktober 2008:
 
> Attractielijst Niel Jaarmarktkermis 2008. Vandaag ontvingen wij de verpachtingslijst van de Jaarmarktkermis van Niel. Van 08 november 2008 tot en met 17 november 2008 zal deze gemeente aan de Rupel weer haar jaarlijkse Jaarmarktkermis vieren. Ten opzichte van vorig jaar mag deze Jaarmarktkermis de Popcorn Party Van Herck/Van den Bossche en de Speed Flip van Lauwers als nieuwkomers verwelkomen. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 21 oktober 2008:
 
> Attractielijst Lanaken Oktoberkermis 2008. De najaarskermissen zijn volop aan de gang en de laatste lijsten met attracties komen binnen op de redactie van KERMISVERMAAK.be. Vandaag maakte plaatsmeester Patrick Vanmeeren van de gemeente Lanaken zijn attractielijst bekend voor de jaarlijkse Oktoberkermis, die volgend weekend (26-28 oktober 2008) aan het draaien gaat. Qua grootvermaak mag deze editie van de Oktoberkermis de attracties van vorig jaar verwelkomen en krijgen zij daarnaast het gezelschap van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Programma Lanaken Oktoberkermis 2008. Aanstaande weekend vindt wederom de jaarlijkse Oktoberkermis plaats in Lanaken-Centrum. Op het Kerkplein en in de Koning Albertlaan zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. 

Verder heeft er dit jaar op kermismaandag voor de vierde maal een Halloweenavondmarkt plaats vanaf 14 uur in de Stationsstraat in het centrum. Tussen 17u30 en 20u30 brengen Heksen er een bezoekje, en alle verkleede kinderen krijgen halloween-snoepjes van deze heksen… En om 22u30 uur heeft er een optreden plaats van Erwin van ’t Merretkoer in Café Providencia. Waar ook de andere dagen een uitgebreid programma plaatsvindt.

Lanaken Oktoberkermis heeft plaats van zondag 26 oktober 2008 tot en met dinsdag 28 oktober 2008.

Info met dank aan Patrick Vanmeeren, plaatsmeester Gemeente Lanaken.

 

 

> Novemberfoor Lier opnieuw met Wilde Muis. Er zullen dit jaar 55 attracties staan op de Novemberfoor, die ook nu plaatsvindt op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking Gasthuisvest. 
'De afstand tussen de drie pleinen is niet te groot voor de foorbezoeker en zo verdelen we de drukte een beetje', zegt schepen van Lokale Economie Frank Boogaerts (CD&V/N-VA). 'Op de Gasthuisvest plaatsen we de achtbaan De Wilde Muis, die vorig jaar heel veel succes had. We weten natuurlijk nog niet wat er in de nabije toekomst met de Grote Markt gaat gebeuren, maar nu hebben we de open ruimte naast het Belfort toegekend aan de attractie de “Rappe Rups”. We hebben nog een beetje open ruimte, maar die gebruiken we als” Smoutebollenstop” (vorig jaar heette dat nog Friet and Ride) voor wie een wafel of ander lekkers komt halen en snel weer naar huis rijdt.'
Een andere nieuwigheid zijn de culinaire foorwandelingen, speciaal in het leven geroepen omdat Lier de 'Stad van de Smaak 2008' is. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 november vertrekt aan het stadhuis een wandeling die de deelnemers over de foor leidt, waar allerlei lekkers, zoals heksenhaar of suikerspin, geproefd kan worden. Onderweg vertelt de gids over Lierse en 'foorse' specialiteiten.
Tickets van 24 euro zijn te koop bij Toerisme Lier. De woensdag worden uitgeroepen tot familiedagen, dan gaat de foor al om 14 uur open. De Novemberfoor begint op vrijdag 31 oktober en duurt tot zondag 16 november.

 
> Vrijdag 17 oktober 2008:
 
> The Beast in Hasselt. Sinds gisteravond ligt er op het Kolonel Dusartplein in Hasselt een gigantische dino van 45 meter lang en 10 meter hoog. Vanaf morgenmiddag kan u ‘The Beast’ vanbinnen gaan bekijken. Er bestaan van deze attractie wereldwijd zeven exemplaren.
De dino is richting Hasselt gereisd naar aanleiding van de Jeneverfeesten en hij ligt er inderdaad bij alsof hij het hele Jenevermuseum heeft leeggedronken.
Eigenaar is Francis Van Mechelen, destijds de man achter de muziekgroepjes Cisko Kid en Dynamite. We hebben er een bedrijf opgericht en omdat we graag on the road zijn, hebben we deze dino gekocht voor 160.000 dollar van een bedrijf in Hollywood, dat ook decors heeft gebouwd voor ‘Lord of the Rings’".
Na z'n verblijf in Hasselt is The Beast ook te beleven in Oostende (Halloween) en Brussel (Kerstmarkt).

 
> Maandag 13 oktober 2008:
 

> Jacques Vermeire te gast op ‘Mieve’ kermis. Jacques Vermeire komt morgen naar de kermis in Meeuwen. Op kermisdinsdag nodigd de Unizo-afdeling jaarlijks “schoon volk” uit. Vorig jaar was Ellen Dufour de speciale gast. Op dinsdagnamiddag staan de attracties te beschikking voor circa 1.500 personen met een handicap. Jacques Vermeire loopt vanaf 18 uur op de kermis en de kermisdag wordt afgesloten met een vuurwerk.

 
> Donderdag 09 oktober 2008:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2008. De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 05 november 2008 tot en met 09 november 2008 in de binnenstad.

Ook dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes weer een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 

> Programma Meeuwen Oktoberkermis 2008. Oktober is dé kermismaand bij uitstek in Meeuwen-Gruitrode. Van 12 tot en met 16 oktober staat de kermis in Meeuwen op het programma.

Liefhebbers van lekker ouderwets kermisplezier kunnen ook dit jaar dus weer ruimschoots hun hartje ophalen. In totaal zullen een 100-tal attracties voor het nodige plezier en vertier zorgen.

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis kunnen ook dit jaar weer een groot aantal jongeren uit een instelling voor personen met een handicap genieten van een namiddag plezier op de kermis in Meeuwen. Op dinsdag 14 oktober leggen de kermisuitbaters hen uitvoerig in de watten. Dit initiatief van Unizo, het gemeentebestuur en de adviesraad voor personen met een handicap kan ieder jaar op een groeiende belangstelling rekenen. Ook dit jaar worden weer een 1000-tal personen verwacht. 

Op kermisdinsdag komt er trouwens weer schoon volk langs in Meeuwen. Vorig jaar mocht er Ellen Dufour verwelkomt worden. Dit jaar zal een TV-persoonlijkheid de kermis met een bezoekje zal vereren.

Kermisdinsdag wordt afgesloten met een met een knallend en spetterend vuurwerk. Welke attracties er terug te vinden zijn kan kan je nalezen bij de binnenlandse data's.
 
> Maandag 06 oktober 2008:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2008 . Vandaag presenteerde plaatsmeester Bob Theeuws zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 31 oktober 2008 tot en met 16 november 2008 en dit terug op de vertrouwde locaties: de Grote Markt en het Zimmerplein. Daarnaast wordt ook de Gasthuisvest dit jaar wederom mee opgenomen om attracties te plaatsen. Ten opzichte van vorig jaar mag deze editie van de Novemberfoor twee nieuwkomers verwelkomen: de Aqua Riesen Polyp van Lauwers en de Big Roller Coaster van Bufkens & Buwalda (NL). Daarnaast zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een schitterend kermisgebeuren van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2008. Van 10 oktober 2008 tot en met 15 oktober 2008 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze editie met enkele mooie toppers uit eigen land en uit België en Duitsland enkele imposante attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 03 oktober 2008:
 

> VTM brengt kerst in het land.

VTM brengt in december kerst in Blankenberge en Genk. 10 dagen lang, van 18 december tot 28 december, beleef je de gezellige sfeer van kerst in het centrum. In het VTM kersthuis kan je terecht voor tal van animaties zoals ontmoetingen met VTM gezichten (
diverse signeersessies en meet en greets), previews van komende programma's, wedstrijden en geschenkjes. Het VTM kersthuis staat in Blankenberge op het Koning Leopold III plein en in Genk op het Stadhuisplein. In Genk kunt je het geheel overschouwen vanuit een reuzenrad dat naast het kersthuis wordt gebouwd. Apotheose is uiteraard de VTM-kerstparade.

De VTM-kerstparade, een feeërieke stoet met sprookjesachtige praalwagens trekt dit jaar door 2 Vlaamse steden. Dit jaar heeft VTM afspraak in Blankenberge op zaterdag 27 december en zondag 28 december in Genk. De VTM-kerstparade bestaat uit 15 praalwagens. Naast de bekende gezichten werken er nog 300 mensen mee, onder wie 130 figuranten. De voorbije jaren lokte deze optocht telkens weer honderdduizenden enthousiaste kijkers van alle leeftijden. De VTM-kerstparade start telkens om 17 uur.

 

 
> Attractielijst Maastricht Najaarskermis 2008. Van 03 oktober 2008 tot en met 08 oktober 2008 kan je op het Vrijthof in het Nederlandse Maastricht weer genieten van de jaarlijkse Najaarskermis. Alvorens het Maastrichts decor om te toveren tot het sfeervolle Winterland Maastricht, kan jong en oud zich nogmaals volop uitleven op deze kermis... Beslist een uitstapje naar onze Noorderburen waard! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Attractiewissel Oostende Oktoberfoor 2008. Op de Oktoberfoor van Oostende heeft nog een belangrijke attractiewissel plaats. De Aqua Riesen Polyp van Lauwers zal op deze oktoberkermis vervangen worden door de prachtige Rockin’Tug van Torfs. Wil je de volledige attractielijst van de Oktoberfoor van Oostende nogmaals bekijken? Neem dan een kijkje bij de binnenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Patrick Dulsster, plaatsmeester stad Oostende.