>>> Kermisnieuws augustus 2008
 
> Vrijdag 29 augustsus 2008:
 

> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2008. Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt in verband met de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van 20 september 2008 tot en met 28 september 2008, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan. Dit jaar maken 187 kermisattracties, waarvan 30 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 3 nieuwkomers: de Go-Kart (Van Besien), Polyp (Lauwers) en de Vlaamse première van de River Rafting (Bufkens & Buwalda-NL). De voorlopige volledige attractielijst, die nog kan wijzigen, delen wij jullie in primeur mee en kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> Kermistentoonstelling in Sint-Truiden. Sint-Truiden staat van nu tot en met maandag 8 september in het teken van de jaarlijkse kermis. Nieuw dit jaar zijn de waardebonnen van één euro die de handelaars tijdens de braderie uitdelen. Daarmee kunnen de klanten goedkoper op de kermisattracties.
'De kermis wordt vanavond traditioneel geopend door de bijna duizend jongeren die deelgenomen hebben aan de vakantieopvang Sport en Spel, de speelpleinwerking, sportkampen en alle jobstudenten die aan de stad hebben gewerkt. Zij mogen zoals elk jaar gratis op de kermis', vertelt Filip Moers (SP.A), schepen voor Markten en Foren.
'We hebben dit jaar 74 attracties op de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat. De spooktrein en de katapult op de Groenmarkt zijn nieuwkomers. Volgende week woensdag 3september is het kermisbraderie en zijn de winkels open tot 20uur. Om 22uur wordt een vuurwerk afgestoken. Op donderdag 4 september kunnen personen met een handicap gratis op de kermisattracties. Op de slotdag, maandag 8 september is alles goedkoper.'
Uniek dit jaar is de kermistentoonstelling van Filokalia in 't Galerietje aan de Minderbroedersstraat 29 in Sint-Truiden.

 
> Donderdag 21 augustsus 2008:
 
> Attractielijst Doornik Foire Tournai 2008. Plaatsmeester Robert Bernard van de stad Doornik presenteerde zonet de attractielijst van Foire Tournai, die dit jaar rondjes draait van 06 september 2008 tot en met 28 september 2008, aan de redactie van KERMISVERMAAK.be. Tussen de 10 grootvermaakzaken zitten er dit jaar maar liefst 2 nieuwkomers: Colorado (Bufkens) en Crazy Palace (Collard). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 16 augustsus 2008:
 

> Programma Lanaken Augustuskermis 2008. Aanstaande weekend vindt wederom de jaarlijkse Augustuskermis plaats in Lanaken-Centrum. Op het Kerkplein en in de Koning Albertlaan zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. Ten opzichte van verleden jaar verandert er weinig, enkel dat enkele attracties een andere standplaats hebben. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Verder heeft er ook dit jaar weer op kermismaandag de jaarlijkse jaarmarkt plaats vanaf 15 uur in de Stationsstraat in het centrum. 

Vanaf 18 uur zijn er wederom optredens van Apollonaiskes, Neet Kepot te Kriege en Frans Theunisz.

Lanaken Augustuskermis heeft plaats van zondag 17 augustus 2008 tot en met dinsdag 19 augustus 2008.

Info met dank aan Patrick Vanmeeren, plaatsmeester Gemeente Lanaken.

 
> Donderdag 14 augustsus 2008:
 

 

> Affiches Sint-Truiden Augustusfoor 2008. Vandaag kwamen de kermisaffiches van het Limburgse Sint-Truiden aan in onze mailbox.

 

De Augustusfoor begint aanstaande vrijdag 29 augustus 2008 rondjes te draaien en dit op de vertrouwde Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein. De kermis zal dit jaar rondjes draaien tot en met maandag 08 september 2008, traditioneel ook Euro-dag met sterk gereduceerde prijzen op de kermis.

 

Tijdens deze dolle kermisdagen zijn er ook weer enkele speciale dagen voorzien met op woensdag 03 september 2008 een prachtig vuurwerk om 22u00, op donderdag 04 september kunnen personen met een handicap van een dagje kermis genieten en dit van 14u00 tot 17u00. Verder is er op 05 september 2008 nog een kortingsdag met ook hier verminderde prijzen op de kermis...

 

Ben je benieuwd welke attracties dit jaar aanwezig zullen zijn op de Augustusfoor, neem dan alvast een kijkje bij de binnenlandse kermisdata, waar je de attractielijst kan nalezen.
 
> Vrijdag 08 augustsus 2008:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 29 augustus 2008 tot en met 08 september 2008 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein. Ten opzichte van vorig jaar heeft deze kermis dit jaar twee nieuwkomers in petto. Nieuw dit jaar is de Katapult van De Bruyne/Lainez, die je Sint-Truiden vanuit de lucht laat bewonderen. Daarnaast komt ook de Ghost Train van René Bufkens voor het eerst naar de Trudo-stad. De volledige lijst met grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 06 augustsus 2008:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberkermis van de grootstad van Ambiorix, Tongeren. De Septemberkermis beloofd dit jaar weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 120 kermisattracties voor het hele gezin. Qua grootvermaak zijn de vaste waarden weer van de partij en zij krijgen het gezelschap van 4 mooie nieuwkomers: Ghost Train van Bufkens, Ice Age van Coenen, Jet Bob van Thompson en de Katapult van De Bruyne. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 01 augustsus 2008:
 
> Attractielijst Roeselare Kermis 2008. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 22 augustus 2008 tot en met 31 augustus 2008. 

Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Grote Markt, Boterplein en Polenplein. Tussen deze 45 zaken zitten maar liefst 9 grootvermaakzaken, waaronder enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.