>>> Kermisnieuws juli 2008
 
> Woensdag 30 juli 2008:
 
> Attractielijst Aachen Sommerbend 2008. 

Ook de attractielijst van de Sommerbend raakte bekend. Ook dit jaar beloofd het weer een schitterende kermis te worden, met enkele mooie en vooral veel stevige nieuwkomers. 

Vanaf 08 augustus 2008 gaan de carrousels weer aan het draaien en dit op de Bendplatz. Op maandag 18 augustus heeft wederom het traditionele vuurwerk plaats. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 28 juli 2008:
 

> Kermiskalender 2009 gearriveerd. 
Het jaar is alweer meer dan halfweg, dus 2009 komt alweer naderbij. Voor de vierde keer brengt dit jaar ook dit jaar Frank Veldkamp een kermiskalender op de markt.
Deze kermiskalender telt wederom 12 pagina’s en een extra voorpagina.
Alle categorieën zijn ook dit jaar aan bod gekomen.
Er is voor elke maand een speciaal kermisgedicht geschreven waarvan vele gedichten slaan op het thema van de maand waarin ze geplaatst zijn. 
Geïnteresseerden kunnen hem aanschaffen bij enkele kassa's (zoals bij de Snow Jet, River Rafting, Power Wave, Deca Dance, ...) op de Nederlandse kermissen of op de Belgische kermissen bij de kassa van de Deca Dance van Verwijk/Bufkens). Of je kan nog steeds een mail sturen naar frankiev@xs4all.nl.

 

 
> Zaterdag 26 juli 2008:
 
> Grootste Suikerspin in Guiness Book of Records.

Donderdag 24 juli om 15:00 uur op de hoek van het Piusplein en de Paleisring in Tilburg startte exploitant Micky Leijdekkers met de poging om in het Guiness Book of Records te komen. Op een vlaggenmast maakte hij de grootste suikerspin ooit. Kermiswethouder Joost Möller en Huub de Pont van advocatenkantoor Jasperse waren als onafhankelijke waarnemers aanwezig. 

De officiële hoogte van suikerspin werd vastgesteld op 5.43 meter en is daarmee opgenomen in het Guiness Book of Records. De recordpoging werd beloond met gulle bijdragen van beveiligingsbedrijf Profisec uit Rosmalen, Van Gaal uit Tilburg , busonderneming Sabeh uit Berkel-Enschot, Homann uit Tilburg en de Amstel Bierhal.

Ook de kermisexploitanten en de gemeente Tilburg deden een duit in het zakje. Het totaalbedrag oversteeg de 3000 euro en komt ten goede aan Stichting Kika.


 

 
> Vrijdag 25 juli 2008:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2008. Ook de attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 28 augustus 2008 tot en met 03 september 2008, werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar twee nieuwkomers op deze Koersefoor, de G-Force van Lauwers en de High Energy van Florens/Van Herck. In totaal zorgen 28 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven. Van 05 september 2008 tot en met 24 september 2008 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor. 

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Aqua Riesen Polyp (Lauwers), Break Dance (Lauwers), High Energy (Florens/Van Herck) en Speed Flip (Lauwers). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 17 juli 2008:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2008. Ook de attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 08 augustus 2008 tot en met 20 augustus 2008, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 17 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein...  De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Big Roller Coaster naar België in 2009. 

Vanaf 2009 zal René Bufkens eigenaar zijn van de Big Roller Coaster waar hij momenteel, dit in samenwerking met de Nederlandse exploitant Buwalda, enkele Belgische kermissen mee bezoekt.

Komend jaar zullen we de Big Rollercoaster dus nog op meerdere kermissen kunnen beleven.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Bufkens veel succes met hun nieuwe aanwinst voor 2009.

 

 
> Vrijdag 04 juli 2008:
 

> Kermis Best vandaag van start.

Betaalbaar, gezinsvriendelijk, sfeervol en gemoedelijk. Dit zijn enkele kenmerken van Kermis Best. Dit gevoegd bij de vele topattracties, en het is niet zo verwonderlijk waarom Kermis Best een toonaangevende kermis is, die in binnen- en buitenland wordt geprezen. Onder de noemer “De mooiste goedkoopste kermis van Nederland” heeft dit evenement zich zelfs een 10e positie verworven in de Top 100 van de grootste publieksevenementen van Nederland.

De editie 2008, die vandaag begonnen is en duurt tot dinsdag 08 juli, telt 90 attracties, waaronder vele (nieuwe) Europese Toppers. Een greep uit het aanbod: het vier etagehoge funhouse “New York New York”, de Peacekeeper, de wildwaterbaan “River Rafting”, Nederlands mooiste reuzenrad “Europarad”. Het complete aanbod is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.

Een uitgebreid randprogramma maakt een bezoek aan Kermis Best tot hét uitstapje voor de hele familie.

 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2008. Plaatsmeester Paul Busselen deelde ook zijn attractielijst mede voor de Julikermis van Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 26 juli 2008 tot en met 28 juli 2008. Dit jaar worden er 53 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. Ook hier zijn er dit jaar twee mooie nieuwkomers te melden: de Dino Ride van De Cleyn en de re-entry van de Popcorn Party van Van Herck/Van den Bossche. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2008. Plaatsmeester Olivier Luchte maakte vandaag zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2008. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers. Het funhouse Avalanche de Gag's van Onssels en de Ejection Seat van tantillo /Zeppieri zullen hier voor de eerste maal hun opwachting maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Veurne Boetefoor 2008. Eveneens arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK de attractielijst van de Boetefoor van Veurne, die dit jaar plaats heeft van 26 juli 2008 tot en met 30 juli 2008. Dit jaar is er één grote nieuwkomer op deze kermis: de Circus Las Vegas van Greif. Daarnaast zijn de vaste waarden weer van de partij om er een stevig feest van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 03 juli 2008:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2008. De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 19 juli 2008 tot en met 24 augustus 2008 en dit op de alombekende Zuidlaan. Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 28 grootvermaakzaken. Nieuwkomers dit jaar zijn de Jet Force (Heyblom) en Train Fantôme (Rousseau). Tevens is dit de premièreplaats van de Hollywood Star (Bodet) en de Stratosphere - High Swing (Sky Attractions). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
  
> Dinsdag 01 juli 2008:
 

> Aqua Riesen Polyp draait z'n rondjes.

De Aqua Riesen Polyp van René Lauwers die onlangs in première ging, kwamen wij voor de eerste maal tegen op de zomerkermis in Tienen.

Deze Turbo Polyp was eerst eigendom van de Duitse exploitant Hoster en is een Schwarzkopf Monster III
-type.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Lauwers veel succes met hun Aqua Riesen Polyp.