>>> Kermisnieuws juni 2008
 
> Donderdag 26 juni 2008:
 

> Winterland Hasselt wordt nieuwe toeristische trekpleister.

In navolging van Winterland Maastricht, dat een grote attractie vormt met een ijsbaan en reuzenrad in het hartje van de winter, hebben in Hasselt ook enkele mensen de koppen bij elkaar gestoken. De oprichting van BVBA Winterland Hasselt is het resultaat. Bedoeling is om hier, net als in Maastricht, een heerlijke wintersfeer te creëren gedurende anderhalve maand.

Poupjee

Op de laatste gemeenteraad is beslist dat de BVBA Winterland Hasselt een akkoord krijgt voor tien jaar voor de exploitatie van een schaatsbaan, reuzenrad van 50 meter hoog en het zetten van gezellige kraampjes op het evenementenplein van het Dusartplein.
Het Kolonel Dusartplein wordt aangekleed in een feestelijke kerstdecoratie met een grote kerstboom en veel verlichting. Op de Grote Markt zal de kerstboom worden voorzien van verlichting, wordt een levensgrote kerststal geplaatst en staat 6 weken lang een unieke attractie: de Hesselse Poepjee. Deze van oorsprong Venetiaanse draaimolen met 2 etages met op- en neerbewegende paarden wordt volledig beschilderd met Hasseltse stadsbeelden. Deze molen wordt op dit ogenblik gebouwd in Italië. Ook op het Leopoldplein worden er nog attracties voorzien.

Dit jaar zal deze trekpleister bezoekers en shoppers lokken vanaf zaterdag 22 november 2008 tot en met zondag 04 januari 2009. En dat tien jaar na elkaar, want men wil er een traditie van maken, net als in Maastricht. De stad Hasselt hoeft voor dit alles niets te investeren. De kosten worden gedragen door het privébedrijf en bedragen 520.000 euro.
Op dit voorstel werd door de gemeenteraad enthousiast gereageerd.
 

”De wekelijkse markten op het marktplein van het Dusartplein en de jaarlijkse kerstmarkt op het Molenpoortplein zullen gewoon behouden blijven. Wel streven we op termijn om zoveel mogelijk harmonisering in de kerstperiode in de stadskern te creëren, met sfeervolle kerstmuziek en kerstkraampjes. Geen lawaaierige en harde muziek of kraampjes waar men artikelen verkoopt, die niks meer met Kerstmis te maken hebben”, klinkt het uit de mond van Carlo Gysens, de schepen van evenementen in Hasselt.

Meer info op www.winterland.be.

 

 

 
> Zaterdag 21 juni 2008:
 
> Andersvaliden baas over Sinksenfoor. Meer dan 1.500 andersvaliden en hun begeleiders waren donderdagmiddag baas over de Sinksenfoor. Ze konden gratis en onbeperkt genieten van de vele attracties. Nadien mochten ze hun vingers aflikken bij een pak smoutebollen.

De dag voor andersvalide kinderen en volwassenen is een jaarlijks initiatief van de kermisexploitanten.

 
> Donderdag 19 juni 2008:
 
> Attractiewissel Best Kermis. Op de kermis in Best heeft nog een belangrijke attractiewissel plaats.
De High Swing van Sky Attractions, die op dit moment nog niet klaar is voor gebruik, zal op deze kermis vervangen worden door de prachtige Discovery van Steve Stappers/Zeppieri. Wil je de volledige attractielijst van de kermis in Best nogmaals bekijken? Neem dan een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.
Informatie met dank aan Michel Kusters, plaatsmeester gemeente Best.
 
> Zondag 15 juni 2008:
 
> Programma Wijkfeesten As Zevenhuizen 2008. Op 05 juli 2008 en 06 juli 2008 hebben voor de 19e maal de Wijkfeesten plaats in As Zevenhuizen. 

Traditiegetrouw is zaterdagavond, het hoogtepunt van deze Wijkfeesten. Dit jaar staan er 2 namen op de affiche. Naast Dean (winnaar Idool en winnaar Sterren op het Ijs) zullen ook De Romeo's (Gunter Levi, Chris van Tongelen en Davy Gilles) er de ambiance zeker inbrengen. 

Net zoals voorgaande jaren vinden er op zaterdag en zondag ook weer de traditionele minivoetbaltornooien plaats. Ook dit jaar vind er op zondagnamiddag een grote rommelmarkt plaats.


 

> Record 13 attracties in 13 uur geslaagd!

Veldegemnaar Robin Demyttenaere heeft afgelopen vrijdag 13 juni 2008 een waanzinnig wereldrecord gevestigd. Hij zat maar liefst 13 uur op 13 verschillende attracties op de Antwerpse Sinksenfoor. En dit vastgeketend en geblinddoekt.

Robin begon z'n recordpoging om 11u00 en werd elk uur in een andere attractie op de proefgesteld. Het einde van dit record had om middernacht plaats op de Vortex.

KERMISVERMAAK.be wenst Robin van harte proficiat bij het behalen van z’n uitdaging.
Foto's met dank aan www.kermiswachter.nl.

 

 
> Vrijdag 13 juni 2008:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2008. Gisteren werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 23 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland. Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 01 augustus 2008 tot en met 06 augustus 2008 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Lokerse Feesten 2008. Ook Marc van Rumst maakte zijn attractielijst voor de Lokerse Feesten, edite 2008, aan het grote publiek bekend. Dit jaar begint het feestgedruis op 01 augustus 2007 en eindigen deze op 10 augustus 2008. Qua attractie-aanbod blijft alles bij het oude dit jaar, dus de vaste waarden nemen hun vertrouwde plaatsje weer in. De volledige attractielijst vind je terug bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Sint-Niklaas Zomerkermis 2008. Erwin Barthier, de plaatsmeester van de stad Sint-Niklaas, heeft eveneens zijn attractielijst voor de Zomerkermis bekend gemaakt. Dit jaar biedt de Grote Markt standplaats aan 34 kermisattracties voor jong en oud. Naast de traditionele vaste waarden op deze Zomerkermis is er dit jaar één nieuwkomer: de Mega Shaker van Vermeylen/De Laet. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 09 juni 2008:
 

> Attractielijst Düsseldorf 2008. Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 42 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Zaterdag 07 juni 2008:
 

> Spectaculaire Recordpoging op Sinksenfoor. 

Op vrijdag 13 juni 2008 zal Robin Demyttenaere wederom voor een adembenemende recordpoging zorgen op de Sinksenfoor in Antwerpen.

Robin zal dan telkens 50 minuten doorbrengen op 13 verschillende attracties en dit geblindoekt en met de handen vastgebonden.

Deze recordpoging zal reeds om 11 uur van start gaan en kent zijn apotheopse rond 24 uur op de Vortex waar tevens ook een tal van optredens zullen plaatsvinden.

De volgorde van de attracties is als volgend:

11u-11u50: Speed Flip
12u-12u50: Rotor
13u-13u50: Turbo Polyp
14u-14u50: See Sturm Bahn
15u-15u50: X-Treme
16u-16u50: Bayern Kurve
17u-17u50: Wild Mouse
18u-18u50: Roue Royale Reuzenrad (eetpauze)
19u-19u50: Shake Off
20u-20u50: Deca Dance
21u-21u50: Eclipse
22u-22u50: Colorado
23u-24u00: Vortex

Verder zullen tijdens dit evenement steunkaarten verkocht worden die kans geven op heel wat mooie prijzen. De opbrengst van de gehele actie zal gaan naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden VZW.

Kermisvermaak.be wenst Robin Demyttenaere alvast veel succes met deze recordpoging. 

 
> Vrijdag 06 juni 2008:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 20 juni 2008 tot en met 30 juni 2008. Grote nieuwkomers op deze editie van de Zomerkermis zijn de Aqua Riesen Polyp van Lauwers en Drop Zone van Danny Van Herck. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 70 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen... Net als voorgaande jaren ook weer een handjevol nieuwkomers met dit jaar de Aqua Riesen Polyp (Lauwers), Brasilia (Ropers), Drop Zone (Monterosso) en de Space Simulator (Florens) die hier voor de eerste maal hun opwachting mogen maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 04 juni 2008:
 

> Nieuwe botsauto's voor Van den Ouwelant.

De autoscooter Space Crash van Felix Van den Ouwelant heeft sinds vorige week nieuwe botsauto’s. Het zijn de allereerste van het type “Oslo” van Bertazzon. Het is dan ook een Belgische primeur. Van den Ouwelandt heeft ze in 7 verschillende kleuren en ze zijn volledig uitgerust met LED-verlichting.

Dit weekend zijn ze te bewonderen in Linde-Peer en in het weekend van 28 juni in Wellen.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Van den Ouwelandt veel succes met hun nieuwe botsauto's.

Foto's met dank aan Frank Crijns.