>>> Kermisnieuws mei 2008
 
> Woensdag 28 mei 2008:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen, die dit jaar doorgaat van 19 juli 2008 tot en met 22 juli 2008 en dit in de Dokter Haubenlaan. Dit jaar beloofd het weer een zomerse kermis te worden met maar liefst 61 kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2008. Ook de attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd door plaatsmeester Michel Kurylak al aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 18 oktober 2008 tot en met 21 oktober 2008 en ook deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Nieuw dit jaar zijn de Dark Ride van Lamer/Ropers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 27 mei 2008:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2008. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met als grote nieuwkomer: de Dark Ride van Lamer/Ropers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 20 mei 2008:
 
> Drop Zone wint eerste prijs op Gelaender Kirmes.

De Belgische Drop Zone van Danny Van Herck won gisteren de eerste prijs bij de grootvermaakattracties tijdens de jaarlijkse uitreiking van de kermisprijzen op de kermis in Geleen (Nederland). Verder winnaars waren de Imagination van Hässler-DL (publieksprijs), Kinder Buggy’s (kinderattractie), Skeelball (spelzaken) en Kermiscafé (eetzaken).

Kermisvermaak.be feliciteert de familie Van Herck en de complete crew met het behalen van deze prachtige prijs.

 

 
> Donderdag 15 mei 2008:
 

> 101e Gelaender Kimes in Geleen (NL). 

Morgen gaat de 101e editie van start van de Gelaender Kirmes. Zoals gebruikelijk heeft ook dit jaar weer het beste van de Nederlandse kermiswereld zich verzameld in de wereldstad Geleen (NL). 

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer enkele uitschieters. Zo komen uit Duitsland de Gaudi Schaukel (Bügler), Imagination (Hässler) en de Take Off (Ruth).

Ook ons eigen Belgische land is vertegenwoordigd met de Drop Zone van Van Herck.

Tevens heeft er tijdens deze kermis nog een miniatuurtentoonstelling plaats in de Rijksweg.

Deze schittende kermis in Geleen, net over de Belgische grens in Nederlands-Limburg, kunnen jullie nog beleven tot en met woensdag 21 mei 2008.

De complete lijst aan grootvermaakzaken is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse data.
 
> Woensdag 14 mei 2008:
 
> Opglabbeek Kermis opent met kermisrock. Traditiegetrouw wordt de kermis feestelijk geopend. Op vrijdag 16 mei om 18u00 (en niet meer op zaterdagnamiddag) kunnen alle kinderen en hun ouders gratis naar een optreden van 4 muziekgroepjes van eigen bodem: Peanutzz, Motion sickness Basscamp Wolf en Six Pack. Nadien heeft er nog een optreden plaats van Sam Gooris. Dit optreden vindt plaats op de speelplaats van de lagere school, naast het Troempeelke in Opglabbeek. Voor de kleinere kinderen is er spetterende kinderanimatie voorzien.
 
> Dinsdag 13 mei 2008:
 

> Sinksenfoorboek op komst. Volgend jaar verschijnt er naar aanleiding van 40 jaar Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen een Sinksenfoorboek van de hand van Michel Follet.
Het boek bevat héél veel oud fotomateriaal, veel anekdotes en interviews, is in een mooi groot formaat met kleuren- en zwartwitfoto's.
Het boek zal worden voorgesteld volgend jaar met Pinksteren en ook worden aangeboden op de Sinksenfoor in een kraampje.

 

> Nieuwe CD in kermisdecor. Vandaag stelde Nicole en Hugo in Mechelen hun nieuwe CD “Eeuwig geluk” voor aan de pers. 

Als decor werd de 108 jaar oude zwiermolen van Mark Surkol gekozen. Deze attractie werd speciaal opgebouwd voor deze voorstelling aan de Passade in Mechelen.

Natuurlijk was hier veel persbelangstelling aanwezig, zo was er vandaag al een item te zien in het VTM-Nieuws en morgen in de Rode Loper op één.

 

 
> Zondag 11 mei 2008:
 

> Templum Animalis in première.

Op de Sinksenfoor in Antwerpen ging het nieuwe behendigheidsspel Templum Animalis van de familie Severeyns in première. 

Je kan hier kiezen uit twee verschillenden spelen. Bij het ene spel is het de bedoeling een ring rond de slurf van een olifant te werpen. Het andere spel bestaat eruit om appels in de bek van een nijlpaard te mikken.


Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Severeyns veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Vrijdag 09 mei 2008:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2008. Vandaag begint in het Nederlandse Maastricht de jaarlijkse Sint-Servaaskermis. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 06 mei 2008:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 17 mei 2008 tot en met 19 mei 2008. Ten opzichte van vorig jaar mag deze kermis zich verwachten aan een mooie nieuwkomer: de Hully Gully van Greif. Daarnaast zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2008. Tevens maakte plaatsmeester René Schreurs de attractielijst voor de Najaarskermis van Opglabbeek bekend, die dit jaar plaats heeft van 27 september 2008 tot en met 29 september 2008. Dit jaar heeft deze Najaarskermis één grote nieuwkomer in petto, het Kristal Palace van Vermeylen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 05 mei 2008:
 

> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2008.

Vandaag maakte plaatsmeester Fred Azaert de attractielijst van de Antwerpse Sinksenfoor bekend aan het grote publiek. Dit jaar kan jong en oud volop rondjes draaien van 10 mei 2008 tot en met 22 juni 2008 en dit op de Vlaamse en Waalse Kaai.

Ten opzichte van vorig jaar zijn meedere attracties die een andere plek hebben gekregen, zo staat het Roue Royale Reuzenrad ook dit jaar weer op een andere plek.

Dit jaar mag de Sinksenfoor zich wel opmaken voor enkele zeer mooie nieuwkomers met onder meer de Big Roller Coaster (Bufkens & Buwalda-NL), Movie Star Bidule (Severeyns), Speed Flip (Lauwers) en de Vortex (Heyblom & Courchinoux-FR).

 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Tevens heeft de Sinksenfoor ook dit jaar weer een officiële site en deze vinden jullie op www.antwerpse-sinksenfoor.be

  
> Vrijdag 02 mei 2008:
 

> Meer dan 80.000 bezoekers voor de Genkse Meifeesten. De 53e editie van de meistoet in Genk donderdag was een weergaloos succes. Ondanks de slechte weersvooruitzichten trokken liefst meer dan 80.000 mensen naar het centrum van Genk. 

Pronkstuk van de optocht was de praalwagen van Meikoningin Eline en de vele voor verwondering zorgende deelnemers aan deze O-Parade. Ook de traditionele 1-meikermis en het vuurwerk trokken een immense massa volk...