>>> Kermisnieuws april 2008
 
> Woensdag 30 april 2008:
 
> Attractielijst Mechelen Julifoor 2008. Annika Dewachter, plaatsmeester van de stad Mechelen, maakte vandaag de lijst met attracties voor de jaarlijkse Julifoor bekend. Deze heeft dit jaar plaats van 25 juni 2008 tot en met 09 juli 2008 en dit op de Grote Markt van Mechelen. Dit jaar maken 38 attracties hun opwachting waarvan enkele mooie grootvermaakzaken. Ten opzichte van vorig jaar is er 1 nieuwkomer: de G-Force van Janssen/Lainez. De volledige lijst met grootvermaakzaken kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Ronse Zomerkermis 2008. Eric Vanderhauwaert van de dienst feestelijkheden van de stad Ronse maakte vandaag de attractielijst voor de jaarlijkse Zomerkermis aan ons over. Deze kermis heeft dit jaar plaats van 16 mei 2008 tot en met 26 mei 2008. Op zondag 18 mei heeft de fietelommegang plaats en de jaarmarkt gaat dit jaar door op maandag 26 mei 2008. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 28 april 2008:
 

> Restyle Hexentanz. De Hexentanz van Alain Van Besien onderging afgelopen maanden een verdere restyle. Op de Genkse Meifoor kregen we alvast het resultaat te zien.

Eerder kregen de gondels al een nieuw kleurtje, nu was het de beurt aan de armen van de molen. Verder was de achterwand ook voorzien van een volledige nieuwe paint.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Van Besien veel succes met hun gerestylde Hexentanz in het komende seizoen.

 

 

> Naambord voor Autoscooter Thommis.

Boven op de autoscooters van Francis Thommis prijkt sinds kort een prachtig groot naambord. De autoscooters staat momenteel op de Genkse Meifoor.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie F. Thommis veel succes met het exploiteren van hun prachtige autoscooter.

 

 
> Attractielijst Kerkrade Voorjaarskermis 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van het Nederlandse Kerkrade. Van 30 mei 2008 tot en met 04 juni 2008 kan je hier genieten van een prachtig Nederlandse kermis, met flink wat Belgische inbreng zoals de Break Dance (Patris/Greif), Coco Bongo (Burdot/Zeppieri) en de Tokio Express (Deville). Beslist een bezoekje waard! De attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata. Mat dank aan Marco Roelofsen (Gemeente Kerkrade).
 
> Vrijdag 25 april 2008:
 

> Verlenging Antwerpen Sinksenfoor 2008.  

De komende Sinksenfoor in Antwerpen zal ook dit jaar wederom een weekje langer duren. 

In totaal zal er nu 6 weken kermis gevierd kunnen worden en dit van zaterdag 10 mei 2008 tot en met zondag 22 juni 2008. 

Nieuwkomers dit jaar zijn alvast de Big Roller Coaster (Bufkens/Buwalda-NL) en de Vortex (Heyblom/Courchinoux-FR). 

Info met dank aan de Stad Antwerpen.

 
> Woensdag 23 april 2008:
 
> Nieuw Kermistijdschrift Looping Revue.

In Frankrijk verschijnt er vanaf nu tweemaandelijks een nieuw kermistijdschrift op de markt, genaamd Looping Revue. 
Hierin vind je informatie terug over kermissen uit Frankrijk, als eveneens alle omliggende landen.

Meer informatie over dit nieuwe kermistijdschrift en hoe je online een abonnement kan nemen vind je op www.loopingrevue.com.

 

  
> Donderdag 17 april 2008:
 
> Attractielijst Gelaender Kirmes 2008. Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van 16 mei 2008 tot en met 21 mei 2008. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 11 april 2008:
 

> Programma Meifeesten 2008 in Genk. Op donderdag 1 mei 2008 vind in Genk voor de 53ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers weet te lokken.

Naast de kermis, die duurt van vrijdag 25 april 2008 tot en met maandag 05 mei 2008, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

 

Van 08u00 tot en met 15u00 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg.

Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 10u00 tot en met 17u00 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer…

Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats.

Om 16u00 trekt voor de 53ste maal de Internationale 

O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan tien praalwagens deelnemen, waaronder eentje met creaties van kunstenaar Piet Stockmans. 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Eline Eevers en haar hofdames Kimberly en Kirsten.

 

Om 18u00 heeft er een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen… 
Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis. De familiedag op de kermis met gereduceerde prijzen heeft dit jaar plaats op woensdag 30 april 2008. 

 

> Grotere kermis in Zolder-Centrum. Morgen zaterdag start de driedaagse kermis van Zolder-centrum (12, 13 en 14 april). Het Heldenplein en omgeving staat dan ook vol met kermisattracties. Het gemeentebestuur heeft woord gehouden en gezorgd voor een grotere kermis met nieuwe attracties. Zo staat er dit jaar onder andere de nieuwe kinder-vortex en een Booster.

 

> Kermis Koersel naar nieuw plein. Al jaren staat de kermis van Koersel op het braakliggende terrein ter hoogte van het vroegere gemeentehuis. “Geen goede locatie want dit is bouwgrond”, weet schepen Ahmet Koç.
“Aangezien vorig jaar het nieuwe plein en parkeerterrein voor de kerk afgewerkt werden, lijkt het interessant om de kermis daar haar nieuwe locatie te geven. Voor zowel de foorkramers als de bezoekers zou dit een heuse verbetering betekenen. Zij hebben al jaren hinder van ofwel opwaaiend stof ofwel modder. De nieuwe locatie kan voor Koersel een heropleving van de dorpskern betekenen omdat de kermis dan ook beter zichtbaar is voor passerend verkeer.”

 
> Zaterdag 05 april 2008:
 
> Vortex op Brugse Meifoor. De Stad Brugge liet ons vandaag weten dat ook de Vortex van Heyblom & Courchinoux (FR) op de jaarlijkse meifoor van Brugge zal staan. Zo komt het totaal aan grootvermaakzaken dit jaar op 18. In totaal zullen 89 attracties ter beschrikking staan van de bezoekers en dit vanaf 11 april 2008...
 

> Paasfoor Bredene een week langer.  Door het slechte weer is de paasvakantie zeker niet de toeristische topper geworden waar velen op hoopten. Ook de foorkramers op de paasfoor in Bredene moesten het met heel wat minder klanten stellen. Daarom wordt de paasfoor verlengd tot en met zondag 13 april 2008. Eerder kregen ook al de kermissen van Diksmuide, Oudenaarde en Zelzate een verlenging.