>>> Kermisnieuws maart 2008
 
> Dinsdag 25 maart 2008:
 
> Attractielijst Brugge Meifoor 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 11 april 2008 tot en met 04 mei 2008. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
Verder zien jullie onderstaand de twee winnende ontwerpen van de affiches van de komende meifoor.
 

 
> Zaterdag 22 maart 2008:
 
> Paasvuurwerk uitgesteld door regenweer. Het vuurwerk aan de Broeltorens op de openingsavond van de Paasfoor ging donderdagavond uiteindelijk niet door wegens het slechte weer. Het vuurwerk is nu uitgesteld tot zaterdagavond 05 april. Dat is de laatste dag van de Paasfoor.
 
> Vrijdag 21 maart 2008:
 
> Attractielijst Genk 1 meifoor 2008. Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meikermis te Genk. Van 25 april 2008 tot en met 05 mei 2008 kan je op de Dieplaan en Jaarbeurslaan weer terecht voor een kermis van formaat die dit jaar uitpakt met enkele mooie nieuwkomers zoals de Hexentanz van Van Besien/Lainez, Dark Ride van Lamers, Discovery van Stappers/Zeppieri en de Hully Gully van Greif. Verder zijn de Drop Zone van Van Herck en alle attracties van de familie Zeppieri van de partij om de vaste waarden te versterken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata. 
 
> Donderdag 20 maart 2008:
 

> Vortex in premiere op Belgische bodem.

Vandaag ging de paasfoor in Kortrijk van start. Ook de Franse Vortex maakte hiermee z’n eerste rondjes doorheen het Belgische luchtruim. Deze Vortex zal ook te beleven zijn op de Meifoor van Brugge en de Sinksenfoor van Antwerpen.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be Henri Heyblom veel succes met het exploiteren van hun prachtige thrillseeker.

Foto's met dank aan David Deturck.

 

 

 

> Nieuwe anamatronic voor Devils Manor.

Op de Paasfoor in Kortrijk staat er een nieuwe anamatronic voor het Spookhuis Devils Manor van Bodet. Het gaat om een lijkkoets met daarin een doodskist.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be Jean Bodet veel succes met deze schitterende aanwinst.

 
> Woensdag 19 maart 2008:
 
> Paasfoor met première van Franse Vortex in België.
 
Henri Heyblom zal met een Franse Vortex de komende Paasfoor in Kortrijk aandoen. Dit is hiermee ineens de Belgische première van deze Vortex. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze schitterende attractie in nog enkele Belgische steden te bewonderen zijn, onder andere Brugge en Antwerpen. Maar dit is nog niet helemaal duidelijk. Van zodra dat dit wel zo is vinden jullie dit steeds terug bij de desbetreffende verpachtingslijsten.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be Henri Heyblom veel succes met het exploiteren van hun prachtige thrillseeker.

 

 
> Zondag 16 maart 2008:
 

> Bidule Number One terug on tour.

De Bidule Number One van Van Gorp kreeg tijdens de winterstop een flinke onderhoudsbeurt. Zo werden de gondels volledig onder handen genomen. En is er ook nieuwe verlichting aangebracht. Anthony Van Gorp, zoon van Rudi is nu de trotse eigenaar van deze prachtige attractie.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Van Gorp veel succes met het exploiteren van hun schitterende bidule.

 

 

> Peter Cavé met nieuwe autoscooter. Onlangs ging de nieuwe autoscooter van Peter Cavé in première. Deze Autoscooter is gebouwd door Verlooy. Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Cavé veel succes met het exploiteren van hun nieuwe autoscooters.

 

 
> Woensdag 12 maart 2008:
 

> Foorkramers zien omzet met 20 procent dalen.

Het is crisis op de kermis. De foorkramers zagen hun inkomsten in een jaar tijd met twintig tot dertig procent dalen. 'Mensen besparen het eerst op hun plezier', zegt de Beroepsfederatie van Kermisexploitanten in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

In het voorjaar kunnen ze het verschil tussen een mager en een vet jaar maken. 'De eerste jaarmarkten zijn heel belangrijk. Pas vanaf Pinksteren moeten we geld verdienen, maar nu kunnen we een reserve aanleggen. Dat zit er dus niet in. Het weer is te slecht. De mensen komen minder', zegt Emmanuel Van den Broeck, woordvoerder van de Verdediging der Belgische Foorreizigers.

'De kinderen hebben ook geen spaarpotje meer voor de kermis. Ze steken nu hun geld in hun gsm en in internet. Alleen de nieuwe attracties lokken nog veel volk', klinkt het bij de Beroepsfederatie van Kermisexploitanten. 'Maar die kosten ontiegelijk veel geld. Veel foorkramers zitten dan ook met de handen in het haar.' Het staat nu al vast dat het geen vet jaar wordt.

 

> Cellekeskermis 2008 gaat toch door. Goed nieuws voor de kermisfans, de Cellekeskermis in Herentals zal dit jaar toch weer doorgaan op z’n vertrouwde locatie. De kermis heeft dit jaar plaats van donderdag 1 mei tot en met zondag 4 mei 2008. Meer informatie vinden jullie op de site van de Cellekeskermis : www.cellekeskermis.be.

 
> Woensdag 05 maart 2008:
 

> Nieuwe eigenaar voor Amor Express.

De Amor Express die eigendom was van Claude Germonprez zal vanaf nu onder leiding van Eric Greif de Belgische kermissen bezoeken. De Amor Express zal zoals gewoonlijk ook dit jaar weer op de Paasfoor in Kortrijk staan.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Greif veel succes met het exploiteren van hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2008. De nieuwe plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 20 maart 2008 tot en met 06 april 2008 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis. Dit jaar mag de Paasfoor 159 kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe attracties te melden: de Speed Flip van Lauwers en de Big Roller Coaster van Bufkens. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Promotie’s Kermisdvd’s Funfair.
Actueel lopen er twee promoties van onze kermisdvd's uit de collectie "Funfair". De volledige verzameling, bestaande uit 8 stuks, is te verkrijgen aan de prijs van 75.00 EUR, verzendingskosten inbegrepen. Tevens is het ook mogelijk om 4 stuks naar keuze te bestellen, en dit voor de prijs van 45.00 EUR, eveneens verzendingskosten inbegrepen.