>>> Kermisnieuws februari 2008
 
> Donderdag 28 februari 2008:
 
> Big Roller Coaster tourt doorheen ons land.

Dit kermisseizoen zal René Bufkens enkele kermissen doen met de Big Roller Coaster van de Nederlandse familie Buwalda. Zo wordt deze rollercoaster alvast verwacht op de kermissen van Moeskroen, Kortrijk, Antwerpen en Namen.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Bufkens veel succes met het exploiteren van deze Big Roller Coaster.

 

 
> Woensdag 27 februari 2008:
 

> Attractielijst Oudenaarde Paasfoor 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Paasfoor te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 22 maart 2008 tot en met 30 maart 2008. 

Ook dit jaar wordt de Paasfoor weer een editie om nooit meer te vergeten. Grootste nieuwkomer is dit jaar de Discovery van Stappers/Zeppieri. 

De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Dinsdag 26 februari 2008:
 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire du Printemps te Mouscron. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie voorjaarskermis te worden met een handjevol nieuwkomers, waaronder Roue Royale Reuzenrad. Benieuwd welke attracties dit jaar hun opwachting maken op deze gezellige kermis? Neem dan gerust een kijkje bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Aqua Riesen Polyp naar België.

De Duitse Aqua Riesen Polyp die tot voor kort eigendom was van de familie Hoster, zal vanaf dit jaar geëxploiteerd worden door René Lauwers. Het gaat hier om een Schwarzkopf Monster III. 

Het gerucht ging al een tijdje rond maar nu definitief bevestigd door de familie Hoster.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Lauwers veel succes met het exploiteren van hun nieuwe aanwinst.

Foto’s met dank aan Robert Buisman en Olaf Slangen.

 

 
> Zaterdag 23 februari 2008:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2008. Vandaag had KERMISVERMAAK contact met de plaatsingsmeester van de Stad Aachen over de attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! Benieuwd welke grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. 
 

> Affiche recordpoging voorgesteld. 

Afgelopen week werd de affiche voorgesteld van de nieuwe recordpoging van Robin Demyttenaere. 

Op Vrijdag 13 juni 2008 zal hij zoals eerder aangekondigd 13 uur doorbrengen op 13 verschillende attracties op de Antwerpse Sinksenfoor. Dit alles voor het goede doel, namelijk Blindegeleidehonden. Vandaar dat Robin ook vastgeketend en geblinddoekt in de attracties zal plaatsnemen. Daarnaast zullen er ook nog optredens voorzien zijn.

 
> Vrijdag 22 februari 2008:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2008. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte gisteren de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. 2008 beloofd alvast weer een mooie editie te worden van deze Palmenmarkt met ook hier als grote nieuwkomer: de Speed Flip (Lauwers). Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 16 februari 2008:
 

> Kermis deels weg uit centrum Hoeselt. Het gemeentebestuur wil de Pinksterkermis gedeeltelijk uit het dorpscentrum verhuizen. Langs de kerk en de kioskparking blijft de kerkmis op zijn oude plaats. De andere helft van de kermis verhuist naar de Schepenenlaan, naar de parking aan de Post en eventueel ook tegenover ontmoetingscentrum Ter Kommen. Deze verhuis geldt enkel voor de Pinksterkermis, momenteel worden in de Dorpsstraat nieuwe stoepen gelegd en het is niet zeker dat die werken beeïndigd zijn begin mei. Nadien gaat het gemeentebestuur evalueren hoe de nieuwe inplanting meevalt.

 
> Donderdag 14 februari 2008:
 
> Attractielijst Geraardsbergen 2008. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd vandaag bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer enkele nieuwe attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 13 februari 2008:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2008. Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 15 februari tot en met 24 februari 2008 staan 38 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een boot op een sterk golvende zee.

Nieuwkomer dit jaar is de attractie ”Frisbee” en de trampoline “Pluto’s Bungy Fun”. Ook de traditionele vaste waarden zijn opnieuw van de partij, lunaparken, schiet- en viskramen, de “High Energy” en “Break-Dance”. Net als vorig jaar gebeurt de officiële opening op vrijdag 15 februari 2008 om 19 uur door een organisatie met een menslievende intentie. De foorreizigers worden dan ook de bondgenoten van “Het Greet Rouffaer Huis” om samen de doelstelling van deze organisatie te helpen waarmaken.

Op 30 oktober 1997 liep actrice Greet Rouffaer ernstige brandwonden op in het aangezicht en aan haar handen. Bij het verlaten van het Brandwondencentrum in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis moest echter de grootste strijd nog beginnen. Zowel Dr. Raymond Peeters als Greet Rouffaer liepen met het idee om een huis op te richten waar mensen met brandwonden terecht kunnen voor psychologische opvang en uitgebreide nazorg. Op 21 april 2001 werd “Het Greet Rouffaer Huis” officieel geopend. Hun aandacht gaat speciaal naar kinderen. 25 % van de patiënten zijn kinderen jonger dan 12 jaar. Het is dan ook de wens en de bedoeling van de foorkramers en van “Het Greet Rouffaer Huis” om zoveel mogelijk kermisplezier te gunnen aan de brandwondenpatiëntjes op de Kattenfoor 2008.
Wegens de Kattenfoor zal de wekelijkse zaterdagmarkt van 16 en 23 februari 2008 plaatsvinden op het Esplanadeplein. Zoals gebruikelijk zullen de katjes op de zaterdagmarkt gratis kaartjes voor de Kattenfoor uitdelen.

De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 08 februari 2008:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 23 februari 2008 tot en met 16 maart 2008. Ten opzichte van vorig jaar zijn dit jaar de nieuwskomers de Katapult van De Bruyne/Lainez, de Discovery van Steve Stappers/Zeppieri en de Wild Mouse van René Bufkens. De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Diksmuide Paasfoor 2008. De attractielijsten blijven vlotjes binnenstromen op KERMISVERMAAK.be want zonet raakte ook de attractielijst van Paasfoor te Diksmuide bekend. Deze heeft dit jaar plaats van 22 maart 2007 tot en met 26 maart 2007 en dit op de Grote Markt. De kermis zelf krijgt er dit jaar één mooie nieuwkomer: de G-Force van Jansssen/Lainez. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2008. Ook de attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met als nieuwkomer: de Showtime Madness van Ropers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 07 februari 2008:
 
> Cellekeskermis zonder kermis in 2008. De jaarlijkse Cellekeskermis zal dit jaar niet meer in Herentals plaatsvinden maar op het industrieterrein van Grobbendonk. Verder zal de 5e Cellekeskermis, die dit jaar doorgaat op vrijdag 02 mei 2008, enkel nog uit een mega-party bestaan. Dit wil dus zeggen zonder kermisattracties.
 
> Kermisfotos.be weer in the air. De webmaster van kermisfotos.be liet ons weten dat na enkele maanden onderbreking z’n site weer terug online is. We wensen Bart alvast veel plezier met het beheren van zijn kermissite.
 
> Vrijdag 01 februari 2008:
 

> Attractielijst Tilburgse Kermis 2008. Gisteren werd de attractielijst van de Tilburgse Kermis, editie 2008, aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar doet deze Nederlandse stad haar naam van 'Grootste Kermis van de Benelux' weer alle eer aan. Maar liefst 246 attracties, waarvan 43 grootvermaakzaken, zullen dit jaar op deze prachtige kermis hun opwachting maken. Benieuwd welke attracties je dit jaar mag verwachten? Neem dan zeker een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2008. De attractielijst van de Annakirmes in het Duitse Düren arriveerde vandaag op de redactie van KERMISVERMAAK. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwe attracties. Benieuwd welke grootvermaakzaken dit jaar hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.