>>> Kermisnieuws januari 2008
 
> Dinsdag 29 januari 2008:
 

> Sex Dance onder nieuwe leiding. Op de winterkermis in Opwijk had de première plaats van de Sex Dance onder leiding van de familie Leunens/Carnier. Die tevens ook in het bezit van de Teenager Cars rups. De Sex Dance was eerder eigendom van de familie Greif/Martens.
Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Leunens/Carnier veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 
> Maandag 28 januari 2008:
 

> Speed Flip in première. Op de Winterfoor in Aalst ging afgelopen weekend de Speed Flip, de nieuwe attractie van de familie Lauwers, in première.

De Speed Flip, die eigendom was van de Franse exploitant Boisseau, is gebouwd door Moser Rides in Italië.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes doorheen de Belgische lucht.

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze de familie Lauwers alvast veel succes met het exploiteren van deze spectaculaire Speed Flip.

 

 

> Restyle See Sturm Bahn. De familie-attractie See Sturm Bahn van de familie Lainez onderging de afgelopen winter een grondige restyling.

Op de Winterfoor in Aalst mochten we voor de eerste maal kennis maken met deze prachtig gerestylede zaak. Zo kreeg deze attractie prachtige mooie verlichting, die de attractie een zeer mooi uitzicht geeft.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Lainez veel succes met hun gerestylde See Sturm Bahn in het komende seizoen.

 

 

> Nieuwe look voor Devils Manor. Het spookhuis Devils Manor van de familie Bodet onderging de afgelopen winter een grondige restyling.

Zo kreeg deze attractie het thema van “Pirates of the Carribean” mee. Op de Winterfoor in Aalst mochten we voor de eerste maal kennis maken met deze prachtig gerestylede zaak.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Bodet veel succes met hun gerestylde Devils Manor in het komende seizoen.

 

 

> Ook Hexentanz gerestyled. Ook de Hexentanz van Alain Van Besien onderging afgelopen winter een restyle.

Hier kregen de gondels en de kassa’s een heel ander kleurtje aangemeten. Ook deze attractie kwamen we voor de eerste maal tegen in z’n nieuwe outfit op de Winterfoor van Aalst.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Van Besien veel succes met hun gerestylde Hexentanz in het komende seizoen.

 

 

> Nougatkraam Montelimar gerestyled.
Denis Delforge heeft de nougatkraam Montelimar overgenomen van Robert Rosa. Denis zal deze traditie verder blijven zetten en zal zelf de nougat bakken om een kwaliteit product te garanderen. Het is al de vierde generatie Delfoge die deze Montelimar nougat op een ambachtelijke manier bereid. Ook de kraam onderging tijdens de winterstop een gestyle. Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Delforge en Denis veel succes met het exploiteren van hun Nougatkraam Montelinar.

 
> Dinsdag 22 januari 2008:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2008. Zonet arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van het Venich Beach Reuzenrad van Sipkema uit Nederland. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Oberhausen 2008. Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Ook op deze editie van 2008 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog enkele attracties aan de verpachtingslijst worden toegevoegd. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Maandag 21 januari 2008:
 
> Attractielijst Aalst Winterfoor 2008. 

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 25 januari 2008 tot en met 10 februari 2008. 

Dit jaar zijn er meerdere nieuwe attracties zoals de Speed Flip (Lauwers), Grand Canyon (Gossing), Jet Force (Heyblom), Drop Zone (Van Herck), G-Force (Janssen/Lainez) en Predator (Maton/Gadomski). De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Ook bij de reportages vinden jullie een "special" van de opbouw van de Aalsterse Winterfoor, deze wordt steeds aangevuld met nieuwe foto's. Dus dagelijks even kijken is de boodschap !

 
> Vrijdag 18 januari 2008:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2008. De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ten opzichte van vorig jaar veranderd er weinig buiten de Rockin' Tug van Torfs die verstek laat gaan. Wel nieuw dit jaar is de Ejection Seat van de familie Tantillo/Zeppieri. Ook nieuw is dat de carnavalskermis dit jaar al start op vrijdag 01 februari 2008 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 04 februari 2008. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 16 januari 2008:
 
> Website Sky-attractions online. Vanaf heden beschikt Sky Attractions (Eduard Vlasselaets en Gilbert De Poorter) over een eigen website. Meer informatie over hun nieuwe attractie High Swing vind je hier op terug. Tevens staan de eerste bouwfoto's er al online. De website is te vinden op volgend adres: www.sky-attractions.nl.
 
> Donderdag 10 januari 2008:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2008. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 09 februari 2007 tot en met 12 februari 2008. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 08 januari 2008:
 

> Winterfoor Aalst met spectaculaire nieuwkomers.

Op vraag van de plaatselijke handelaars en horeca, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist opnieuw kermisattracties te plaatsen op het Vredeplein, in de volksmond ‘De Kat’ genoemd. Blikvangers op het Vredeplein zijn de ‘Crazy Dance’ en het nieuwe ‘Aalsters Gebak’.

Een nieuwe trekpleister is de ‘Booster’ op het Esplanadeplein. De ‘Katapult’ verhuist naar de Keizershallen.

Op de Grote Markt komt een nieuw eetkraam “The Rolling Diner Place’ en het volledig vernieuwde ‘Nougatkraam’.

Op de Werf en de Houtmarkt vind je de alom bekende smoutebollenkramen van Delforge en De Corte. Een beetje afgelegen van de andere foorpleinen, maar de echte kenners vinden elk jaar hun weg naar deze lekkernijen.

Naar goede gewoonte komt op de Hopmarkt en de parking Keizershallen weer een fantastische Winterfoor! De parking Keizershallen in volledig heraangelegd … gedaan met natte voeten!

Op de parking Keizershallen verwachten we de mechanische paardjes ‘Grand Canyon’, de ‘Predator’ en de ‘Katapult’ voor de waaghalzen en de ‘New Heartbreaker’ voor de gevorderde foorgangers!

Topattractie van de Winterfoor 2008 wordt zonder twijfel de ‘Speed Flip’. Een primeur in België!

De Winterfoor zal in totaal 122 attracties en kramen tellen en is hiermee de grootste ooit in Aalst. 

Openingsuren Winterfoor 2008 (vrijdag 25 januari t/m zondag 10 februari 2008):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2008. Het kermisseizoen begint er langzaamaan op gang te komen en dat betekend dat de attractielijsten weer volop bekend raken. Zo werd vandaag de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle aan het grote publiek voorgesteld. Een opmerking dit jaar is dat er nog enkele plekken vrij zijn op de kermis, dus naar alle waarschijnlijkheid zullen hier toch nog wel enkele attracties aan deze lijst worden toegevoegd. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
  
> Maandag 07 januari 2008:
 
> 13 uren kermismarathon. Na de 2 succesvolle recordpogingen van 10 uur lang op de Eclipse en de Drop Zone word de 3de uitdaging totaal iets anders. Op vrijdag 13 juni 2008 zal Robin Demyttenaere maar liefst 13 uur doorbrengen op 13 verschillende attracties van telkens 50 minuten. Er zal maximum 10 minuten voorzien worden om telkens van attractie te veranderen en eventueel de broodnodige boodschappen te doen. Deze stunt is uniek en zal alvast niet te onderschatten zijn. Elke attractie heeft zijn eigen ritervaring. Naar gelang wat er dit jaar op de Sinksenfoor in Antwerpen staat zal er een keuze gemaakt worden uit de 13 spectaculairste attracties. De gemakkelijkste zullen de eerste aan beurt komen en de moeilijkste als laatste. Dit 13 uur spectakel zal plaatsvinden ten voordele van een goed doel.

 
> Dinsdag 01 januari 2008:
 
> Attractielijst Best Kermis bekend. De eerste attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters, plaatsmeester Best.
 
> Sitenews: Kermisdata 2008! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2008 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier terugvinden.