>>> Kermisnieuws december 2007
 
> Vrijdag 21 december 2007:
 
> Attractielijst Best Kermis bekend. De eerste attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters, plaatsmeester Best.
 
> Sitenews: Kermisdata 2008! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2008 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier terugvinden.
 
> Zondag 16 december 2007:
 

> Nieuw Kermistijdschrift in het Nederlands. 

Vanaf februari 2008 verschijnt er een nieuw kermistijdschrift in het Nederlands. De naam van dit tijdschrift zal “Kermis en Park Magazine” zijn. Jaarlijks zullen er vier exemplaren uitgegeven worden. Alle verdere informatie hierover en hoe je een abonnement kan nemen vind je op volgende website www.kermis-magazine.be.

 
> Zaterdag 15 december 2007:
 

> High Swing schets voorgesteld.  

Onlangs werd bij de Nederlandse KMG een schets voorgesteld van hun nieuwe attractie die men momenteel aan het bouwen is. Het gaat om een 60 meter hoge zweefmolen met als voorlopige naam “High Swing”.  Het opbouwen en afbreken van deze attractie gebeurt zonder kraan. Als vanouds heeft een KMG-attractie weinig transporten, makkelijk en snel op te bouwen en af te breken, laag energieverbruik, enz…

Nog enkele gegevens:
Hoogte: 60 meter.
Capaciteit: 24 personen.
Twee transporten. 

Zoals eerder al aangekondigd gaat het eerste exemplaar van deze attractie naar de families Vlasselaerts en De Poorter. Deze attractie zal normaal z’n première hebben op de Sinksenfoor 2008 in Antwerpen.

Info met dank aan KMG.

 
> Vrijdag 14 december 2007:
 

> Tweede Nostalgische Kerstkermis Antwerpen.  In Hangar 29 aan de Rijnkaai in Antwerpen kunnen bezoekers tijdens het jaareinde hun jeugd herbeleven op een nostalgische indoorkermis. Deze keer zijn het geen flitsende computergestuurde attracties die voor het vertier zorgen, maar wel ouderwetse paardenmolens, een rupsbaan en luchtschommels.

De organisatoren zullen tijdens de kerstperiode een pendelbus inleggen tussen de indoorkermis en de Grote Markt, waar op dat moment een ijspiste ligt.

De indoorkermis vindt plaats van woensdag 26 december tot en met zondag 6 januari, telkens van 11u. tot 18u. Een ticket voor de indoorkermis kost 10 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 5 euro. De nostalgische indoorkermis is een initiatief van de vzw Hangar29/Waagnatie en vindt ook plaats in hun hangar aan de Rijnkaai. Meer informatie vind je op hun website www.winterfoor.be
.
 

> Tweede Dragon ook naar familie Torfs. 

De tweede Dragon die in België geëxploiteerd werd door de familie Neujens is met ingang van het nieuwe kermisseizoen eigendom van de familie Torfs, die al een Dragon coaster bezitten evenals de welgekende Rockin’Tug.

Bij deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Torfs veel succes met hun nieuwe aanwinst voor 2008.

 
> Vrijdag 07 december 2007:
 

> Nog een jaar pony's op Halfvastenfoor Gent.  Patrick De Maeyer en Marielou Fernandez mogen nog een jaar met hun ponymolen op de kermis staan. Dat heeft het schepencollege beslist. 'Vanuit menselijk en sociaal oogpunt', motiveert schepen Mathias De Clercq.  
Nog deze maand keurt de gemeenteraad - naar alle waarschijnlijkheid - een verbod goed op het gebruik van dieren tijdens kermissen. Het gewijzigde reglement komt er na een voorstel van raadslid Filip Watteeuw (Groen!).
In Gent worden vooral Patrick De Maeyer en Marielou Fernandez getroffen. Zij staan met hun ponymolen op de Halfvastenfoor en de Gentse Feesten. 'Deze molen is ons leven. Wij zijn echt gebroken', reageerden de twee begin oktober toen het nieuws bekend raakte.
De stad heeft daar oren naar, want het schepencollege staat de uitbaters toe om ondanks het verbod nog een jaar op de kermis te staan. 'Daarmee geven wij hen de tijd om een andere attractie te zoeken', zegt Mathias De Clercq.

Bron : Het Nieuwsblad.

 
> Dinsdag 04 december 2007:
 

> Brugge zoekt spectaculaire attractie voor meifoor.

Persnota Stad Brugge.
Bericht in toepassing van artikel 13 van het KB van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van kermisactiviteiten en ambulante activiteiten in kermisgastronomie.

Voor de meifoor 2008, die plaatsvindt van 11 april tot en met 4 mei 2008 in de Brugse binnenstad (’t Zand, Beursplein, Hauwerstraat, Koning Albertpark en Simon Stevinplein) zoekt de Stad Brugge:

Eén grote spectaculaire attractie :

- attractietype:         kermistoestel type  A

                 snelheid: meer dan 30 km per uur

                 soort: attractie met een schommelende centrale mast met gondel

- nuttige technische specificaties: De attractie voldoet aan de bepalingen van het KB van 18 juni 2003 betreffende de uitbating van kermistoestellen.  Na opstelling van de attractie moet een opstellingsinspectie worden uitgevoerd door een onafhankelijk organisme, zoals in het KB vermeld.

- situering van de standplaats: beschikbare ruimte op het foorterrein: 20 m x 20 m

 

- wijze en duur van toewijzing: uit de hand

voor de duur van de meifoor 2008 (van 11 april tot en met 4 mei 2008)

 

- de prijs en desgevallend de modaliteiten tot herziening: te betalen voor de aanvang van de kermis:
standgeld: tweeduizend negenhonderd tachtig euro (
2.980)
borgsom: tweehonderd vijftig euro (
250)

- de voorwaarden inzake verkrijging van de standplaats en de criteria inzake toewijzing:
De toewijzing van de standplaats zal gebeuren zoals bepaald in art. 15 van het KB van 24.09.2006

 

- de plaats en termijn van indiening van de kandidaturen :
S
chriftelijke kandidaturen te richten aan: College van Burgemeester en Schepenen van de stad Brugge, t.a.v. de dienst Lokale Economie en Eigendommen, Burg 12, 8000 Brugge.

 

Onder toevoeging van :

- afschrift van de machtiging voorzien bij art. 1 van het KB van 24 september 2006

- alle nuttige informatie en documentatie over de attractie

- verzekeringspolis en laatste kwijting van brandverzekering en verzekering burgerlijke
     aansprakelijkheid ten overstaan van derden, in functie van de uitbating van de attractie;
- De kandidaturen moeten uiterlijk 31 december 2007 om 12.00 uur worden ingediend.

 

- de termijn van de bekendmaking van de toewijzing: binnen 2 maanden na de uiterste inschrijvingsdatum.
 
> Zaterdag 01 december 2007:
 
> Winterpret Brussel van start. Elke winter slaat het hart van Brussel op het ritme van Winterpret.
Een feeëriek decor, een prachtige Kerstmarkt, een verlicht reuzenrad, draaimolens, straatanimaties en natuurlijk de befaamde ijsbaan. Brussel heet u hartelijk welkom!

Ontdek Winterpret vanuit de lucht in de gesloten verwarmde gondels van het Wheel of Excellence reuzenrad (Jan en Klaas van der Honing) op de Vismarkt. Aan haar voeten staan de draaimolens die klein en groot in verrukking brengen. Deze draaimolens met hun fantastische personages zijn het werk van de artiesten van het gezelschap Royal de Luxe.
Een lief ijsmonster van 40 meter lang strekt zich uit aan de Zwarte Toren.


Praktische informatie:
Van 30/11/07 tot 06/01/08, van maandag tot donderdag
van 12u tot 21u, van vrijdag tot zondag van 11u tot 22u.
OPGELET: 24 en 31/12 van 12u tot 18u,
25/12 en 01/01 van 14u tot 22u.
D’Andréa & Magische Draaimolen : 2 €
(weekdagen buiten de schoolvakantie vanaf 14u)
Reuzenrad : Volwassenen : 5 €, kinderen onder 12 jaar : 3 €
VIPgondel : 4 volwassenen / champagne : 75 €. Info & reservatie +32 496 49 51 71
IJsmonster : 4 €, kinderen -1m10 : gratis
Geniet van een voordeeltarief met het Vlokjesboekje
Meer info vind je op www.plaisirsdhiver.be.