>>> Kermisnieuws november 2007
 
> Maandag 19 november 2007:
 

> Attractielijst Kortrijk Indoorpretpark 2007-2008. 

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van het Indoorpretpark te Kortrijk.

Dit jaar kan je in de X-pohallen van Kortrijk terecht van donderdag 27 december 2007 tot en met zondag 30 december 2007 en van vrijdag 04 januari 2008 tot en met zondag 06 januari 2008.

Ook dit jaar beloofd het Indoorpretpark weer een mooie editie te worden met daarbij ook een nieuwkomer, zijnde de Dino Ride van De Cleyn/Gebruers.

 

Daarnaast is er ook weer gezorgd voor een nokvol animatieprogramma tijdens het kermisgebeuren waaronder Andrei, Ellen, Dean, Reborn en nog vele andere... Beslist een bezoekje waard.

Het complete attractielijst kunnen jullie raadplegen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 16 november 2007:
 
> Nieuwe eigenaar voor de Frisbee No1.

De Frisbee N°1 die in bezit was van Roger Van Gorp wisselt van eigenaar.
Johnny Banckaert mag zich vanaf 2008 de nieuwe fiere eigenaar mogen noemen van deze leuke familie-attractie.
De eerste kermis onder de regie van Banckaert zal het Indoorpretpark in Kortrijk zijn, tijdens de eindejaarsdagen.
Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Banckaert veel succes met het exploiteren van deze prachtige klassieker.

 
> Dinsdag 13 november 2007:
 
> Attactielijst Sint-Niklaas Winterfoor 2007. De Winterfoor op de Grote Markt in Sint-Niklaas is een van de laatste Belgische grote kermis van 2007, en vandaag mochten wij hiervan de attractielijst ontvangen. Grote nieuwkomer dit jaar is het reuzenrad Venice Beach van Sipkema uit Nederland. De complete lijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Belgische eigenaar voor Impact.

De familie Hamers-Lutjens uit Maasmechelen zijn de nieuwe eigenaar van de Streetfighter Impact, die voorheen in handen was van Hans De Voer. De Impact zal wel de Nederlandse kermissen blijven aandoen.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Hamers-Lutjens veel succes met het exploiteren van deze mooie nieuwkomer.

 
> Maandag 12 november 2007:
 
> Kermis van Luik trekt 1,5 tot 2 miljoen bezoekers. 
De kermis van Luik, heeft sinds de start op 6 oktober tussen de 1,5 en 2 miljoen bezoekers getrokken, zo hebben de stadsdiensten en Jean-Marie Collard, voorzitter van het comité voor de promotie van de kermis, zondag, de laatste dag van de kermis, laten horen.
"Het is echter moeilijk om precies te becijferen" door hoeveel mensen de kermis aan de boulevard d'Avroy bezocht wordt, preciseerde Collard. "De belangrijkste factor is het weer. Het is wel koud geweest, maar meestal droog. Het is de regen die de mensen ontmoedigt", zei Collard, die een "heel bevredigende" balans opmaakte, ook al eindigt de kermis met een regenachtig weekend. De kermis van Luik heeft volgens Collard steeds meer succes. "Ondanks de huidige conjunctuur komt er nog verbazend veel volk. Blijkbaar zoeken de mensen verstrooiing, willen ze zich amuseren." De woordvoerder van de kermisexploitanten wees op de gunstige ligging van Luik, "dichtbij onze Hollandse en Duitse buren". Volgens het kantoor van de schepen van Economie is de kermis goed voor 1.500 jobs.
Bron : Het Laatste Nieuws.

 
> Vrijdag 09 november 2007:
 

> Boek : 165 Jahre Kelmiser Kirmes.

Ter gelegenheid van de 165ste kermis in Kelmis heeft de heer Iwan Jungbluth een boek uigegeven die de geschiedenis van de Kelmiser Kermis schetst. Het boek geïllustreerd met heel veel foto’s en tekst in het frans en duits geeft de oorsprong van het feest weer.

Een uitstekend werk dat zeker een ereplaats verdient bij iedereen die de kermis een warm hart toedraagt.

Dit boek is te bekomen bij Iwan Jungbluth (087/65.73.03 of iwan.jungbluth@emails.be) voor de prijs van 15 euro.

 

 
> Donderdag 08 november 2007:
 

> Nieuw in 2008 : Speed Flip

De familie Jean-Marie Lauwers die momenteel met de Big Happy Monster op reis zijn zullen vanaf het nieuwe kermisseizoen de Speed Flip op de Belgische kermissen voorstellen.
De Speed Flip, die eigendom was van de Franse exploitant Boisseau, is gebouwd door Moser Rides in Italië.
De première plaats van deze nieuwe aanwinst is nog niet geheel bekend. 

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Jean-Marie Lauwers veel succes met het exploiteren van deze mooie nieuwkomer.

Foto’s met dank aan Rides Database.