>>> Kermisnieuws augustus 2007
 
> Vrijdag 31 augustus 2007:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2007. Van 19 oktober 2007 tot en met 24 oktober 2007 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze editie met enkele mooie toppers uit eigen land en uit Duitsland enkele imposante attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 29 augustus 2007:
 
> Attractielijst Doornik Foire Tournai 2007. Plaatsmeester Robert Bernard van de stad Doornik presenteerde zonet de attractielijst van Foire Tournai, die dit jaar rondjes draait van 08 september 2007 tot en met 23 september 2007, aan de redactie van KERMISVERMAAK.be. Tussen de 11 grootvermaakzaken zitten er dit jaar maar liefst 2 nieuwkomers: Le Manoir (Marliot) en een wildwaterbaan (Bufkens). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 28 augustus 2007:
 

> Neon Logo voor G-Force.  Op de kassa van de G-Force van Eddy Janssen werd deze week een prachtig logo geplaatst voorzien van neon. Dit schitterende werkje werd wederom voor rekening genomen door Neon HTD.

Foto met dank aan Bart Philtjens.

 

 
> Maandag 27 augustus 2007:
 

> See Sturm Bahn in première. Op de Augustusfoor in Sint-Truiden is vrijdag de See Sturm Bahn, de nieuwe attractie van de familie Lainez, in première gegaan.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze familiale attractie haar eerste rondjes onder leiding van Philippe Lainez.

 

De See Sturm Bahn is dit jaar nog te beleven in Sint-Truiden, Hasselt en Luik.

 

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze de familie Lainez veel succes met het exploiteren van deze See Sturm Bahn.

 

 
> Woensdag 22 augustus 2007:
 

> Attractiewissel Sint-Truiden Augustusfoor. Op de Augustusfoor van Sint-Truiden heeft nog een belangrijke attractiewissel plaats. De Katapult van De Bruyne/Lainez, zal op deze Augustuskermis vervangen worden door de prachtige G-Force Booster van Janssen. Verder kunnen aan de attractielijst nog twee attracties toegevoegd worden, namelijk de Free Style van Truyen en de Patapoef van Van den Broeck. Wil je de volledige attractielijst van de Augustusfoor te Sint-Truiden nogmaals bekijken? Neem dan een kijkje bij de binnenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Rita Mobouck, plaatsmeester stad Sint-Truiden.

 
> Maandag 20 augustus 2007:
 

 

> Affiches Sint-Truiden Augustusfoor 2007. Vandaag kwamen de kermisaffiches van het Limburgse Sint-Truiden aan in onze mailbox.

 

De Augustusfoor begint aanstaande vrijdag 24 augustus 2007 rondjes te draaien en dit op de vertrouwde Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein. De kermis zal dit jaar rondjes draaien tot en met maandag 03 september 2007, traditioneel ook Euro-dag met sterk gereduceerde prijzen op de kermis.

 

Tijdens deze dolle kermisdagen zijn er ook weer enkele speciale dagen voorzien met op woensdag 29 augustus 2007 een prachtig vuurwerk om 22u00, op donderdag 31 augustus kunnen personen met een handicap van een dagje kermis genieten en dit van 14u00 tot 17u00. Verder is er op 03 september 2007 nog de Euro-dag met ook hier verminderde prijzen op de kermis...

 

Ben je benieuwd welke attracties dit jaar aanwezig zullen zijn op de Augustusfoor, neem dan alvast een kijkje bij de binnenlandse kermisdata, waar je de attractielijst kan nalezen. 

 
> Vrijdag 17 augustus 2007:
 
> Attractielijst Roeselare Kermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 24 augustus 2007 tot en met 29 augustus 2007. Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Grote Markt, Boterplein en Polenplein. Tussen deze 45 zaken zitten maar liefst 9 grootvermaakzaken, waaronder 2 nieuwkomers. Nieuw dit jaar voor deze Roeselare Kermis zijn: Fun House (Ropers) en Train Fantôme (Rousseau). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 16 augustus 2007:
 
> Attractielijst Lanaken Augustuskermis 2007. Vandaag maakte plaatsmeester Patrick Vanmeeren van de gemeente Lanaken zijn attractielijst bekend voor de jaarlijkse Augustuskermis, die komend weekend aan het draaien gaat. Qua grootvermaak mag deze editie van de Augustuskermis de attracties van vorig jaar verwelkomen en krijgen zij daarnaast het gezelschap van de Hully Gully van Greif, de Showtime Madness van Ropers en de Popcorn Party van Van Herck/Van den Bossche als grote nieuwkomers... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Programma Lanaken Augustuskermis 2007. Aanstaande weekend vindt wederom de jaarlijkse Augustuskermis plaats in Lanaken-Centrum. Op het Kerkplein en in de Koning Albertlaan zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden. Ten opzichte van verleden jaar verandert er weinig, enkel dat er dit jaar drie grootvermaakzaken aan het aanbod worden toegevoegd, zijnde de Hully Gully van Greif, de Showtime Madness van Ropers  en de Popcorn Party van Van Herck/Van den Bossche.

Verder heeft er ook dit jaar weer op kermismaandag de jaarlijkse jaarmarkt plaats vanaf 15 uur in de Stationsstraat in het centrum. 

Vanaf 18 uur heeft er voor het eerst een Artiestenparade plaats met onder andere Joie De Vivre, Juulke, Frans Theunisz, Angelina, Saskia, Sjeng de Belsj, Wim Leys en Huub Adriaens.  En om 23 uur heeft er een optreden plaats van Ziesjoem in Café Providencia.

Lanaken Augustuskermis heeft plaats van zondag 19 augustus 2007 tot en met dinsdag 21 augustus 2007.

Info met dank aan Patrick Vanmeeren, plaatsmeester Gemeente Lanaken.
 
> Maandag 06 augustus 2007:
 

> Kermiskalender 2008 verkrijgbaar. 

Het jaar is alweer meer dan halfweg, dus 2008 komt alweer naderbij. Voor de derde keer brengt dit jaar ook dit jaar Frank Veldkamp een kermiskalender op de markt.
Deze kermiskalender telt net zoals het eerste jaar 12 pagina’s en een extra voorpagina. Tevens heeft de kalender terug het formaat van het eerste jaar in 2006.
Deze is wederom voorzien van een ringband en dus makkelijk op een in het oogvallende plek op te hangen. Alle categorieën zijn aan bod gekomen en voor het eerst is er nu een transportpagina. Ook de nostalgie is in de collage van een zweefmolen vertegenwoordigd.
Er is voor elke maand een speciaal kermisgedicht geschreven waarvan vele gedichten slaan op het thema van de maand waarin ze geplaatst zijn.
Ook de kalenders van 2006 en 2007 zijn nog te verkrijgen.
Geïnteresseerden kunnen hem aanschaffen bij enkele kassa's op de Nederlandse kermissen of een mail sturen naar frankiev@xs4all.nl.

 
> Vrijdag 03 augustus 2007:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 24 augustus 2007 tot en met 03 september 2007 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein. Ten opzichte van vorig jaar heeft deze kermis dit jaar twee nieuwkomers in petto. Nieuw dit jaar is de Katapult van De Bruyne/Lainez, die je Sint-Truiden vanuit de lucht laat bewonderen. Daarnaast komt ook de Colorado wildwaterbaan van René Bufkens voor het eerst naar de Trudo-stad. Verder verschijnt er dit jaar ook voor het eerst een kermiskrant in Sint-Truiden met de nodige kortingsbonnen. De volledige lijst met grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.