>>> Kermisnieuws juli 2007
 
> Dinsdag 31 juli 2007:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2007. Ook de attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 23 augustus 2007 tot en met 29 augustus 2007, werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar twee nieuwkomers op deze Koersefoor, de Big Happy Monster van Lauwers en de Katapult van De Bruyne/Lainez. In totaal zorgen 26 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> KERMISVERMAAK.be in Het Belang van Limburg. Vandaag besteedde Het Belang van Limburg aandacht aan het feit dat KERMISVERMAAK.be al vijf jaar in het “word wide web” aanwezig is. Langs deze weg willen wij het dagblad en hun correspondent Ann Reyskens van harte bedanken voor de nodige aandacht. Het bewuste artikel is HIER na te lezen.

 
> Vrijdag 27 juli 2007:
 

> Rockin’ Tug wint prijs in Tilburg.

De Rockin’ Tug van de Belgische exploitant Torfs heeft op de Tilburgse Kermis dit jaar de prijs van ‘Beste Kinderattractie" in de wacht gesleept.

Langs deze weg wensen wij de familie Torfs proficiat met deze zeer mooie prijs.

 

> KERMISVERMAAK.be steunt Nederlandse exploitanten. 

De exploitanten op de kermis in Tilburg hebben woensdagavond hun attracties dertien minuten stilgelegd. Ook ging alle muziek uit. Het publiek kreeg een lichtgevende stick aangeboden om actie te voeren tegen het kabinetsplan om het BTW-tarief voor kermisattracties op te schroeven van 6 naar 19 procent. Volgens de twee Nederlandse kermisvakbonden BOVAK en NKB leidt dit tot faillissementen en het verlies van veel arbeidsplaatsen. Bovendien vrezen de exploitanten de tariefsverhoging te moeten doorberekenen aan het kermispubliek. 

KERMISVERMAAK.be steunt deze actie en deed daarom ook mee tegen de BTW verhoging.

 
> Dinsdag 24 juli 2007:
 

> Een halve eeuw Tilburgse kermis in beeld. Nederlands grootste evenement in fotoboek.

Kermis is iets van alle tijden en bestaat overal op de wereld in verschillende uitvoeringen. Kermis is spektakel, emotie en nostalgie. De grootste kermis in ons land is die in Tilburg, die elke zomer voor anderhalve week de sfeer in de binnenstad bepaalt. Over de laatste vijftig jaar van die kermis is nu een prachtig fotoboek verschenen bij Uitgeverij Nieuwland. 

Wat begon als een jaarmarkt in de zestiende eeuw is inmiddels met meer dan miljoen bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland. Dit jaar vind het bruisende kermisspektakel met 245 attracties voor groot en klein van 20 juli tot en met 29 juli in Tilburg plaats. Vlak daarvoor verscheen het boek Tilburgse kermis 1950-2000; een halve eeuw vermaak in beeld in de boekhandel. 

In de laatste helft van de twintigste eeuw gingen de ontwikkelingen op de Tilburgse kermis het snelst. In de jaren vijftig werd de jeugd nog wild van toestellen als de Raketbaan en de Autoscooter, een halve eeuw later zijn ademstokkende attracties als Super Nova, Condor, Blitzer en allerlei Breakdance-varianten niet meer weg te denken uit het kermisbeeld. De Roze Maandag is een begrip geworden en de muziek van The Beatles, de Rolling Stones en the Byrds heeft plaats moeten maken voor pompende housebeats. 

De sfeer op de kermis is meegegaan met de snelle ontwikkelingen in onze maatschappij. In het fotoboek Tilburgse kermis 1950-2000 zijn de veranderingen op de kermis gevangen in prachtige plaatjes. Al bladerend waan je je terug in de tijd dat je met grote ogen de nieuwste snufjes op de kermis in je opnam. Het is een boek voor jong en oud over een wereld van verwondering en plezier. 

De foto’s in het boek komen van Persbureau van Eijndhoven. Ze zijn geselecteerd door Jeroen van Eijndhoven, die al meer dan 25 jaar voor het Brabants Dagblad fotografeert. De tekst is verzorgd door (kermis)redacteur Lauran Wijffels die eerder Draaiboek van een kermisgek; De Tilburgse kermis in de jaren zestig (2002) schreef. Hij werkte mee aan het boek Veel vermaak en weinig wol; de geschiedenis van de Tilburgse kermis (1986) dat in korte tijd was uitverkocht. 

Een deel van de foto’s uit het boek was te zien in de zomertentoonstelling Tilburgse Kermis; een eeuw vermaak in beeld in de Concertzaal in Tilburg in 2006. De tentoonstelling was een groot succes.

Het boek bestaat uit 192 pagina’s met zwart-witfoto’s. Het kost € 19,90 in de boekhandel.

 
> Maandag 23 juli 2007:
 

> Funfair DVD promotie. Nog steeds heeft er bij Funfair DVD een promotie plaats. Bestel nu nog steeds 4 DVD's uit hun assortiment voor de prijs van slechts 50 euro (inclusief verzendingskosten). Stuur hiervoor een mail met Uw volledige naam, adres, e-mail en de nummers van de gewenste DVD's naar promo@funfairdvd.com. Verder informatie en welke DVD’s reeds verschenen zijn kunnen jullie steeds bekijken op www.funfairdvd.com.

 
> Vrijdag 20 juli 2007:
 
> Attractielijst Aachen Sommerbend 2007. Aangezien er veranderingen op til zijn bij het verpachten van de attracties in Aachen, kunnen wij jullie toch al de attractielijst voor de Sommerbend meedelen. Ook dit jaar beloofd het weer een schitterende kermis te worden, met enkele mooie en vooral stevige nieuwkomers. Vanaf 10 augustus 2007 gaan de carrousels weer aan het draaien en dit op de Bendplatz. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 17 juli 2007:
 

> Wheel of Excellence in première.

Afgelopen weekend ging op de Brusselse Zuidfoor het nieuwe Wheel of Excellence van de gebroeders Jan en Klaas van der Honing in première. Het gaat hier om een reuzenrad van constructeur Ronald Bussink van het type R40. Dit rad van 40 meter hoog met 30 gesloten gondels en geheel in een witte kleur bevat één zwarte VIP-gondel.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de geboeders Jan en Klaas van der Honing veel succes met het exploiteren van hun nieuwe reuzenrad Wheel of Excellence.

 

 
> Maandag 16 juli 2007:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2007. Plaatsmeester Patrick Dulsster maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende, die dit jaar doorgaat van 05 oktober 2007 tot en met 29 oktober 2007. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 15 grootvermaakzaken. Nieuw dit jaar zijn de Drop Zone van Van Herck en de Katapult van De Bruyne/Lainez. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Veurne Boetefoor 2007. Eveneens arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK de attractielijst van de Boetefoor van Veurne, die dit jaar plaats heeft van 28 juli 2007 tot en met 01 augustus 2007. Dit jaar is er één grote nieuwkomer op deze kermis: de X-Factory van Van Herck/Van den Bossche. Daarnaast zijn de vaste waarden weer van de partij om er een stevig feest van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 13 juli 2007:
 

> Neon Logo voor Elliott. Boven op het station van de Elliott van Jeffrey Bodet werd deze week een prachtig logo geplaatst voorzien van neon. Dit schitterende werkje werd wederom voor rekening genomen door Neon HTD.

Foto met dank aan Bart Philtjens.

 

 

> Winnaar affiche Leuven 2007 bekend.

De Stad Leuven organiseerde een tekenwedstrijd in het kader voor de jaarlijkse kermisaffiche van de septemberkermis 2007. Het thema was 'kermisplezier'. Al wie geboren is tussen 1 januari 1992 en 31 december 2001 kon deelnemen. De winnaars van de tekenwedstrijd zullen de kermis mee officieel mogen openen op 31 augustus 2007.

De tekeningen moesten verleden week binnen zijn en ondertussen is het winnende ontwerp reeds bekend gemaakt aan het grote publiek. Deze tekening van de 6-jarige Pieter Kennes zal gebruikt worden als affiche van de septemberkermis 2007. 

Veerle Vandenborre van de Stad Leuven liet ons vandaag de winnende affiche toekomen, waarvoor onze hartelijke dank.
 
> Donderdag 12 juli 2007:
 

> Brussel Zuidfoor met drie nieuwe attracties.

De Zuidfoor 2007 is in de startblokken! Eén van de grootste kermissen van het land doet zijn deuren open vanaf 14 juli op de Zuidlaan tussen de Hallepoort en de Anderlechtse Poort. Gedurende een maand genieten 1,5 miljoen mensen van de gekste attracties en dit tot 19 augustus.

De 127ste editie van de Zuidfoor zal onder het motto vallen van gezellig samenzijn met vrienden, in gezinsverband en met kinderen. De Stad wenst dat de Zuidfoor een familie- en vriendenuitstap wordt in een propere en aangename omgeving. Ook dit jaar worden alle krachten gebundeld voor meer veiligheid en netheid zodat de Zuidfoor in optimale omstandigheden verloopt en een place-to-be is voor allen.

Een gloednieuw en modern "Reuzenrad" zal in Brussel zijn eerste toeren draaien. Uitgerust met airconditioning zal het er lekker vertoeven zijn tijdens de (zo verlangde) warme zomerdagen. Daarnaast zal ook de Phoenix vele emoties en hartverwarmende sensaties aan de foorgangers bezorgen. En de Bayern Kurve komt met nog niet geziene verrassingen.

 

> Programma Thuyndagfoor 2007. Naar jaarlijkse gewoonte strijken de foorreizigers weer neer in Ieper voor de Thuyndagfoor van zaterdag 4 augustus 2006 tot en met woensdag 15 augustus 2007. Allerhande attracties voor jong en oud zorgen voor sfeer en animatie in volle vakantieperiode.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 4 augustus om 16.00 uur door het Iepers prinsje en prinsesje van de Thuyndagfoor, Sacha I en Anne-Sophie II. De geboortedatum van dit 7-jarig uitverkoren duo ligt het dichtst bij het officiële openingsuur van de foor.

Om 15u15 worden de kinderen, ouders en sympathisanten ontvangen in de Raadzaal van het Stadhuis waar ze plechtig worden gehuldigd tot prins en prinses.

Om 16u00 wordt dan de foor plechtig geopend met het doorknippen van het lint onder het 'Nieuwerck'. Op zondag 12 augustus heeft een Thuyndagmarkt op de verkeersvrije Grote Markt plaats. Op het programma: traditionele marktkramen in een niet-zaterdagse ongewone opstelling en een kinderrommelmarkt waar kinderen van 7 tot 10 jaar hun speelgoed, boeken en strips tot zelfs kleding kunnen verkopen. Voor het jonge volkje zijn er ook een springkasteel en kindergrime.

Gelet op het feit dat de laatste dag van de Thuyndagfoor 2007 samenvalt met de feestdag van 15 augustus zal de Grote Markt verkeersvrij worden gemaakt vanaf 14u00. Naar goede gewoonte bieden de foorkramers op woensdag 15 augustus verlaagde prijzen aan en sluit een spetterend vuurwerk de Thuyndagfoor af.

De kermis zal dit jaar 26 kermisattracties herbergen voor jong en oud, waaronder vier grootvermaakzaken: Autoscooter (Bogaert), Big Fun (Dedeurwaerder), Dragon (Neujens) en als nieuwkomer de High Energy van Florens/Van Herck. Informatie met dank aan Willy Artois en Isabelle Vandelannoote, plaatsmeesters stad Ieper.
 
> Woensdag 11 juli 2007:
 
> Extra attracties op Zomerkermis Maasmechelen. De plaatsmeester Michel Kurylak liet ons weten dat er twee attracties aan de verpachtingslijst mogen toegevoegd worden. Dit zijn de Hully Gully van Greif/Castro en de Move It Machine van Brigitte Greif die ook dit jaar op de jaarlijkse zomerkermis van Maasmechelen zullen staan. Zo komt het totaal aan grootvermaakzaken dit jaar op 9. In totaal zullen 63 attracties ter beschikking staan van de bezoekers en dit vanaf 14 juli 2007...
 
> Zondag 08 juli 2007:
 
> Succesvolste Antwerpse Sinksenfoor in jaren.  
De Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen heeft zondagmiddag voor de laatste keer dit jaar zijn deuren opengegooid. Ondanks het regenweer van de voorbije weken kunnen de foorkramers op een redelijk succesvolle editie terugblikken.

"De Sinksenfoor heeft meer volk gelokt dan vorig jaar. Toen bleven veel bezoekers weg door de hittegolf", zegt Fred Azaert van het Sinksenfoorcomité. "De foor viel nu ook gedeeltelijk buiten de examens, wat ook veel goedmaakt."

De zowat 150 kermisattracties kregen dit jaar een nieuwe opstelling. Daar wist vooral het reuzenrad van te profiteren. Dat verhuisde van het speelpleintje aan de rand naar het midden van de foor. Ook de meer sensationelere attracties zoals de achtbaan vielen bij de bezoekers in de smaak.

Na zes weken van ambiance draaien de attracties zondag voor de laatste keer. De foorkramers bieden daarom kortingen tot 40 procent aan. "Er is behoorlijk veel volk. Blijkbaar willen de Antwerpenaren ten volle profiteren van de kortingen. Het weer zit ook mee, dus dit kan wel eens een van de topdagen worden", aldus Azaert.
 
> Vrijdag 06 juli 2007:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2007. De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 14 juli 2007 tot en met 19 augustus 2007 en dit op de alombekende Zuidlaan. Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 27 grootvermaakzaken. Nieuwkomers dit jaar zijn de Bayern Kurve (Kiener-FR), Colorado (Bufkens), Drop Zone (Van Herck), Phoenix (Heyblom) en de Wild Mouse (Buflens). Tevens is dit de premièreplaats van het nieuwe Reuzenrad Wheel of Excellence van de gebroeders Jan en Klaas van der Honing. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2007. Ook de attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 10 augustus 2007 tot en met 21 augustus 2007, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Dit jaar mag deze Foire Huy 88 kermisattracties verwelkomen, waarvan 18 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... Dit jaar mag deze kermis de volgende nieuwkomers verwachten: Coco Bongo (Burdot/Zeppieri) en Predator (Maton/Gadomski). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.