>>> Kermisnieuws juni 2007
 
> Vrijdag 29 juni 2007:
 
> Kermis Best vandaag van start.

Betaalbaar, gezinsvriendelijk, sfeervol en gemoedelijk. Dit zijn enkele kenmerken van Kermis Best. Dit gevoegd bij de vele topattracties, en het is niet zo verwonderlijk waarom Kermis Best een toonaangevende kermis is, die in binnen- en buitenland wordt geprezen. Onder de noemer “De mooiste goedkoopste kermis van Nederland” heeft dit evenement zich zelfs een 10e positie verworven in de Top 100 van de grootste publieksevenementen van Nederland.

De editie 2007, die vandaag begonnen is en duurt tot dinsdag 03 juli, telt bijna 90 attracties, waaronder vele (nieuwe) Europese Toppers. Een greep uit het aanbod: de 55 meter hoge zwaaiarm “Booster Maxxx”, de wildwaterbaan “River Rafting”, Nederlands mooiste reuzenrad “Europarad” en maar liefst twee achtbanen. De ritprijzen zijn € 0,70 voor kinder-attracties, € 1,00 en 1,20 voor veel grote attracties en € 1,50 of € 1,60 voor de mega-attracties. Ook bij de spelletjes, verkoopzaken en horeca staat betaalbaarheid voorop.
Een uitgebreid randprogramma maakt een bezoek aan Kermis Best tot hét uitstapje voor de hele familie.

 
> Maandag 25 juni 2007:
 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2007. Plaatsmeester Paul Busselen deelde ook zijn attractielijst mede voor de Julikermis van Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 28 juli 2007 tot en met 30 juli 2007. Dit jaar worden er 66 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. Ook hier zijn er dit jaar twee mooie nieuwkomers te melden: de Hully Gully van Greif en de Move It machine van Greif. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Sint-Niklaas Zomerkermis 2007. Erwin Barthier, de plaatsmeester van de stad Sint-Niklaas, heeft vandaag zijn attractielijst voor de Zomerkermis bekend gemaakt. Dit jaar biedt de Grote Markt standplaats aan 36 kermisattracties voor jong en oud. Naast de traditionele vaste waarden op deze Zomerkermis maken dit jaar twee nieuwkomers hun opwachting: het Spookhuis van Banckaert en de Round Up van Vermeylen/De Laet. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zondag 24 juni 2007:
 

> Wereldrecord 10 uur in de Drop Zone geslaagd!

Veldegemnaar Robin Demyttenaere heeft gisteren zaterdag 23 juni 2007 een waanzinnig wereldrecord gevestigd. Hij zat tien uur aan een stuk op de Drop Zone, een van de meest spectaculaire attracties op de Antwerpse Sinksenfoor.

Robin begon z'n recordpoging om 14u30 en bleef zitten tot 00u30. De hele tijd was er een deurwaarder aanwezig en dit maakt dat z'n stunt recht geeft op een plaatsje in het Guinnness Books of Records.

KERMISVERMAAK.be wenst Robin van harte proficiat bij het behalen van z’n uitdaging.

 

 
> Zaterdag 23 juni 2007:
 

> Vier nieuwe attracties in Namen. 

Vandaag liet Jacqueline Michaux van de Stad Namen ons weten dat er dit jaar vier nieuwe attracties zullen komen naar de Foire de Julliet. Nieuw dit jaar zijn de Ejection Seat van Tantillo/Zeppieri, de Drop Zone van Monterosso, de High Energy van Florens/Van Herck en uit Duitsland komt de Jupiter 2 Reuzenrad van Kipp. Deze Foire de Julliet heeft plaats van 29 juni tot en met 30 juli 2007. De voorlopige verpachtingslijst vinden jullie dan ook terug bij de binnenlandse kermisdata. Deze is wel nog onderhevig aan veranderingen!  

 
> Donderdag 21 juni 2007:
 
> KERMISVERMAAK.be in Het Nieuwsblad. Vandaag besteedde Het Nieuwsblad aandacht aan het feit dat KERMISVERMAAK.be al vijf jaar in het “word wide web” aanwezig is. Langs deze weg willen wij het dagblad en hun correspondent van harte bedanken voor de nodige aandacht. Het bewuste artikel is HIER na te lezen.
 
> Woensdag 20 juni 2007:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberkermis van de grootstad van Ambiorix, Tongeren. De Septemberkermis beloofd dit jaar weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 116 kermisattracties voor het hele gezin. Qua grootvermaak zijn de vaste waarden weer van de partij en zij krijgen het gezelschap van 4 mooie nieuwkomers: de Crazy palace van Collard, de Katapult van De Bruyne, de Drop Zone van Monterosso en de Wild Mouse van Bufkens. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2007. Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 23 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland. Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 03 augustus 2007 tot en met 08 augustus 2007 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Maandag 18 juni 2007:
 

> Nieuwe Reuzenrad voor België.

KERMISVERMAAK.be kwam in exclusiviteit te vernemen dat er nog dit jaar een nieuw reuzenrad op de Belgische kermissen zal verschijnen. Zo zullen de Gebroeders Jan en Klaas van der Honing op de Brusselse Zuidfoor een nieuw reuzenrad presenteren. Het gaat hier om een reuzenrad van constructeur Ronald Bussink van het type R40. Dit rad van 40 meter hoog met 30 gesloten gondels en geheel in een witte kleur zal z’n première vieren op de Brusselse Zuidfoor. Dit rad neemt een oppervlakte in van 32m. bij 17m. Verder staat al vast dat dit reuzenrad ook te bewonderen zal zijn tijdens Winterpret in Brussel (Kerstmarkt). Andere staanplaatsen zijn nog in behandeling.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de geboeders Jan en Klaas van der Honing veel succes met het exploiteren van hun nieuwe attractie.

 

> Bayern Kurve nog langer in België.

Voor de liefhebbers van de Bayern Kurve van Kiener uit Frankrijk die momenteel op de Sinksenfoor in Antwerpen staat is er goed nieuws. Van de Franse Exploitant Kiener vernamen we excusief dat hij na Antwerpen ook de Zuidfoor in Brussel en de Foire d’Octobre in Luik met een bezoekje zal vereren.

 

 
> Attractielijst Mechelen Julifoor 2007. Annika Dewachter, plaatsmeester van de stad Mechelen, maakte vandaag de lijst met attracties voor de jaarlijkse Julifoor bekend. Deze heeft dit jaar plaats van 28 juni 2007 tot en met 09 juli 2007 en dit op de Grote Markt van Mechelen. Dit jaar maken 36 attracties hun opwachting waarvan enkele mooie grootvermaakzaken. Ten opzichte van vorig jaar zijn er 2 nieuwkomers: de Mega Shaker van Vermeylen/De Laet en de X-Factory van Van Herck/Van den Bossche. De volledige lijst met grootvermaakzaken kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 16 juni 2007:
 
> KERMISVERMAAK.be: 5 jaar! Exact 5 jaar geleden, 16 juni 2002 om exact te zijn, ging KERMISVERMAAK.be online. Vandaag is dus een heugelijke dag, want vandaag bestaat deze site dus 5 volle jaren! Langs deze weg wil KERMISVERMMAAK.be iedereen bedanken die de afgelopen 5 jaar voor of achter de schermen heeft bijgedragen aan het succes van deze site. Maar wat zou KERMISVERMAAK zijn zonder jullie allemaal, onze dagelijks trouwe bezoekers? Daarom aan iedereen hartelijk dank voor de positieve reacties, leuke mails en de toffe vriendschappen die ontstaan zijn. Dit is alvast een leuke stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan...
 

 
> Vrijdag 15 juni 2007:
 
> KERMISVERMAAK.be op Radio 2. Op Radio 2 Limburg had vandaag omstreeks 12u20 een interview plaats met jullie webmaster Patrick Vanstipelen naar aanleiding van z’n kermispassie en het vijfjarig bestaan van de KERMISVERMAAK.be. We bedanken langs deze weg presentator Eva Droogmans van het programma Middagpost voor de geschonken aandacht.
 

> KERMISVERMAAK.be in Het Laatste Nieuws. Vandaag besteedde Het Laatste Nieuws aandacht aan het feit dat KERMISVERMAAK.be al vijf jaar in het “word wide web” aanwezig is. Langs deze weg willen wij het dagblad en hun correspondent Gunther Bomans van harte bedanken voor de nodige aandacht. Het bewuste artikel is HIER na te lezen.

 
> Andersvaliden baas over Sinksenfoor. Meer dan 1.500 andersvaliden en hun begeleiders waren donderdagmiddag baas over de Sinksenfoor. Ze konden gratis en onbeperkt genieten van de vele attracties. Nadien mochten ze hun vingers aflikken bij een pak smoutebollen.

De dag voor andersvalide kinderen en volwassenen is een jaarlijks initiatief van de kermiskramers. "Elk jaar nodigen de foorkramers alle instellingen uit Antwerpen en directe omgeving uit voor een middagje plezier op de Sinksenfoor", vertelt Fred Azaert, coördinator van de Antwerpse foren. "Dit jaar ontvingen we 48 instellingen. Dat betekent zo'n 1.600 andersvaliden en nog eens 573 begeleiders. Ze mochten allemaal de hele namiddag gratis en onbeperkt op alle attracties. Nadien werden ze getrakteerd op smoutebollen en een cola."

Overal waren lachende gezichten en zwaaiende handen te zien. "Ik wil in de boomstammen zitten", roept Rita enthousiast. Haar begeleiders van vzw Leef uit Ranst beloven haar dat alle attracties aan bod zullen komen. "Iedereen kijkt elk jaar opnieuw uit naar deze dag. Nadien praten ze er nog lang over na."

Wat verderop heeft Nathalie er net een ritje in de Polyp opzitten. "Het was heel leuk. Ik wil nog eens!" Ook de botsauto's vallen in de smaak. "Het is heel plezant om rond te rijden met de auto's en te botsen", glundert Paquita. Alle deelnemers kijken alvast uit naar volgend jaar voor een nieuwe dag op de Antwerpse Sinksenfoor.

 

 
> Donderdag 14 juni 2007:
 

> Succesvolste Sinksenfoor in vijf jaar. Volgens de foornijveraars is dit de beste Sinksenfoor die ze de laatste vijf jaar hebben meegemaakt. Ondanks de slechte weersvoorspellingen blijven de kermisliefhebbers toestromen. 'Zolang het tijdens de openingsuren zelf (tussen 15uur en middernacht) niet regent, is het een enorm succes', zegt verantwoordelijke stadsambtenaar Fred Azaert.

'Dit is vooral te wijten aan de nieuwe opstelling van de kermis. Markante herkenningspunten van de foor, zoals het reuzenrad, zijn van plaats veranderd of vervangen door andere attracties. Zo stond het rad vorig jaar nog op het speelpleintje. Dit jaar staat de nieuwe attractie Jet Force er. Het rad kreeg een plaats in het midden van de Sinksenfoor op de tweede rij. De grondige facelift maakte het bezoek aan de foor gegarandeerd spannender. Al die veranderingen hebben voor gevolg dat men de Sinksenfoor weer moet herontdekken en dat trekt natuurlijk aan', aldus coördinator Azaert.

Er zijn ongeveer evenveel foorkramers naar de Sinksenfoor afgezakt als voorgaande jaren aangezien dezelfde ruimte werd voorzien.
(Bron : Het Nieuwsblad)
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen, die dit jaar doorgaat van 14 juli 2007 tot en met 22 juli 2007 en dit in de Dokter Haubenlaan. Dit jaar beloofd het weer een zomerse kermis te worden met maar liefst 61 kermisattracties voor jong en oud. Daarnaast zijn er ook weer enkele mooie grootvermaakzaken van de partij. Naast de vaste waarden is er dit jaar een nieuwkomer te melden: de G-Force van Lainez. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2007. Ook de attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd door plaatsmeester Michel Kurylak al aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 13 oktober 2006 tot en met 16 oktober 2007 en ook deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Nieuw dit jaar zijn de Dark Ride van Lamer/Ropers en de Dragon van Neujens. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 13 juni 2007:
 
> Recordpoging Drop Zone in Antwerpen.

Na de succesvolle recordpoging in de Eclipse begin mei op de meifoor in Brugge, zal Robin Demyttenaere opnieuw een gooi doen om een wereldrecord te vestigen. 

Op zaterdag 23 juni 2007 om 14 uur zal hij op de sinksenfoor in Antwerpen plaatsnemen in de Drop Zone. Ook hier wil hij 10 uur rondjes in draaien. Om alles officieel te laten verlopen zal er een gerechtsdeurwaarder aanwezig zijn.

Tijdens de recordpoging te Antwerpen komt de resident DJ van de Vizion (Lazzura, Tabooclub, Atmoz) namelijk DJ Smoody als randanimatie. Hij zal er een set van 3 uur non-stop draaien, die hij zal opbouwen en met retro zal afsluiten. Dit alles van 20u tot 23u. Vanaf 24 uur gaat het feest verder in de Vizion in Westerlo waar iedereen gratis entree heeft voor het recordpogingsfeest. Ook Pat Krimson (2 Fabiola) zal hierop aanwezig zijn. Alle supporters zijn van harte welkom.

Langs deze weg wensen we Robin veel succes toe, bij deze toch wel zeer spectaculaire recordpoging.

 

 

 
> Programma Wijkfeesten As Zevenhuizen 2007. Op 07 juli 2007 en 08 juli 2007 hebben voor de 18e maal de Wijkfeesten plaats in As Zevenhuizen. Traditiegetrouw is zaterdagavond, het hoogtepunt van deze Wijkfeesten. Dit jaar staan er 2 namen op de affiche. Naast de Gibson Brothers zal DJ Sven Ornelis van Q-Music er de ambiance zeker inbrengen. Net zoals voorgaande jaren vinden er op zaterdag en zondag ook weer de traditionele minivoetbaltornooien plaats. Nieuw dit jaar is dat er op zondagnamiddag een grote rommelmarkt plaatsvindt.
 
> Dinsdag 12 juni 2007:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2007. Plaatsmeester Olivier Luchte maakte vandaag zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2007. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers. De Dark Ride van Lamer/Ropers, de Drop Zone van Van Herck en de High Energy van Florens Van Herck zullen hier voor de eerste maal hun opwachting maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Duffel Jaarmarktkermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Jaarmarktkermis te Duffel, die dit jaar plaats heeft van 20 oktober 2007 tot en met 22 oktober 2007 alsook 28 oktober 2007. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 08 juni 2007:
 

> Australische TV-opnames op Sinksenfoor.

Afgelopen week hadden er opnames plaats op de Antwerpse Sinksenfoor voor een Australische TV-serie.

Er werden opnames gemaakt waarin de twee personages van de reeks een ritje maakte in de Eclipse.

 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 16 juni 2007 tot en met 25 juni 2007. Twee grote nieuwkomers op deze editie van de Zomerkermis met name de Superstar van de Nederlandse exploitant Albers en de Jump Street tripride van Deraes. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 05 juni 2007:
 
> Attractielijst Lokerse Feesten 2007. Vandaag maakte Marc van Rumst zijn attractielijst voor de Lokerse Feesten, edite 2007, aan het grote publiek bekend. Dit jaar begint het feestgedruis op 03 augustus 2007 en eindigen deze op 12 augustus 2007. Qua attractie-aanbod blijft alles bij het oude dit jaar, dus de vaste waarden nemen hun vertrouwde plaatsje weer in. De volledige attractielijst vind je terug bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 01 juni 2007:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven. Van 31 augustus 2007 tot en met 23 september 2007 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor. Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 75 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties is er dit jaar één mooie nieuwkomer te melden: de Jet-Force van van der Honing. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> 100e Gelaender Kimes in Geleen (NL). 

Vandaag gaat de 100e editie van start van de Gelaender Kirmes. Zoals gebruikelijk heeft ook dit jaar weer het beste van de Nederlandse kermiswereld zich verzameld in de wereldstad Geleen (NL). 

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer enkele uitschieters. Zo komen uit Duitsland de Fliegender Teppich (Ruppert), Top Spin No. 2 (Langhoff) en de Countdown (Robrahn).

Verder heeft er de wereldpremière plaats van de Booster Maxxx van Bungee Fun vof.

Tevens heeft er tijdens deze kermis nog een miniatuurtentoonstelling plaats in de Stadhuisstraat.

Deze schittende kermis in Geleen, net over de Belgische grens in Nederlands-Limburg,  kunnen jullie nog beleven tot en met woensdag 06 juni 2007.

De complete lijst aan grootvermaakzaken is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse data.

 
> Attractielijst Düsseldorf 2007. Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde deze week de attractielijst voor dit jaar. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 40 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.