>>> Kermisnieuws april 2007
 
> Dinsdag 24 april 2007:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 02 juni 2007 tot en met 04 juni 2007. Ten opzichte van vorig jaar mag deze kermis zich verwachten aan een mooie nieuwkomer: de Sex Dance van Greif. Daarnaast zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2007. Tevens maakte plaatsmeester René Schreurs de attractielijst voor de Najaarskermis van Opglabbeek bekend, die dit jaar plaats heeft van 22 september 2007 tot en met 24 september 2007. Dit jaar heeft deze Najaarskermis één grote nieuwkomer in petto die reeds volledig vastligt, de Hully Gully (Greif). Verder bestaat de kans dat ook de X-Factory (Van Herck/Van den Bossche) z'n opwachting zal maken, maar dit is nog onder voorbehoud... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Doornik Foire de Mai 2007. Plaatsmeester Robert Bernard van de stad Doornik presenteerde zonet de attractielijst van Foire Tournai, die dit jaar rondjes draait van 11 mei 2007 tot en met 20 mei 2007, aan de redactie van KERMISVERMAAK.be. Ten opzichte van vorig jaar verandert de kermis met 3 nieuwkomers: stevig van gedaante met een mooi attractie-aanbod en enkele prachtige nieuwkomers. Tussen de 11 grootvermaakzaken zitten maar liefst 5 nieuwkomers: de Carrousel Gallopant (Rorive), de Drop Zone (Van Herck) en Jurassic Park (Rousseau). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 23 april 2007:
 
> Attractiewissels Genk Meikermis 2007. Ook dit jaar hebben er enkele attractiewissels plaats op de Genkse 1 Meikermis. Zo zullen de Discovery en de Round Up niet aanwezig zijn. Hun plaatsen worden ingenomen door de Coco Bongo van Burdot/Zeppieri en de Drop Zone van Danny Van Herck. De aangepaste attractielijst kunnen jullie steeds raadplegen bij de binnenlandse kermisdata. Wie een bezoekje wil brengen aan deze editie van de Meikermis, kan dit vanaf dit weekend...

 
> Maandag 16 april 2007:
 
> Phoenix op Brugse Meifoor. De Stad Brugge liet ons vandaag weten dat ook de Phoenix van Heyblom op de jaarlijkse meifoor van Brugge zal staan. Zo komt het totaal aan grootvermaakzaken dit jaar op 19. In totaal zullen 87 attracties ter beschrikking staan van de bezoekers en dit vanaf 27 april 2007...
 
> Vrijdag 13 april 2007:
 

> Wereldrecordpoging Eclipse in Brugge.

Op de Brugse meifoor zal Robin Demyttenaere dit jaar voor een stunt zorgen. Op woensdag 2 mei 2007 zal hij maar liefst 10u achter elkaar op de Eclipse zitten. De recordpoging begint om 14u. Het is de bedoeling dat Robin dan in de Eclipse blijft rondjes draaien tot 24u. 

Of dit zal lukken zal nog af te wachten zijn, maar het zal ongetwijfeld zeer spannend worden. Met zijn 48 meter hoogte en een snelheid van 110km/u waarbij hij tal van loopings maakt, is de Eclipse een attractie waarbij het een test gaat worden qua uithoudingsvermogen.

Eten en drinken zal gebeuren als de attractie stilstaat en er zal maximum enkele minuten mogen worden gepauzeerd. Enkel een plaspauze van 5 minuten zal er mogelijk zijn. Intussen werd er reeds contact gemaakt met het Guinnes World of Record. Zij zullen hoge eisen opleggen die moeten voldaan worden om het record officieel te laten gebeuren. Natuurlijk gaat er alvast een dankwoord uit naar Klaas van der Honing van de Eclipse die dit mede mogelijk maakt.

 

 
> Donderdag 12 april 2007:
 

> Programma Meifeesten 2007 in Genk. Op dinsdag 1 mei 2007 vind in Genk voor de 52ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks tussen de 70.000 en 100.000 bezoekers weet te lokken.

Naast de kermis, die duurt van vrijdag 27 april 2007 tot en met maandag 07 mei 2007, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 08u00 tot en met 15u00 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg.

Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 10u00 tot en met 17u00 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer…

Om 16u00 rijdt voor de 52ste maal de Internationale Meikoninginnestoet uit, waaraan tien praalwagens deelnemen met creaties van kunstenaar Piet Stockmans. 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen.

Om 18u00 heeft er een Internationale Taptoe plaats op de Grote Markt met tal van optredens van korpsen… 

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis. De familiedag op de kermis met gereduceerde prijzen heeft dit jaar plaats op woensdag 02 mei 2007. Op maandag 07 mei 2007 heeft er nog een afsluitingsvuurwerk plaats, dit ook aan de vijver naast het Stadhuis aan de kermis omstreeks 22u00.
 
> Maandag 09 april 2007:
 

> Wereldpremière Phoenix in Kortrijk.

Afgelopen weekend had op de Paasfoor in Kortrijk de wereldpremière plaats van de Phoenix van Henri Heyblom. De Phoenix is de nieuwste attractie van het type Heartbreaker van de Nederlandse attractiebouwer Mondial.

Onder grote belangstelling van de vele bezoekers van de paasfoor draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes.

KERMISVERMAAK.be wenst langs deze weg de familie Heyblom veel succes met hun nieuwe aanwinst. 

 

 
> Vrijdag 06 april 2007:
 
> Attractiewissel Oudenaarde Paasfoor 2007. Gezien de Drop Zone (Van Herck) momenteel z'n rondjes draait op de Paasfoor van Kortrijk, wordt deze plaats op de Paasfoor van Oudenaarde ingenomen door twee sensationele attracties, zijnde de G-Force van Lainez en de G-Force van Lauwers. Wie een bezoekje wil brengen aan deze editie van de Paasfoor, kan dit vanaf dit weekend... De complete lijst is overigens nog steeds raadpleegbaar bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Diksmuide Paasfoor 2007. Morgen start de jaarlijkse Paasfoor in Diksmuide. Vandaag mochten van de stad de verpachtingslijst ontvangen. De kermis krijgt er dit jaar drie mooie zaken bij: de Katapult van De Bruyne/Lainez, de Popcorn Party van Van Herck/Van den Bossche en de X-Factory eveneens van Van Herck/Van den Bossche. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 03 april 2007:
 
> Verlenging Antwerpen Sinksenfoor 2007.  

De komende Sinksenfoor in Antwerpen zal dit jaar een weekje langer duren. 

In totaal zal er nu 6 weken kermis gevierd kunnen worden en dit van zaterdag 26 mei 2007 tot en met zondag 08 juli 2007. Info met dank aan de Stad Antwerpen.

 
> Maandag 02 april 2007:
 
> Attractielijst Brugge Meifoor 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 27 april 2007, pakt dit jaar uit met een mooie nieuwkomer. Het gaat hier ook om de Discovery van Steve Stappers/Zeppieri die hier z'n indrukwekkende rondjes zal draaien. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2007. Plaatsmeester Raf Vandenborre heeft net de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 05 april 2006 tot en met 22 april 2007 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis. Dit jaar mag de Paasfoor 159 kermisattracties verwelkomen, waarvan 27 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe attracties te melden: de Disvovery van Stappers/Zeppieri, de Drop Zone van Van Herck en de Phoenix van Heyblom. Deze laatste viert hier overigens z'n première. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.