>>> Kermisnieuws maart 2007
 
> Woensdag 28 maart 2007:
 
> Extra grootvermaak op Palmenmarkt in Geel. Op de Palmenkermis in Geel zijn op het laatste nippertje nog twee grootvermaakzaken toegevoegd aan de al prachtige lijst. Het gaat op het Reuzenrad van Sipkema en de X-Factory van Van Herck/Van den Bossche. De complete lijst kunnen jullie nog steeds raadplegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 26 maart 2007:
 

> Nieuw in 2007 : Jurassic Park. 

Op de Foire du Printemps in Moescron ging afgelopen weekend de nieuwe Darkride Jurassic Park van Rousseau in première. Alweer een pracht van een aanwinst voor onze Belgische kermissen.

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Rousseau alvast veel succes met hun nieuwe darkride.
Foto’s met dank aan Robin Demyttenaere (kermismovies.be)

 

 

 
> Vrijdag 23 maart 2007:
 

> Neon voor kassa Space Simulator. De kassa van de Space Simulator van Staf Florens werd deze week voorzien van prachtige neon. Deze schitterende werkje werd voor rekening genomen door Neon HTD.

Foto met dank aan Bart Philtjens.

 

 
> Nieuw in 2007 : Hully Gully. 

De familie Greif/Castro zal in het komende kermisseizoen op reis gaan met een Hully Gully, die verleden jaar nog in Nederland rondtourde onder leiding van de familie Van der Laan. De familie Greif/Castro is bekend van de Happy Garden Apple-ride. Waar de première zal plaatsvinden is nog niet geheel bekend, maar we houden jullie op de hoogte.

KERMISVERMAAK.be wenst langs deze weg de familie Greif/Castro veel succes met deze prachtige klassieker.

 

 
> Attractiewissels Mouscon Foire du Printemps. Op het laatste moment zijn er nog enkele attractiewissels gebeurt op de Foire du Printemps in Mouscon. Zo vervoegen de Ejection Seat (Tantillo/Zeppieri) en de G-Force (Lainez) de lijst. Wie een bezoekje wil brengen aan deze editie, kan dit vanaf dit weekend... De attractielijst vinden jullie nog steeds bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Kermismovies.be is terug. Eindelijk is het zover, na 5 maanden offline te zijn geweest is kermismovies.be terug van weggeweest. Gezien de omstandigheden die trouwens nog altijd in gerechtelijk onderzoek loopt zijn er enkele aanpassingen gebeurd om deze problemen in de toekomst niet meer voor te hebben. Namelijk worden alle clips hermaakt tot maximum 20sec. Kortom een nieuwe start voor kermismovies.be.

 
> Dinsdag 20 maart 2007:
 

> Attractielijst Oudenaarde Paasfoor 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Paasfoor te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 07 april 2007 tot en met 15 april 2007. 

Ook dit jaar wordt de Paasfoor weer een editie om nooit meer te vergeten met enkele mooie nieuwkomers. Grootste nieuwkomer is dit jaar de Drop Zone van Van Herck. De attractie prijkt dan ook met volle trots op de jaarlijkse kermisaffiche.

De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2007. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte zonet de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. 2007 beloofd alvast weer een mooie editie te worden van deze Palmenmarkt met ook hier als grote nieuwkomer: de Drop Zone (Van Herck). Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 19 maart 2007:
 
> Attractielijst Genk 1-meifoor 2007. Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meikermis te Genk. Van 27 april 2007 tot en met 06 mei 2007 kan je op de Dieplaan en Jaarbeurslaan weer terecht voor een kermis van formaat die dit jaar uitpakt met enkele mooie nieuwkomers zoals de Rockin' Tug van Torfs. Verder zijn de Round Up van Vermeylen en de Space Simulator van Florens weer terug van de partij om de vaste waarden te versterken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Maar het zou ons niet verbazen mocht deze lijst nog enkele vernaderingen ondergaan in de komende weken...
 
> Attractielijst Charleroi Foire de Pâques 2007. Plaatsmeester Gilbert Casaert maakte vandaag de attractielijst van de Foire de Pâques te Charleroi bekend aan KERMISVERMAAK.be. Ten opzichte van vorig jaar zijn er alvast tot nu toe niet veel nieuwkomers, enkel de Astro jet van Van Bellinghem. Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast aanwezig om er een prachtige kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zondag 18 maart 2007:
 

> Première van Zweefmolen Surkol in Mol.

Gisteren was het dan eindelijk zover, de zweefmolen van Marc Surkol mocht onder grote belangstelling z’n première beleven op de Jaarmarktkermis van Mol. 

Pater Christiaan zegende de attractie en Margriet Hermans werd bereid gevonden om het eerste rondje in de zweefmolen te maken.

Langs deze weg wensen Marc Surkol veel succes met z’n schitterende zweefmolen in het komende seizoen.

Foto’s met dank aan Michel Follet, Marc Surkol en NickArt.

 

 
> Zaterdag 17 maart 2007:
 
> Restyle Zweefmolen Surkol : deel 9. 

Net voor de première van vandaag onthullen wij jullie nog enkele foto's van de restyle van de zwiermolen van Marc Surkol. Vanmiddag werd deze attractie officieël geopend door Pater Chistiaan en Margriet Hermans. Natuurlijk mogen jullie hiervan ook nog foto's verwachten.

Foto’s met dank aan Michel Follet, Marc Surkol en NickArt.

 

 
> Vrijdag 16 maart 2007:
 
> Restyle Zweefmolen Surkol : deel 8. Een dagje voor de première van de zweefmolen van Marc Surkol in Mol mochten we nog enkele foto’s ontvangen. Hoe de molen nu precies gaat uitzien zal nog één dagje geheim blijven. Het resultaat ziet er alvast verbluffend uit. Morgen om 16 uur is het zover en zal de zweefmolen plechtig ingehuldigd worden.

KERMISVERMAAK.be wenst Marc Surkol alvast veel succes met deze prachtige restyle. Natuurlijk wensen we ook NickArt proficiat voor het prachtige werk dat hij geleverd heeft en danken we Michel Follet voor de vele mooie foto’s.

 

 
> Woensdag 14 maart 2007:
 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2007. De attractielijst van de Annakirmes in het Duitse Düren arriveerde vandaag op de redactie van KERMISVERMAAK. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwe attracties. Benieuwd welke grootvermaakzaken dit jaar hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.
 
> Nieuwe locatie Halfvastenkermis Maaseik. Omdat op het Kolonel Aertsplein werken in uitvoering zijn heeft het schepencollege besloten om de Halfvastenkermis te verplaatsen naar de parking van de school KA/KTA op de Burgemeester Philipslaan.
 
> Dinsdag 13 maart 2007:
 

> Restyle Zweefmolen Surkol : deel 7. Gisterenavond is de zwiermolen van Marc Surkol vertrokken richting Mol. Nog enkele dagen en de première vindt plaats van deze prachtig nieuw gedecoreerde molen en dit op zaterdag 17 maart 2007. De kermis wordt geopend om 15u00, wij verwachten heel veel volk (hoe meer hoe liever) om 16u00 rond de zwiermolen van Marc.
We beloven enkele verrassingen voor publiek & Marc zelf en het publiek krijgt een juweel van een molen te zien met allemaal prachtige nieuwe decors van NickArt. Langs deze weg worden dan ook alle kermisfans uitgenodigd om naar Mol afzakken te zakken komende zaterdag om 16u00.
Er worden ook TV opnames gemaakt voor het programma Kermismakers van RTV, dus met wat geluk kom je ook in beeld! 

We bedanken nogmaals Michel Follet, Marc Surkol en NickArt voor de vele foto’s die we mochten ontvangen van de restyle van deze zweefmolen, zodat alle kermisfans de vorderingen van deze prachtige restyle konden volgen.

 
> Maandag 12 maart 2007:
 
> Jet Force zegt af voor Aachen Frühjahrsbend. De nieuwe attractie Jet Force van Jan Van der Honing is niet tijdig gereed voor de première op de Frühjahrskermis in Aachen. Hierdoor kan deze Mondial-attractie niet aanwezig zijn. Volgens de plaatsingsmeester Franz-Josef Gatzen zal er tot op heden geen vervangattractie aangetrokken worden, aangezien het aanbod zeer groot is. De complete verpachtingslijst is nog steeds na te lezen bij de buitenlandse kermisdata. 
 

> Kermisattractie in brand gestoken. De brandweer van Hasselt is zondagochtend kort voor 6 uur uitgerukt voor een interventie op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Daar had een kermisattractie met vier trampolines vuur gevat. 

Een van de trampolines werd door de brand vernield, een tweede liep ook schade op. Vermoedelijk is de brand aangestoken. KERMISVERMAAK.be wenst de exploitanten sterkte bij dit zinloze geweld.

Foto : Het Belang van Limburg. 

 
> Restyle Zweefmolen Surkol : Deel 6.

Vijf dagen voor de première van de zwiermolen van Marc Surkol ontvingen we weer enkele prachtige foto's. Alle panelen zijn meesterwerkjes geworden.

De molen staat nu vertrekkensklaar om naar Mol te vertrekken waar aanstaande zaterdag iedereen omstreeks 16 uur is uitgenodigd om deze zwiermolen in te huldigen.

Foto’s met dank aan Michel Follet, Marc Surkol en NickArt.  

 

 
> Deca Dance met nieuwe LED-verlichting. Tijdens de Halfvastenfoor in Gent die afgelopen weekend van start ging kregen we voor het eerst de nieuwe verlichting van de Deca Dance te zien. 

Niet alleen werden er gloednieuwe lichtlijsten in de piramide boven de draaischijf geplaatst, maar ook alle spots werden voorzien van veelkleurige LED-verlichting. Dus het schouwspel aan verlichting zal nog grootser worden dit jaar… 

KERMISVERMAAK.be wenst Piet en Liliane Verwijk/Bufkens dan ook veel succes in het komende seizoen.

 
> Zaterdag 10 maart 2007:
 
> Restyle Zweefmolen Surkol : Deel 5.

Eén week voor de première van de gerestyle zwiermolen, volgende zaterdag op de Jaarmarktkermis in Mol, mochten we weer enkele prachtige foto’s ontvangen. Momenteel wordt met man en macht gewerkt aan de laatste details. 

Vanaf komende maandag gaat al een gedeelte richting Mol en daar zullen dan alle puzzelstukken in elkaar gestoken worden. Het wordt dus afwachten naar het uiteindelijke resultaat. Het worden dus enkele spannende dagen voor iedereen.

De zwiermolen van Marc Surkol zal alleszins een juweel worden door de nieuwe prachtige decors van NickArt.

Foto’s met dank aan Michel Follet, Marc Surkol en NickArt.

 

 

 
> Vrijdag 09 maart 2007:
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2007. Ook de attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers: de Rockin' Tug (Torfs) en de Zwiermolen (Surkol). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 08 maart 2007:
 

> Nieuwe Façade voor Tienerclub. Het lunapark ‘Tienerclub’ van Nicolas Florens heeft sinds kort prachtig nieuwe façade voorzien van looplicht en neon & airbush. Deze schitterende restyle werd gedaan door Neon HTD.

Vanaf dit weekend kan je het lunapark terugvinden op de Halfvastenfoor in Gent.

Foto met dank aan Bart Philtjens.

 

 
> Woendag 07 maart 2007:
 
> Restyle Zweefmolen Surkol : Deel 4.

Ook vandaag mochten we weer weer enkele foto's van de restyle van de zweefmolen van Marc Surkol ontvangen.  Ondertussen zijn de prachtige bloemdecoraties aangebracht en ook de kassa is al geheel is compleet klaar. Nog een weekje en alles zal moeten gereed zijn voor de première komende week op de jaarmarktkermis in Mol.
Natuurlijk willen wij jullie deze keer de foto's ook niet onthouden. 

Foto's met dank aan Michel Follet, Marc Surkol en NickArt.

 

 
> Dinsdag 06 maart 2007:
 
> Rectificatie Top Scan. Vandaag ontvingen we het bericht dat de Top Scan nog steeds eigendom is van de heren Fraçois Bodet en Henri Heyblom. Wij verontschuldigen ons voor deze vergissing en willen hun langs deze weg nog veel succes toewensen met het exploiteren van hun schitterende attractie. 
 
> Maandag 05 maart 2007:
 

> Nieuw in 2007 : Phoenix slaat z’n vleugels uit in België.

De Phoenix, de allereerste Heartbreaker van de Nederlandse Mondial attractiefabriek, zal vanaf heden op onze Belgische kermissen furore maken en dit onder de vlag van Henri Heyblom.

Waar de première juist plaats heeft is nog niet geheel bekend, maar natuurlijk houden we jullie op de hoogte.

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de familie Heyblom veel succes met het exploiteren van deze nieuwe attractie.

Foto’s met dank aan Robert Buisman.

 

  
> Restyle Zweefmolen Surkol : Deel 3.

Vandaag ontving KERMISVERMAAK.be weer enkele foto's van de restyle van de zweefmolen van Marc Surkol.  Deze week worden de grote figuren aangebracht en over twee weken gaat de première door op de jaarmarktkermis in Mol.
Het wordt stilaan spannend! Natuurlijk willen wij jullie deze foto's niet onthouden. 

Foto's met dank aan Michel Follet, Marc Surkol en NickArt.

 

 

 
> Zaterdag 03 maart 2007:
 

> Nieuwe locatie voor kermis Maaseik. Het stadsbestuur van de stad Maaseik zoekt een nieuwe locatie om de kermis te plaatsen, nu het Kolonel Aertsplein een bouwwerf is. Volgens de oppositie maken de bewoners van de Acht Meilaan zich zorgen dat de kermis opgesteld zal worden in hun straat. Volgens burgemeester Creemers is er nog geen nieuwe standplaats vastgesteld. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van zodra er meer nieuws is.

 

> Boom Bosstraatkermis nieuwe stijl. Van 04 mei 2007 tot en met 07 mei 2007 kan je in Boom weer met volle teugen genieten van het wijkevenement Bosstraatkermis. 

Sinds 2007 staat een nieuw organisatiecomité aan het hoofd van dit evenement, met als doel Boom Bosstraatkermis weer te laten heropleven met een mooi en verzorgd animatieprogramma én een prachtige wijkkermis met attracties voor jong en oud, groot en klein! Kortom een evenement voor het hele gezin! Deze week is ook de officiële website omtrend dit wijkevenement online gegaan... Vanaf heden kan u op www.bosstraatkermis.be terecht voor alle nodige informatie omtrent dit evenement, het volledige programma bekijken, u inschrijven voor de talrijke activiteiten, weldra het fotoboek bewonderen (van zodra de opbouw start), een bezoekje brengen aan onze sponsors of een berichtje nalaten in het gastenboek...

  
> Vrijdag 02 maart 2007:
 
> Attractielijst Geleen World Town Fair 2007. Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de World Town Fair of Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. De World Town Fair draait dit jaar zijn rondjes van 01 juni 2007 tot en met 06 juni 2007. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.