>>> Kermisnieuws februari 2007
 
> Woensdag 28 februari 2007:
 

> Make-a-wish eregast op Ieperse kattenfoor. De Kattenfoor is in Ieper de traditionele voorbode van een nieuwe lente. Van 2 tot en met 11 maart ondergaat de Grote Markt het beleg van 38 attracties, goed voor ongeveer 400 meter kermisfaçade. Uiteraard zijn de traditionele kermiskramen van de partij: lunaparken, schiet- en viskramen, de “X-Factory”, “High Energy” en “Break-Dance”. Twee nieuwe blikvangers zijn de Crazy Palace en de Rockin Tug. De Crazy Palace” is een indoor funhouse met een 17 meter lange feeëriek verlichte gevel. Binnenin wandel je van de ene naar de andere verrassing. De Rockin’ Tug is een schommelende boot die daarbij nog eens rondom zijn as draait. Een plezierreis voor kinderen tussen 8 en 12 jaar vergezeld van pa en/of ma.

Geen BV meer op de officiële opening van de Kattenfoor, oordeelde het college van burgemeester en schepenen. Jean-Marie Pfaff, Gella Vandecaveye, Arthur en Bartje en Joyce De Troch waren nochtans prettige verschijningen op de ouverture van de vier jongste edities.

Geen nood! Het waardevol alternatief mag er zeker ook zijn. Of wat dacht je van de aanwezigheid van “Make-a-Wish”, een alombekende vrijwilligersorganisatie die de dierbaarste hartenwens vervult van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Omdat voor die kinderen en hun familie zorgen en stress dagelijkse kost zijn, zijn hun onvergetelijke momenten van onbezorgde vreugde schaars. Op vrijdag 2 maart om 19u nodigen de foorkramers en de stad Ieper enkele wenskinderen en hun familie uit naar de opening van de Kattenfoor. Bovendien krijgt Make-a-Wish nog een cheque van duizend euro cadeau. Een BV-alternatief dat velen ongetwijfeld van harte zullen toejuichen.
 
> Dinsdag 27 februari 2007:
 

> Nieuwe foto’s restyle Zweefmolen Surkol.

Vandaag mochten we wederom enkele foto’s ontvangen van de restyle van de Zweefmolen van Marc Surkol.

Op de foto’s zien jullie alvast welke de basiskleuren zijn, verder wordt ieder paneel vakkundig verder afgewerkt voor NickArt.

Het ziet er alvast zeer prachtig uit. 

 

Wij zijn dan ook heel benieuwd naar het volledige eindresultaat, wat te bewonderen zal zijn op de jaarmarktkermis in Mol op zaterdag 17 maart 2007. Foto's met dank aan Michel Follet.

 

 
> Zondag 25 februari 2007:
 

> Drop Zone in première. Op de Krakelingenkermis in Geraardsbergen is zaterdag de Drop Zone, de nieuwe attractie van Danny Van Herck, in première gegaan.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes doorheen de Belgische lucht.

KERMISVERMAAK.be wenst bij deze Danny Van Herck alvast veel succes toewensen met deze exploiteren van deze spectaculaire Drop Zone.

 

 

 
> Dinsdag 20 februari 2007:
 
> Broodzakken maken reclame voor foor. De halfvastenfoor is na drie jaar terug op het Sint-Pietersplein. Op zaterdag 3 maart, onmiddellijk na de start van Omloop Het Volk, begint de opbouw van de kermis. De bouw van een parking onder het Sint-Pietersplein en de heraanleg van het plein verplichtten de foor drie jaar uit te wijken naar de Watersportbaan. Dit jaar vinden we de kermis op haar vertrouwde stek. Om de kermisgangers in te lichten, wordt reclame gemaakt via broodzakken. Zo'n honderd bakkers verpakken hun brood in een speciale halfvastenfoor-zak. De halfvastenfoor vindt dit jaar plaats tussen 10 maart en 1 april. Er staan dan op het Sint-Pietersplein, Kramersplein en Sint-Amandsplein 108 attracties.
 
> Maandag 19 februari 2007:
 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire du Printemps te Mouscron. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie voorjaarskermis te worden met een handjevol nieuwkomers, waaronder de Aqua Valley, die de plaats overneemt van de Grand Prix en de terugkeer van de Top Scan. Benieuwd welke attracties dit jaar hun opwachting maken op deze gezellige kermis? Neem dan gerust een kijkje bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Nieuwe eigenaar voor Patapoef.

Het glazendoolhof Patapoef onderging deze winter een restyle en kreeg ook menteen een nieuwe eigenaar, namelijk Peggy van den Broeck. De première van deze attractie vond plaats tijdens de carnavalskermis in Sint-Truiden, die nog te bezoeken is tot komende maandag 26 februari 2007.

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Van den Broeck veel succes met hun nieuwe aanwinst.  

 

> Rockin’ Tug on tour. Na de kermis in Mol-Achterbos, stond dit weekend de Rockin’ Tug van Marc Torfs op de carnavalskermis in Sint-Truiden. Deze nieuwe attractie kon alvast rekenen op veel succes en de nodige aandacht bij de kermisbezoekers.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de Marc Torfs alvast veel succes met z’n Rockin’ Tug!

 

 
> Zondag 18 februari 2007:
 

> Coco Bongo in première. Op de Carnavalskermis van Tienen is zaterdag de Coco Bongo, de nieuwe attractie van de familie Burdot/Zeppieri, in première gegaan.

Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes doorheen de Belgische lucht.

Het webteam van KERMISVERMAAK.be wil bij deze de familie Burdot/Zeppieri alvast veel succes toewensen met deze exploiteren van deze spectaculaire Coco Bongo.

 

 

 

> Dark Ride in première. Nog een première te melden op de Carnavalskermis van Tienen en wel deze van de Dark Ride, een compleet nieuwe spooktrein van de familie Lamer/Ropers. Het spreekt voor zich dat deze attractie alvast op flink wat belangstelling kon rekenen! Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Lamer/Ropers alvast veel succes met hun prachtige Dark Ride!

 

> Ejection Seat gerestyld. Nadat vorig jaar nog de première plaatsvond op de carnavalskermis in Tienen, vond op dezelfde kermis dit jaar de première plaats van de gerestylde Ejection Seat.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Tantillo/Zeppieri alvast veel succes met hun prachtige Ejection Seat!

 

 
> Vrijdag 16 februari 2007:
 
> Leuven Septemberkermis 2007 langer. De Stad Leuven besliste om de sptemberkermis 2007 te laten plaatsvinden van vrijdag 31 augustus tot zondag 23 september (vier zondagen) in plaats van tot woensdag 19 september 2007. Verder komen er dit jaar ook twee verminderingsdagen, namelijk op woensdag 19 en op zondag 23 september 2007.
 
> Donderdag 15 februari 2007:
 
> Patapoef vervoegt Sint-Truiden Carnavalskermis. De Carnavalskermis te Sint-Truiden heeft er in laatste instantie nog een extra grootvermaakzaak bij, met name de Patapoef van Neujens. De complete lijst van de carnavalskermis in Sint-Truiden is nog steeds te raadplegen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 14 februari 2007:
 

> Restyling Zwiermolen Surkol. Vandaag ontving KERMISVERMAAK.be in exclusiviteit de eerste foto van de restyling van de zwiermolen van Marc Surkol. Op de foto zien jullie hem in overleg met kermisschilder NickArt, die de eerste laag verf aangebracht heeft (let op: dit is écht maar een pril begin). We zijn er alvast van overtuigd dat de zwiermolen erg mooi zal worden, van kop tot teen.

Langs deze weg roepen Marc Surkol en Michel Follet alle kermisfreaks massaal op om de première van de 'herboren' Zwiermolen te komen meemaken, op zaterdag 17 maart om 15u00 tijdens Mol Jaarmarktkermis. Er zullen de nodige verrassingen komen bij kijken. Hoe meer kermisliefhebbers, hoe liever, want de finale opnames van de RTV documentaire “Kermismakers” zullen dan plaatsvinden.
 
> Maandag 12 februari 2007:
 
> Bufkens neemt standplaatsen over.

KERMISVERMAAK.be kwam exclusief te weten van de familie Bufkens dat zij alle verpachte Belgische standplaatsen van de Grand Prix van de familie Besanger hebben overgenomen met ingang van 2007. Dit betekend concreet dat op deze kermissen de Aqua Valley of de Colorado (White Water), die terugkeert uit China, zal komen te staan. 

Het gaat hier om volgende kermissen : Moeskroen, Kortrijk, Vilvoorde, Antwerpen, Brussel, Sint-Truiden en Tongeren.
Voor de Sinksenfoor van Antwerpen komt het er op neer dat er dit jaar twee wildwaterbanen zullen komen te staan.

Langs deze weg wensen wij de familie Bufkens veel succes met het exploiteren van beide wildwaterbanen en bedanken hun alvast voor het vertrouwen.

 

 

> Grand Prix verdwijnt uit de roulatie.

De Grand Prix van Besanger zal jammer genoeg in 2007 geen enkele kermis meer doen, daar hij besloten heeft om op rust te gaan. 
Langs deze weg wensen wij van KERMISVERMAAK.be hem nog veel geluk en plezier toe.

 

 

> Prins Laurent en Prinses Claire op Winterfoor. 

Op zondag 11 februari 2007 brachten Prins Laurent en Prinses Claire van België met hun oudste dochter Louise een bezoek aan de Winterfoor van Aalst, waar ze duidelijk genoten van hun uitstap naar de jaarlijkse carnavalskermis.

Foto met dank aan Chris Mulders kermisworld.be/kermissfeer.be.

 

> Nieuwe look voor Wild Mouse. De Wild Mouse van de familie Bufkens onderging de afgelopen winter een grondige restyling.

Op de Winterfoor in Aalst mochten we voor de eerste maal kennis maken met deze prachtig gerestylede zaak. De track van deze coaster is nu geheel roze geworden. De steunpalen kregen dan weer een witte kleur. Verder kregen de hekken een paarse kleur aangemeten. Zo is de complete attractie in een wit/rose/paarse outfit gestoken.

Bij deze wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Bufkens veel succes met hun gerestylde Wild Mouse in het komende seizoen.  

 

 
> Donderdag 08 februari 2007:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 10 maart 2007 tot en met 01 april 2007. Ten opzichte van vorig jaar zijn dit jaar de nieuwskomers de Katapult van De Bruyne/Lainez en de Polyp van Paul Lauwers. Grote afwezige is dit jaar de Magic van Hinzen uit Nederland. De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 

> Halfvastenfoor Gent terug op Sint-Pietersplein. Voor de archeologische opgravingen op het Sint-Pieterplein in Gent moest de kermis voor drie jaren verhuizen naar de Watersportbaan. Maar goed nieuws de Halfvastenfoor die dit jaar plaats heeft van zaterdag 10 maart tot en met zondag 01 april staat terug in centrum van de stad op het vertrouwde Sint-Pietersplein in hartje Gent.

 
> Kermiskrant in Aalst. Sedert dit jaar verschijnt er een aparte kermiskrant van de Winterfoor van Aalst. Tot verleden jaar zaten er enkele kortingsbonnen voor de foor in het carnavalskrantje van de Stad Aalst. Maar vanaf dit jaar brengt de stad zelf een eigen kermiskrant uit. Alvast een zeer positief intiatief van de Stad Aalst.
 
> Woensdag 07 februari 2007:
 
> Attractielijst Geraardsbergen 2007. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd vandaag bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen is de kermis waar de Drop Zone van Van Herck z'n première gaat vieren. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 06 februari 2007:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 24 februari 2007 tot en met 27 februari 2007. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 05 februari 2007:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2007. Zonet arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van drie nieuwkomers... Om te beginnen is er de re-entry van de Lambada van Matals, vervolgens beleven de Coco Bongo van Burdot/Zeppieri en de Spooktrein van Ropers hier hun Belgische première. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 03 februari 2007:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2007. De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vanmorgen bij KERMISVERMAAK. Ten opzichte van vorig jaar veranderd er weinig buiten de Chaos van Simon die verstek laat gaan. Wel nieuw dit jaar is de Rockin' Tug van de familie Torfs, die hiermee hun première vieren op deze carnavalskermis van Sint-Truiden. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.