>>> Kermisnieuws januari 2007
 
> Dinsdag 30 januari 2007:
 
> Attractielijst Ieper Kattefoor 2007. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kattefoor te Ieper. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van mooie nieuwkomers zoals de Crazy Palace (Collard), de Rockin' Tug (Torfs) en de X-Factory (Van Herck/Van den Bossche). De vaste waarden zijn natuurlijk ook weer van de partij, kortom een mooi en verzorgd aanbod voor jong en oud. De Kattefoor te Ieper wordt dit jaar officiëel geopend op vrijdag 02 maart 2007 om 19u00 en dit natuurlijk door een bekende BV.
 
> Nieuw in 2007 : Crazy Palace. Tijdens het komende nieuwe kermisseizoen zal Jean-Marie Collard uitpakken met een nieuw funhouse onder de naam Crazy Palace. De première van deze attractie zal plaatshebbben op de Kattefoor van Ieper. Langs deze weg wensen wij van KERMISVERMAAK.be de familie Collard veel succes met het uitbaten van hun nieuw funhouse.
 
> Zaterdag 27 januari 2007:
 
 > Kermismakers op regionale RTV. Zoals eerder aangekondigd start komende dinsdag 30 januari 2007 op de lokale RTV-regionale TV een 10-delige serie ‘Kermismakers’. Deze reeks wordt gemaakt door dezelfde mensen als de gekende ATV-reeks 'Foorwaarts', namelijk Jelle Janssens, Bram Kooymans en Michel Follet.

Er worden drie kermisfamilies op de voet gevolgd. Het gaat om Betsy & Rudy van de Apollo, Roger van Gorp van de Frisbee No. 1 en Mark Surkol van de Zwiermolen. Verder komen er ook nog nevenfiguren in het verhaal voor. 

In aflevering 1 ontmoeten we onze 3 exploitanten op de laatste kermis van hun seizoen: in Mol-Millegem. Voor hen breken maanden aan van herstellen, zoeken naar nieuwe kermissen en ...  nieuwe uitdagingen.

Op dinsdag 03 april 2007 is de laatste aflevering gepland van deze leuke 10-delige reality-reeks over de kermis. Op de foto’s zien jullie enkele beelden van de reeks alsook een foto van de trailer van de reeks Kermismakers. Info met dank aan Michel Follet.
 

 
> Nieuwe eigenaar voor Crazy Dance. Onlangs werd de tripride Crazy Dance die eigendom was van de familie Gysbrechts verkocht aan Sven Hogie. Deze zal vanaf dit seizoen met deze shakende machine doorheen België rondreizen. Langs deze weg wil KERMISVERMAAK.be de Heer Sven Hogie veel succes toewensen met z’n nieuwe aanwinst.

 
> Vrijdag 26 januari 2007:
 
> Attractielijst Tilburgse Kermis 2007. Vandaag werd de attractielijst van de Tilburgse Kermis, editie 2007, aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar doet deze Nederlandse stad haar naam van 'Grootste Kermis van de Benelux' weer alle eer aan. Maar liefst 247 attracties, waarvan 46 grootvermaakzaken, zullen dit jaar op deze prachtige kermis hun opwachting maken. Benieuwd welke attracties je dit jaar mag verwachten? Neem dan zeker een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Aalst Winterfoor 2007. Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 09 februari 2007 tot en met 25 februari 2007. Dit jaar is er maar een nieuwe attractie die z'n opwachting maakt en dat is de Crazy Dance van Paul De Smet. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
  
> Dinsdag 23 januari 2007:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2007. Het kermisseizoen begint er langzaamaan op gang te komen en dat betekend dat de attractielijsten weer volop bekend raken. Zo werd vandaag de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken maar liefst drie nieuwe attracties hun opwachting op deze mooie kermis: de Free Style van Truyen, de Take Off van Schmit en als klapper staat hier ook de nieuwe Drop Zone van Danny Van Herck. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 22 januari 2007:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2007. Vandaag had KERMISVERMAAK contact met de plaatsingsmeester van de Stad Aachen over de attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! Zo gaat alvast de Jet Stream van Jan van der Honing hier in première, maar ook de nieuwe attractie Underworld van de familie Agtsch zal hier z'n première vieren. Andere grote nieuwkomers is de XXL Afterburner van Kipp/Kroon. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz verder mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Met dank aan Franz-Josef Gatzen, plaatsmeester stad Aachen.
 
> Funfair DVD 6 verschenen. Onlangs verscheen in de Funfair DVD-reeks deel 1 tot en met deel 5 reeds. Momenteel is reeds het zesde deel van deze leuke DVD-reeks verschenen.

Hierop zijn beelden te zien van de kermis te Sevilla (Spanje). Meer informatie over deze en de andere DVD's vinden jullie op www.funfairdvd.com.  

 

 
> Zaterdag 20 januari 2007:
 
> Attractielijst Oberhausen 2007. Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar is het grootvermaak aanbod wederom iets uitgebreid ten opzichte van verleden jaar. Maar ook op de editie van 2007 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 18 januari 2007:
 

> KERMISVERMAAK.be in Het Belang van Limburg.

Vandaag besteedde Het Belang van Limburg aandacht aan het feit dat KERMISVERMAAK.be de 46ste plaats behaalde in de wedstrijd site van het jaar 2006 bij Clickx Magazine. Langs deze weg willen wij het dagblad en hun correspondent van harte bedanken voor de nodige aandacht.
 
> Dinsdag 16 januari 2007:
 

> Sitenews : Ook gek op kermissen?

“Ook gek op kermissen?” dat is de titel van het artikel dat verscheen in het tweewekelijks magazine “Pas Uit”. Hiermee werd aandacht besteed aan KERMISVERMAAK.be en aan de kermispassie van jullie webmaster. Het bewuste artikel kunnen jullie HIER nalezen.

Langs deze weg willen wij de correpondent van dienst hartelijk danken voor het zeer prachtige artikel dat verschenen is in de eerste “Pas Uit Magazine” van 2007.

 

 

  
> Vrijdag 12 januari 2007:
 

> Nieuw in 2007 : Coco Bongo.

De kermisfamilie Burdot/Zeppieri, die gekend zijn van de Shaker Roll Over, presenteren in 2007 de Coco Bongo! Achter deze flitsende naam gaat een Technical Park Streetfighter schuil, die eigendom was van de Franse exploitant Vogler. De première van deze schitterende attractie zal plaatshebben op de Carnavalskermis in Tienen.

KERMISVERMAAK.be wenst de familie Burdot/Zeppieri bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst voor het nieuwe kermisseizoen.

Foto’s met dank aan Rides Database.
 

 
> Donderdag 11 januari 2007:
 

> Nieuw in 2007 : Drop Zone.

Danny Van Herck zal het komende kermisseizoen komen met een Space Roller op de Belgische kermissen. Deze Mondial-attractie zal de naam Drop Zone dragen en is afkomstig van de Franse exploitant Kopp. 

Op welke kermis deze prachtige attractie in première gaat is nog niet geheel bekend. Maar we houden jullie op de hoogte. 

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de exploitanten veel succes bij het uitbaten van deze prachtige attractie.

Foto’s met dank aan Rides Database.

 

 

 

 
> Zaterdag 6 januari 2007:
 

> Grootste Winterfoor Aalst ooit. Met een totaal van 115 attracties wordt de Winterfoor 2007 qua aantal de grootste ooit. Door de verzameling van de voornaamste topattracties wordt het weer een voltreffer. Zo staan op de parking Keizershallen enkele zeer gekende attracties voor wie van veel beweging houdt o.a. de Beach Polyp, Take Off, X-treme, Rotor, Break Dance, Wild Mouse, Eclipse en Hexentanz en voor de eerste maal de Crazy Palace. Voeg daarbij de See-Sturm Bahn op de Hopmarkt en de Katapult (de grootste in Europa) op het Esplanadeplein, en u begrijpt dat het de echte liefhebbers niets te kort komt.De niet-durvers komen uiteraard ook aan hun trekken op de Winterfoor. Cake Walk, One-Man-Show, Devils Manor, spookkastelen, schietkramen, visspelen, ballenspelen en lunaparken,… zorgen ervoor dat niemand zich verveeld. De allerkleinsten kunnen naast de traditionele kindermolens, vooral genieten van de prachtige Sea World, voor de eerste maal op de Hopmarkt. De kermis is er natuurlijk ook voor de lekkerbekken en je hoeft echt niet ver te lopen om van een uitgebreid assortiment van kermisgastronomie te kunnen proeven. Op zondag 25 februari 2007, de laatste dag van de Winterfoor, geven alle eetkramen 20% en alle attracties 40% vermindering op het normale tarief!

Openingsuren Winterfoor 2007 (vrijdag 9 t/m zondag 25 februari 2007):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur

 
> Vrijdag 5 januari 2007:
 

> Kermismakers op RTV. Op dinsdag 30 januari 2007 start op de lokale RTV-regionale TV een 10-delige serie ‘Kermismakers’. Deze reeks wordt gemaakt door dezelfde mensen als de gekende ATV-reeks 'Foorwaarts'.

Er worden drie kermisfamilies op de voet gevolgd. Het gaat om Betsy & Rudy van de Apollo, Roger van Gorp van de Frisbee No. 1 en Mark Surkol van de Zwiermolen. Verder komen er ook nog nevenfiguren in het verhaal voor.

Op dinsdag 03 april 2007 is de laatste aflevering gepland van deze leuke 10-delige reality-reeks over de kermis. Info met dank aan Michel Follet.

 

> Nieuw in 2007 : Jump Street. Zoals als eerder aangekondigd verdwijnt de Chamonix van het Belgisch kermistoneel. 

Hiervoor komt de familie Deraes komende kermisseizoen met een tripride Jump Street genaamd. Deze was eigendom van Arjaans-Eckelboom uit Nederland, die nu met de Chamonix gaat rondreizen. De Jump Street is ook gebouwd bij Kolmax-Plus in Tsjechië. 

Langs deze weg wenst KERMISVERMAAK.be de exploitanten veel succes bij het uitbaten van hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Maandag 1 januari 2007:
 
> Funfair DVD 5 verschenen. Onlangs verscheen in de Funfair DVD-reeks deel 1 tot en met deel 4 reeds. Momenteel is reeds het vijfde deel van deze leuke DVD-reeks verschenen.

Hierop zijn beelden te zien van de kermissen te Genève (Zwitserland) en Genova (Italië). Meer informatie over deze en de andere DVD's vinden jullie op www.funfairdvd.com.

 
> Attractielijst Best Kermis bekend. De eerste attractielijst van het nieuwe jaar is intussen een feit. Enkelel dagen terug raakte de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) bekend. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters, plaatsmeester Best.
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes. Ook arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Sitenews: Kermisdata 2007! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2007 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier terugvinden.